Inlägg

Inlägg som joantanstrand har skrivit i forumet
Av joantanstrand

Jag är imponerad av hur Youtube fortsätter att hitta idéer för att skapa frustration bland sina användare. Helt sanslöst...

Av joantanstrand

MP högre fps ett måste.
SP bättre grafik ett måste.

Spelar för tillfället Escape from Tarkov och Cyberpunk 2077.
I EFT är det en väldigt nackdel med låg fps, så försöker hitta en stabil och hög fps framför högre grafikinställningar.
I Cyberpunk är det visuella mer än halva nöjet med spelet, så där är alla grafikinställningar maxade!

Av joantanstrand

Tyckte det lät så jäkla bra när Siri kom till iPhone och tänkte mig alla möjliga scenarion jag skulle använda det. Men nä, känner mig som ett miffo om jag ska använda det bland folk. Enda gången jag använder Siri är när kag kör bil via AppleCarPlay.

Av joantanstrand

Ursäkta mig, men fy f-n vad äckligt.

Av joantanstrand

Ny skärm på arbetet

Hej alla glada.

Jag arbetar på en av sveriges större industier som transport koordinator, och sitter således bakom en datorskärm 8h/dag. Eller ja, faktiskt bakom 3st skärmar. Jag och min kollega, som utför samma arbete, har under längre tid försökt motivera vår chef att investera i en ny större ultrawide skärm. Detta för att lättare kunna utföra vårat dagliga arbete och inte behöva arbete med 3st olika skärmar (1 laptop i öppet läge i en docka, 1 äldre samsung skärm s24c450 och en till skärm från hp, något billigt skräp. Alla 3 skärmar är av olika paneltyp, storlek och upplösning. Otroligt frustrerande i mer än ett arbetsmoment som ni säker kan förstå.

Vi bad då om att få en ultrawide skärm var och enbart använda den. Vi föreslog en Samsung LC49J890DKR, 49" för 6999kr utan moms. Den var för dyr, och chefen tyckte inte att vi kunde motivera inköpet ordentligt. Han föreslog istället en Samsung C34H890WG 34", vilken vi tyckte var lite i minsta laget med tanke på att den behöver ersätta 3st skärmar.

Har ni några tips på vad man kan lyfta för att ytterliggare kunna motivera detta köp, eller tips på liknande produkter, som är lika bra eller bättre men till lägre pris?

Tack på förhand allihopa!

Av joantanstrand

Sån ball genomskinlig telefon som de har i Westworld

https://www.filmsnewsfeed.com/images/article/why-christinas-stal...

Av joantanstrand
Skrivet av cirdonia:

Escape from Tarkov

Jag har precis upptäckt detta spel, och det ser väldigt intressant ut! Har kikat på lite youtube och så där, verkar vara helt i min smak.

Vad kan du säga om det? +/-?

Av joantanstrand

Spelade precis igenom Stray med min 7 åriga grabb. Fantastiskt spel, vi båda älskade det! Inte bara för att man är en katt, utan för att pusslen i spelet var lagom kluriga för honom att förstå och lösa på egen hand.

Sen har jag blivit väldigt sugen på Escape from Tarkov, någon som har +/- för det?
Annars kör jag mest F1 22, även fast det är buggigt så är det kul.
Ser mest fram emot F1 Manager som släpps siste augusti.

Av joantanstrand

50ggr/dag. Ändå kör jag sån dära notissamlig eller vad fanken det heter på min iphone, så jag får dagens notiser samlade i en hög när jag jag kommer hem.

Av joantanstrand

Köpte ett Gigabyte 3060 Aorus Elite för ganska exakt 1 år sedan för 7199kr på inet. Det höll exakt ett år och 3 dagar, sen dog det. inet ersatte mig, med ett presentkort på samma summa, uppgraderade då till ett Asus 3070 ti TUF för 9999kr. Så nästan 3000kr mer för hur många fps? Tycker ändå det är hemskt mycket pengar för ett grafikkort!

Av joantanstrand

Vi har en avdelning på företaget jag arbetar för som 3D-printar med järnpulvet, mestadels till fordonsindustrin. Det är väldigt intressant och spännande! Har bla. arbetat med kunder som Toyota, Koenigsegg och Aston Martin.

Av joantanstrand

iPhone 11 eller iPhone 12 mini? (Jobbtelefon)

Chefen insisterar på att jag måste ha en nyare telefon på jobbet. Har i dagsläget en iPhone SE första generationen. Fungerar bra det lilla jag använder den. Sköter 95% av kommunikation på min pc med Microsoft Teams.
Jag har att välja mellan en iPhone 11 eller en iPhone 12 mini.
Det jag förstår är den största skillnaden är A13/A14 chip och 4G/5G.
Ska tilläggas att jag använder en iPhone SE andra generationen privat och är nöjd med den.
Kanske någon av er som kan hjälpa mig att väga över på ena eller andra sidan med er erfarenhet av båda telefonerna kanske?
Kommer mest att svara i telefon, fota och läsa (ej skriva/skicka) mail med den.

Av joantanstrand

Den årliga steamrean är ju mer eller mindre livsfarlig för plånboken.
Men, har hållt hårt i pengarna denna gången och enbart inhandlat 2 spel, Star Wars Jedi Fallen Order, och Ready or Not (dock ej på rea).
Funderar på att köpa lite smart belysning till hemmet, men tycker att Philips Hue är alldeles för dyrt. Deltaco har dock billiga LED-lampor som man kan styra via app/wifi. Kanske kan vara värt att prova då de inte kostar allt för mycket.

Av joantanstrand

Denna bristen påverkar mitt arbete i allra högsta grad, jag arbetar som transportkoordinator på ett företag som är en av världens främsta producenter av järnpulver. Ungefär 90% av vår produktion (ca 300 000 ton) går till komponentillverkning till bilindustin.
Vi har mer eller mindre slagit rekord dagligen sedan september 2020 till augusti 2021, och har nu sett ett minskat behov under 3e kvartalet 2021. Våran 8v prognos för tillfället ligger på enbart 42 000 ton, vilket är en minskning på ca 30% i jämförelse med samma period 2020-2021. De marknader som går bra för oss är främst Asien och USA, men Europa har minskat avsevärt. Vi hoppas vi kommer att se ett ökat behov så klart, då vi är extremt beroende av bilindustin i hela världen.

Av joantanstrand

Byggde ny PC i sommras och använde till en början kylaren som man fick med AMD. Var inte direkt tyst, men gjorde jobbet helt ok. Låg väl på en maxtemp på 74C vid spelande.
Bestämde mig för att skaffa en AIO från Corsair för att får ner ljudnivån, och temeperaturen lite. Ljudet försvann nästan helt, och fick ner tempen till ett max på 64C. Så även om den medföljande kylaren gör det den ska, så gör den inte det den ska och lite till...

Av joantanstrand

Blev lack på det dåliga vädret på semestern, fick en massa pengar till övers, så köpte mig lite vattenkylning från Corsair till min CPU, nytt tangentbord Ducky One 2 Mini, ny mus Logitech PRO X Superlight Wireless, ny stor musmatta, en ny fin cykel från Crescent, och sist men inte minst en ny stor härlig 65" QLED tv från Samsung och en soundbar.
Bild

Av joantanstrand

Jepp, byggde en helt ny PC med ett 3060 från Gigabyte. Lämnade mitt gamla 1050ti på blocket

Av joantanstrand
Skrivet av Gorian:

Får man fråga vad kalaset gick på? Morsan är inne på samma produkt och låta ett proffs installera det.

Njä, i och med att vi bytande alla fönster samtidigt så vet jag faktiskt inte vad bara låset gick på. Men, när vi bestämde oss för det så sa säljaren att om ett vanligt lås går på ~3000kr så går detta på ~4500kr. Så nu när vi väl investerade ~220000kr i huset så var det inte så mycket att snacka om

Av joantanstrand

Fick själv en ny dörr med smart lås installerad för snart 2v sedan. En Yale Doorman L3.
Jag monterade inte den själv, utan fick hjälp ev en professionell utövare i detta yrke. Dock fick jag själv installera Wi-Fi adapter och ställa in användande av alla funktioner. Och nu efter att ha använt den snart 2v måste jag säga att det är en fantastisk produkt. Väldigt enkel att använda, bra app i telefonen som jag kan styra med, och ganska snygg produkt också om jag får säga det själv. Grannen skulle passa grabben häromdagen, och då satte jag bara upp en tillfällig kod för henne som fungerade mellan 08.00-15.00, och skickade infon till henne väldigt enkelt och smidigt via appen i ett sms.
Har inte hittat något negativt eller att anmärka på som jag kan tycka kan bli bättre, så får säga att jag är mer än nöjd än så länge! Skönt att slippa ha med sig nyckel!

Av joantanstrand
Skrivet av aragon:

två polare som blivit utelåsta med yale, det var bara slå rutan.
Personligen hoppas det kommer en version av idlock med nödnyckel, idag har jag en dörr med nyckel som backupp OM låset skulle gå sönder. vi har säkerhetsfönster så det är väldigt svårt att ta sig igenom så jag känner inte för att chansa.
ser mig själv stå med en yxa som studsar mot rutan kl:03.00 på natten i regnet med frugan och ungarna skrikandes på mig

Får nog rota mer i detta!
”Heeeere’s Johnny!”