Inlägg

Inlägg som Spreazz har skrivit i forumet
Av Spreazz
Skrivet av panpo98:

@Spreazz: Vissa som hade äldre dator behövde också uppdatera bios för att klara av nya grafikkortet.

Det går ju alltid att lösa i efterhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spreazz

@perost
@blackeagle

Okej, tack för svar då har jag lite mer koll på läget. Jag testar nog att bara köpa nytt grafikkort så länge, sen får vi väll se hur det funkar med reliken här hemma!

Blir det bara skit är det ju bara att köpa nytt moderkort. Har kikat runt lite och det är ju i princip gratis om man jämför med vad ett schyst grafikkort kostar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spreazz
Skrivet av Bad Habit:

@Spreazz:

@Bad Habit
Köper du nytt grafikkort måste du nog kolla annan CPU och minne, en helt annan plattform.
ga-970a-d3p är väl gammalt som gatan (AMD?)? Är väl nästan lite low-mid budget 2013, vilket gör det super-low-budget 2019 och kommer inte spela med ett 2060 någonstans.

Det du behöver är nytt moderkort, CPU, minne (hela kittet alltså).

Ajajaj, det var det jag var rädd för.
Jo det stämmer att det är gamalt, jag köpte datorn 2013. När du säger CPU, hänvisar du till processorn då eller bara vad själva moderkortet i sig stödjer?
Jag tolkar det som att mitt moderkort bara stödjer amd grafikkort (inte helt konstigt, har en amd processor i burken också).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spreazz

Grafikkort dött

Ny på forumet så jag är lite osäker på om jag hamnat rätt.

Lite bakgrund:
Jag skulle kika lite i burken därför att jag tyckte att grafikkortet (amd radeon hd 7950 3gb gddr5) presterade mycket sämre än vanligt. Jag kände då lite på det, ingen av fläktarna gick och kortet var hur varmt som helst. Efter det så får jag inte igång datorn utan att skärmen bara visar svartvita ränder.

Till problemet. Kortet som sitter i har ju varit med ett tag, så jag tänkte köpa ett nytt med lite mer kräm än det jag har. Grafikkortet jag hade tänkt mig är Gigabyte GeForce RTX 2060 OC, jag är dock inte helt säker på om det lirar med mitt moderkort, gigabyte ga-970a-d3p.

Skulle vara tacksam för svar!