Inlägg

Inlägg som mastrovious har skrivit i forumet
Av mastrovious
Skrivet av Printscreen:

Jag som gick från en 2018 volvo till en 2023, har hittat en del nackdelar med Android Automotive också kan jag lova. Mycket färre inställningsmöjligheter och jag har tappat funktioner som automatisk fickparkering. Inte för att jag litade på den med hänsyn till fälgskrap och sånt, men ändå en del grejer jag stör mig på i google-versionen, bara så du vet

Du får nästan fixa en byggblogg så man kan följa då, finns säkert andra som sitter med moderna volvos här på forumet

Ska göra det 😄

Av mastrovious

Hittat en lösning. Blir en iPad helt enkelt som är modifierad för ändamålet 😄

Av mastrovious
Skrivet av Printscreen:

Man behöver inte det extra usb-uttaget, även om volvo gärna påstår det. Hade också glömt bort att man bara fick carplay på nedre delen på sensus-bilarna, jag har google-bil numera så jag får helskärm. Då förstår jag ju

Jag har misstänkt att det skulle funka med ett USB uttag också men det blir ändå ca 2500-3000 kr monterat och klart. Man får en ganska schysst lösning för samma pengar tänker jag.

Och ja, sensus är skräp jämfört med Google, som natt och dag!

Av mastrovious

Hur har jag missat denna grymma tråden? 😁

Har ju abstinens deluxe nu inför vårfisket. Passar på att dela med mig av min favoritleksak 😎

Av mastrovious

Slirar på gränsen till om det är ett fynd jag är ute efter men söker med ljus och lykta efter följande:
En Android baserad monitor som har stöd för Apple Carplay

Dock är jag ute efter en med några specifika egenskaper:
- Stöd för Apple Carplay
- Stöd för Wifi för att kunna ansluta en Wifi kamera som sitter bak på husvagnen - vill ej dra en kilometerlång kabel...
- Stöd för splitscreen så att jag kan köra Carplay och kameran samtidigt på skärmen
- Android 12 installerat så att man kan komma åt Google Play store då kameran körs via en tredjepartsapp

Av mastrovious

Den såg rätt fräsch ut men jag hade nog inte chansat... Här är några alternativ med max 20 000 mil på mätaren:
https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige/fordon/bilar?cb=...

Av mastrovious
Skrivet av Printscreen:

Varför kör du inte bara på originalskärmen? Det går att eftermontera Apple carplay på din bil. Du missar ju dock stöd för wifi-kameran men hur ofta kör du den? Det låter som massa meck och strul för ett ganska smalt användarcase

1. Det kostar närmare 5 lax för att få in ett USB och allt lull-lull till - plus att Carplay på orginalskärmen är typ på en tredjedel av skärmen, så helt värdelöst. Skärmen är överlag väldigt trött på den här årsmodellen...

2. Jag kör med husvagnen rätt frekvent så inte så smalt användningsområde som man kan tänka sig

Skrivet av EyeNEye:

Saknar du bara Carplay?

Har du skärmen så är det väl "bara" köpa en integrering?

Yes kollat detta men som jag skrev ovan så kostar hårdvaran till min årsmodell 4 400 kr + montering (har inte dubbla USB uttag i mittkonsolen), inte värt pengarna.

Av mastrovious

Hjälp att hitta en Apple Carplay monitor!

Tjena,

Letar med ljus och lykta efter en Android baserad monitor som har stöd för Apple Carplay som jag ska ha i en Volvo V90 CC från 2017. Den saknar idag stöd för Apple Carplay och det finns en uppsjö av varianter på marknaden.

Dock är jag ute efter en med några specifika egenskaper:
- Stöd för Apple Carplay
- Stöd för Wifi för att kunna ansluta en Wifi kamera som sitter bak på husvagnen - vill ej dra en kilometerlång kabel...
- Stöd för splitscreen så att jag kan köra Carplay och kameran samtidigt på skärmen
- Android 12 installerat så att man kan komma åt Google Play store då kameran körs via en tredjepartsapp

Det finns som sagt många varianter på marknaden, har bland annat spanat in dessa:
Carpuride W901 Plus - Problemet med denna är att dom påstår att den inte går att koppla till wifi kameran trots att den har stöd för att ansluta till hotspot. Gissar att dom är ute och cyklar så om någon har koll får ni gärna dela med er!

Eonon 9.33 tums - Linuxbaserad, snabb men går tydligen inte att köra Android 12 på den, således ingen Google Play Store och inte heller access till kamerans app som behövs

Om det finns ett alternativ där man kan köpa hårdvaran och installera Android 12 och Carplay stöd själv så är jag öppen för det med.

Alla tips tages tacksamt emot!

Av mastrovious

Värst är ju ändå solcellsföretagen som fortsatt marknadsför att man ska köpa solcellspaket med batteri för att koppla upp mot ex checkwatt (nätbalanseringstjänst) som man ska tjäna pengar på.... Man får nog vänta in Emaldo eller liknande som gör det möjligt att både köra nätbalansering och eget bruk.

Jävla träsk detta med batterier och nätbalanseringstjänster

Av mastrovious
Skrivet av KplSteiner:

Liten hårddisk va? Min första dator var en 350 MHz PII med 32 MB RAM och 4GB HDD. Detta var 1998. Kommer inte ihåg graffekortet, Riva TNT 1 eller 2 kanske?

5000MB såklart 😄

Haha riva ja. Fina grejer det

Av mastrovious

Färdigbyggd. Hem-PC va min första egna (snålåkte på brorsans i många år innan dess), en pentium II om jag inte missminner mig 377 MHz, 32 mb sdram, uppgraderat 3dfx Voodoo grafikkort och 500mb HDD med Win95 på!

Aldrig varit så glad i mitt liv, glömmer det aldrig 🥲

Av mastrovious

Blir till att prova denna:
https://www.teknikdelar.se/produkt/ios-2#aw_source=ps-0228ec8...

Tack för all hjälp! 🫶🙏

Av mastrovious
Skrivet av EyeNEye:

Kanske denna?

Trådlös. Batteri/solpanel. Verkar fått ok reviews

Edit: Såg också denna, som kopplar till mobil. Men den såg ju jävligt junkig ut

Den första där verkar va kopplad till att man måste ha en skärm trots allt, då finns det ändå helt ok alternativ till bättre pris.

Den andra så lite shady ut ja 😄

Av mastrovious
Skrivet av Rouge of Darkness:

Kan inte ha kameran att titta ut genom bakrutan på husvagnen? Isf försvinner ju typ ip kravet helt.

Och personligen ser jag inte 12v som ett bekymmer du kan ju koppla på dig på kablaget till backljuset eller bakljuset beroende på om du vill ha den konstant igång eller bara när du backar och utemontering är måste.

Inne montering så brukar ju 12v kablage att koppla på sig på finnas lite överallt i/på väggarna även kablaget till bakljusen borde finnas nånstans på insidan i bakänden.

Det hade varit det optimala men vår vagn har inget bakfönster dessvärre. Bara på sidorna…

Skrivet av Maddoxswe:

Kör på google nest cam, tycker den fungerar riktigt bra och har hyffsat bra batteritid ( cirka 3 månader ).

Får push direkt om någon rör sig där och man kan ställa in "kända" personer så den inte varnar om den känner igen personen.

Spelas in och sparas i 3 timmar då man kan ladda ner videon till sin telefon, sen finns det även en betal variant där de sparas längre i molnet. Tror det låg på runt 55kr i månaden om man vill ha den varianten.

Som tidigare skribent nämnde så är målet att ha kameran igång vid backning och ev vid körning också för att få lite uppsikt bakom vagnen, alltid bra att kunna se bakom vagnen då sidospeglarna inte riktigt når hela vägen…

Tack @sweclockers för delningen av tråden! Hoppas på några kloka tips och erfarenheter 😁

Av mastrovious
Skrivet av trudelutt:

Jag har en del kameror i allmänhet, inte specifikt för det här ändamålet, men iaf. Jag tycker alla är fruktansvärt dåliga på sånt här. Till viss del är det säkert problem med WiFi i sig och mobiltelefonoperativsystem, men en hel del är nog apparnas fel också.

Bland de som är väderskyddade har jag en Sony RX0 och diverse GoPro-varianter. De kan startas via Bluetooth och sedan kan man klicka sig fram för att få upp bild i mobiltelefonen via WiFi. Men ärligt talat tror jag du kommer bli tokig på hur dåligt det fungerar, det blir iaf jag varje gång jag börjar fippla med det. Kamerorna startar inte alltid som de ska, och telefonen kopplar ibland ifrån WiFi när man använder den och vägrar koppla upp igen utan att manuellt stänga av kameran och slå på den igen. Och det är en stor fördröjning för varje grej man ska göra, även om bildens fördröjning i sig när det väl fungerar antagligen är acceptabel för att backa långsamt. Räckvidden är betydligt sämre än "vanlig" WiFi också. Apparna är rent allmänt fruktansvärt irriterande med bökiga GUIn och påminnelser om att man ska "registrera sig" och "göra backup i molnet" och annan skit man inte vill ha.

Det va ju inte det man ville läsa Men tacksam för svaret såklart!

Får väl leva med någon Biltema skit helt enkelt med extra skärm....

Av mastrovious

Inga andra tips?

Av mastrovious
Skrivet av KjellO:

När man söker på backkamera wifi till mobil så finns det ett antal leverantörer att välja på. Det verkar dock som att det i några fall är samma kamera som tillhandahålls men med varierande pris. Dock är dom inte "batteridrivna" med eget batteri utan kopplas in på vagnens 12 V system. Hur bra de är vet jag inte då jag har en kamera med egen display. Jag har valt att kameran alltid är aktiv under färd, men det är en smaksak. Det är helt klar ett bra hjälpmedel när man skall backa in vagnen var man än är.

Ja jag har ju tänkt att använda den under färd också men framförallt vid backning. Vill ju helst slippa skärm och köra på mobilen.

Ja jag har sett massvis av kameror men verkar vara varierande kvalité och dom kräver 12V vilket jag helst slipper också 😄

Av mastrovious

Hjälp! En vettig Wi-Fi kamera till husvagn

(Byter kategori på denna tråd)

Letat ihjäl mig men hittar inget vettigt alternativ till en trådlös, batteridriven och ip klassad Wi-Fi kamera att använda som backkamera till en husvagn.

Krav:
- trådlös bildöverföring
- batteridriven
- Wi-Fi för att kunna få bilden på mobilen
- IP klassad för att montera på utsidan av husvagn

Alla tips mottages!

Av mastrovious
Skrivet av Lasse62:

Dum fråga men... har du backkamera på bilen?

Isf kan det inte vara en idé att skaffa en trådlös backkamera och ansluta till befintlig bildskärm?

Det har jag men den är helt integrerad i Volvos infotainmentsystem, så tveksam till om det går att koppla på en till kamera bara sådär.

Skrivet av Svensktiger:

Monterade biltemas trådlösa på en husvagn mina föräldrar hade för ett gäng år sedan (ser att dom har nåt liknande fortfarande.
Testade först att köra den "bakom" nummerskylten och knycka ström från skyltbelysningen.
Funkade bra.
Men ännu bättre blev det när jag flyttade den bakom bakfönstret.
Hängandes från gardinstången med ett par skruvar i en hylla och lite smältlim för att få den extra stadig.
Mindre gegga på linsen och man slipper oroa sig för om den är vädersäker eller inte.
Plus att sikten blev mycket bättre.

Det va smart med bakfönstret, dessvärre saknar vår modell fönster bakåt… så behöver ändå skapa någon form av väderskydd för den. Tänker mig något plastglas typ.

Har kikat på Biltemas men hade gärna sluppit att ha en skärm till inne i bilen, därav Wi-Fi kamera kopplad till mobilen/padda.

Av mastrovious

Hjälp! En vettig Wi-Fi kamera till husvagn

Letat ihjäl mig men hittar inget vettigt alternativ till en trådlös, batteridriven och ip klassad Wi-Fi kamera att använda som backkamera till en husvagn.

Krav:
- trådlös bildöverföring
- batteridriven
- Wi-Fi för att kunna få bilden på mobilen
- IP klassad för att montera på utsidan av husvagn

Alla tips mottages!