Inlägg

Inlägg som Lootcher har skrivit i forumet
Av Lootcher
Skrivet av stoneisland:

Har en via PM som också vill ha den för 1000 kr +frakt. Jag är på jakt just nu efter emballage till den.
I dagsläget så ser det ut som att maxbeloppet för frakten blir 199kr genom "Skicka direkt" hos Postnord.

Hojta till om det inte blir något med förstegubben.

Av Lootcher

Kan tänka mig BENQ-skärmen för 1000 kr + frakt. Skicka PM om det är intressant.

Av Lootcher
Skrivet av jOnÄTÄn:

Tror det ska gå en 1700 är inte så krävande. Men det finns adaptrar billigt. https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/installationmodd...
Du behöver gpu ryzen 1700 har ingen och moderkortet har inget.
Ett ok 450w nätaggregat ska nog klara de flesta grafikkorten. Körde själv en 1700 klockad till 3,8 och ett r9 290 klockat till 1250 gpu 1600 minne på ett 399kr evga 500w utan problem.

Tack för tipset! Och infon.

Av Lootcher
Skrivet av DavidtheDoom:

Nej, du kan inte använda 6-pin PCIe på EPS-kontakten.
Du har ingen integrerad grafik i varken moderkort eller processor och kommer inte få bild utan diskret grafikkort.

Tackar för svar. Kommer köra headless ädnå, den ska gå som server. Men jag köper en ny PSU, är ju inte så himla dyrt. Sålänge typ 400W räcker

Av Lootcher

450W PSU + Ryzen 1700X, ström-kopplingfråga

Hej!

Har en dum fråga. Jag tänkte köra en Ryzen 7 1700X på https://www.inet.se/produkt/1900317/gigabyte-b350-ga-ab350n-g...

Min PSU i denna datorn är 450W och har enbart 4-pin EPS-ström, däremot finns en 6-pin "PCI-E" också, kan jag använda 6-pinnarn till EPS?

Och räcker nätagget i övrigt? Datorn har inget grafikkort förutom det inbyggda i moderkortet.

Tacksam för en pointer. I värsta fall får jag köpa en ny PSU men slipper jag så är det ju positivt.

Av Lootcher

Tanke

Jag skulle kunna tänka mig att man kan vara intresserad av att köpa någon sorts "Ownit Gaming"-abbonnemang. Jämför t.ex mobilabbonemangen där man kan binda upp sig och på så sätt även "leasa" hårdvaran som krävs för att nyttja abonnemanget, i detta fallet en telefon. Eller som med bilar att man leasar och därmed har hyfsat moderna grejer hela tiden.

Säg då att man kunde betala ett pris för att få Bredband (kanske med priority service som kan prioritera ping och/eller bandbredd mot tjänster som Battle.Net, Steam, Twitch, osv) och där du även får låna en gamingdator. Denna dator skulle kunna finnas i olika segment beroende på hur mycket man betalar. Datorerna bestäms av Ownit och då kan insatta människor välja ut bra datorer till sina kunder, för det är väldigt många som älskar gaming men inte är så insatta i hårdvara utan bara vill ha bra grejer som funkar. Ownit själva kan dessutom inhandla avtal med någon bra gamingdatortillverkare och på så sätt massinköpa in och få ner priserna.

Säg att det finns några paket:

Ownit Gaming Premium: 1000 kr / månad
100/100 Mbit
Priority Service med bättre ping emot Steam, Twitch, Battle.Net.
Gamingdator + Gamingskärm (144hz) nypris i butik 25000-30000~ kr.

Tillbehör såsom Mus, Tangentbord och hörlurar är ju högst personligt och håller ofta längre så det kan man väl få ordna själv, samma gäller eventuellt för skärmen också.

Om man alltid ska ha det senaste kanske en sådan dator håller i 3-5 år? Säg att datorkittet har restvärde på 8000 kr~ (tar värden ur luften här) efter 3 år, då har värdeminskningen varit runt 20 000. 20 000 / 36 = 550 kr i månaden. Vid det här laget så skickar du tillbaka datorn och får ut en ny med senaste hårdvaran. Eller köper du ut datorn och behåller den.

Säg att du då får betala 700 + 300 (bredband) i månaden för denna tjänsten, Ownit behöver säkerligen ta ut något extra för administration och/eller reparation/support, vet inte vad en rimlig kostnad blir. Då har du 1000 kr i månaden för ditt internet och du har alltid senaste grymma hårdvaran att lira dina spel på utan att du behöver spara ihop eller dunka in 30 000 kr som en engångssumma själv vid ett tillfälle, vilket jävligt många inte har råd med, yngre eller studerande etc, + att det blir ett smidigt och bekymmersfritt ägande.

1000 kr i månaden för att alltid ha en bra dator hemma + internet? Slippa betala väldigt mycket pengar i engångssumma, du får bra grejer, behöver inte vara insatt i hårdvaruvärlden, support/garanti på grejerna så behöver inte oroa dig för om det går sönder.

Ownit Gaming: 600 kr / månad
100/100 Mbit
Priority Service med bättre ping emot Steam, Twitch, Battle.Net.
Gamingdator + Gamingskärm (144hz) nypris i butik 15 000~ kr.

Restvärde efter 3 år: 4000. 11 000 värdeminskning delat på 3 år är 300 kr i månaden~. Abb + Dator = 600 kr i månaden.

Ownit Gaming Family: 600 kr / månad
100/100 Mbit
Variabelt antal: Gamingdator + Skärm nypris i butik 10 000~ kr. 300 kr/månad och dator.

Denna skulle kunna vara intressant om man har barn, har du två ungar som vill ha varsin dator kanske man inte vill ge dom det allra dyraste och särskilt då om du som förälder inte är jätteintresserad. Restvärde på 2 datorer 20 000 total efter 5 år. kanske är jävligt lite. Men du hade kankse en månadskostnad för dem på 300 kr i månaden. Så du får ungefär samma pris som Ownit Gaming men du får flera datorer som är i budget-segmentet. I detta fallet kanske du även kan inkludera tangentbord, möss och hörlurar eftersom barn kanske inte är lika kräsna med personliga favoriter i det läget. Ett jävligt bekymmersfritt datorägande för okunniga föräldrar vars barn är nördar.

Genomförbart? Oklart, krävs kanske en hel del administration från Ownits sida. Jag hade dock i framtiden varit sjukt intresserad av Family-paket av olika slag, även om jag själv är jäkligt insatt och petig när det gäller min egen dator hade ett family-abb för resten av medlemmarna varit smidigt, så slipper jag lägga massa tid på det. Hur man ska sköpa upphandling av hårdvara lär Ownit kunna lösa tillsammans med en partner, Premiumdatorerna kanske går att återanvända och skicka ut till Standard-kunderna senare osv.

Gaming är dessutom en sinnesjukt stor marknad redan nu och den kommer bara växa så det vore kanske en bra marknad för Ownit att sticka ut på och "nischa" sig lite på, blir dom experter på den marknaden så har de en stor målgrupp att hämta in framöver. Detta är min idé! Nischa sig och erbjuda något väldigt annorlunda och nytt som inte finns riktigt på denna nivån, vad jag vet iaf. Do this pls!

Av Lootcher

Intel Optane M.2 16 GB

Intel Optane M.2 16 GB, använd i typ 1 vecka.

Säljes för att jag hade övertro på mitt tålamod med linux men den blev för liten för windows.

400 kr jag bjuder på frakten. Kvitto finns från netonnet.

Läs hela annonsen här

Av Lootcher
Skrivet av Lootcher:

Tack @perost

Efter lite forskning lutar det nog åt att det blir något i denna stilen:
https://www.dustinhome.se/product/5010815736/multi-stream-tra...
Plus
https://www.dustinhome.se/product/5010824095/4k-usb-video-car...

Datorn har en thunderbolt men den sitter i docka som inte har thunderbolt, så vill helst undvika den. Och skärmarna har inte det så hade ändå behövt en converter.

Men helt enkelt köra en displayport-hub för 2 av skärmarna och sen ett USBgrafikkort för den sista skärmen borde ju funka.

Om någon undrar så funkade denna kombinationen. En Displayport kan inte driva 3 st 1440p.

Av Lootcher
Skrivet av perost:

Ok, det var ju en ganska viktigt detalj Men du använder alltså inte dockan som beskrivs i PDF:en du länkade? Den har ju två DP-utgångar.

Jag har nog en annan docka då, den har bara en DP tyvärr. :/

Av Lootcher

Tack @perost

Efter lite forskning lutar det nog åt att det blir något i denna stilen:
https://www.dustinhome.se/product/5010815736/multi-stream-tra...
Plus
https://www.dustinhome.se/product/5010824095/4k-usb-video-car...

Datorn har en thunderbolt men den sitter i docka som inte har thunderbolt, så vill helst undvika den. Och skärmarna har inte det så hade ändå behövt en converter.

Men helt enkelt köra en displayport-hub för 2 av skärmarna och sen ett USBgrafikkort för den sista skärmen borde ju funka.

Av Lootcher

Spec från deras sida:

https://www.accellcables.com/collections/3x-displayport-mst-h...

"The Accell DisplayPort 1.2 to 3 DisplayPort Multi-Display MST Hub allows you to enjoy up to 3 DisplayPort monitors from a single DisplayPort output. The multi-monitor splitter supports 3 independent displays at 2048x1536@60Hz each with DP 1.2 multi-stream transport (MST) or 3 mirrored displays at 2560x1600@60Hz each with DP 1.1 single-stream transport (SST)."

Här tolkar jag det snarare som att det inte fungerar. Eftersom det inte är mirror utan extend jag vill göra.

Funkar det att seriekoppla splitters? Typ köpa två st 2-ports-hubbar och seriekoppla?

Av Lootcher

Tack för svaren! Såg även själv nu att jag fyllade lite.

https://www.prylstaden.se/ultraav-displayport-1-2-mst-multi-d...

Den här måste det ju bli isåfall, den jag länkade var mini displayport. Inte "tjock displayport".

Av Lootcher

3x EliteDisplay E272q på en DisplayPortutgång

Hej.

Jag har en fråga om detta går att lösa. Har en HP Zbook G2 med en displayport utgång:
http://www8.hp.com/h20195/v2/GetPDF.aspx/c04407527.pdf

Och 3x E272q:
http://www8.hp.com/emea_middle_east/en/products/monitors/prod...

Vet inte hur jag ska tolka alla beskrivningar men funkar en sån här för att köra alla tre på en displayport i rätt upplösning (dvs 2560x1440):
http://www.kabelbutiken.com/accell-ultraav-mini-displayport-m...

Tacksam för hjälp om hur det lättast går att lösa.

Av Lootcher

Såld till Cheewie.

Av Lootcher

Nintendo Switch + Zelda Breath of the Wild & Pro Controller

Hej.

Konsollen har stått dockad hela tiden och Zelda har spelats igenom på Pro Controllern. Allt är således givetvis mycket bra skick.

Kvitto från elgiganten finns på allting, skickas med i kartongen.

Frakten löser jag.

3800 kr eller bud.

Läs hela annonsen här

Av Lootcher

Varför klagar folk alltid på Nintendos produkter att de ska vara mer som Xbox och PS? Vad ska de vinna på dessa? Om de var likadana skulle folk ändå köpa Xbox/PS och vad har då Nintendo att konkurerea med? Det är ju helt efterblivet att ge sig in på den relativt mättade marknaden när de kan rikta sig mot det andra segmentet med spelare som inte jagar upplösning och grafik utan värderar andra saker istället?

Förstår inte vad det är folk vill. Xbox/PS-fans gnäller att den inte är likadan, nähe, fortsätt köpa Xbox och PS då?

Av Lootcher

Användare: @slp
Typ av affär: Jag sålde
Produkt: Arbetslaptop med tillbehör

Positivt:
Snabb & bra kommunikation och betalning (förskott).

Negativt:
Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av Lootcher

Vad kostar ett batteri dock? 300-400 kr? Skulle det vara helt slut så går det ordna med prisavdrag etc.

Av Lootcher
Skrivet av videopac:

Mmm, en fråga till. Hur är statusen på batteriet? Hur lång tid kan man köra vid "normalanvändning", inte spel eller något annat väldigt tungt.

Är nog ingen jättekräm kvar i det. Men jag använder datorn till och från utan att koppla i sladden. Då brukar det gå 2 timmar eller något (lös uppskattning) innan jag får peta i kabeln. Utöver det har ju datorn alltid bott i dockningsstationen men jag vet inte hur sånna påverkar batterierna.

Det är inte så slut så att datorn inte funkar alls utan kabel iaf. Det går 2-3 timmar max på full laddning vid aktiv användning, men jag har inget minne av att batteritiden någonsin ska ha varit så mycket mer. Som någon tidigare nämnt så är det ett kraftpaket och verkligne ingen dator som fokuserar på lång batteritid.

Av Lootcher
Skrivet av videopac:

Vad är upplösningen på skärmen?

1920x1080

Skrivet av Dreijer:

Kan bara poängtera att det är mycket kraftfull arbetshäst. Den fullkomligen osar kvalitet.

Ja den har varit imponerande bra. Byggkvalitén är otrolig. Långt över förväntan, väldigt robust.