Inlägg

Inlägg som joantanstrand har skrivit i forumet
Av joantanstrand

Ser trevlig ut.
Själv hade jag lagt 300kr till för att få en AMD Ryzen 5 3600X 3.8 GHz 35MB.

Av joantanstrand

Fantastiskt bygge. Hade jag haft de pengarna att lägga på en ny PC hade jag definitivt funderat på dessa delar. Snyggt byggt!

Av joantanstrand

Hej, vet inte om detta kan hjälpa, men har haft likande problem själv.

Problemet för mig var att jag hade min 144hz skärm med DVI, och min TV med HDMI, och hade då duplicerad skärm i windows10 inställningarna (alltså exakt samma bild på TV som på PC).
Då kunde jag max välja 100hz som min TV maxar. Löste det genom att enbart visa på PC skärmen med 144hz, och sen duplicera när jag vill ha TVn också och då nöja mig med 100hz.

Av joantanstrand

Microsoft Flight Simulator på min rätt så slöa pc med en fps på ~30 och medium-inställningar. Men fanken vad kul det är ändå! Blir en del Warzone också. Har även lagt en del tid på PC Building Simulator för att det är ganska avkopplande...

Av joantanstrand

@Puttefnasket: 144hz når jag i en del äldre spel, har spelat mest CSGO med denna dator, och där är jag uppe i 180-200fps. I Warzone, når jag inte ens 60fps med låga grafikinställningar.
Ok, så raytracing är uteslutet då med enbart en uppgradering av GPU.

Av joantanstrand

@Carl Uhlhorn: Låter bra. Radeon RX 5500 XT verkar ju väldigt prisvärt. Man vill ju gärna kunna utnyttja RayTracing som ser så vacker ut

Av joantanstrand

@Puttefnasket: 1920 x 1080 144hz

Av joantanstrand

@giplet: Vet faktiskt inte hur mycket jag tänkte lägga. Om jag ska ha en helt ny PC så lägger jag mig nog mellan 12000-16000kr. Om jag enbart behöver byta GPU blir det väl ca. 3000kr...
Hur vet jag om jag behöver byta CPU också vid byte av GPU?

Av joantanstrand

Uppgradering värt?

Hej på er kära clockers-vänner.

Jag sitter idag på en ganska tråkig PC som det enbart spelas på. Det är väl mest CoD Warzone som spelas för tillfället, men även lite annat smått och gått.
Är sugen på att ge mig hän Microsofts nya Flight Simulator, och är även ganska taggad på att få spela CyberPunk2077 så småningom.
Problemet är att min PC är inte ny direkt, om jag inte har helt fel för mig inköpte jag den och byggde den själv för ca.5/6 år sedan. Sedan dess har jag bytat GPU och RAM-minnen då de har dött på vägen.

Här är spec. på det som jag har idag:
CPU: Intel Core i7-4790 CPU @4.00GHz (överklockad till 4.4GHz)
GPU: Nvidia Geforce GTX 1050 Ti 4Gb
MB: Asus G1 Sniper Z97
RAM: 16GB DDR3 800MHz
HD: SSD 500Gb + Mekanisk 2Tb
PSU: Minns inte, men 700watt tror jag...

Så frågan jag vill ställa till er som är kanske lite mer kunniga än mig, har mer erfaranhet och kanske till och med mer intresse; Är det värt att uppgradera? Hjälper det med en nyare GPU, är moderkortet skräp efter 5/6år, bör/måste jag införskaffa en helt ny PC?

Tack på förhand!

Av joantanstrand

Har 3 datorer.
Första är en klassisk gamingdator som dock är 6år gammal snart, uppgraderat hårddisken och gpu'n en gång. Men det är väl snart dags att bygga en ny... blir dock väldigt svårt att övertyga hustrun för den investeringen
Den andra är en gammal polares som gått sönder, grafikkort trasigt och kraschad hårddisk. Fick den av honom, är väl också typ 4 år gammal och står och samlar damm. Försöker kränga psu'n och minnena, men ingen som nappat än.
Den tredje är en gammal jobb-laptop som IT inte vill ha tillbaka, den åker väl fram när jag och frugan ska boka något eller köpa något på nätet och vi sitter i soffan.