Inlägg

Inlägg som Mumbo har skrivit i forumet
Av Mumbo
Skrivet av robalm:

Men dessa kort med låg power limit bios är otroligt svårt att överklocka.
Kommer ligga och trycka på max power limit nästan konstant i tyngre spel.
Vilket gör att kortet kommer på upp och ner i frekvens och voltage beroende på spel.
Du kanske kan köra plus 150 på core i några spel men endast plus 100 i andra.
Sedan rumstemp på sommaren, säg plus 5c vilket kan göra en stabil oc till ostabil.

Okej, hmm aa får ta mig en funderare över dehär me överklockningen. Jag lär väl iallafall prova att boosta upp cpun till en början.
En fråga gällande FPS i och med att ja ligger på 60 fps på både dota2 och onlinepoker. Kan de ha att göra med att ja har en 60hz skärm som ja inte kan överskrida 60 FPS eller är de 2 olika saker?

Av Mumbo

Om graffe fläktarna är igång är dom väldigt tystlåtna.. 😋

Av Mumbo
Skrivet av FarbrorBarbr0:

@Mumbo: Baserat på egen erfarenhet vill jag påstå att det lättaste sättet att pressa lite extra kräm ur grafikkortet (utan att bränna ner dator och hus) är nog att kika på denna video - i synnerhet från 10 minuter och framåt, när han går igenom basic överklockning genom MSI Afterburner. Krävs alltså inte ett MSI-grafikkort för att använda Afterburner.

Idiotsäkert och enkelt. Jag stabilitetstestade med hjälp av systerprogrammet Kombustor, som belastar grafikkortet, allt eftersom jag vred upp reglagen. Detta för att se när saker och ting börjar bli shaky. Blir man för djärv med sin överklockning kan det dyka upp artefakter (grafiska glitchar och annat skevt i bilden) eller så riskerar programmet (Kombustor) att krascha. Det är ingen fara, och då vrider du bara tillbaka reglagen till senast fungerande värde. Öka långsamt och stresstesta hela tiden. Ha ett öga på temperaturen genom Afterburners eget overlay som visar temperaturer och sånt i realtid, och hoppa inte över delen om fläktkurva. Det är bra att sätta en manuell kurva, inte bara för att kyla kortet när det väl går för fullt men också för att få ner fläktarnas frekvens när du bara slösurfar. Ur kartong, in i datorn, kan standardkurvan för fläktarna vara lite väl aggressiv och onödig, eller kanske inte svara mot den kylning du behöver när du överklockar.

Har du några chassifläktar i datorn, förresten?

Okej värt att spana in dedå! 👍😊. Jag har som sagt inte klickat något ännu så allt är "normal" inställt än sålänge. Men jag tycker inte de verkar rulla på 100% smooth som de är nu.
Har uppdaterat de drivrutiner som fanns för Moderkort och grafikkort. Har kört lite Dota2 och 5-6 pokerbord. Har legat i snitt på 60fps på dota 2 och desamma på pokern enligt XZNT's CAM program så vettefan vad de kan vara.
Jag trodde dehär komponenterna skulle klara av dota2 felfritt och smooth. De kan ju vara jag som har missat något men vet inte vad det skulle vara. Enligt CAM så ligger cpun på 45-50 grader och grafikkortet på 30-45 grader typ när jag kör 6 pokerbord igång samtidigt.
Ja jag fick med 3x120 fläktar i corsair Carbide 678 chassit som är uppriggade + XZNT kraken x62. Så jag har 5x120 fläktar sammanlagt +graffekort ers egna då.
På tal om graffekortsfläktarna så får jag inte någon info via CAM om dom så jag undrar om dom ens är igång? Eller kickar dom bara igång ifall graffekortet får jobba under högre belastning?

Av Mumbo

Överklocka GeForce RTX 2070 SUPER windforce oc 8gb

Tja!

Har just slängt ihop min nya burk och tänkte om ska prova överklocka cpu och gpu lite. Har aldrig överklocka tidigare och tänkte höra vad man kan lägga sig på för överklockshastighet så att systemet ännu är stabilt så att säga?
Jag har:

CPU: AMD ryzen 3600
Moderkort: Asus rog strix b450-e gaming
Grafikkort: Geforce rtx 2070 SUPER windforce oc 8gb
Kylning: XZNT kraken x62
Ram 16gb corsair 3200mhz
Nätagg: Seasonic Focus GX 650W 80+Gold

Tack på förhand för svar och tips! 😊

Av Mumbo
Skrivet av macbang:

@Mumbo:

Du måste in i bios vid uppstart. Sen letar du upp ez flash i bios. Där väljer du usb minnet med bioset på.

video i hur man gör

https://www.youtube.com/watch?v=ik4XJiW2yjs

Jag gjorde som du sa och laddade ner senaste Bios updaten på usb och körde den. Datorn har varit igång i 10 minuter nu utan att den har fryst sig!? 😁👍
Omg hoppas att de fixade sig med updaten wooho. Återkommer ifall de börjar krångla igen tack för alla svar och hjälp ni bistått mig med!! 😊

Av Mumbo
Skrivet av macbang:

@Mumbo:

Kolla efter nyaste bios till moderkortet. Då det kan vara buggar på äldre moderkort som kan ställa till det med ryzen 3000 serien, även om dom är ryzen " 3000 ready "

Antar att detta är ditt moderkort. Det finns många nya bios som fixar problem med ryzen 3000

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B450-E-GAMING/Hel...

Aa de är det moderkortet jag har. Så är det bara att ladda ner uppdateringen på den sidan på en usb och starta datorn med USB i och installera?

Av Mumbo
Skrivet av macbang:

Vilka delar ha du nu i datorn? Ingen kan hjälpa dig om du inte skriver vad du har för hårdvara idag

Jag har följande komponenter:

Processor: AMD Ryzen 5 3600
Moderkort: Asus rog strix b450-e gaming
Grafikkort: Gigabyte X - GeForce RTX 2070 SUPER Windforce OC 8GB
Ram minne: Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) / 3200MHz / DDR4 / CL16
Nätsggregat: Seasonic X - Focus GX 650W 80+Gold
SSD: Corsair MP510 / 480GB
Cpu Kylning: NZXT Kraken X62 All-in-One 2x140 mm Liquid Cooler.

Av Mumbo

Ska tillägga att de fryser sig inte när jag går in på Bios UEFI under uppstart. Där kan ja röra mig runt utan att det fryser sig. Men typ 1 min efter man varit inloggad och är på skrivbordet utan att ens göra något fryser sig bild och allt.

Av Mumbo

Nybyggd data, dataskärmen fryser dig efter 1 minut?

Tja!

Har just byggt ihop en dator och stötte på lite problem under bygget som jag fick hjälp med här på sweclockers via en tråd jag startade och beskrev mina problem

tråd: "Första nybyggda datorn och verkar inte få kontakt med varken skärm eller mus?"

Nu har jag fått lite nya problem när jag fått igång PCn och installerat Windows 10 med USB. Datorskärmen fryser sig efter 1 minut drygt och de går inte att göra någonting över huvudtaget. Mus, tangentbord och bilden fryser sig helt och man är tvungen att starta om datorn genom att hålla in av knappen i 5 sekunder. Har inte ens hunnit installera Moderkort drivrutinerna eller grafikkortet med CD skivorna man får med.. Någon som har ett hum om vad detta mysterium kan vara och är det någon åtgärd jag kan vidta?

Tack på förhand för svar! 😊

/Mumbo

Av Mumbo
Skrivet av pv2b:

Nä, det spelar ingen roll när man matar in nyckeln.

Att datorn hänger sig kan vara på grund av överhettning, felaktigt monterat kylare? Men då borde den ju inte ha klarat att köra igenom installationen täcker jag.

Kylaren är monterad så att Nzxt texten är vertikal (på höjden). Har de betydelse om den är det? Jag tänker också då borde den vill inte klara Windows installationen.. 😕

Av Mumbo

Jag skrev in min Windows 7 nyckel under installeringen ska nämnas och inte efter att installationen var klar. Kan detta ha ställt till de för mig eller gör det ingen skillnad om man skriver in nyckeln innan eller efter installationen är klar?

Av Mumbo

Jag har bilden kvar på bakgrunden och så men den är helt fryst så att säga. Har provat starta om burken 2 gånger men samma problem uppstår efter drygt 1 minut varje gång ☹️

Av Mumbo
Skrivet av Mordekai:

@Mumbo: ladda hem Windows 10 från Microsofts hemsida och använd nyckeln för din Windows 7 för att aktivera Windows EFTER att du gjort klart installationen.

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/you-can-still...
Istället för upgrade this PC now väljer du create media.
På datorn skall du göra en ny install, ingen upgrade, EFTER installationen kan du, om har internetanslutning, aktivera Windows 10 med en Windows 7 nyckel.

Jag har nu laddat hem Windows 10 på en usb sitcka och installerat Windows. Nu har jag stött på nästa okända problem. Efter att datorn har varit på och inloggad i typ 1 minut så fryser den sig helt. De går inte att röra musen, trycka crtl+alt+delete eller någonting? Den reagerar inte på något utan fryser sig helt. Någon som vet vad detta kan vara som spökar?

Av Mumbo
Skrivet av pv2b:

Installera Windows 10. Installera inte Windows 7, har du en nyckel för Windows 7 är det bara att skriva in den när du installerar Windows 10.

Du kan inte heller inte installera några drivrutiner innan du installerar Windows.

Okej tack då vet jag! 😊

Av Mumbo
Skrivet av Mordekai:

Har skärmen inställd på rätt ingång? Kabeln sitter i ordentligt i grafikkortet? Glöm moderkortets HDMI helt. Du behöver inte ens ha mus eller tangentbord fungerande för att datorn skall visa något på skärmen. Det sista du behöver är en USB-DVD med Windows 7 som jag verkligen avråder från att använda med moderna processorer.

Okej jag tänkte att ja uppgraderar Windows 7 till Windows 10 när jag väl installerat de då jag har en Windows 7 skiva med key sen tidigare. Men tycker du ja ska gå och köpa Windows 10 skiva istället direkt?

Av Mumbo

Grabbar!!! Jag tröck bara av och på dataskärmen och så gick ja bild!! Jag är inne i UEFI Bios nu. Detta är helt nytt för mig har aldrig handskats med de tidigare. Ska ja köra Windows först, eller grafikkorts skivan eller modekortsskivan först?

Av Mumbo

Om gulgrönt = boot hur ska jag kunna boota utan skärmbild? ☹️

Av Mumbo
Skrivet av perost:

Windows kan du helt strunta i tills vidare, det första steget är att få någon bild ö.h.t. och komma in i BIOS. Så de enda komponenterna du behöver är moderkort, cpu (+kylare förstås), minne samt grafikkort. Om det inte fungerar så testa även att flytta runt minnet i olika portar, AMD är ibland rätt kinkigt när det gäller minne.

Det sitter även fyra lysdioder på moderkortet i närheten av fläktuttagen för CPU-kylaren som ska tändas och släckas under boot. Om någon av dem fortsätter lysa så indikerar det ett problem, där färgerna är: gulgrön = boot, vit = grafikkort, gul = minne, röd = cpu.

Nu har jag kopplat in eatx 12v kabeln till cpun som jag missade. Nu har musen börjat lysa iallafall men skärmen är svart har fortfarande ingen signal/kontakt med datorn. Och diodern vid ram minnena lyser gulgrönt ser det ut som.

Av Mumbo
Skrivet av perost:

Ditt moderkort har ingen header för det. B450-styrkretsen har bara anslutningar för två såna portar, och Asus har valt att använda båda till på I/O-panelen (de röda USB-portarna).

Det finns PCIe-kort man kan sätta i med en gen 2 header, men om jag inte missat något så måste du då antingen offra PCIe-linor från grafikkortet eller nöja dig med 5 Gb/s istället för 10 Gb/s till Type-C-porten.

Ah okej då vet jag rack för svar! 😊

Av Mumbo
Skrivet av Mithras:

Nej, det är irrelevant just nu. Den sladden är för att få igång USB-uttagen på lådan.

Nej, du ska alltid få någon typ av text på skärmen.

Dubbelkolla först så att du inte helt enkelt har fel input på skärmen (HDMI2 istället för 1, t.ex),
kolla sedan att du inte missat 4/8-pin strömkontakten uppe till vänster på moderkortet. Vanligt att missa den.

Sedan tar du ut grafikkortet och försöker få igång det hela från moderkortets utgång. Koppla bara in en minnes-sticka först. Fungerar inte det -> byt minnessticka. På detta sätt kan du avgöra om det är fel på något av minnena.

Okej yes ska göra de så fort jag kommer hem igen!
Är på jobbet nu tack för svar! 😊