Inlägg

Inlägg som Starscream har skrivit i forumet
Av Starscream

@Donnerstal: Ja den verkar också bra! Med tanke på att jag vill spela höga upplösningar så ser den spännande ut!

Av Starscream

@perost: Tack, såg inte den cpu recentionen. Den hjälpte mig!

Av Starscream
Skrivet av Falcon:

Eftersom du skaffat ett 80Ti så får vi väl anta att du ska spela.
9900k, inget annat.
Absolut inget annat.

Skrivet av HC-8315:

Till ett så pass bra grafikkort så säger jag också i9-9900K. I sämsta fall en i7-9700K.

Skrivet av Vzano:

Vilken upplösning kör du och vilka spel?

Hej jag la till nu att jag ska spela i minst 1440p och mest 4k(om det går). Så vi får utgå från det.

Av Starscream

Processor för 2080 ti?

Hej!
Vad bör man ha för processor för ett 2080ti? Jag har funderat på en Ryzen 7 2700x. Men jag vill inte bottlenecka gpun. Jag förstår att man kan få mer prestanda med tex i7-9700k men den är nästan 2ggr så dyr.

Edit:Jag kommer spela i minst 1440p och 4k i många titlar(de som går).

Rekommendationer?

Tack på förhand:>

Av Starscream

@Laxpudding:
Jag hade inte sett den skärmen eller recentionen tidigare!
Tack så jätte mycket för svar!

Av Starscream

Acer 27" LED Predator XB273KP

Hejsan!

Har alltid velat äga en 4k gaming skärm med 144hz och g-sync. Jag snubblade över denna Acer 27" LED Predator XB273KP. Den har de specifikationerna jag är ute efter. Ips panel, 4 ms responstid( vilket ska vara bra för att vara en ips panel), 144hz och g sync.

Är det någon hållhake på denna skärm? För jag har aldrig sett en 4k skärm med dessa specifikationer i denna prisklassen utan då har de varit runt 25k typ.

Någon som har testat eller äger en Acer 27" LED Predator XB273KP? Vad tycker ni? Är det något att äga?
Jag är super sugen på denna skärmen och visst den är dyr men pengarna kan jag lägga ut då jag är så sugen på att testa en 4k skärm

Tack på förhand!!!!

Länk till skärmen https://cdon.se/hemelektronik/acer-27-predator-xb273k-4k-144h...

Av Starscream

Tack det där är också ett alternativ!

Av Starscream

Okej!
Någon av er som vet hur man gör om jag till exempel ska byta moderkort, processor och grafikkort. Tänker med hårdisken och windows. Är det bara byta ut komponenterna och sedan installera drivrutinerna och sedan ready to go? Gjorde det för några år sedan då har jag för mig att jag bara bytte de, sedan installerade drivrutinerna och då var det ready to go.

Av Starscream
Skrivet av Mordekai:

En Zen 2 är väl bara ca 20% snabbare upp till fyra trådar? Så det spelar väl roll vilka spel och vilken upplösning? "som never before" låter lite överdrivet. Sen överklockar man skiljer väl det under 10% upp till fyra trådar? Bara för att Zen 2 är ett jättekliv framåt för AMD betyder det inte att det är ett jättekliv framåt för x86-processorer.

Jag bytte från GTX 760 till 980 ti med samma processor som jag har nu. Dock så tror jag inte att 4690k är det bästa valet för tex RTX 2070 och uppåt:> Vad kör du med själv?

Av Starscream
Skrivet av sifri:

Har tittat fel i vad du behöver såg nu att du behöver uppgradera paketet till din dator med CPU moderkort gpu och ram här har du mitt förslag

32gb ram 3700x och 2080 super

https://komponentkoll.se/bild/pTKgz.png

Alternativt 3600 och 2080 ti och 16gb

https://komponentkoll.se/bild/foKTE.png

Skickades från m.sweclockers.com

Tack! Såg din tidigare post och detta var precis det här jag behövder uppgradera. Men säger inte folk ibland att 2080ti är överpriserat alltså att det är för mycket pengar för den prestandan man får? Sen vet jag inte hur bra KFA 2080 ti är. Den ser ut att vara billigare.

Av Starscream
Skrivet av Elektron:

Ta en kik på Ryzen 3600, en väldigt prisvärd men samtidigt också en bra presterande processor vilket kommer att bli ett fint lyft från 4690k.

https://www.sweclockers.com/test/27954-amd-ryzen-5-3600x-och-...
Länk till Sweclockers test av 3600. Prestandatestet är gjort med ett 2080ti vilket kan vara värt att notera när du jämför prestandan mellan 9700k, 9900k och 3600.

Det blev en copy/paste på mitt inlägg från en liknande tråd, men jag tyckte att inlägget passade bra även här.

En begagnad i7 4770K/4790K hade kunnat vara ett alternativ men med dagens prissättning så får man i stort sett ge lika mycket för en begagnad sådan som en ny Ryzen 3600 processor.

Med tanke på att man kan lira det på en 6 år gammal spelkonsol så lär det ju inte bli allt för krävande, förutsatt att du inte drar alla grafiska inställningar till max då.

Ja jag kan kika på Ryzen 3600. Jag brukar kalkylera runt i dessa bottleneck kalkylatorer för att se vilka komponenter som går bra med andra komponenter.
Jag vill ju kunna ha grafikinställningarna på kanske hög/medium. Sen får vi vell se hur det blir om jag kan spela 1440p. För då lär jag nog dra ned grafikinställningarna ännu mer.

Av Starscream

@sifri: Har inte satt någon riktig budget. Men kanske kring 10-15k för då moderkort, processor, grafikkort.

Av Starscream

Uppgradera dator

Hej!
Jag planerar att uppgradera min dator. Till red dead redemption 2. Planerar även att uppgradera min/mina skärmar då de är 1080p 60hz...
Det jag kör på nu är:

Moderkort: H87-pro från asus
Processor: I5-4690K (hashwell)
Processorkylare: Noctua DH-15
Grafikkort: Msi 980ti
Nätagg: Corsair CX750M
Sedan lite ssd och några vanliga seagate diskar.

Nu är ju självklart frågan: hur vill jag kunna spela Rdr2? Har tänkt på det själv men det vore kul om jag kunde köra i 1440p sedan i iaf 60fps (förutsätter att jag fixar en annan datorskärm). Problemet jag gissar är vell att det springer iväg ganska snabbt så med priset och komponenterna då.
Jag kommer iaf köpa nytt moderkort och processor, har funderat på AMD Ryzen 7 serien. Iaf vilken upplösning och grafikinställningar tror ni jag kan spela i om jag tex köper ett till 980ti och kör SLI? Har sett på Youtube att 2 st 980ti SLI kan prestera riktigt bra i vissa titlar. Självklart så är ju det specifika titlar men vad vet jag. Eller kanske köper 2 st 1080 och kör SLI?
Jag har aldrig kört SLI och är typ sugen på att testa det XD. Men inte om det knappt blir någon prestanda skillnad.

Det är i själva grafikfrågan jag är osäker på vad som kommer att krävas i RDR2 och det vet ju egentligen ingen just nu. Men ja... hoppas ni kan ge mig förslag endå :P.