Inlägg

Inlägg som Beffe har skrivit i forumet
Av Beffe

Windows update fel

Har sökt både här och på google men inte hittat exakt detta problemet!

Har en omformaterad dator sen helgen med windows xp pro. Den har bara vartit uppkopplad på nätet sen igår och jag har endast laddat hem och installerat windows update (18 uppdateringar) och antivir (inte installerat än).
När det var installerat så startade jag om datorn men den kommer bara till windows symbolen, sen börjar cd romen ladda och sen startar den om!
Har inte mycket kunskap om datorer men det måste bero på windows update på något vis. Därför borde det inte vara alltför svårt att fixa det, den fungerade felfritt fram tills detta hände, tacksam för svar!

Av Beffe

Tjena jycken!
Stort tack för ditt tips! Fråga mig inte hur eller varför, men datorn tycks ha "lagat" sig själv under natten!
Allt funkar som det ska nu iaf

Av Beffe

Problem med länkar (Firefox)

Hejsan
Har fått ett väldigt irriterande problem. En kompis var här innan idag och hjälpte mig med min dator (den har varit väldigt märklig på sistonde, virus & dyl.), han var inne i felsäkert läge och stängde ner en del program/processer och tog bort lite virus.
Nu har jag fått ett problem dock, när jag använder Firefox och ska klicka på en länk, så får jag sitta och klicka typ 5-20 ggr innan sidan börjar ladda! Samma sak om jag skriver in en adress i adressfönstret, då får jag sitta och trycka Enter ett antal ggr innan sidan kommer igång. Dessutom visas inte alla sidor som de ska
Då jag känner att jag har tjatat lite väl mycket på min kompis om att han ska hjälpa mig, så vill jag inte störa honom mer i onödan med mina datorproblem
Så därför, har någon här någon aning om ifall han kan ha stängt ner en viktig sid-funktion eller dyl.? Jag använder XP Pro.
Väldigt tacksam för hjälp!

PS: Samma problem uppstår om jag kör med Explorer : DS

Av Beffe

Uppkopplingsproblem?

Har ett väldigt irriterande problem:
Jag körde med IC Login och det funkade felfritt fram tills för ca en månad sedan. Sedan dess har saker o ting börjat strula. Varje gång jag startar datorn (och då loggar in på nätet), så antingen efter 5 min eller efter 2 h så får jag problem med uppkopplingen. Datorn loggar helt enkelt ut från nätet. Detta i sin tur innebär att MSN slutar att fungera (hänger sig), likaså alla andra program (oftast iaf), datorn hänger sig och jag får starta om med "den stora knappen" (den börjar bli lite sliten nu ). Har kollat av datorn med AVG & Antivir och de hittade inget konstigt. Har även kört Spybot - Search & Destroy men ingenting hjälper. Ska nu ikväll ladda ner Ad-Aware och se om det hittar någonting konstigt.
Bör kanske påpekas att jag ett tag provade med att ta bort IC login och loggade in direkt på Telias sida (ADSL). Men detta hjälpte inte heller.
Kör med XP Pro. Sp1 (har provat installera sp2 men det ville sig inte)
Någon som har någon idè om vad tusan detta kan vara? Ingen annan som har problem med sitt ADSL?
Jag blir snart galen....

Av Beffe

Jag hade precis samma problem, jag har Xp pro.
Blev riktigt förbannad och ryckte ut ett av minnena, voilà, fungerar perfekt numera. Har inte haft en bluescreen eller några problem överhuvudtaget sen jag ryckte minnet

Av Beffe

Lite XP problem...

Till att börja med, jag kan nästan ingenting om datorer, så svarar ni på mina frågor så skriv gärna så att en 110% novis förstår

Efter en lång tids problem med datorn (massa felmeddelanden & plötsliga omstartningar) så fick jag en vän till mig att installera XP Pro. SP1 (hade då Win. 98).
Trodde att dagarna med svordomar och hjärtflimmer var över, men icke. Blev riktigt förbannad när jag fortfarande var tvungen att starta om datorn 10 ggr innan den behagade att hoppa igång ordentligt (bara för att plötsligt startas om efter 10 min). Fick då en fix idè om att det kanske kunde vara ett av minnena som hoppat ur socklarna. Sagt och gjort så började jag rota i datorn. Hittade minnena och kände på de, de satt fint. Fick då ännu en fix idè om att något utav minnena kanske var fysiskt skadat? Provade att dra ut ett av de tre minnena, startade upp datorn och omfg! Inga problem överhuvudtaget, spinner som katt dämnit!
Nu har jag stött på nya härliga problem, dock inte lika allvarliga som de jag nyss botat genom att ta bort ett minne.

Problemen:

* Windows Messenger:
När datorn startas upp så startas ju även Messenger upp. Så långt allt väl. MEN, efter ca 15 min chat, så kan jag plötsligt varken skriva eller ta emot några meddelanden, när jag skriver så står det i röd text "Meddelandet kunde inte skickas" (nåt sånt iaf). Det står att jag fortfarande är inloggad.
Loggar jag då ut och sedan försöker logga in igen, så begär den ett .NET-Passport konto, wtf är det för något? Trodde att den vill ha min mailadress + lösenord men det ville den inte.
Alltså, vad är .NET-Passport konto för någonting? Har letat men inte hittat något.
Efter denna lilla incident, så försökte jag installera MSN Messenger istället. Men när jag försöker installera det så får jag upp ett meddelande om "jadejadejada felkod: 1601". Har sökt här på forumet och upptäckt att jag inte är ensam om detta problemet. Tyvärr har jag inte hittat någon lösning på det heller, har någon kanske blivit klokare och kommit på en lösning?

* Explorer
Har upptäckt att jag inte kan öppna vissa länkar och bilder när jag är ute och surfar. T ex om jag går in i en tråd på ett forum, och någon har lagt ut en länk i tråden, så kan jag inte öppna den. Kommer inte heller in på min hotmail. Har provat att öppna länkarna i ett nytt fönster men det fungerar inte heller
Någon som har lösningen på detta problem?

M v h
Christian

Edit: Angående Explorer-problemet, kan det vara så att jag saknar något viktigt program för att kunna läsa/öppna länkar etc?

Av Beffe

Hjälp!

Hejsan!
Ny här, verkar vara många kunniga människor här inne Precis vad jag behöver nu....
Nu har (o)turen kommit till mig och min idiotdator. Efter mycket strul fram och tillbaka så bestämde sig datorn för att checka in. Jag omformaterade då hårddisken och vips så funka den fint igen, MEN, jag hade glömt att varje gång jag formaterar om hd så blir det strul med nätverkskortet. I vanliga fall så hade jag ringt min brors kompis som är en riktig datornörd ;), han kan allt och lite till när det gäller datorer. Senast jag omformaterade hd och fick detta problem så fixade han det på 30 sek när jag själv suttigt i typ 30 h och försökt men misslyckats. Hur som helst, det är lördag kväll och jag vill inte störa honom mer än nödvändigt, därför undrar jag nu om här finns någon underbart datorkunnig person som känner att han/hon vill hjälpa en desperat pojk
som inte får igång sitt internet?

Problemet;
När jag går in i Startmenyn ---> Inställningar ---> Kontrollpanelen ---> Nätverk så står där "Följande nätverkskomponenter finns installerade", i denna lista finns mitt nätverkskort med. Jag väljer det och måste starta om datorn, so far so good. MEN, när jag sedan går in på Kör ---> winipcfg ---> IP-Konfiguration så finns där en rullmeny där mitt nätverkskort skall finnas med, men det gör det inte! Det enda som finns med är PPP Adapter.
Alltså, hur i #%#* får jag mitt nätverkskort att kommer med i denna winipcfg rullmeny?? Det verkar ju som om det är installerat iaf. Det var detta som min brors kompis fixade på typ 1/2 min. Jag blir galen!
Jag har Win 98 som operativsystem *host*
Tack på förhand!
Mvh
Christian
PS: Jag har ställt in alla uppgifter och dyl. enligt handboken jag fick med från Telia när jag köpte ADSL:et :DS