Inlägg

Inlägg som essah har skrivit i forumet
Av essah

@sweisdapro: Jag provade köra en uberbenchmark för ett tag sedan när jag pratade med en kompis om detta problemet och jag tror mitt score låg någonstans vid 9000-9800. Jag kan köra ett till nu och skicka länk för exakta siffror.

Av essah

@Roger W: Jag har en 144hz skärm och en 60hz. Jag kör utan vsync, men har även provat ha det igång och det är ingen skillnad alls.

Av essah

@anon301768: Ah okej, jag glömde också nämna det, men jag har 2st skärmar, vet inte om det spelar någon roll alls däremot.

Av essah

@Pontooz: Jag har provat spela på föredra maximal prestanda och det hjälpte mig lite, men inte alls mycket och när jag har det igång ligger ju kortet och kör fullt ut konstant, även när jag inte spelar, om jag bara sitter och pratar med kompisar eller något. Är det verkligen så bra? När du skriver biosuppdatering, är det något särskilt eller bara den vanliga drivrutinen man hittar på geforce experience? för den är den senaste. Jag vill också helst inte överklocka CPUn och sånt då jag inte har någon kunskap alls inom det och vill inte riskera att något bir tokfel.

Av essah

@Aeig: Bor i Olofström, Blekinge

Av essah

@Aeig: Okej, tack så mycket. Lite jobbigt när man knappt kan något om datorer själv och ändå när man köper en komplett blir det problem :/.

Av essah

@Pontooz: Jag har försökt kolla det, spelen jag spelar är Diablo 3 och Destiny 2. När jag kollar på resursövervakaren genom aktivitetshanteraren ligger den kärnan som är högst på runt 80%, inget över det på destiny 2 och på diablo 3 är en av kärnorna på gränsen till 100% till och från. En kompis till mig har däremot en i9 9900k processor och den har ju till och med fler kärnor än min processor väl? Borde inte han också ha problem ifall det var det som var problemet. Han ligger ju på stadigt 140+ fps medans jag ligger på 70-80 i bästa fall och droppar under 60fps ofta.

Av essah

@anon301768: Jag hade också helst legat lite över gränsen för att vara på säkra sidan, när jag lägger in allt jag har i min dator (vet inte om jag fick allt exakt då jag blev lite förvirrad på vissa punkter) stod det att min dator på max kapacitet skulle dra 472W och de rekommenderade att jag använde ett 750W nätaggregat. Hade det varit värt att köpa ett nytt eller inte? För om jag inte behöver ett bättre så vill jag helst inte lägga pengar på det, men jag är ju inte alls säker på om det kan fixa mina problem eller inte.

Av essah

@Aeig: Inte några problem alls? För jag har problem med att min GPU max går upp i t.ex 45% eller kanske 65% på vissa spel som kräver mer, men den går aldrig högre. Jag har en kompis med ett 2070 RTX och han ligger konstant på 80-90%. Jag tycker det är konstigt, finns det något annat som kan vara anledningen om inte nätaggregatet?

Av essah

Hur vet jag hur stort nätaggregat jag behöver.

Tjena, jag köpte en dator från komplett för ett tag sedan nu och har haft lite problem med att jag droppar under 60fps på vissa spel och när jag kollar aktivitetshanteraren går GPU inte över 60-65% vilket känns väldigt märkligt då jag inte tycker att det borde vara några problem med min dator. Har varit i kontakt med en bekant som jobbar inom IT som trodde att problemet kunde vara mitt nätaggregat. Så jag undrar om det finns något lätt sätt att ta reda på hur stort nätaggregat jag behöver för att det inte ska vara några problem? Har för nuvarande ett Seasonic Focus 650W 80+ Gold PSU nätaggregat. Skriver mina specs nedanför och hoppas på att någon kan hjälpa mig ^^.

CPU: AMD Ryzen 7 2700X

GPU: Asus Geforce RTX 2080 Dual Evo 8gb

Ram: Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 16gb

Hårddiskar: Samsung PM981 SSD 512GB M.2 PCIe SSD (C-disken)
Samsung 860 EVO 1TB SSD (D-Disken)

Nätaggregat: Seasonic Focus 650W 80+ Gold PSU

Tack på förhand för alla svar.

Av essah

@SwedenVirre: Nej, det har jag tyvär inte.

Edit: Jag vet inte om det spelar någon roll, men datorn jag har just nu har jag inte uppgraderat, jag köpte den helt ny så borde det inte ha varit ett helt rent windows installerat från början? eller det kanske inte spelar någon roll i detta fall?

Av essah

@SwedenVirre: Borde den verkligen flaska? Jag har en kompis med gtx 1060 och AMD 5 1600X och han har inga problem alls, han ligger konstant på 60+ fps med högsta grafiken på allt.

Edit: Jag märkte nyss när jag tog upp aktivitetshanteraren på min andra skärm att när jag är i loadingscreens ligger min gpu på runt 80-82% och CPU 30-35% men när jag väl kommer in så går min GPU direkt ner till 55-70% beroende på var jag är har jag märkt. Vissa områden ligger jag på 65-70% och har då en fps på runt 70-120 vilket inte är några problem, men på andra områden går min GPU ner till 55-60% och går inte högre så jag ligger på under 60fps nästan hela tiden.

Av essah

@SwedenVirre: Lite dålig på såna saker, finns det ett lätt sätt att kolla upp sånt?

Edit: Är inne i resursövervakaren och har här CPU 0-15 och ingen av de ligger på 100%, det finns 1 eller 2 som ligger runt 80% men resten är på 30-60%

Av essah

Rtx 2080 går inte över 60% usage på Destiny 2

Tjenare,

som titeln säger har jag problem med att mitt Rtx 2080 inte går över 60% usage när jag spelar Destiny 2. Det är lite frustrerande då jag inte tycker det borde vara något problem med att spela Destiny 2 på högsta grafiken men det finns flera tillfällen då jag droppar under 60 fps och får spela med 45-50 fps.
Jag har försökt kolla runt och se om jag har något som bottleneckar min GPU usage men min CPU ligger runt 50-60% nästan hela tiden med ett AMD Ryzen 7 2700X vilket jag inte tycker borde vara någon bottleneck?
Temperaturen på CPU och GPU ligger oftast kring 50-60 grader när jag spelar vilket jag inte heller tycker borde vara ett problem då de flesta säger att det inte börjar bli ett problem förrän man kommer upp i över 80-90 grader.

Tacksam för alla svar och hoppas det finns någon lösning så jag kan spela utan att behöva droppa under 60fps ofta ^^.
Finns det något jag har glömt skriva med som är viktigt att veta uppdaterar jag asap!

Av essah

Min skärm går inte att aktivera i Nvidias kontrollpanel.

Hej, när jag startade min dator idag så märkte jag att min ena skärm inte fungerade, det står att det inte finns någon signal till displayporten. Jag har försökt att googla runt och testa massor olika saker men kan inte hitta någonting så jag skriver här som en sista utväg för jag har ingen alls aning om vad problemet är och får panik.

Jag vet inte exakt vad det är för specs man brukar skriva när man har såna här problem så skriver med det jag tror är viktigast:
Skärmen som fungerar är en BenQ XL2411Z som är inkopplad med HDMI
Skärmen som inte fungerar är en Asus VG248 inkopplad med displayport
Grafikkort: ASUS GeForce RTX 2080 DUAL EVO
Moderkort: ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4
Processor: AMD Ryzen 7 2700X Processor

Det första jag kollade var på windows bildskärminställningar och såg direkt att datorn hittar båda skärmarna, men det står att min VG248 inte är aktiv. Så jag gick in i nvidias kontrollpanel och öppnade "Ställ in flera bildskärmar" och såg att bara min BenQ var ibockad men att min VG248 inte var ibockad. Jag har försökt bocka i den flera gånger men ingenting händer. Första gången jag trycker på den efter att ha öppnat kontrollpanelen fryser datorn fast i 1-3 sekunder men ingenting alls händer, det går inte att bocka i den. Jag har också försökt koppla in skärmen som inte fungerar till den andra displayporten jag har på grafikkortet men det gör inte skillnad.

Hoppas verkligen att någon kan hjälpa mig med mitt problem då jag inte är så himla datorkunnig själv och inte kan hitta några andra lösningar på internet.

Tack på förhand för svar ^^.

Edit: Verkar som att jag la upp detta inlägget i onödan och ber om ursäkt för det, har nu kommit fram till att det är displayporten på skärmen som har gått sönder då det varken funkar men display från skärm till dator eller display i skärm till hdmi i dator, men hdmi i skärm till display / hdmi i datorn funkar utmärkt.