Inlägg

Inlägg som icogniito har skrivit i forumet
Av icogniito

Instämmer med de andra som nämner bios uppdatering men hade istället kört på en 5800X3D, svårt att slå i spelprestanda just nu.

Av icogniito

Man har väl testat de flesta märkena och varianterna genom åren men har landat i att jag har svårt att byta ut Lundgrens Skåne och Norrlands. Tycker det är perfekta smakmässigt och deras perforerade prillor är toppen, mixar väl in en dosa ONE ibland då och då för lite omväxling.

Av icogniito

Då antar jag att det var rätt och kör vidare!'

https://i.imgur.com/DvZZvO4.jpg

Av icogniito
Skrivet av Bagan:

Här är ännu ett barndomsspel för mig.
Lycka till!
Ledtråd: MMORPG (det kanske man ser iofs på bilden hehe )

https://i.imgur.com/zrblRs1.jpeg

Det där ser ut som Knight online, lirades flitigt när jag var yngre hehe.

Av icogniito

Typ igår hehe, håller på med gamla Windows 98 och XP datorer så det blir ju en och annan Windows skiva samt spel och annan mjukvara som bränns då och då, igår var det en bunte drivrutiner som fick äran.

Av icogniito
Skrivet av sniloR:

Känns som bottar köpte alla kort. Gick ju på en halv millisekund, jag tryckte genuint på köp-knappen och på den tiden var alla korten sålda.

Någon har alltså hunnit klicka "köp -> gå till kassan -> acceptera villkor -> välj leveransmetod -> välj betalningsmetod -> genomför köp" innan vi hunnit trycka köp. Det låter rimligt. Not

Proshop kör med att produkterna tas ur lager så fort någon lägger de i varukorgen, så egentligen är det bara steget när man trycker köp som det är tidspress på.

Av icogniito
Skrivet av Andyah:

Någon som satt sån där wattkontroll i uttaget och kollat vad hela datorn drar för er med 4090. Ser många diskussioner om vilket agg man bör ha. Läst allt från 700 till 1500w....lite skillnad o mycket ryktes spridning.

beroende på vad du har för system i övrigt så kommer 750w räcka gott och väl. Med en 30% power limit sänkning så kommer du ligga på samma prestanda och kortet kommer aldrig dra över 300w.

Av icogniito
Skrivet av joakim99:

Fast det går väl inte att beställa till det priset? Frågan är om priset ligger kvar på 21990 när det går att beställa korten.

Proshop ser ut att sälja tuf för 21990 imorgon igen iaf. Kan ju självklart vara så att priset ändras innan de slår igång köp knappen dock.

Av icogniito
Skrivet av jeppe109:

Om man inte vill ha överdimensionerad kylare då?
Känns inte som att alternativ växer på träd direkt.

Får väl bli ett inno3d med vattenblock då om alla introduktionspriser försvinner.

Gigabyte windforce verkar bli ett "instegskort" så håll utkik på det.

Av icogniito
Skrivet av Cameltotem:

Tack! Såg även att 4090TI kommer ha 48GB så det lär ju kosta en bra del.

Det kortet kommer inte ha 48gb enligt nya uppgifter, det verkar ligga kvar på 24gb som det nuvarande kortet.
Sen är det långt kvar tills release så det finns gott om tid för eventuella specar att ändras.

Av icogniito
Skrivet av SweViver:

Beror på vad du spelar och i vilken upplösning. Min 5950x flaskar duktigt i MS Flight Sim med 4090 nu (på upplösningar även över 4K i VR), men i många andra spel är CPUn inte ett problem, speciellt i 4K.

Flight sim är ju dock typ det mest CPU begränsade spelet som finns oavsett vilken GPU man kör. Tack o lov får spelet stöd för DLSS 3 idag så man kommer kunna få mycket högre FPS trots cpu flaskhals.

Av icogniito
Skrivet av megaman01:

Lite förvirrande blir det ju också när bilden man får med kortet klart och tydligt säger att man inte får använda 2 kablar med byglar eller nån annan koppling förutom 4st separata pci-e.
Hade ni nån kabel som funkar med mitt ASUS Strix 1000W med 3st PCI-e slots kvar som funkar med full effekt?

Cablemods har kablar man kan beställa!

Av icogniito
Skrivet av megaman01:

Tanken är att ev fixa nytt aggregat senare med nya standarden. Har inte fattat riktigt hur den där 12 pins funkar än. Nvidia säger att jag måste använda alla 4st 8 pins PCI-e och inga byglar eller annat. Sen ska 3st räcka enligt folk för att kortet ska starta och funka kanon om man inte ska överklocka. Sen finns dessa kablar från Corsair mm där dom tycker det räcker med 2 kablar. Vad gäller liksom? 4 eller 2? Eller 3.

En kabel som har två 8pin kontakter ska vara fullt kapabel att leverera 300w ström om man använder båda kontakterna, iden med att man ska köra kablar med en kontakt kom från att 30 serien hade massa problem med power spikes och då kunde kablarna vara underdimensionerade för att hantera det. 40 serien har inte det problemet så det är inte lika kritiskt där.

När det gäller hur många kontakter man måste ha i kortet så är 3 8 pin minimum (på gpu sidan) för att få 450w som krävs, den 4e behövs bara för att kunna köra 125% power limit för o få ut 600w.

Av icogniito
Skrivet av megaman01:

Kör med 4 varav en är från 2st Molex. Funkar kanon. Kan dra sliden till 125 så antar den får den strömmen den behöver.

Det där kan bli väldigt farligt beroende på hur molex kabeln är gjord från början. De är ofta väldigt underdimensionerade på moderna nätagg eftersom det nästan inte används alls förutom för 5V prylar nu för tiden. Det är mycket bättre att köra två raka kablar till 12HPWR adaptern och sedan de resterande två kontakterna från en kabel med två 8 pin kontakter. Corsairs officiella 12HPWR kablar t.ex. använder två 8 pin kontakter i nätagget så det ska inte vara några problem att göra det via adaptern också.

När det gäller ström i datorer så handlar det inte om att komponenterna får den ström de behöver, de drar den ström de vill ha, grafikkortet har ingen aning om hur de fysiska kablarna ser ut eller vad strömtilförseln faktiskt klarar av, den drar det den vill ha (på 12HPWR kontakten har vi åtminstonne stift som säger till GPUn hur mycket den "kan få" teoretiskt men det säger inget om hur det blir i praktiken).

Av icogniito
Skrivet av Taggen86:

Då är den stora frågan, hämta ut och öppna mitt suprim x 4090 som anländer idag från proshop och som kostade 25.5k, eller vänta en månad på min TUF 4090 från inet (om den ens kommer då) som kostade 22k (15 nov). Är det värt 3500kr för aningen bättre kort (högre power limit och bättre kylare) och att få kortet en månad tidigare? Rätt knepigt val faktiskt, men lutar mot att faktiskt köra på suprim x hur galet det än låter. Man har ju verkligen ingen aning om när man får kortet från inet och på proshop finns ju ändå en ångerrätt i 14 dagar om kortet från inet mot förmodan anländer tidigare.

Skulle säga att kortet i sig spelar nog inte så stor roll. Det man får överväga mest är ju om den månadens väntan är värt att spara in 3.5k. Personligen hade jag nog väntat

Av icogniito

Tror nästan mindfactory.de är det enda vettiga alternativet för oss i sverige att köpa ett FE kort.

Av icogniito
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Inflation.

det plus faktumet att dollarn blivit starkare när kronan blivit svagare bidrar till detta, när 30 serien släpptes låg dollarn på runt 9kr, nu ligger den närmare 13

Av icogniito
Skrivet av jeppe109:

Ska bli intressant att se hur snabbt det går att få tag på kort när man missat första tillfället.
Det var lite väl lång väntetid förra generationen.

Det lär inte bli alls lika lång väntetid. Främst då återförsäljarna bara tog så många bokningar de hade kort till (+ några få extra som slank igenom) men produktion kontra efterfråga lär vara bra mycket lägre i år.

Av icogniito
Skrivet av Johan_gbg87:

Själv är jag väldigt besviken på att det inte finns några Founders Edition i Sverige, de enda korten som ser hyfsat bra ut hittills :/

Håller med. Tycker alla tillverkarna har gjort mycket fulare kylare nu än vad 30 serien var. Förstår inte riktigt varför man gör om en bra design.

Av icogniito

Någon som fick tag på ett kort. Satt och tvekade i någon minut och sen var de slut :/