Inlägg

Inlägg som Honskadad har skrivit i forumet
Av Honskadad
Skrivet av Tobitheo:

Men vad säger du? Nu blir fan en pappa tårögd till och med.
Först och främst går säljaren med på detta?

Har frågat. Vi får se vad han svarar. Lets hope

Av Honskadad
Skrivet av Tobitheo:

Fan att man inte har pengar just nu. Är den kvar den 23:e så är jag väldigt intresserad. Hade varit perfekt som sista julklapp till sonen. Lyckades laga dragkedjan på den han har idag men bara tillfälligt och kan ju vara bra veta att chromebooken de fått i skolan ligger kvar när han kommer hem på dagarna😂

Om du inte vill byta mot ett öppnat Cyberpunk 2077?😂

Köper den gärna till din son. Kontakta säljaren med dina uppgifter så betalar jag den åt dig.

Pass it forward. Gamers united ❤️

Av Honskadad
Skrivet av Jumpcut:

Ja, det har du såklart rätt i.

Det jag reagerade på var nog uttrycket "spot on" härskarteknik. Det har gått helt galen inflation i vad folk anser vara härskarteknik när det egentligen är väldigt väl etablerat vad det är för något. Och just det att alla som är otrevliga eller bara dåliga chefer i allmänhet skulle pyssla med härskartekniker är jag bara så trött på att ständigt höra.

Förstår vad du menar. Samhället har dock blivit lite väl kallt där man premierar dåligt beteende. Så var tvungen att försvara Åke även om jag ogillar hans beteende då det knappast hjälper chefen att förstå problemet till händelsen. Gör som jag, skriv ner allt i en logg, samla fakta och bevis. Sedan hänger du ut fanskapet den dag du slutar på jobbet. Gärna medialt så hen är bränd inom sin bransch för all framtid. Den personens chef lär knappast backa personen då. Samt så blir det väldigt svårt att få ett nytt jobb för denne

Av Honskadad
Skrivet av Alphahanne:

Detta är off topic men jag kan inte låta det stå oemotsagt. Jag vet inte vilken verklighetsuppfattning du har men det finns en hel del människor, även i Sverige, med heltidsjobb som verkligen inte har gott om pengar. Kanske dags för en reality check?

Håller med dig om detta. För många medelklass Svenssons som inte har någon verklighetsuppfattning utan är helt insnöade i sin lilla bubbla där allt är frid och fröjd.

Av Honskadad
Skrivet av Jumpcut:

Älskar den reklamen eftersom jag själv ibland skulle velat säga exakt så till chefen. Det är dock inga härskartekniker chefen ägnar sig åt, han ställer bara orimliga krav/taskiga krav. Åke däremot ägnar sig faktiskt åt en härskarteknik, nämligen att förlöjliga.

Att inte titta på den man pratar med och låtsas vara mer intresserad av tidningen än personen man talar till, skulle kunna vara en slags härskar teknik. Extremt otrevligt vilket som. Det är dock min tolkning av situationen. Det Åke sysslar med är vad jag kallar för karma. Måhända att det är ofint men på något sätt vad chefen förtjänat. Så ser jag på det hela.

Av Honskadad
Skrivet av UndaC:

Haha, den är så sjukt "spot on" om hur chefer är som kör med härskartekniker. Kung Åke

Av Honskadad

Jeff = mini-me
Personifierad 100%, lika som bär

Av Honskadad
Skrivet av BMac:

Sweclockers hasplar förutsägbart ur sig att på konsumentsidan är detta bra för spel.

Finns det några specifika serverlaster detta lämpar sig extra bra för?

😂 💯☝️

Av Honskadad
Skrivet av infigo:

Så vara + 1kr frakt?
Nä men seriöst så gillar jag ändå fri frakt över 500kr mentalt, vet inte varför men det känns bra i magen...men någonstans har jag redan betalt den summan i köpet.

Har väl med att priset man ser på en sida är priset man betalar i slutändan.
Som att gå på restaurang och köpa en burgare för 100kr och när du beställer så får du veta äta här kostnad i just denna restaurang är 29kr. Känns surt även fast man kanske visste att priset på äta här jämfört med att ta med skiljer. Jämfört med att hämta priset är rabatterat till 71kr. Är ju en kostanad med att äta på restaurangen men förväntar mig ändå att ser den som default priset i den kontexten.

Du betalar redan frakten när du väljer att köpa direkt från lagret då företaget ej behöver butiksyta, personal inom handelsavtalet som är dyrare än lageravtalet.

Att sedan bolag som Amazon påverkar arbetsmarknaden och arbetsförhållanden negativt för den anställde är redan uppenbart.

Alla dessa företag som enbart kör med stora lager kör med dåliga antällningar och anställer enbart på timmar.

Det dom sysslar med är modernt slaveri.

Vinsten först, människor sist.

Titta lite på hur stan ser ut idag, massvis med olika slavar med mat på ryggen, paket i händerna, kassar i händerna , inhysta ute i förorten, trångbodda, dåliga avtal.

Dessa människor tar inte jobben för att de vill. De har inget val.

Företagen styr ditt liv med hot om uppsägning varje arbetspass, styr med antalet timmar så du är i deras våld. Utan timmar har du inte mat eller hyra.

Sedan sitter vi och bråkar om fri frakt...

Apotea,zalando, cd-on, amazon, sportamore, ubereats,fodora samt wolt.

Listan kan säkert göras längre.

Behövs inte göras studier om hur dessa människors arbetsmiljö är. Detsamma gäller leveranser från transportbolagen. De har underleverantörer med bas i utlandet som jobbar för småpengar och utan avtal i Sverige. Ikea/bring ett utav dessa exempel.

Ni vet att dem som jobbar med dessa saker behöver flera jobb och jobba sju dagar i veckan för mat och hyra va?

Samt alltid svara i telefon när chefen ringer.

Men gratis frakt är viktig samhällsnytta det!

Har man råd att köpa saker på nätet har man råd att betala frakten.

Av Honskadad
Skrivet av Prästost:

Hur kan det vara värt så mycket pengar?!

Data...

All information som de sitter på är värt en hel del mer än själva tjänsten.

Av Honskadad
Skrivet av KorvMos:

Förstår inte varför alla har så j**** bråttom hela tiden. Ge mig möjligheten att välja mest miljövänliga fraktsättet istället för det snabbast möjliga sättet.

Tack! Det vettigaste inlägget detta år
på swecklockers ❤️

Av Honskadad
Skrivet av anon333222:

Ett väldigt bra inlägg;) åldersspannet är ju rätt stort här. Vi som varit här i 20år har ju etablerat oss och har en hel annan synsätt idag. Borde vara 120% straffskatt direkt till Sweclockers konto om man äger att Ampere-kort. ISK har bara funnits sen 2012. Ingen vet hur framtiden ser ut, men det bästa är att spara och investera när man är ung och inte dragit på sig för stora utgifter.

Amen to that!

Önskar jag hade gjort det med innan jag skaffade festmö och två barn.

Lever som en student fast med heltidsjobb för att kunna spara ikapp åt mig själv samt mina barns framtid.

Går att komma igen även fast det tär på psyket ibland när man vänder på kronorna i slutet av månaden...

Mitt råd, börja spara vid din första lön. Även om det bara blir en femhundring per månad. Du kommer tacka dig själv efter 10 år. Mvh fattig småbarnsförälder ❤️

Av Honskadad
Skrivet av torbjorn_75:

Det är ju inte säkert, de som erbjuder gratis frakt får troligtvis sälja mer och då skulle de tvärtom kunna sänka priserna eller erbjuda bättre avtal/löner. Framtiden får utvisa resultatet.

Att de som jobbar på alla dessa stora lager är underbetalda. Det är ett modernt slaveri vi pratar om här. Är du sjuk har du ingen lön, svarar du inte direkt i telefon när de ringer går ditt arbetspass till någon annan samt att de bestraffar dig med att inte ringa på en vecka eller två . På arbetet står chefen redo med piskan ifall du ej håller måttet.

På sikt skadar detta hela arbetsmarknaden då dina barns första jobb kommer ha sämre villkor då detta sedan sprider sig till andra branscher och alla konkurrenter som ändå sedan går under.

Av Honskadad
Skrivet av blue eyed devil:

Köp en i9900k och kasta in, sjukt bra cpu fortfarande. Den lär ju dra jämt skägg med dessa nya cpus i 1440p.

Håller med till 100%
Sjukt värde på den idag.

Av Honskadad
Skrivet av pine-orange:

De flesta av oss kan inte dra egen el, regelverket sätter ju stopp för det.
Problemet är att det ofta är dyrare att låta någon reparera grejer än att bara köpa nytt. Det blir bättre om du gör det själv men det kan ta lång tid att lära sig, tid som de flesta av oss helst lägger på annat.

Precis. Det är mycket tidskrävande att göra detta. Men det är enklare än vad man tror att lära sig. Men i sak har du rätt

Av Honskadad
Skrivet av DasIch:

Man behöver inte sluta konsumera helt. Köp färre och billigare saker.

Nej, inte billigare saker. Köp kvalité men beg istället. På så sett minskar nykonsumtion och vi får en mer hållbar värld att leva i. Men färre saker är precis det vi behöver. Har aldrig köpt en tv än, ingen bil, lagar min dator själv samt lärt mig att löda och dra egen el. Sedan kan man köpa trasiga delar till sina egna som reservdelar och reparera så länge det går. Det gjorde mina föräldrars generation och deras föräldrar med. Så borde jag också kunna klara av. Jag ger faktiskt fingret till nya prylar i dagsläget helt.
Men så är jag knäpp 😜

Av Honskadad
Skrivet av huttala:

Har ni missat "eller motsvarande arbetslivserfarenhet"?
Känns ju spontant att en person som vill jobba för SweC med stor sannolikhet är en person som kan lära sig koda själv också.

Håller med dig om det. 100%

Av Honskadad
Av Honskadad
Skrivet av TEKO:

Först får du ladda ner https://download.lineageos.org/avicii och följa guiden https://wiki.lineageos.org/devices/avicii/install
MicroG som jag länkade tidigare är en add-on som härmar Google play services så du kan t.ex. använda gmail.
Om allt går som planerat så finns det två olika app stores som du kommer köra. F-driod som du laddar ner på https://f-droid.org/ och Aurora Store som du laddar ner ifrån f-driod. F-driod ger dig Foss appar t.ex. Bromite och Aurora kan du ladda ner appar från play store t.ex. Spotify

Allright. Ungefär som jag förstod det. Läste någonstans att man inte kunde genomföra köp via appar som man laddat ned i playstore. Gör mig dock inget. Men det var något annat OS.

https://www.androidpolice.com/2021/03/27/install-use-custom-r....

Fick det tipset i en annan tråd. Borde ha gjort denna direkt istället...
Nämnde bara namnet på luren som rubrik 😂
Testar senare ikväll när jag kommit till jobbet.
Kollar in länkarna under tiden.
Tackar så hjärtligt för hjälpen ❤️

Av Honskadad
Skrivet av TEKO:

Tack för länken! 👍