Inlägg

Inlägg som eriksson850 har skrivit i forumet
Av eriksson850
Skrivet av Göteborgaren:

Ja att det ska vara en sorts lvl på kontot hos webhallen för att beställa kort köper jag, det är bara positivt så man slipper bots etc.

Dock skulle det nog inte räcka så långt när en scalper skulle lägga multipla beställningar på varje sort av t.ex. 3080ti.

Kanske att de skulle ha en gräns för 1st 3060, 1st 3070 osv för chansen för folk att kunna köpa och byta upp sig. Dock svårt att veta vart gränsen ska gå då de allra flesta kunder troligtvis bara köper ett kort per generation.

Istället för att klaga så skulle jag bara accepterat att de försökte göra något åt ett problem och beställt 3080ti hos en annan åf istället.

Av eriksson850
Skrivet av Göteborgaren:

Webhallen kanske försöker slå elgiganten i onöjda kunder

Kanske bättre att kontakta Webhallen och fråga istället för att basunera ut dina gissningar i tråden?

Tycker det är bra att de försöker undvika att scalpers plockar alla kort, level 5 och ett kort per person är vettigt.

Av eriksson850
Skrivet av Loddgrimner:

Jag beställde en 6700xt sapphire nitro, tror det är bästa kylaren av korten de har och borde passa in i mitt T1. 8999kr är ju mer än min 3080 TUF order på amazon från 3jan, för ett kort som är typ 30% sämre, men som priserna ser ut just nu är det ju bästa inlager dealen jag sett på ett tag, från att scanna av butiskpriser i sverige och även delar av EU. 3070 som är snäppet över går ju för typ 12-13k och 6800xt som man egentligen skulle vilja ha är bästa priserna jag sett typ 14k just nu. Och 3060 eller 20xx nvidia kort för runt 5-6k känns ju inte direkt lockande heller, 6700xt är ju inget toptier direkt men det verkar ju va hyfsat med i matchen och borde gå svalt medsamma kylare som en 68/900xt iaf.

Vem vet, kanske håller marknaden på att lätta upp nu iom att det mörknar för krypto, kanske finns ett litet fönster för å få tag i ett 3080ti framöver, men min plan är att hålla paketet oöppnat och returnera inom 30 dar ifall något bättre alternativ dyker upp så det känns dumt att inte beställa ett när man ändå nu har chansen med tanke på att det lika gärna kan bli ännu värre...

Tror det är smart köp att köpa ett 6700xt medan de finns att köpa, vi får se hur kryptomarknaden går men Hardware unboxed spår en ännu mörkare nära framtid.

https://youtu.be/SXnNKiHUa0E

Av eriksson850
Skrivet av krait78:

3080 Ti har ju fördelen att du slipper konkurrera med miners för korten.
Men sen ska du ju vänta på att det kommer ut, hoppas det inte är alldeles för dyrt samt hinna köpa innan dom tar slut.

Edit: OC modellerna på dom andra korten i 30 serien verkar ju ha varit dom enklaste att få tag på. Så vill du ha en TUF så kanske du ska kolla efter en TUF OC.

Tror jag inte, däremot kommer det nog komma många annonser som erbjuder sig att byta 3080ti mot 3080.

Det var ju någon i ps5 tråden som hade i system att vinna ps5 för att sedan byta mot 3060ti/3070.

Av eriksson850
Skrivet av Plyschmannen:

Enligt den svenska lagstadgade konsumentköpslagen så har du som konsument 3 år på dig att reklamera en felaktig produkt. Köper du från en privatperson så gäller inte konsumentköpslagen längre (du har ju inte köpt från ett företag).

"Garanti och reklamationsrätt är två olika saker som ibland blandas ihop. Garanti är frivilligt för ett företag att lämna men du har alltid reklamationsrätt enligt konsumentlagstiftningen i tre år. Rätten att reklamera en felaktig vara enligt lagen finns alltså i tre års tid, vare sig du har garanti på din vara eller inte. Har du köpt en tjänst har du rätt att reklamera i tre eller tio år, beroende på vad det är för typ av tjänst du har köpt.

Om du till exempel har en garanti på en vara i två år och din vara går sönder efter det kan du reklamera varan i ett år till eftersom du har lagstadgad reklamationsrätt i tre år från inköpsdatumet. "
https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

I teorin ja, sedan har jag aldrig varit med på att en återförsäljare skulle nekat garanti om produkten varit inom garantitiden, originalkvittot finns och att produkten inte använts på fel sätt.

Skulle se det som väldigt badwill ifall åf hade betett sig på det sättet, och hade undvikit en sådan åf även som konsument i förstaled.

Av eriksson850
Skrivet av DasIch:

Du kommer aldrig ha nytta av det ändå. De som sitter på stora pengar och har quantar som utvecklar deras algoritmer har marginellt bättre resultat än ren slump, och deras beslut kan faktiskt påverka marknaden.

Nu pratar vi om olika saker. Det du pratar om antar jag är hft (high frequency trading), där en dator lägger köp och säljorder baserat på teknisk analys på millisekunder och där uppkoppling och närhet till handelsplatsen spelar roll.

Teknisk analys går att göra på många sätt, men att se trender i kurvor och hitta nivåer (upp och ner) behöver inte handla om daytrading utan kan även göras på längre horisont.

Av eriksson850
Skrivet av DasIch:

Det funkar lika bra som att ringa Saida...

Nja, då många styr sina beslut efter TA och nivåer, så kan det få effekter även om det inte ligger någon reell anledning bakom. Flockbeteende och psykologi...

Edit: Saida tror jag inte har lika stor impact...

Av eriksson850
Skrivet av DasIch:

Teknisk analys är som att spå i kaffesump och inälvor...

Vad som ser ut att hända nu är att Elon satt en snöboll i rullning. När kursen fallit har stora institutioner börjat sälja för att klara marginalsäkerhetskrav. Om de inte klarar marginalsäkerhetskraven kommer deras korta positioner likvideras och konkurser kommer vara nära förestående. Deras innehav av Bitcoin har alltså hjälpt dem klara kraven, tills Elon glömde medicinerna och fick en episod.

Håller med dig när det gäller investeringar där det går att göra en fundamental analys, kryptovalutor som är så pass volatila känns det dock svårare och mer riskfyllt att ignorera ta när dessa nivåer passeras.

Blir lätt spinoff effekt på nyheter som Elons kommentar häromdagen.
Även om BTC och ETH börjat mogna, så är stabiliteten och tilltron till tillgången inte riktigt där ännu (vilket borde betyda att det finns potential till både hög upp och nedgång).

Av eriksson850
Skrivet av Ravnit:

Håller med! Sitter och kollar Fibonacci nivåer och tror vi passerade första nivån (jag är dock inte jätte kunnig om detta).
Går vi inte upp om ett par dagar är risken att vi dyker ner till nästa nivå.

Aja, is i magen 😂

Exakt min tanke.
Spännande att se vad som händer på börserna imorgon.

Av eriksson850
Skrivet av PeoplesMC:

ja gått ner till samma nivå som för 2 veckor sen, biter i o håller och hoppas de svänger upp igen. Nackskott på elon musk? -_-

ETH ja, BTC faller nu och ligger t.om. på februarinivå.
Även om man tror mer på ETH så ska man inte underskatta den psykologiska effekten av att ifall BTC faller spiller det över förväntningarna på andra krypto.
Skakigt värre...

Av eriksson850

Måste säga att det är väldigt naivt att tro att Nvidia skulle bry sig om gamers. Enda anledningen till strypning av hashrate är att de inte vill riskera att marknaden svämmar över av billiga begagnade grafikkort vid en (eventuell?) Kryptokrasch likt 2018.

Jag minar inte själv och har tidigare varit kraftig motståndare. Har dock läst in mig lite mer på teorierna bakom och tycker det är intressant att se var det slutar och om det är början på en revolution inom finansmarknaden vi ser.

Det enda jag stör mig på med miners är att de olikt gamers inte nöjer sig med ett kort, annars skulle jag snarare jämföra dem med överklockare som optimerar sina gpuer för benchmarks men sällan spelar.

Tycker generellt inte om artificiella begränsningar av hårdvara.

Av eriksson850
Skrivet av Dinoman:

Är det nu jag ska flexa att jag köpte ett MSI RX 6800 för 6890:- vid släpp?

Haha absolut, flexa på du! Bra köp!

Andemeningen var mer att köp det du kommer över om du behöver gpu, valmöjlighet mellan olika tillverkare, modeller och aib's får vi vänta med tills 2022-2023.

Av eriksson850
Skrivet av JohanFlodqvist:

Håll utkik efter RTX 3060 samt RX 6700 XT, det är de kort som finns i din prisklass. Det är dock enormt stor efterfrågan och väldigt dålig tillgång så korten försvinner oftast på några minuter. Det finns dock trådar här på forumet där folk tipsar när det finns kort i lager:

RTX 3060 / 3070: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1625960-3060-3070-i-la...

RX 6700 XT: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1612513-rx-6000-lanser...

Jag skulle ha satsat på 6700xt eller högre för att få en rejäl skillnad mot det 1070 han kör idag. Inom budget är det väl bara 6700xt eller möjligen möjligen ett 3070 med en stor portion tur.

Av eriksson850
Skrivet av Frantz3n:

Sjukt, så många fanboys av den gröna sidan 😁

Verkligen, i dessa svåra hårdvarutider får man köpa och acceptera, om det sedan är 3060 för 5500:- eller 6700xt för 7-8000:- så är det bara att köpa om man vill spela spel. Har man ok kort och kan vänta, så är det bara att vänta.

Att klaga över bristen på 3080 är bara fjantigt, bara att köpa för 15000+ på Tradera, 25000:- för 3090 eller köpa ett temporärt kort tills krisen är över. Utslaget på något år så är det inte så farligt om det är ens största intresse.

Av eriksson850
Skrivet av Frantz3n:

Alltså när jag ser priserna på 6900XT, så är jag jävligt glad att jag fick tag på ett XFX 6900XT Black Edition för 14995kr ♥️

Samma här fast 6800xt för 9999:- XFX 319 merc.

Skrev här i tråden att jag tyckte det var reapris med tanke omöjligheten att köpa 3080. Låg ute under en eller två dagar innan de tog slut. Slutet av februari...

Av eriksson850
Skrivet av Mindfighter:

Världsuppdateringarna har varit gratis hittills, standard räcker som bas. De tjänar väl pengar på provisionen på marketplace, men ändå otroligt schysst för det är enorma uppdateringar.

Härligt, har funderat på msfs2020 ett tag men då kör jag standardversionen.

Av eriksson850
Skrivet av Mindfighter:

Jo, och en uppdatering av Stockholm, men Bromma lär inte vara i närheten av Marcus arbete ändå, det ser riktigt bra ut. Trist att han inte fick uppdraget att göra Arlanda.

Han har redan sagt att det kommer en content patch när WU4 finns, så det blir the-best-of-the-best man får ur bägge versioner av Stockholm. ...så han får absolut mina pengar Day 1.

Kräver dessa uppdateringar deluxe versionen eller att man köper till dlc?

Eller räcker det med att köpa standard versionen?

Av eriksson850
Skrivet av Kilroy:

Nja, det har väl på sätt och vis bidragit.

Men överlag tycker jag utvecklingen har varit avstannande och tråkig bra länge nu.

När mitt hårdvaruintresse var som störst så var det liksom en spännande tid, AMD Athlon hade precis lanserat, kampen mellan AMD och Intel att nå först till 1Ghz osv.
Det var väldigt stora skillnader generation till generation.

Det har återupptäckts lite igen på sistone men komponentbrist och absurda prissättningar har gjort det ointressant.

Fast priserna är väl generellt billigare nu än vid 1ghz tiden? Även om man bortser från inflationen, men speciellt om man tar hänsyn till den...

Av eriksson850
Skrivet av Rolfenstein:

3070 för 6200:- är ett riktigt klipp. Nu är det bara att hålla ögonen öppna för EVGA paketen och hoppas på bra priser.

Men samtidigt så var det ett nästan bespottat kort i jan-feb och ansågs som ett dåligt köp.

Tycker ändå det är konstigt om man sitter och klagar nu för att man inte kan köpa kort. LTT varnade för komponentbrist för över ett år sedan och Nvidia gick ut med att det skulle vara fortsatt brist under lång tid för flera månader sedan.

Det är bara att bita i det sura och jaga korten som släpps eller köpa ett från Tradera/blocket. Hjälpte brorsan och köpte ett 6700xt från Tradera igår, 7300:- tycker jag var ett helt ok pris.

Av eriksson850
Skrivet av Rolfenstein:

Vissa kort är dyrare än andra så du kan ha rätt, men känns ändå som att Elgiganten är där man kan göra bäst "klipp".

Håller med, det har iaf varit så. Plockade upp ett asus 3070 för 6200:- i februari och ett asus 3060 för 4700:- i mars på Elgiganten. Fanns i saldo under en betydligt längre tid än 5 minuter som det verkar vara nu.