Inlägg

Inlägg som Edvin1 har skrivit i forumet
Av Edvin1
Skrivet av filbunke:

Glöm inte alla spelares bäste vän, nvidia!

Är det dom som är dyrare än konkurrenterna men excellerar inom områden (RT) som ingen bryr sig om?

Av Edvin1
Skrivet av Gorian:

Håller med om att FPV är ett märkligt val, men man får väl anta att de haft en tanke med det.

Svårt att tänka mig att det skulle gå att stänga av.

På vilket sätt är det märkligt förutom att du önskar tredjeperson?

Tycker det är dags att sluta klaga på Xbox. Senaste eventet var grymt bra.

Av Edvin1

Gud milde tid. Somliga går långt för att försvara "sin" plattform. Kan vi inte bara inse att de bara vill åt cashen? Att dessa företag egentligen inte vill dig väl? Det är kanske svårt för somliga att förstå det, men så fungerar giganter inom gaming. Jag blir lika förvånad varje gång över människor som tror att Sony, Microsoft, Valve etc är din vän. Det är de inte.

Av Edvin1

Jag se inte eftersom sändningarna inte är i 4k, + 100 fps.

Av Edvin1
Skrivet av filbunke:

Får några år sedan så hade ett konto på Steam i medel (median har varit mer intressant) 55 spel, det handlar inte längre att om att erbjuda en bättre platform, det skulle behöva vara mycket bättre och mycket billigare, för annars så kommer spelare välja den platform som de redan har en massa spel på, för varför ha spel på flera ställen (mer än en launcher??? blääääh!).
En väldigt stor del (75%+) av PC-spel säljs antingen direkt av Steam eller indirekt genom Steam-koder sålda av andra eller i fysiska spelboxar (vilket då hjälper till att låsa spelarna till tjänsten), vilket även om det inte är ett strikt monopol, ger Steam ordentligt med monopolistiska fördelar.

Eller så kan man säga sak om alla företag. Gnäll inte och stäm dem inte, skapa något bättre själv.
Microsoft skall kunna göra vad de vill med Windows, tvinga användare att använda Edge, låsa ner det och tvinga folk att köpa allt genom deras store (för då 30% av kakan.) Vad som då händer med Steam.... De som vill kan ju installera SteamOS eller linux istället, Valve borde ju ha gjort ett bättre OS.

Tycker man illa om matpriserna? Är väl bara att sätta upp en egen matkedja. Att det troligtvis skulle kosta _mängder_, spelar ingen roll.

osv.

Seriöst? Du fattar väl att det inte är så enkelt? Menar du på allvar att det är bra när några få aktörer får en dominant position? Det är aldrig bra för konsumeterna på sikt.

Av Edvin1
Skrivet av Mortac:

30% är oskäligt mycket för Steam att ta.

Gör man ett spel i t.ex. Unreal Engine eller Unity så tar de 2.5% till 5% efter man uppnått en viss kvot.

Sedan ska givetvis skatt betalas.

Att en utvecklare spenderar flera år på sitt spel bara för att Steam ska ta 30% av vinsterna är egentligen helt sjukt. Köp ett spel för 500 spänn och Steam tycker att de ska ha 150 spänn för besväret. De tar alltså 12 gånger mer än Unity, eller 6 gånger mer än Unreal Engine, som dessutom bara tar betalt om man säljer för över en miljon dollar.

Och ja, jag vet att Apple Store och Google Play tar liknande summor, men det betyder inte att det är okej bara för det.

Håller helt med. När Sony gör samma sak är det världens girigaste företag. Vi måste prata med om "steam-boys" onyanserade världsbild.

Av Edvin1

Hur man bäst ljudisolerar spelrum? Jo, man använder headset.

Av Edvin1
Skrivet av Bozzeta:

Alan Wake 2 går nu att boka
721,88kr på Amazon
https://www.amazon.se/dp/B0D66FYKGD

Alan Wake 2 Collector's Edition (PS5)
3000 kr (tull frakt inräknat)
https://limitedrungames.com/collections/alan-wake-ii-collecto...

Jag vägrar att köpa spelet två gånger.

Av Edvin1
Skrivet av esafesa:

Tycker deras event var rätt bra faktiskt.

Hade gärna velat se ett nytt Ori dock, samt hade varit så kul om de kom med ett klassiskt Banjo Kazooie!

Sedan begriper jag inte varför alla västerländska utvecklare gör alla tjejer så "fula" i spelen.. Det är nästan löjligt.. säger inte alla tjejer ska se ut som modeller. Men menar, männen i spelen ser normala ut eller snyggt, men inte de kvinnliga karaktärerna. Det blir så himla märkbart.

Det blir inte ett Ori-spel på bra länge. Spelstudion utvecklar ett annat spel, no rest for the wicked. Det verkar mkt lovande.

Bra event ikväll! Riktigt bra till och med.

Av Edvin1
Skrivet av Pauls711:

Gillade ettan men den var alldeles för kort med 26,6 timmar för en genomspelning. Med den prisbilden Sony hade på första delen så förväntade jag mig ett längre spel.
Mvh Paul

The last of us part 2 är betydligt längre än första spelet. 2:an har dock något sämre story. Men allt annat är bättre. 2:an räknar jag som kanske det bästa spelet någonsin. Det är så jäkla snyggt och bra gjort med ljudet i spelet. Det är nästan skrämmande hur realistiskt spelet är. Det känns nästan som att man spelar mord-simulering.

Av Edvin1

Jag saknar friheten, öppenheten och anonymiteten med internets barndom. Då betydde inte anonymitet hat och personangrepp utan en möjlighet utan namn och fotografi att lära känna likasinnade. Det tycks som ofattbart idag. Men jag kan inte minnas att anonymiteten missbrukades. Jag saknar internet innan Facebook och sociala medier. Dalnet > Facebook.

Av Edvin1

”Steam deck klon” implicerar att Valv var först med handhållna enheter. Men det är ju inte ens nära sanningen. Jag blir förvirrad av kritikens begränsade perspektiv. Är det en ålderfråga?

Av Edvin1
Skrivet av rwkk:

Tycker man inte om något så kan man visa sitt missnöje. Att skriva eller upprösta ett inlägg tar inte mycket av en persons tid. Om tillräckligt måmga gör det kan det ibland leda till skillnad, och då har det varit lyckat.

Sony kommer att kräva psn till allt som kommer till pc.

Av Edvin1
Skrivet av Gelantious:

Sony verkar inte vilja ha PC användare som kund längre?
Trodde dom skulle vara lite försiktigare hur dom sköter sig efter Helldivers 2 sörjan, och att där fortfarande är flera länder som inte fått tillbaka access än...

Spelet skulle aldrig ha kommit till dessa länder. Det stora och närmast obegripliga misstaget är att spelet, trots att psn initialt var obligatoriskt, blev tillgängligt i dessa regioner. Det måste ha varit något administrativt misstag. Inte ens Sony är så dumma att de säljer ett spel som kräver psn i länder som inte har psn. Psn är uppenbart viktigt för Sony. Man får acceptera det om man vill spela spelen. Många andra gör samma sak.

Av Edvin1

Det jag tänkte säga är ”ett länkat psn-konto är inte ett problem. Reaktionerna är överdrivna. Spela spelet eller låt bli. Lipa inte”.

Men för att inte uppröra pc-gamers låter jag bli. Det finns alltid något annat puttinuttigt att bli arg över istället, tänker jag.

Av Edvin1
Skrivet av Entash:

Ser att det går att förköpa digitalt för 769 nu och Webhallen och Inet har för 799 (sänks kanske längre fram). Om det går att köpa på skriva för 600 kr kan jag nog tänka mig att köpa vid release.

Jag ska definitivt köpa day one. Playroom är fantastiskt. Inget pretentiöst story-tjafs. Bara 100% kul så som spel var kul förr i världen. Jag känner att jag måste rösta med plånboken den här gången.

Har inget emot storyspel dock. Men vi måste få mer variation. Alla spel behöver inte vara fläskiga och ha en budget på 300 miljoner dollar.

Av Edvin1

Varför är inte psvr2 kompatibelt med psvr1!? Någon som känner till den bakomliggande orsaken?

Av Edvin1
Skrivet av Chess_Norris:

Trist att dom inte stödjer VR. Astro Bot Rescue Mission ska ju vara ett av de bästa VR spelen till PSVR1 och ett Astro Bot till PSVR2 hade varit grymt.

Det vet vi ju inte än. Själv blir jag mkt förvånat om inte spelet vid något tillfälle får VR-stöd.

Av Edvin1

Det är efter ännu ett menlöst och poänglöst möte man säger upp sig. För att 3 månader senare sitta i liknande möten på den nya arbetsplatsen. Livet på en pinne.

Av Edvin1
Skrivet av Jumpcut:

Kan man ju tycka.. de flesta av mina kompisar har barn, fruar, hus, karriärer och annat som gör att dom inte längre prioriterar att spela. Det kan man ju ha åsikter om, men faktum kvarstår, jag har ingen att spela med.

För mig är det tvärt om. Hela mitt liv består av socialt liv. Spel är en av få aktiviteter där jag kan vara helt ensam i min egen värld. Jag är inte så sugen på att ”vara social” även i spel. Det kan också vara en anledning till varför äldre med barn inte vill spela multiplayer.

Vill man behålla intresset för spel är det nog klokt att aldrig spela av gammal vana. Känner man inte tillfälligtvis för att spela är det bättre att göra något annat.