Inlägg

Inlägg som NoShuz har skrivit i forumet
Av NoShuz
Skrivet av Smasher89:

@NoShuz @filidutten Ok, misstänkte något sånt, får väl backa och koppla ur moderkortet igen då, var svårt att få i cpu strömsladden men blir väl värt i längden att köra på det säkra före det osäkra.

Tog bild på kablarna https://mobile.twitter.com/Smasher89_UGS/status/1208040737843...

Skickades från m.sweclockers.com

Kollat på mitt chassi hemma och efter lite googlande så har jag nu svaret på dubbla Reset Sw: Både Kolink Stronghold och Kolink Observatory görs på samma bas. Skillnaden är att Observatory har en Reset Sw och en RGB-sladd som går till en RGB-kontroller då fläktarna kommer standard med RGB. Du behöver bara koppla in en av Reset Sw för att få funktion och då kommer det att vara en av de två mindre knapparna på höger sida på frontpanelen som agerar som reset (vilken beror på vilken Reset Sw du kopplar in, blir det "fel" knapp så är det bara att byta sladd).

För den mindre fläkten som hängde med moderkortet så behöver den bara installeras vid rejälare överklockningar av processorn, se uttag i manualen: https://gyazo.com/1d0c14929ff86d0d50d9b63cb1ebdffa

Av NoShuz

@Smasher89: Det är bara att vicka på plåtarna tills de lossnar med t.ex. en tång (de hålls endast fast med de två piggarna som du ser). Helst bör man göra det när moderkortet inte sitter i för att minimera risken för att skrapa/tappa saker på moderkortet.

Man klarar sig ofta med Power Sw inkopplad men det kan var smutt ibland att även ha Reset Sw inkopplad. Är det 2st 2-pins kontakter eller 2st 1-pins?

Kan kika om det är samma på mitt chassi hemma (har samma till datorn i vardagsrummet) ifall du vill.

Av NoShuz

@BM-Mods: Problemet vid mitt första försök till att uppdatera BIOSet var att det misslyckades och då tappade den det BIOS jag har. Dvs om jag startar datorn utan någonting i så får jag ingen bild på skärmen (troligtvis corrupt BIOS). Får endast bild om jag kopplar in ett USB med ett BIOS då den kopplar in sitt inbyggda Recovery-mode.

Av NoShuz

BIOS uppdatering misslyckades, fastnar på 50%

Hej,

Skulle uppdatera BIOS till mitt ASUS Z97M-PLUS då jag inskaffade en M.2 NVMe och den inte dök upp i BIOS (går på tänket "fungerar det, pilla bli". Såg då att jag inte uppdaterat moderkortet sen jag fick det och i release notes för nya BIOS så fanns det uppdaterat stöd för M.2 samt NVMe.

Den fastnade på 50% vid uppdateringen och vägrade att röra på sig under ca 1h. Bet då i det sura äpplet och startade om datorn, i hopp om att kunna genomföra recovery av BIOS med hjälp av USB. Jag lyckas boota upp och komma in i Ez Flash och försöker återigen uppdatera BIOS men den fastnar på 50% hela tiden.

Felsökningssteg genomförda:
- Tagit bort samtliga SATA/M.2 enheter
- Rensat CMOS (tagit bort CMOS batteriet)
- Testat i princip varenda BIOS version som finns på ASUS hemsida
- Tagit bort alla förutom en sticka av RAM-minne

Detta finns inkopplat i datorn just nu:
-Processor: Intel Core i7 4690K
-Moderkort: ASUS Z97M-PLUS
-Minne: 8GB ADATA
-Grafikkort: ASUS 970 Strix

Har ni några tips av vad man kan mer testa för att försöka rädda moderkortet?
Tack på förhand.

Av NoShuz

1100+frakt för grafikkort 2

Av NoShuz

1100kr, hämtar

Av NoShuz

1000kr+frakt för grafikkort 2

Av NoShuz

1100+frakt för 970

Av NoShuz

1200+frakt

Av NoShuz

1100+frakt.