Inlägg

Inlägg som NamesAji har skrivit i forumet
Av NamesAji
Skrivet av RashLeaf:

Här är ett intel + nvidia alternativ som drar mycket mindre ström, särskilt grafikkortet 180 ish vs 300 ish för 6950 xt dels spelar det roll för elräkningen men värst är rumsuppvärmning och ljudnivå i mitt tycke.

4070 presterar sämre i vanlig rastrering men en bra bit bättre i raytracing vilket cyberpunk har mycket av. DLSS är även bra mycket bättre än FSR, särskilt DLSS 3 vilket kan dubblera fpsen.

https://komponentkoll.se/bild/ulPXO.png

Hoppas du gillar vitt

Har kört på vit chassi i några år nu och varit nöjd, så blir nog inge problem. Tack för tipset!

Av NamesAji
Skrivet av SUMITOMO:

Ska ta en titt på det senare, tack för snabba svaret!

Av NamesAji

Bygga en ny dator på 15k (ish) budget

Nu är det rättfärdigat.

Har över åren uppgraderat min dator steg för steg, men nu börjar det komma till punkten att om jag ska byta ut en sak så måste jag byta ut flera, och känner att det kanske är dags att skaffa en ny dator helt.

Min budget är runt 15k, men kan gå lite över om det gör någon stor skillnad.
Mitt mål är att kunna köra mer krävande spel i någorlunda stadig 72FPS. Just nu har jag en 1080p 144hz skärm och är ganska nöjd, men lär nog skaffa en 1440p eventuellt.

Några exempel på spel som hade varit härligt att köra i högre FPS är Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3, Elden Ring och Black Desert Online.

OBS: Jag har redan 32GB DDR4 Ram, så om det finns alternativ att använda det istället för att köpa nytt så hade det varit grymt.

Tack i förväg!

Av NamesAji

Okej, tack för hjälpen alla!

Av NamesAji

@NordhNet: Så det är normalt då att den tar upp 94%? För det känns ju som att GPUn borde kunna dedikera mer minne för att lätta lasten så att andra program inte börjar lagga. (Eller så är det inte alls så det funkar )

Av NamesAji

Okej, det kanske va lite dåligt förklarat. Det jag menade va att när jag är intabbad i spel så tar det upp 94% (som det visas i första bilden), men den använder inte mer än 3GB minne (som visas i andra bilden). Som sagt, jag är inte jättekunnig när det kommer till datorer, men det kanske är normalt att det ska vara så. Det jag menar med att allt laggar när jag är intabbad är att jag har alltid andra saker på min andra skärm, t.ex. film, serier, streams, jobb etc. Och när jag är intabbad så laggar t.ex. filmen.

Av NamesAji

Spel tar upp hela GPU-minnet

Hej!

Jag har nu använt ett NVIDIA GeForce GTX 1070 ett bra tag, men jag har alltid haft ett problem. När jag är in-tabbad i spel så tar det upp näst intill hela mitt GPU-minne. Det är vissa spel som inte gör detta, men majoriteten gör. Även spel som inte är jättekrävande (t.ex. Runescape) tar upp 80%+. Jag har varit för lat för att göra någonting åt detta, men nu börjar det irritera mig eftersom jag multitaskar mycket när jag spelar, och allting annat laggar när jag är in-tabbad. Jag är inte jättekunnig när det kommer till datorer, så jag har ingen aning vad som kan orsaka detta. Det enda jag har reagerat på är att det står i aktivitetshanteraren att bara 3/16GB av GPU-minnet används, vilket känns lite konstigt. Om någon skulle kunna hjälpa mig lite med detta så hade jag verkligen uppskattat det!

Vet inte vilken info här som är användbar, men men..
Specs:
Processor: AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor, 3700 Mhz, 8 kärnor, 16 logiska processorer
BIOS-version: American Megatrends Inc. 4011
Moderkort: ROG STRIX X470-F GAMING
RAM: 16GB (Tillgängligt fysiskt minne 8,56GB)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070 -- Uppskattat totalt minne: 16GB -- Grafikminne (VRAM): 8GB

https://i.imgur.com/ADmoAtK.png

https://i.imgur.com/ELM4rcu.png