Inlägg

Inlägg som Raynstorm har skrivit i forumet
Av Raynstorm
Skrivet av flashen:

Fy nej, det blir bojkott av det här spektaklet då jag inte räknar det som Diablo

Kan du utveckla?

Jag är varken bu eller bä än så länge men att bara meddela man bojkottar och "fy nej" utan att samtidigt ge någon som helst anledning gör ju en nyfiken :P. Vad har du upptäckt som inte vi andra har?

För mig så känns detta 100% vad jag trodde Diablo skulle vara på mobilen. Snyggt, tajta kontroller och mikrotransaktioner (hur ska dom annars tjäna pengar?) Frågan är ju precis som i de andra Diablo hur de lyckas hålla intresset när kampanjen är slut. Ser inte röken av några djupa talent träd eller annat som verkar superintressant i längden.

Men om spelet lyckas hålla mitt intresse i 50 timmar så är väl det ett riktigt bra betyg. Speciellt om man inte köper nåt.

Än så länge har de inte försökt kväva mig med rewards, reklam och popups som alla andra mobilspel gör.

Av Raynstorm
Skrivet av Herr Kantarell:

Det är ju gratis som grund. Man betalar för att få extra saker, material, ädelstenar m.m. Finns en achivement upplåsning för varje säsong och där de som spelar gratis får vissa saker, men har man betalat får man fler precis som det funkar i Hearthstone.

Testade lite igår på mobilen. Bättre än förväntat men fick bara 30 fps på HW 30 Pro och vill hellre spela på PC.
Hoppas det funkar ikväll kl 19

Aktiverade du 60 fps? Såg att den stod på 30 fps cap som standard.

Lite sjukt att jag inte kan köra på högsta upplösningen när jag har 4k-skärm på min mobil :P.

Sen stör det mig rätt mycket att skärmen blir så varm. Drog ner till medium men kanske borde dra ner ännu mer för att se om det blir bättre. Det kanske är något som riktiga mobil-gamers dras med dag ut och dag in

Av Raynstorm

Vi har en sån här:
https://fyndiq.se/produkt/roller-harborttagare-hund-och-katth...

Har haft rollers och annat förut och denna är i min mening bättre än allt annat. Blir inte så jäkla äcklig heller.

Finns säkert att köpa billigare på nåt annat ställe.

Av Raynstorm

Tycker inte alls att priset är orimligt för en sån här men den blir ju fullständigt krossad av Steam deck i pris/prestanda.

Man undrar ju om Valve ens tjänar några pengar på Steam deck eller om den görs mer i marknadsföringssyfte.

Av Raynstorm

1000-serien hade också DVI bortsett från 1080ti i Founders Edition versionen.
Många övriga 1080ti-kort kom med DVI

Håller själv fast vid 1000-serien på två gamingdatorer här hemma då skärmarna till dessa endast stödjer 144Hz via DVI.
Kör GTX 1080 på bägge då det är det rimligtvis bästa med DVI.

Av Raynstorm

Pluggade själv till ingenjör i 2 år på YH när jag var 29. Men jag hade bakgrund inom VVS och pluggade till VVS-ingenjör så jag hade ju redan min bana framåt klart för mig så att "plugga brett" var inte så mycket värt för mig personligen. Jag fick flera jobberbjudande redan innan jag var färdig och jobbmöjligheterna sedan dess har bara blivit bättre. Jag kommer nog aldrig ha svårt att hitta jobb numera :).

Men om du vet vilken inriktning du vill ha så är väl YH inget dåligt alternativ men om du är lite osäker så är väl högskoleingenjör bättre.

Av Raynstorm

Oxygen Not Included

Av Raynstorm

Blir väl nåt IDLE-rpg skräp skulle jag tro. Har svårt att se att RTS skulle fungera på mobilt. ARPG som Diablo "funkar" ju ändå hyfsat på mobil jämfört med andra genrer.

Diablo Immortal sved ju egentligen endast för att de gjort intrycket av att de skulle annonsera Diablo 4. Att det tar utvecklingstid från Diablo 4 däremot är ju surt. Och nu när Immortal skall släppas till PC också så hamnar ju D4 i en jättekonstig sits.

Själv var jag ganska ointresserad av Diablo Immortal förut men nu när det skall släppas till PC också så kommer jag nog testa det. Kan man spela på datorn på kvällarna och sen logga på och göra div sysslor på mobilen på muggen så känns det rätt najs. Kan de designa det så att man kan hinna göra en dungeon på ett toabesök så låter det inte helt fel.

Själv är jag mer intresserad av Warcraft-världen än Diablo så nåt liknande för Warcraft hade väl vart rätt najs. Ett Warcraft ARPG lär vi dock aldrig få se.

Har ingen aning om vilken genre som skulle fungera för Warcraft på mobilen dock. Jag är dock ingen stor mobilspelare.

Av Raynstorm
Skrivet av CoKEmaNia:

Ska man misstänka att siffror på cpubenchmark t ex är gjorda med överklockade cpus? för i så fall kanske det är lika bra att ta en 12400, om prestandaskillnaden består mycket i överklockning.

Med ett B660 hade jag nog ändå valt en 12400F eller en vanlig 12600 möjligtvis.

Skillnaden du kommer se i gaming kommer vara nästintill obefintlig. 25% prestandaskillnad är väl i så fall absoluta best case scenario där du är 100% CPU-bunden i väldigt låg upplösning. I 90% av spel så kommer 12400 och 12600 vara inom ett par % av varandra. Inget du kommer märka. Kolla sweclockers test av 12400F så ser du själv.

Har du däremot lite mer cash att bränna så köp absolut en 12600K eller 12700K men byt då till ett Z690 moderkort.

Av Raynstorm

ordlig.se nr 114, 3/6

🟩⬜⬜🟩🟩
🟩⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Raynstorm

- CPU med bra prestanda för pengarna för streaming, redigering, spel etc.
- Nvidia över AMD för NVENC. Du verkar inte vara nån super hardcore gamer så 3070 duger gott tänker jag.

Bygge från Komponentkoll

https://komponentkoll.se/bild/gUcWN.png

Av Raynstorm
Skrivet av Moton:

Det var nog positivt att Microsoft kom in och styrde upp lite. Går inte att rädda Immortal men kanske göra de lite bättre.

Ingenting som har med Diablo Immortal att göra har någonting att göra med Microsoft. Vi kommer nog inte se deras inflytande i Activision/Blizzard på nåt år eller två.

Av Raynstorm
Skrivet av Kilrah:

2 Juni kommer det tydligen. Verkar som det släpps till PC också.

Med cross-progression på mobil.

Blev just mycket intressantare

Av Raynstorm

Har spelat en del "Flashback Conquest" i helgen där det är banorna från Portal men med specialisterna och vapen/gadgets från 2042.

Kan med 100% säga att det stora problemet med BF2042 är kartorna. Jag säger absolut inte att det inte var andra problem med specialister, buggar och andra funktioner som saknades men 99% av anledningen att jag stör mig på BF2042 AOW är definitivt kartorna.

Herregud va mycket roligare spelet blir med ordentliga kartor. Det känns inte ens som samma spel. Fick dessutom 180-200 fps i detta läget jämfört med 100-150fps i AOW.

Så mitt tips är att passa på att spela Flashback Conquest medans det är igång. Riktigt riktigt roligt!

Av Raynstorm

När man behöver plocka ut robotgräsklipparen från vinterdvalan i garaget.

Av Raynstorm
Skrivet av martinot:

Äntligen F1-helg igen!

Vad tror ni om Italien?

Vad tycker ni om förändringarna i sprint race till i år?

Sjukt pepp!

Ändringarna till sprinten i år är till det bättre helt klart. Mer poäng att köra för gör att teamen bakom de topp 3 faktiskt försöker placera sig bra och inte bara tänker på söndagens race.

Imola är alltid trevlig att titta på och med de nya bilarna kanske vi kan få se lite omkörningar också.

Svårt att dra för stora slutsatser from FP1 då kvalet troligtvis kommer vara på torr asfalt men Ferrari och dess systemteam Haas verkar snabba tillsammans med Red Bull medans McLaren och Mercedes verkar vara hopplöst efter.

Spekulationer:
- Haas med bägge förare på poängplats
- Alonso topp 5 med häng på Ferrari och Red Bull
- Ferrari 1-2 och Verstappen gnäller på alla delar av bilen när han inte hänger med.
- McLaren i botten fajtandes med Williams och Aston Martin
- Mercedes missar Q3 med bägge sina förare och får kämpa till sig poäng i racet.
- Latifi kör av banan på varv 1 så alla kan slappna av så han inte skapar en oläglig SC längre fram i racet.

Av Raynstorm
Skrivet av BloodFarmer:

60 fps 1440p, gärna med marginal så man inte behöver tweaka varje inställning så att det precis når 60 fps. Hatar när det dippar.

För 60 fps kommer 3700X räcka gott och väl ett bra tag framöver.

Av Raynstorm
Skrivet av Enviro:

Det har gått lite mer än ett år sedan Outriders släpptes och nu är det dags för expansion! Outriders: Worldslayer kommer släppas 30 juni och spelare kommer få grotta ner sig mer i planeten Enochs historia. Utöver det kommer nytt färdighetsträd läggas till samt mer end-game-material kommer bli tillgängligt.

https://www.fz.se/nyhet/289886-worldslayer-expansionen-till-o...

Gött! Kommer definitivt spela.

Köpte spelet till slut på rea och fan, det va riktigt bra ändå.

Det är alltså inte som Destiny. Det har ingen direkt endgame mer än att grinda för gears och högre challenge tiers men bara spelet upp till den punkten var lätt värt pengarna.

Riktigt trevlig gameplay och intressanta builds att testa.

Bra omspelningsvärde också då alla klasser känns så annorlunda. Blev positivt överraskad

Av Raynstorm
Skrivet av m4gnify:

Har jag spelat väldigt mycket WoW? Ja.
Har jag nu slutat ("paus") spela sen över 1 år tillbaka WoW? Ja.
Är jag väldigt besviken på Shadowlands? Ja.
Kommer jag köpa och spela Dragonflight? Ja.

Typ som jag fast jag spelade aldrig Shadowlands.
Har spelat alla expansioner (eller i alla fall testat ett tag) sedan TBC men Shadowlands var den första som inte lockade alls så jag testade inte ens. BFA verkligen körde skiten ur mig då kombinationen Azerite-grind och nybliven pappa bara var så sjukt dålig :).

Men drakar, back to basics och inget tidsresande/dimensioner och annat sånt skräp? Jag är i alla fall intresserad, vilket jag aldrig var av Shadowlands.

Av Raynstorm
Skrivet av Doskii:

Nya uppdateringen har förbättrat upplevelsen så sjukt mycket. Får också mycket bättre prestanda, speciellt vad gäller stutter. Däremot är recoil på vissa vapen en aning högt nu och kameran i first-person i helikoptrar är buggat (för högt upp). Spelet borde ha släppts så som den är nu istället för att ha rushad inför julhandeln.

Ja recoil har blivit helt tokigt för mig :). Innan avskydde jag SCAR som pesten men den har nu blivit min go-to AR. Med high power rounds och Long barrel så blir den klart lättast att kontrollera. Men det känns överlag som att AR och LMG:s har blivit nerfade både i recoil och spread. Men det stod väl inget om det i patch notes väl?

Får också lite bättre prestanda men hade inga jättebekymmer innan.
Märker dock inte att mouse input lag känns annorlunda.
Tycker fortfarande hitreg är väldigt inkonsekvent men det kanske är på min sida.

Sen finns fortfarande en del buggar. Som jag sa ovan så är det ofta jag inte kan hoppa ur fordon när man spawnar i dom. Sen lite animationsbuggar och så. Skärmen har blivit helt vit vid tillfällen också och jag vart tvungen att redeploy för att få bort det.

Men jag störde mig aldrig nämnvärt på buggarna. Spelet har ju fortfaranda samma fundamentala problem som innan med för stora kartor utan skydd och specialister är störigt löjliga där alla ser likadana ut. 95% av problemen i spelet just nu tycker jag är kartorna. Samtliga kartor i AOW är kassa och fula. Ingen känsla över huvud taget. Alldeles för stora med för mycket spring. Dom borde lägga in Portal-kartorna i AOW så hade det varit MYCKET bättre för de kartorna är oändligt mycket roligare.

Sen måste ju spelet ha nytt content. Så här länge kan det inte dröja. Folket som har slutat kommer inte komma tillbaka förräns en ny content-patch kommer, om ens då. Hörde att spelarbasen gick from ca 1500 till 3000 när 4.0 släpptes för att ett dygn senare vara tillbaka på 1500-2000 igen.