Inlägg

Inlägg som Pannkakskungen har skrivit i forumet
Av Pannkakskungen
Skrivet av john1080:

Hejhej!

Jag har precis reformaterat min dator, alltså att återställa den till fabrikinställningar. Jag gjorde detta eftersom jag hade en massa skit på datorn och ville ha en "fresh start", men något verkar inte funka...

För att omformatera min dator gjorde jag såhär:

Kontrollpanelen --> System och Säkerhet --> Säkerhetskopiering och Återställning --> Återställ Systeminställningar eller datorn --> Avancerade Återställningsmetoder --> Installera om Windows (Jag har Windows 7)

Allting funkade bra och så, när allt var klart så hade jag bakgrundsbilden som jag hade när datorn kom, Aktivitetsfältet hade bara de ikoner som den har när datorn kommer ut ur lådan, alla ikoner osv var också borta. (Datorn var alltså exakt som den var när den kom ut ur lådan för första gången). Däremot står det fortfarande att både min SSD och Hårddisk nästan har slut på plats (Exakt samma som det var innan formateringen), sedan när jag gå in på dom så har de exakt samma filer i sig som de hade förut. Någon som vet vad jag har gjort fel och hur man fixar detta?

Såhär ser det alltså ut: http://gyazo.com/b0da29b23cac1e4577e3d25e2782b3d1 även fast jag precis omformaterade datorn...

Tack så mycket i förhand!

/John

Du har helt enkelt installerat om Windows, inget annat, du har inte formaterat dina hårddiskar, eller omformaterat vad det nu är för något begrepp du hittat på. Starta om datorn, ändra bootenhet i bios/uefi och välj den enhet som du har Windows på. Datorn startar från den enheten, välj installera om Windows samt, viktigt, ta bort tidigare partitioner.

Av Pannkakskungen

Sony Z1 Compact för 2490 på Elgiganten med start imorgon.

Av Pannkakskungen
Skrivet av VeryMadMeatball:

Komplett har ett Cooler Master V450S 450W på rea i helgen, som både är guld och modulärt för cirka 450:-. Det känns ganska bra och prisvärt, men det finns inga direkta omdömen på Prisjakt. Skall man satsa på den ändå?

https://www.komplett.se/cooler-master-v450s-450w-psu/795281

Läste en recension lite snabbt och det fick bra betyg, ända anmärkningen var längden på kablarna, kör på det där, i värsta fall får du väl skicka tillbaka det,

http://www.tomshardware.com/reviews/80-plus-gold-power-supply...

Av Pannkakskungen

Något av dessa skulle jag ta, ett modulärt och ett icke-modulärt,

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2445092

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=966046

Av Pannkakskungen
Skrivet av Jay-Man:

Synd att de flesta på denna sida verkar tro att "1" är hösta betyget.

De flesta här verkar tycka att köpa dyra saker och montera är häftigt, nä, skaparglädje ska det vara, som detta

Av Pannkakskungen

Haha, så jäkla skön modd, solklar femma

Av Pannkakskungen

Prova att installera Youtube Center, finns som tillägg till Firefox och Chrome, övriga browsers vet jag ej.

Av Pannkakskungen

Ja, jag pratade just med kundsupport, och det pågår en DDOS attack mot Tele2 just nu, teknikerna beäknar att saker skall fungera till 15.00, men det kan mycket väl ändras.

Av Pannkakskungen

Helt nere idag igen, Tele2 fiber i Eskilstuna, kommer kräva kompensation när jag väl kommer fram till kundsupport.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pannkakskungen

Hej routerkännare, det är så att jag misstänker att min Airport Extreme håller på att lägga av, så jag funderar på att ersätta den med något nytt, självfallet har jag tittat på nya Airport Extreme, men jag är intresserad av att olika alternativ. Budgeten är vad en Airport Extreme kostar

Min uppkoppling är 100/10 fiber från Tele2.

Av Pannkakskungen
Skrivet av S.Shooter:

Fungerar inte för mig heller. Tele 2 fiber. Skriver via usb på telefonen.

Skrivet av morxy49:

Har tele2 fiber i stockholm, verkar vara nere nu sedan 2 timmar tillbaks eller något.

Nu verkar det dock fungera, undrar om det kan ha något att göra med migreringen till BBB.

Av Pannkakskungen

Kan inte surfa, men TP-test fungerar.

Hej,

Jag har ett litet skumt problem så här på kvällskvisten. Jag kan inte surfa på internet som vanligt, men TP-test fungerar utan problem och jag får finfina resultat både trådat och trådlöst. Jag har testat att starta om allting, nollställa min router, med samma resultat.

Min router är en Apple Airport Extreme, den platta versionen, använder en stationär dator med Windows 7 64-bitars och en Macbook Pro med Yosemite. Min uppkoppling är 100/10 fiber via Tele2.

Av Pannkakskungen

Jag vet inte om detta är rätt tråd för min fråga, då de lurar jag söker inte skall kosta alltför mycket, men men.

Jo, jag skall bli med cykelhjälm och då behöver jag ett par nya hörlurar som fungerar med sådan, jag vill helst inte ha in-earlurar då jag har rätt trånga hörselgångar, skulle vilja ha mikrofon och någon form av kontroll på kabeln, om det går.

Hjälmen ifråga är en sådan här http://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Bike-Safety-and-Secur... så den går ner över bakhuvudet en del. Budget vet jag inte riktigt, men inte alltför mycket om vi säger så, föreslå i olika kategorier.

Av Pannkakskungen

Jag har på mig mina Sonylurar utomhus, både till fots och på cykel, skiter fullständigt i vad folk tycker och tänker om det.

Av Pannkakskungen

En sådan här kanske, visserligen några hundringar över HPn i pris, men med vad du får för priset tycker jag att det är befogat

http://www.greentech.se/sv/begagnade-datorer/lenovo-thinkpad-...

Av Pannkakskungen
Skrivet av 2000+:

De har begränsad giltighetstid.

Då ringer en till Microsoft och låser upp nyckeln igen, har själv gjort med en nyckel från MSDNAA.

Av Pannkakskungen

Inte vad jag vet, jag har själv en äldre variant av Airport Extreme, och har haft den kopplad mot en Windowsburk utan problem.

Av Pannkakskungen

Inga problem alls, har kollegan en ifåne så skall det så vitt jag vet gå att konfigurera airport extremen med denna också.

Av Pannkakskungen

Bara att tuta och köra, du måste klocka livet ur dina grejer innan effekten inte kommer räcka till.

Av Pannkakskungen

Vem var det som bestämde att erik och mackan skulle vara programledare? Kunde inte några roliga personer med lite karisma ta hand om det istället?