Inlägg

Inlägg som Starscream har skrivit i forumet
Av Starscream
Skrivet av Allexz:

Dina alternativ ser ut lite som:

Webbsida:
*Skapa själv
*Köp av en webbyrå / website builder (ex https://www.squarespace.com/)
*Gör som 90% av alla andra sidor och kör något wordpress tema - det är oftast det du får av en webbyrå ändå.

Domän:
*Köp en själv (googla buy cheap domain)
*Köp av en webbyrå/webhotell

Drift av webbsida:
*Hosta den själv på en egen server
*Köp en tjänst av ett webhotell

--------------------------

Du kan under testfaser, om du själv skall testa bygga webbsidan köra den på en egen webbserver på din egen dator.

Om du vill labba/testa med saker själv så du få en egen yta på en av mina webbservrar samt ett subdomännamn på en av mina domäner. När allt sen är klart så är det bara att flytta till egen plats

Okej tack! Vad är wordpress för något? Om jag köper en domännamn typ damberg.com, hur vet jag att jag äger den? Får jag någon nyckel eller nått sånt? Hur kan andra inte bara använda det? Men det låter ju asbra att hosta den själv till att börja med

Av Starscream
Skrivet av m4gnify:

Du kan skapa hemsidan på din dator innan du lägger upp den på internet. Du kan också hosta den själv istället för att skaffa ett webhotell.

Vill du bli klar snabbt, och det ska vara en enkel hemsida, så finns det hjälpmedel, t.ex squarespace.com.

Okej tack!! Är det svårt? Vet du någon enkel guide som jag kan följa? Är det mer lönsamt att göra det än tex att kontakta webbhotell?

Av Starscream
Skrivet av hasenfrasen:

När du väl hittat en plats där du vill hosta din sajt kan du få en transferkod från säljaren av det braiga namnet som du sen meddelar din hostingsajt där namnet skall användas. Ägare till domännamn är antingen vara juridisk person eller privatperson. ONE.COM är bland de mest lättstartade sajterna att köpa in sig på.

Okej tack! Jag funderade på domänamnet typ damberg.com Det verkar vara nått webbhotell som heter oderland som äger det. Ska jag kontakta de isf och göra precis som du skriver. Få transferkod när jag köpt den osv?

Av Starscream

internetdomännamn, hur funkar det?

Hej!

Tänkte göra en hemsida framöver, däremot så förstår jag inte riktigt hur det funkar. Så som jag hittills förstått det så måste jag första ha/köpa ett domännamn sedan hitta ett webbhotell som vill hålla hemsidan uppe (som jag då betalar). Sen ska väl hemsidan skapas antar jag? Har dock ingen aning hur man gör det. Jag kan ingenting om programmering.

Är det alltid någon som äger domännamnen? Ska jag headhunta den som äger domännamnet jag vill ha och köpa den av den personen? Och när det väl är fixat hur flyttar jag domännamnet till ett webbhotell som har bra priser?

Mvh en helt lost alientransplantatör

Av Starscream

Bygga dator kring 13000kr

Hej!

Vill bygga en ny dator för cirka 13k, visst är det fel läge att göra det nu eftersom grafikkortsefterfrågan ser ut som den gör.
Vilka grafikkort är relevanta i 13k datorbygges klassen?
Funderade på en Intel Core i5 10600K?
16gb ram.
Corsair Force MP400 1TB lagring.

Spelen som ska spelas är väl, cs, rdr2, samt lite blandade titlar som kommer ut :>
1440p elr 1080p

Tack på förhand

Av Starscream
Skrivet av Ragin Pig:

Om du inte får det att fungera så borde det gå bättre att göra överföringen med itunes.

Jag skulle göra itunes först men där står det istället kolla i icloud bla bla.!?

Av Starscream

Föra över bilder iphone till windows 10

Hej jag försöker föra över bilder från min iphone x med kabel till min windows 10 dator.

Jag får det inte att funka för när jag ska dra över filerna från bildmappen iphone till mitt skrivbord på datorn. Då laddar den lite sen säger den bara "det går inte att nå enheten". men jag kan se bilderna om jag klickar på de istället för att försöka dra över de till windows. Så då når den ju obviously enheten. Jag har gjort det för länge sedan så jag vet ju att det har funkat.

Tips?
eller om det finns någon annan lösning för att föra över vissa/alla bilder till datorn.

Av Starscream

Köpa Alienware bärbardator

Hej!
Funderar på att gå från stationär dator till bärbar. Funderar på att köpa en Alienware dator, m15 ish.
Jag vill fortfarande kunna spela på den och ha någorlunda framtidssäkrad dator för kommande spel.
Just nu spelar jag på 2080ti så jag kommer definitivt gå ned i prestanda.

Jag kommer använda min spelskärm hemma som är 4k 144hz g-sync etc så jag behöver egentligen inte det på själva laptopen, då jag förmodligen inte kommer sitta å spela typ rdr2 i 4k när jag inte är hemma.

Vad tycker ni om Alienwares bärbara datorer, jag vet att de möjligtvis är overpriced, har ni någon annan dator ni skulle ge förslag på?

Av Starscream

Köpa begagnad bärbar dator

Hej!

Funderar på att byta ut min stationära dator mot en bärbar dator. Trött på att denna datorn ska ta upp hela skrivbordet.
Jag kommer fortfarande ha kvar min spelskärm och tangentbord. Och för att kunna ta med mig datorn till andra ställen om jag behöver.

Finns det någon nackdel som jag som aldrig använt en spelbärbardator tidigare inte tänker på?
Jag kommer gå ned i prestanda men det spelar egentligen inte jättestor roll då jag spelar mest Lol, terraria osv. Ibland rdr2.

Sedan en sista fråga. Har skrivit med en person som säljer en bärbar dator men han uppger att det laggar att spela spel utan laddsladden ikopplad och att det har varit så på alla hans bärbara datorer. Är det en grej som gäller för bärbara datorer? Har aldrig hört det isf.

Tacksam för svar!! <333

Av Starscream

Det löste sig!

Tog bort datan på "apple ssd sm0128g" och då följde operativsystemet med. Kunde inte installera om det för det var förmodligen redan installerat :>

Av Starscream

Ominstallera mac OS PROBLEM

Hej!

Skulle fabriksåterställa min macbook air, kommer tyävrr vara väldigt dåligt beskrivet men jag höll in command + R när datorn startade. Tog bort motsvarigheten till Macintosh HD - data hårddisken (gjorde det enligt en guide), sedan ta bort Macintosh HD men det gick inte, minns ej vad den klagade på men misslyckades varje gång jag skulle ta bort den. Testade inte att installera om Mac os catalina (eftersom jag tror det fortfarande är installerat) men skulle boota från disken som mac os var installerad på och nu står musen bara och snurrar.

Any ideas?

Update: Nu om jag startar datorn så kommer en svart bild upp med texten: Your computer restarted because of a problem. Press a key or wait a few seconds to continue starting up. Fast den startar aldrig upp utan mer loopar den texten bara.

Av Starscream
Skrivet av Lodisen:

Ja, det går att återställa.
Tryck på windowstangenten och skriv "diskmanager" se om du kan återställa det därifrån.
Annars finns det andra lösningar, men förmodligen så kan du återställa den därifrån.

Skrivet av pv2b:

Disk Management, inte diskmanager

Skriv diskmgmt.msc så hittar du garanterat rätt

Skrivet av mr_sQuinty:

Kan du fixa fram en bild på hur det ser ut i diskhanteraren ? du hittar diskhanteraren enklast om du högerklickar på startknappen.

Skrivet av Lodisen:

Stämmer. Kommer dock in på rätt ställe med Disk manager på engelska windows iaf.

Har hittat dit nu, vad ska jag formatera den till? Vilket filsystem och storlek på allokeringsenhet? just nu är det FAT32 och standard på allokeringsenhet

Av Starscream

Hårddisk tidigare 500gb nu 32gb??

Hej!

Jag har en extern hårddisk som jag haft bilder och sånt på. Den var på 500gb men sedan skulle jag installera windows på den för att sedan installera på en dator. Vet ej om den typ formaterade om hårddisken för nu finns bara windows på den och 32gb i totalt utrymme på den.

Kan jag återställa/formatera tillbaka den så att den blir 500gb igen? Bilderna förstår jag att de inte går att rädda men de var strunt samma för de har jag ändå kvar på andra ställen.

Mvh TL

Av Starscream

Alienware CPU kylare

Säljer en Alienware radiatorkylare som suttit i en Alienware Area 51 ALX.

Socketen är 1366 men sett att det finns montörsanordningar för andra socketar att köpa från tredjepartstillverkare.
Allt på bilderna följer med.

Fungerade senast jag använde den.

Läs hela annonsen här

Av Starscream
Skrivet av Farsan Baloo:

@Tai Lung:
Kan begagnat vara nånting?

inrego har en hel del begagnade företagsdatorer att välja på. Dom har exempelvis en HP EliteBook 745 G3 för 3374:- just nu. Enligt specifikation väger den ca 1,6Kg ( 300g mer än en Macbook Air 2017), har bl.a. 8Gb RAM, 180Gb SSD och 14" skärm. Windows ingår inte men kostar 375:- för Windows 10 Pro.

Tack!
Jag ska kika lite där.
Har även sett på blocket så säljer vissa personer begagnade macbook airs 2015 för typ 5-6k så det kanske också skulle vara ett alternativ.
Vad jag vet så kan jag alltid byta batteri på en macbook (alltså lämna in datorn). Om batteriet skulle vara kasst. Det som är bra med macbooks är vell också att man kan se hur många battericykler ett batteri har gått.

Av Starscream

Lätt och smidig plugg dator

Hej!
Ska börja plugga på universitet nu till våren.

Jag ska skaffa en bärbar dator. Jag har en gamingdator vid sidan av så det enda denna bärbara dator bör klara av är skriva och lite lätt youtube tittande osv. Inget annat.

Jag gillar lätta och tunna datorer. Jag gillar tex Macbook air, för smidiheten. Däremot vet jag inte om jag vill lägga ut pengarna för en sådan.
Har ni några andra förslag?
Allt emellan prisklassen
0kr - 13000kr

Av Starscream
Skrivet av mrqaffe:

En del moderkort hkan ha flera olika menyer för att ange bootenhet, vilken typ av enhet och vilken av den enhetstypen om det finn flera.

Om saker byter sökväg behöver sökvägen uppdateras vilket stöds av en del program men inte av alla så vad som fungerar eller inte om du byter sökväg på spel beror på spelet och om det kan uppdatera informationen eller om du själv kan göra det eller om du möjligen kan återsälla sökvägen till den ursprungliga.

Det löste sig iaf med en ny ssd.
Ja det blev lite lustigt med spelen, jag har gått in i mitt gamla skrivbord och gjort genvägar på mina gamla genvägar

Däremot så fanns inte alla spelen med på skrivbordet men datorn funkar iaf!

Av Starscream
Skrivet av Lembritt:

@Tai Lung: Installerar man drivrutiner ifrån skiva nuförtiden?

När du installerade Windows, fungerade nätverket då?
Om ja, då är det förmodligen bättre att ladda ner dom senaste drivrutinerna till ditt moderkort ifrån ASUS. Saker som ligger på skiva kan vara föråldrade.
Fixar inte Windows dom flesta drivrutiner själv via windows update nuförtiden? (Så länge man har ett fungerande nätverk )

Jag tänkte att det var drivrutiner eftersom det var en skiva med.
Tror inte näteverket fungerade när jag hade installerat windows. Jag installerade windows från skiva där med. Då lär de ju vara nått tjall med min kabel? Jag ska prova någon annan dator i den kabeln för att se om det kan vara kabel som strular

Av Starscream

Nybyggd dator

Hej!

Precis installerat windows 10 på min nya dator.
Installerade grafikkorts drivrutiner med skiva och skulle göra det samma med moderkortet. Den som blev installerad för moderkortet var Intel chipset driver. Försöker installera Realtek Audio driver och intel LAN driver. Dock så har jag installerat de 2 gånger och sedan startat om datorn som programmet sagt men ändå när jag går in och tittar så står det not installed där jag väljer installera.

Dessutom har jag ingen internet uppkoppling. Har det något att göra med de drivrutinerna som kanske/kanske inte blivit installerade?
Jag har internetkabel rakt in i datorn och checkat så den är ikopplad.

hjälp sökes
Komponenten är rog strix 390-f gaming

Av Starscream
Skrivet av mrqaffe:

Bortse från allt som har med bootande att göra, syns din ssd någonstans i bios på någon diskmeny ?
Det föstas steget är att ta reda på om moderkortet känner av ssdn elelr inte innan du börjar tänka på bootordning.
En sak som kan stälal till det är vilketläge sataporten står i, för en ssd bör den vara i ahci läge, för din dvd bör den vara i ideläge och det bör aldrig vara raid om du inte har minst 2 (helst likadana) enheter anslutna och ska konfa upp en raid.

Du kan ju ha ett hårrdvaruproblem av nån sort så ssdn intye känns av alls så lös detta först.

Ja ssd och alla hårddiskar syns om jag kopplar i de. Då ser jag i bios under Storage att alla eller den hårddisken som är ikopplad finns där. Det är det som är så konstigt.
Jag tror att mina ssder är i ahci läge. Kan dubbelchecka sen. Dock så hade jag även mekaniska hårddiskar i och de syndes inte heller i bootpriority.

Men jag ska köpa en ny sdd 500gb och installera windows orderntligt där istället.
Hur blir det med spel om jag flyttar en hårddisk? Fungerar de lika? Tänker mest kring genvägar och sånt till spel. De hänger nog inte med på det nya skrivbordet i den nya hårddisken isf?