Inlägg

Inlägg som maddzzon har skrivit i forumet
Av maddzzon

Twitch DAC7 formulär " misslyckas "

Hej,

Tagit upp streaming igen och då via Twich, jag var tidigare Affiliate och har nu blivit inbjuden igen då för Affiliate, har blivit godkänd på 2 av 3 formulär ang skatterna ect... men sista DAC7 formuläret blir hela tiden " MISSLYCKADES " Detta formulär vart nytt för mig så inget jag känner igen sedan tidigare.

" Vi kunde inte verifiera dina skatteuppgifter. "

Jag kan inte förstå vilka uppgifter jag ska ändra på.

Är det någon som är villig att kunna hjälpa mig då Twitch erbjuder väldigt begärnsad support för just detta ärende verkar det som?
Hade blivit väldigt glad och tacksam om någon hade kunnat tänka sig hjälpa mig

Av maddzzon

UPDATE nr 3: Happ... tyvärr fryste datorn igen men nu dock efter 2 dagar utan några som helst problem, så jag testar att ställa ner Hz på ramen till 2133 och se om det vill gå bättre.

Noterade att jag testade att koppla ur skärmarna och sätta i dom igen i datorn, men då ville dom inte visa bild. Så antingen RAM minerna eller GPU.n som strular vid detta fenomen iaf.

Av maddzzon

Jag skall testa att återställa CMOS vilket jag inte gjort.

Ang minnerna så har jag har kört på 3200mhz sedan 2-3 år bakåt utan detta problemet, det uppkom först sedan jag uppdaterade bios.
Återkommer efter jag rensat CMOS och om det dyker upp igen med frysningen.

UPDATE: Ok så jag tro mig ha hittat felet, ett synnerligen oväntat sådant.

Jag återställde CMOS och ställde ner minnerna till 2133 bara för att utesluta detta att dom gick för högt.
Datorn gick stabilt i flera timmar och stressat den hela tiden under tiden, noll fel.

Kopplade då in allt igen och tog inte mer än 2 min så dök felet upp igen, testade då att dra ut en o en sak i taget, verka vara en defekt multianslutning som jag har lite USB utrustning inkopplad i, utan den inkopplad så går datorn galant och utan frys what so ever. Så jag håller tummarna att det är den som gjort datorn sur.

UPDATE nr: Fortfarande stabilt och ingen frys har skett på hela dagen, så jag tar detta som att det var en felaktig hårdvara i form av en multidockningsstation.

Tackar för tipsen, problemet är löst

Av maddzzon

Dator fryser random efter BIOS update

Hej, hoppas jag kan få någon hjälp här för håller på att bli tunnhårig på huvudet pgr av detta.

Updaterade BIOS i min dator för ca 2 veckor sedan, och efter det så har den börjat slumpmässigt frysa, men på ett konstigt sätt som jag aldrig varit med om tidigare.
Allt ifrån 20min upp till flera timmar igång, sedan följande.

Musik lopar sig, ( 2-3 sek loopar ) om det är igång. Övrigt ljud är OK.
Muspekare fungerar, kan öppna vissa saker men inget mer.
Tngtbord fungerar men inte alla funktioner.
Spel ect om något är igång fortsätter som vanligt.
Kamera hänger sig om den är igång.
Mic fungerar

Vid då försök att stänga av program ect i aktivitetshanteraren så händer inget, datorn fryser sig mer o mer ju mer jag försöker påverka den.
Försöker starta om, datorn går då ut i " omstarts läge " och den vita ringen börja cirkulera.... men händer inget, slutar med att jag få döda den via powerknappen och sedan starta upp på nytt.
Har försökt med Shift+CTRL+Win+B för att starta om grafik men händer inget.
Temperaturerna håller sig på bra nivåer vid spel så inget onormalt där.
CPU MAX 50C
GPU MAX 50C
Minnen MAX 45C

Har letat runt som en tok och ställt om saker o ting men utan resultat. Börja bli svårt att komma ihåg vad man gjort men det känns som att det ända som är kvar är att installera om Windows... vilket jag gärna vill undvika.

Ett fel som loggen anger är följande som återkommer varje gång dator börja frysa sig men vet ej om det är orsaken.

Ett oåterkalleligt fel i TPM-maskinvaran har påträffats i drivrutinen för TPM (Trusted Platform Module). Felet gör det omöjligt att använda TPM-tjänster (som datakryptering). Om du behöver mer hjälp kontaktar du datortillverkaren.

Har ni några tips så hade jag varit jätte tacksam att testa <3

Mina specs:

Processor AMD Ryzen 5 2600X Six-Core Processor, 3600 Mhz,
BIOS-version och -datum American Megatrends Inc. 6223, 2024-03-22
BIOS-läge Äldre ---- Kan detta vara något?
Baskortsprodukt ROG STRIX X470-F GAMING
Installerat fysiskt minne (RAM) 32,0 GB 3200mhz
ASUS ROG RTX 2060

Av maddzzon

Tackar för svaret, skall ta och kolla upp detta ikväll efter jobbet

EDIT: Tack för svaret och hjälpen, funkar prima nu.

//Mattsson

Av maddzzon

Hjälp med att få Asus routrar att prata med varandra.

Tjo folket!

Precis införskaffat mig en Asus 4G-AC53U, denna lilla söta dosa står då i mitt fönster och tar emot mitt mobila bredband. Dock klarar den inte att skicka ut Wi-fi i hela lägenheten, och tänkte därför att min andra Asus RT AC68U skulle få agera som en förlängare och skicka vidare Wi-fi,t. Denna då placerad mer i mitten av lägenheten.

Hade tidigare en Huawei b535 som stod i fönstret och kopplade då den till 68U och funkade fint att skicka vidare Wi-fi,t så sätt... men Huawei b535 vart så dum och bara strulade och höll på så beslöt att köpa mig då Asus 4G AC53U.

Nu då till min fråga, hur ställer jag in rätt så att 53,an och 68,an pratar med varandra så att 53,an skickar vidare/tillåter att 68,an får anslutning och därigenom skicka " sitt " wifi genom lägenheten, då det fungerade med Huawei,n.

Hoppas inte det blev allt för luddigt det hära.

EDIT: Jag har då kopplat från 53,an, ifrån ett av dom 2 nätverksutgångar där bak, till 68,an och in i WAN porten. Rätt? Fel?

Tack så länge
// Mattsson

Av maddzzon

Fryser/laggar till varje 20-30 sekund

Min dator har senaste 3-4 månaderna börjat o dumma sig i alla spel och program, det är även i Windows den gör detta så ja generellt är ju något galet.

Datorn fryser till ca 0.5 sekunder varje 20.e till 30.e sekund. Detta är otroligt irriterande och jag sökt på google men ingen verka ha direkt mitt problem.
Datorn är klockad från 3.5 till 4.0ghz vilket jag anser inte är direkt mycket, tempen på FullLoad är på 44 grader ( vattenkylning ) så tempen är det ju inte.

Är det värt att kanske göra en formatering av min C HDD och kolla efter det eller någon som kan tänka sig komma med tips och vad man kan kolla?

Av maddzzon

Problem Löst

Har testat samtliga portar nu och det verka som att SATA-3 ( 6 gigs ) portarna har gett upp på MB, hur nu ALLA dom kunnat göra det? Har bara 1 st SATA-2 port som fungerar.
Blir att lämna in MB för garanti ärende.

Tack för svaret!

EDIT: Har nu upptäckt att inte alls alla SATA 3 portar är " trasiga " som jag trodde.
Nu sitter min SDD i nr 6, MEN... jag har 2 st terrabyte diskar ( vanliga 3.5" ) som verka fucka upp systemet.

När jag kopplat in en disk i valfri sata port så vill den inte bota in i Win som den brukar. Den tuggar och tuggar men, när jag dra ut sata kabeln från MB så botas jag in i Win snabbt o fint.
Väl inne i Win så trycker jag in kabeln i MB och datorn hittar disken, tar ett bra tag men datorn hittar den tillslut och allt på disken finns och funkar som det ska.

Detta problemet har jag ingen aning om hur jag ska lösa för det känns lite pisst att behöva dra ut kablar varje gång jag ska starta, samt trycka in dom igen för att hitta mina saker.

Har letat i BIOS men kan inte bli klok på vad jag ska titta efter.

Tacksam för svar och tips.

EDIT 2 : Problemet löst och hittat.
Efter långsam och tröga jag,s upptäckt om att en av terrabyte diskarna vart keffa av någon anledning, därav bot-fail samt det mystiska med att den fungerade när jag kopplade in den i Win.... troligen iaf. Fört över all data till den friska terra-disken, reklamation av terra-disk återstår att utföra.

Tack igen!

Av maddzzon

Hittar ej diskar

Hejsan!
Efter att spänderat x antal timmar på att dra om kablar rent o fint i chassit så vill datorn nu inte hitta mina diskar, den hittar bara DVD enheten.
Dom finns ej i bios men jag " känner. " praktiskt att dom lever så att säga.

Försökte med att stoppa i en bootbar skiva för att se om ominstallation av Win/se om diskarna fanns där men icke, den vill ha en bootbar källa.

Har kollat ström och sata men inget finnes till vara fel.

Tips om vad som kan göras för att hitta mer led trådar?
Tack sålänge!

Skickades från m.sweclockers.com

Av maddzzon

Text taget från Fragbits hemsida:

" Nyligen har ett globalt problem med Steam kommit fram. Flera kunder till olika internetleverantörer har problem att komma åt Steam. Svenska företaget Telia är en av de drabbade internet leverantörerna.

Har du Telia? Då kanske du har märkt att du har problem att komma åt Steam. I ett driftmeddelande från Telia berättar de att kunder upplever ett problem att komma åt Steam. Problemet verkar också vara globalt då andra internetleverantörer runt om i världen har samma problem som Telia.

Telia:

"Det går för närvarande inte att ansluta till Steam via våra bredbandstjänster. Vi jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt."

Har du problem med att komma åt Steam? Vilken internetleverantör har du?

*Det verkar inte bara vara Telia som är drabbade i Sverige. Även Com Hem-, Bahnhof-, Bredbandsbolaget-kunde har problem

** Problemet verkar ligga hos Steam då nästan alla har problem att komma åt Steam

Så vi får nog alla ta o vackert vänta tills Steam har lyckats lösa detta.. . . . . . . . " suck " kaffe är gott iaf

Av maddzzon

Jag gjorde slag i sak att jag formaterade 2 av mina 3 HDD, nr har jag bara film på ändå.
Men jag gjorde det, va rätt gött o ha de gjort med men laget kvarvarade iaf.
Testade även att kolla kylningen på graffet när jag höll på och lade på ny pasta för att vara säker, sänktes dock några grader men ändå lag.
Tittade till CPUn med, samma där... ny pasta men lag iaf.

Kom på sen att jag tidigare haft problem med någon spel om att dual core prollar skivades med spelet. Så jag testade att stänga av en prolle när jag spelade dessa spelen nu, och nu flyter det felfritt i alla lägen

Tackar som fasen för alla som tog sin tid med tips o knep.

Av maddzzon

Ok så du menar alltså att den går på MAX då, okay a jag ska kolla över det programet, kan ju inte skada direkt.

Elmoth: A jo tanken har slagit mig men me tanke på att problemet har kommit bara sådär plötsligt så känns det inte som att det skulle hjälpa.

Tack för tipsen alla!!

Av maddzzon

Tackar för tipset men jag tittade efter ca 10 min spelning och...
GPU= 73 grader....tycker inte detta är direkt högt för att skapa lag problem.
CPU= 62 grader... åxo där inte heller orsak till lag.

Så jag står på ruta ett igen, kanske dock dags för nya minnen och annan prolle? Då minnerna är gammla PC 5600... fast jag tycker ändå det är konstigt då det har inte laggat förut.

Tack iaf!

Av maddzzon

FPS problem på olika spel

Har under en tid nu upptäckt att min dator plötsligt börjat lagga i vissa spel vilket den aaaaldrig har gjort förut.

Exempel:
Spelar Garrys mod på " normala " grafik inställningar, typ medium på allt och 1024x960 osv..Spelet flyter sååå fint, var annan minut så laggar det till i runt 10 sek o laggar DUKTIGT! Man kan knappt röra sig för att sedan bara lösas upp och det fortsätter flyta så fint.

Detta är uppmärksammat på olika spel med olika grafikmotorer och kvar på grafik.
Har kollat på processorn för att se vad som tar minne eller dylikt men kan inte hitta något.

För att nämna så har inte detta fenomen varit tidigare alls, utan spel har flötigt på redigt bra.

Info om datorn:
AMD x2 Dual Core 5000+
XFX 8800 GTX 768mb
2gig RAM minne PSI5600 ( tro jag )

Har uppdaterat grafikkortet till nyaste.

Tips för att felsöka/lösa uppskattas.

Tack på förhand!

Av maddzzon

Oggelito: Exakt sådana inlägg som dina som hjälper

EDIT: Jag kör med ett par Corsair DDR3 minnen och Mamma kortet är ett MSI K9N Neo nForce 550

EDIT 2: Jag tackar o bockar så hemskt mycket för eran hjälp, speciellt Oggelitos Fick löst det via läken jag fick.
Har lärt mig 1 ny sak iaf,,, Goggla innan post " ops "

Av maddzzon

Tycker de är jääävligt konstigt att INGEN HÄR kanske sitter på någon info eller något tips om vad som ska göras,,, när ni annars kan knäcka de mest konstiga problem och ge lösningar på de mesta.

Av maddzzon

CSS och CS 1.6 problem

Har nu länge kunnat spela både CS 1.6 och CSS utan problem.
Men häromdagen skulle jag spela lite 1.6 och väl ca 5 min in i spelet så hänger sig spelet och det typ,,, ja hackar big time, ljuder lika så... Lyckas tabba ut och stänger ner, startar igen och samma problem direkt när jag kommer in till meny med " New Game ect "
Tips o hjälp där?

CSS problemet ligger i att när jag ska starta det så kommer denna upp.
OBS! LÅNAD BILD!
http://data.fuskbugg.se/skalman01/h.bmp
+ att innan dess kommer en liten rute med text

" Platform Error: module falied to initialize "

jag läste mig till att det hade o göra med minnerna, så jag gjorde som så att jag tog ut ett i taget ( har bara 2 st ) o testade, men inget gav resultat.

Så nu undra jag om någon där ute kan ge mig lite svar på vad som kan vara fel eller tips på vad man kan göra för att vidare felsöka.
Har testat att avinstall och instalera bägge spelen.
EDIT: Det konstiga är att jag kan spela exempel TF2 och andra krävande spel utan några helst problem. Det är bara CS och CSS som fuckar sig.

Väldigt tacksam för hjälp o tips!

Mvh maddzzon

Av maddzzon

Datro krash efter minnes byte

Skulle byta minnen i min burk, så jag tog ut dom gammla,,, satte i dom nya, o sen när jag skulle starta så fick jag ingen kontakt me graffet, asså de snurrar på som vanligt osv men ger ingen bild. Skärmen går bara ner i vilo läge,,,, hmmm...Jaja tänkte jag o bytte tebaxs till dom gammla minnerna. Men samma problem uppstår.
nollställde bios vilket jag hade glömt... men samma problem ändå.

Slut på tankar om vad som kan ha hänt.
Funderingar på vad som kan ha hänt/gått sönder???

Av maddzzon

Ljud problem

Via msn så hör min kompis sig själv AS högt, men det är bara när han pratar med mig, ingen annan. Samt att jag har han normalt och inte mig sj...

sitter med headset på och min mic KAN omöjligen fånga upp de lilla lilla ljudet som utges därifrån....

Så några tankar om vad det kan vara som spökar?

Av maddzzon

Kamera+TGB+mus = Vill inte funka

En dag, som alla andra,,, kopplande in min digitalkamera i usb för att föra över bilder, som jag typ gjort 1000 gånger innan utan problem.... när jag kopplade in den så kom ljudet i Windows för " Enhet urkopplad " för er som vet hur det låter ..... O då plötsligt så slutade Tangentbordet och musen sluta att fungera,,,, tänkte " va fan ?"! Kopplade ur kameran,,,,,, då funkar dom igen.

Nu är frågan: Vad i hela hmmm hmmm hmmm har hänt me min dator/komponenter? Någon som har en aning,, eller är en formatering kanske lösningen på det? Tycker det är konstigt då det har funkar innan o hur en kamera kan slå ut musen o TGB genom att koppla in sig.

EDIT: Testade att koppla in den i en annan dator,,, då kom medelande upp om att " : Strömökning i USB port,,,, USB har överskridit strömkapaciteten ect ect " .... Så tydligen är det fel på sladden?/eller kameran.

Tacksam för svar!