Inlägg

Inlägg som Honskadad har skrivit i forumet
Av Honskadad
Skrivet av WDac:

jag är ingen music människa direkt, men jag använder häldre YouTube-Music å sen Spotify i andra hand. men Prime Music var för min del rätt kasst, och ända anledningen till varför jag har Prime Video är tack vare Jeremy, Richard å James May.

Tidal slår allt ljudmässigt...
Dock är urvalet av musik lite tunt jämfört med spotify.
De betalar dock tre gånger så mycket till artisterna. En stor anledning till att jag har dem.

Av Honskadad
Skrivet av naikon:

Och dessutom får man med inbyggd popup-reklam
https://i.imgur.com/TaoLZoP.png

Usch vilket mög. Otroligt vidrigt faktiskt. Skämmskudden på! 😁

Av Honskadad

Lägg ut den på "hifitorget" också. Så når du även den publiken
Lycka till!

Av Honskadad
Skrivet av cracko:

Helt ny på det här med HIFI. Kollat lite tester och hittat NAIM Uniti Atom. Även tittat på högtalare från KEF (LS50 Meta).

Någon insatt som kan säga om det här är bra saker och var man bäst handlar?

Verkar mycket billigare online än i svenska butiker. Sen är det ju det där med supporten, men den kanske inte är värd 10k i prisskillnad. Tacksam för input eller förslag på annan utrustning. Kanske lite enklare runt 10k tex bluesound powernode kan räcka för en nybörjare?

Finns en naim unity atom på hifitorget.se just nu om det känns som att det är rätt väg att gå 😊

Av Honskadad
Skrivet av Arelion:

Utan tvekan storlek. Den ska vara lätt och kompakt men inte kompromissa med prestanda. Därför var Xperia 5 II ett lätt val vid senaste bytet.

Sitter på en äldre experia z1 compact men är sugen på att uppgradera inom något år. Vill inte bli låst till något utan kommer vilja ha: 5G, batteritid samt möjlighet att kunna köra vpn, Open source för att inte bli en siffra i en maskin. Kommer köra vidare parallellt med min gamla lur till bankid etc. Facebook, messenger och liknande chrome kommer att läggas åt sidan. Någon som har ett vettigt förslag? Hjälp upskattas

Av Honskadad

Beklagar omständigheterna. Önskar dig och din sambo all välgång under denna svåra tid. Både min far och min kusin gick förlorade till denna vidriga sjukdom. Hoppas allt går bra för er.
Gamers united ❤️

Av Honskadad
Skrivet av laukan82:

Argon 3 är stativarna med 8" bas/mid, hitta under 8k är ett givet köp.
Grym botten och bredd som fasen.

B&w kan man aldrig mätta, va hos rotels democenter i Brighton, de körde 4st 1kw block till nautilus golvare och det kändes fortfarande som man behövde mer för att få bra släpp.

Tänkte prova en lösning först bara.
Har förstått att bladelius thor mkII ska lira bra ihop med mina pm1.
Men där tror jag att min maxbudget ligger mot dessa högtalare i förstärkarväg. Gullar kanske väl mycket med dessa. Är nog lite väl envis...

Av Honskadad
Skrivet av laukan82:

Unity atom är en grym pjäs, hjälpte en bekant som köpte den till ett par B&W 804, min första tanke var "vafan har du gjort"
Han insisterade, vi testade och min haka fick jag gå och hämta i källaren.. shit vilket litet monster. Snygg och trevlig att pilla med i övrigt.

Sen hade jag nog inte valt varken b&w 804 eller de som TS kikat på utan Amphion Argon 3.
Sjukt fin kombination! Argon 3 går att hitta billigt begagnat till och från.

Är de de finska lite smala tornen?
Hört mycket gott om dem också. Kanske är något att provlyssna i framtiden. Har hört att någon modell av bladelius skulle vara grym ihop med mina b & w pm1.
Tycker att min atoll in100se är lite ljus i signaturen ibland. Grym ihop med bra inspelning men lite tunt och ljust när det gäller röster på mellanregister i sämre inspelningar. Men pm1 är ju inte så förlåtande samt väldigt analytisk i profilen samt vill ha mycket sås
Känns som att uppgradering kommer ske i framtiden 😂

Av Honskadad
Skrivet av evoxer:

Ville bara inflika att nu har @trenchant ett gott omdömme lagt i swec marknadsreferenser från mig som köpte hans grafikkort, såg att det var någon som undrade detta

Snyggt, fint att du tog dig tid. Big up!

Av Honskadad
Skrivet av Buddaz112:

LS50 Meta som TS är ute efter är passiv. Den behöver en förstärkare. LS50W är den aktiva versionen och har inbyggd streaming och den nya versionen har fått mer pulver, inte för att de behövs. Den gamla versionen kan spela sjukt högt. Skillnaden på nya aktiva versionen är att den har fått fullt 24bit stöd och behövs numera ingen sladd för den biten.

Ah allright. Så det är inte den aktiva modellen du siktar på. Se där. Unity atom är ju ett smidigt modernt alternativ, allt i ett med snygg design. Finns nog inget att klaga på samt det finns nog gott om kraft för en vanlig andvändare. Se gärna till att prova innan köp bara om du har möjlighet.
🙂

Av Honskadad
Skrivet av PL4C:

Vad är syftet med ljudet?
Spel (dvs kopplat till datorn)? Film? Musik?

Kan annars rekommendera beggat ljud på t.ex blocket. Priset på hifi sjunker något otroligt efter bara ett par år.
Köpte en receiver för 2.5k och sedan ett par golvhögtalare för 500:-. Högtalarna är ett par dyrgripar från 79' gjorda av Reference Audio, men ljudet håller absolut dagens standard. Har kört med högtalarna i snart tio år!!!

Mest bang for the buck får du självklart beg marknaden. Men de högtalarna du siktar mot är jävligt trevliga. Men denna input är värd mycket. Då det lätt rinner iväg deg på detta. Mer än man räknat med...
Ert konto för hifi blir snabbt ett stort svart hål 😏

Av Honskadad
Skrivet av cracko:

Helt ny på det här med HIFI. Kollat lite tester och hittat NAIM Uniti Atom. Även tittat på högtalare från KEF (LS50 Meta).

Någon insatt som kan säga om det här är bra saker och var man bäst handlar?

Verkar mycket billigare online än i svenska butiker. Sen är det ju det där med supporten, men den kanske inte är värd 10k i prisskillnad. Tacksam för input eller förslag på annan utrustning. Kanske lite enklare runt 10k tex bluesound powernode kan räcka för en nybörjare?

Har funderat på dessa själv. Tror faktiskt bara du behöver en streamer för att driva dessa högtalare. Naimen är väll även en förstärkare om jag inte minns fel. Någon annan får rätta mig om jag minns fel. Du kan ju såklart använda atomen som streamer. Finns många vägar att gå
Personligen hade jag kollat åt aries hållet när du är i den prisklassen. Atomen kan du även driva andra högtalare med ifall du skulle vilja byta.
Själv kör jag denna kombo, b&w pm1, atoll in100se, chord 2qute, auralic aries mini, samt en nätlist med digitala och analoga uttag med högspänningsskydd.
Sedan lite kablage på detta. Lättare att bygga en dator än att hitta rätt i hifi-djungeln. Mina 50-öre! 😁

Av Honskadad
Skrivet av fesoj:

Tips: Skulle göra ordentlig research innan köp av den AIOn om jag var du. Haft en 36+ Prisma, bland de sämsta AIOs jag haft (haft typ 8-10st). Säger det av omtanke, gillar annars Fractal då de är snygga och jag gillar att använda ett märke uniformt för mina riggar, men just deras AIOs är undermåliga i min erfarenhet. Du kanske inte känner för det, men jag (unbiased) har haft mest tur med Corsairs kylare, prestandamässigt och även ljudnivå. Säger bara: gör ordentlig research först. Lycka till!

Kolla in eisbaer och deras modulära aios. Där kan du även rengöra och byta ut delar som pump etc vid behov. Inget bling direkt men kvalité rakt igenom

Av Honskadad
Skrivet av JohanFlodqvist:

Jag har haft ett antal riktigt usla bemötande av kundtjänst på Webhallen i synnerhet på senare tid när jag stött på problem. Senast hjälpte inte tre samtal till kundtjänst för att ens få ett simpelt svar på vad som ens hände med mina beställningar i det fallet förrän jag skrev till dom här på SweC och då först fick jag trevlig och adekvat hjälp.

Jag har haft en del problem med grejer hos Inet men har då fått superbra hjälp och när de en gång klantade sig lite extra så tog dom det verkligen på största allvar och såg till att jag verkligen skulle känna mig nöjd i efterhand med hjälp av skälig kompensation och att en ansvarig ringde upp och bad om ursäkt och förklarade vad det var som hade hänt.

Min personliga erfarenhet är att Inet när någonting strular är väldigt angelägna att ställa det till rätta och hjälpa till. Medan Webhallen på sin höjd har sett till att åtgärda problem som uppstått men aldrig varit villiga till någon typ av kompensation eller liknande för att faktiskt göra mig som kund nöjd. Så för mig hade det varit ett enkelt val i och med att jag tror kompetensen att bygga, priser på komponenter osv nog är hugget som stucket så hade jag valt Inet då de verkar bry sig lite mer om kundupplevelsen och dessutom verkligen är proffs på hårdvara.

Den är såklart en väldigt icke objektiv bedömning, men jag kan ju bara tala utifrån min egen känsla och erfarenhet.

Kan inte annat än att hålla med. Har fått suverän service av Inet så fort det varit något fel på mina saker köpta hos dem. Utbytt på studs utan några frågor. Om det finns någon annan butik jag känt mig så uppskattad av? Svar: Nej.
Köpte ett Steelseries Sibiria 800 på webhallen. Kattjäveln på mitt jobb bet av ena sladden på laddnings dockan och den började ta ett dygn på sig att ladda...
Var inne på webhallen och bad om hjälp att ordna ny sladd då det inte fanns en ticket hos Steelseries som löste mitt problem. Var inne på webhallens butik vid Medborgarplatsen, Stockholm. Totalt ointresse utav att hjälpa till och spydig personal. Kontentan, bra service är värt ett högre pris. Kommer aldrig sätta min fot på webhallen Igen. Obs har en vän som fick vänta 8 månader innan han fick tillbaka pengar vid returärende hos komplett. Samma ägare som webhallen idag.
För 10 år sedan var webhallen bra. Nu är de bara bajs.
Mina 50 öre

Av Honskadad
Skrivet av dalledalle:

Blev nyfiken, vad är en kombo? 😀

När du delar boende med någon som inte är din partner. "Delat boende med vän".

Av Honskadad
Skrivet av Marcsod:

Jag fick tyvärr överge min xz1 compact på grund av minnesbrist men helt klart den skönaste telefonen jag hållit i någonsin... varm och go (plast), bra grepp och lagom stor!

Har den fortfarande i hand
Börjar få lite minnesbrist med antal appar och massa bilder på barn m.m.
Löst detta ett tag med att rensa catchminne på apparna. Dock vill jag kunna ha en telefon i minst fem år. Börjar närma mig där nu
Varit fantastiskt nöjd med min xz1 compact.

Av Honskadad
Skrivet av PlogarN97:

Men om soppåsar innehåller ex 50% mindre plast så bör det väl vara ett bättre alternativ än plastpåsarna från butik. Liksom plastpåsar != plastpåsar

Jag brukar alltid lägga mina matvaror i ryggsäcken. Gjort så senaste 5 åren åtminstone

Japp,ned med skiten i ryggan. Handlar jag mer så har jag tre stora flergångskassar med mig. Alternativt handlar jag bara det jag kan bära i handen. Inte köpt en plastkasse sedan jag själv jobbade på hemköp för tolv år sedan. Då köpte jag dem inte heller om man säger så 😂
Har även ett par tygkassar som är ärvda från morfar som används ibland.

Av Honskadad
Skrivet av Agustavsson:

Jag hade ett par 650 för ett par år sedan och gillade dom inte alls. Det är ju en ganska opersonlig lur kan jag tycka, men det är nog det som gjort den så populär, det blir sällan fel oavsett musik. Fick för mig att testa HD600 och dom tycker jag är trevligare. Dom har en smula mer liv i toppen vilket inte gör dom lika menlösa som 650.

Din poäng är fullt valid. Samtycker verkligen i din åsikt.

Av Honskadad
Skrivet av Dallen:

Förstår inte meningen med den kommentaren, vad pratar du om och på vilket sätt är det överhuvudtaget relevant i sammanhanget? Du tror alltså att THX betyder surround, är det på den nivån?

Tydligen trodde jag det. Men läste på lite om hur detta är implementerat i blåtandslösningar med trådlösa hörlurar.
Dock är jag inget fan av dessa slags hörlurar alls. Kör portabel dac/amp fio och ett par fidelio när jag åker någonstans. Var mera en input om smak när det gäller val av hörlurar. Kommer aldrig köpa ett par blåtands igen.
Möjligtvis opererar jag in ett chip i tinningen när tekniken kommit så långt. Simma lungt

Av Honskadad
Skrivet av moondragon84:

Skrev för inte så längesen att jag hade bekymmer med 6xx. Den ena luren la av, nu vet jag att det är kabeln för när jag bytte sida då slutade den vänstra att fungera istället för det högra. Så det är kabeln som är orsaken. Vart kan man skaffa bra kabel som håller?

Ljudmakarn.se
De är extremt duktiga på hörlurar. Har en hel drös hängandes i affären för provning. Har tur som bor i Stockholm så jag kan åka förbi och prova saker innan köp. De har även mycket bra service och är trevliga. Bästa handlarn för hörlurar i Svealand skulle jag säga!