Inlägg

Inlägg som Minihus har skrivit i forumet
Av Minihus
Skrivet av Hurtigbullen:

Hur löste du ditt problem?

Det slutade faktiskt med att jag sålde konsolen på Tradera, fick 400:- för den och köpte mig en ny begagnad. Den hade dessutom några spel redan installerade så slutet gott, allting gott

Av Minihus

Dvd-läsare både för dator och tv?

Jag letar efter en smidig liten dvd-läsare för att kunna läsa in gamla hederliga spel men också för att kunna koppla in i tvn och visa barnens filmer. Finns det något sådant?
Har försökt läsa mig till att det ska vara AV Connectivity för att tvn ska kunna använda samma drivrutiner, är det rätt?
Hittade en numera utgången Samsung-produkt, https://www.komplett.se/product/767397#, men hittar å andra sidan ingen annan tillverkare som hakat på trenden. Är det ingen bra ide?
Önskar att den inte behöver strömförsörjning annat än usb och smidig storlek, typ 15x15 så det inte blir ett meck att ta fram den.
Tack på förhand.

Av Minihus

Att byta ut läsaren då, är det något alternativ? TvSpelskungen ska ju stänga så dom verkar sälja ut sina grejor.. https://tvspelskungen.se/sv/wii-u/1000-wii-u-3700a-optical-la...
Och alla spel som ni pratar om att ni har.. inte har ni skivor till dessa? Dom hittas väl online?

Av Minihus

Skakar lite liv i denna tråden.. köpte ett försiktigt använt Wii u till julen 2019 men nu verkar läsaren gått sönder. Kört rengöringsskiva men den vill fortfarande inte läsa någon av skivorna jag har, varken nya Wii U eller gamla Wii.
Bergsala kunde byta ut den till en nätt kostnad av 850:- men känns som man kan hitta begagnade till nästan samma pris..
Försökt läsa mig till hur man gör för att läsa över spel till USB men funkar det fortfarande? Datorn har sd-port men jag har inget kort så då tillkommer kostnad för det, plus tiden såklart.
Vad har ni för råd att ge mig? Tack på förhand

Av Minihus

Samma modell men olika ändå?

Hej experter!
Jag som glad amatör försöker hitta mig en ny dator, inget hardcore men vill kunna spela Minecraft och Anno iallafall.
Har tittat på dom ”billigaste” Asus Tuf som power.se har att erbjuda enligt denna länk: Power Asus Tuf
Det jag inte blir klok på är följande: den dyrare modellen, FX505GT har sämre lagring; 256GB medan den billigare FX505DT har bättre 512Gb. Är det processorn som drar upp priset, den billigare Ryzen 5 har jag väl ändå hört bra saker om? Ska man välja lagring framför processor?

En sista undran, Mediamarkt har till synes samma modell Mediamarkt Asus Tuf FX505DT men dom anger skärmen till 120Hz men Power.se skriver bara 60Hz, vem ska man lita på? Finns det olika modeller inom FX505DT och FX505GT?
Kämpigt nog att hitta en modell som passar plånbok och behov, ännu värre att reda ut röran mellan de olika butikerna på marknaden..
Tack på förhand

Av Minihus

Köpte mig en burk tryckluft och blåste ur den som ni föreslog, kom ut lite damm men skulle varit mer tillfredställande med ett helt moln..! Fläkten verkar ta det lite lugnare nu iallafall, med en kylplatta på det så kan jag nog leva med den ett bra tag till!

Av Minihus

Tack alla för bra svar!
Har kollat lite videos på demontering av denna modell och det är kanske lite mer än jag är modig att göra i första taget, ska dammsuga ur den och testa till att börja med. Kolla upp en kylplatta som rekommenderades också. Att lägga 2000:- på en rekond är ju bättre än att köpa nytt, men det här med Windows 7 då, kommer väl behöva uppgradera om jag lämnar in den med tillhörande kostnad för det?

Av Minihus
Skrivet av Baxtex:

Vart hade du tänkt lämna in den? Om du kan leva med kasst batteri så hade det nog inte varit fel att ge den en omgång med tryckluft och eventuellt byta pasta.

Företagsdatorer kan vara en bra deal men i min erfarenhet har dom flesta inget dedikerat grafikkort så det gäller att kolla extra noga efter detta.

Tack för svar!
Jag har den alltid med sladd ändå så batteriet är ingen fara.. lämnar jag in den så ligger det några firmor i närheten, fixarIT eller liknande. Eller har du annat förslag?

Av Minihus

Renovera eller köpa nytt?

Hej experter!
Har en HP pavilion dv6 från 2012 som jag är och har varit mycket nöjd med men känner att den behöver lite kärlek. Batteriet laddar inte längre, fläkten låter som en jetmotor samt blir sjukt varm när jag spelar typ Minecraft.
Eftersom den kostade närmare 10.000:- ny så vad tycker ni, är det ekonomiskt försvarbart att lämna in den eller dags att hitta nåt nytt?
Behöver ingen värstingmaskin eftersom det bara är lätta spel och Minecraft som sagt som den används till.
Det här med att köpa begagnade företagsdatorer som man ser så mycket reklam för nu, är det nåt att ge sig in på?
Tack på förhand