Inlägg

Inlägg som eriksson850 har skrivit i forumet
Av eriksson850
Skrivet av Pyoko:

Finns kanske ingen direkt logik i prissättningen på fysiska/digitala spel, det var likadant med Steam när det fortfarande såldes boxade PC-spel i någon nämnvärd utsträckning. Själv köper jag dock sällan spel till fullpris och med rabatter brukar skillnaden ofta inte vara jättestor. Ghost of Tsushima t.ex. har som billigast varit 379kr fysiskt och 421kr digitalt. För mig värt det för att slippa skivor.

Jag köper heller aldrig till fullpris, googlar alltid fram en Steam, gog... etc CD key till bra pris. Oftast mer än 30-40% billigare.

Av eriksson850
Skrivet av bogg:

Ja, och då blir det ju en bundle... Om du måste köpa X för att få köpa Y så är det ju rent tekniskt en bundle.

Absolut, menade mer att även återförsäljarna blir tvingade till bundle. Hört om fall där åf behöver köpa 20st mobo för ett 3080 osv. För att inte bli sittande med en hel drös av moderkort, psu osv så är det ju antingen att sälja bundle själva eller rea ut övrig påtvingad hårdvara...

Av eriksson850
Skrivet av bogg:

Det är för att evga säljer dom som bundles för att öka PSU-försäljningen

En del tillverkare har ju satt upp gränser för åf, vill du köpa 1000st 3080 så måste du också köpa 1000st mobo, psu etc...

Av eriksson850
Skrivet av oz_054:

Vad har ComputerSalg rökt? Inte sett dessa priser på 3070 från åteförsäljare: #19061661

Haha vansinne, 5-6000:- dyrare än de värsta tradera-scalper-priserna...

Av eriksson850

Kul med ett lyckligt slut, grattis!

Av eriksson850
Skrivet av Elfsberg:

3070 och 3090 säljs som vanligt nästan varje dag. Det är just 3080 som är problematiska "oktoberorders", för de verkar inte produceras alls.

Jäkligt tråkigt då det är kortet "alla" egentligen vill ha.

Av eriksson850
Skrivet av seraj5:

Bara sälj de på tradera, tror inte miners bryr sig så mycket om att en fläkt tickar. Eventuellt kan du byta ut fläkten annars om du vill behålla kortet.

Eller sälj det här, tror även flera gamers skulle kunna tänka sig att chansa och modda lite för möjligheten att få ett 3080.

Av eriksson850
Skrivet av ztenlund:

De första sex månaderna har näringsidkaren bevisbördan enligt konsumentköplagen:

"20 a § Ett fel som visar sig inom sex månader efter det att varan avlämnades skall anses ha funnits vid avlämnandet, om inte annat visas eller detta är oförenligt med varans eller felets art."

Sant, det har du rätt i. Mao så fritt fram att öppna om inte själva öppnandet förstör varan (vilket det såklart inte ska göra).

Av eriksson850
Skrivet av mrqaffe:

Det hade väl bara varit att flytta datorn till ett annt rum och lyssna

Garantier kan som sagt ha vilka villkor som helst men de ger aldrig sämre skydd än reklamationsrätten, det är lagstiftat i konsumentköplagen.

Konsumentköplag (1990:932)
Avtalsvillkor som avviker från lagen
3 § Avtalsvillkor som i jämförelse med bestämmelserna i denna lag är till nackdel för köparen är utan verkan mot denne, om inte annat anges i lagen.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

Nja, såhär skulle jag tolka det.

Garantier är bättre än reklamationsrätten, då bevisbördan på att kunden åsamkat felet ligger på återförsäljaren. Att gå göra inskränkningar i garantin (som att ej tillåta öppnandet av en dator) är inte att försämra reklamationsrätten, då den alltså finns kvar.

Att du öppnar datorn tar inte bort reklamationsrätten, bara garantin i vissa fall. Det som händer då är att bevisbördan faller på konsumenten istället för återförsäljaren.

Av eriksson850
Skrivet av Streamdog:

Min order blev också krediterad precis

Tråkigt

Går dock ingen nöd på mig då jag har ett 6800xt, men det hade varit kul att testa ett 3080.

Av eriksson850

Samma här, sms av Elgiganten.

(Gigabyte gaming oc 3080 beställt 16/4 kl 19:01)

Av eriksson850
Skrivet av Wasp:

Väldigt lustigt detta hat mot miners. Varför är gamers mer värda att få grafikkort än miners?
Jag minear inte själv men jag har inte på något sätt samma förakt mot miners som många verkar ha. Vad du ska använda grafikkortet till spelar väl ingen som helst roll i slutändan?

Nej jag tycker det är dags att ta ett steg tillbaka och ta det lugnt. Det blir blodad tand från båda sidor där det bråkas om grafikkort. Det är nästan som om att livskvalitén utan ett 3080 är att likställa med att gå utan mat.

Tror det handlar om hording, om miners bara hade nöjt sig med ett kort och inte 10, 20, 100 kort så hade nog inte hatet varit lika utbrett hos de gamers som inte ens lyckats fånga ett kort.

Av eriksson850

Har du testat att dra ut strömkabeln till skärmen eller annan utrustning när datorn är pä? Inte ovanligt att ett sådant där ljud kan uppstå i transformatorer till kringutrustning.

Alltså inte bara stänga av skärmen, skrivaren etc. Utan även dra ur strömkabelm.

Av eriksson850
Skrivet av daizoe:

Vad kan man förvänta sig få för ett ASUS GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING, använd en kort stund, kvitto från webhallen?

Det borde inte vara några problem att få summan som står på kvittot, alternativt kan du säkert även lämna tillbaka det till Webhallen om du bara använt det en kort stund...

Edit: självklart ironisk, men blir bitter på folk som vill sälja saker gratis och använder en sådan här tråd för att få bud i pm... (Försök inte få det till något annat).

Av eriksson850
Skrivet av Petterk:

Har han backe är det väl bara att låta den stå längre ner om den inte skulle starta? Startar den inte är det ändå dags att berga den till verkstad eller skroten.

Vet inte hur hans möjligheter till parkering längre ner ser ut, men så svårt kan det väl inte vara att hitta en bil som kan bogsera tillbaka den ifall den inte startar.

Känns ju iaf som ett försök med stor sannolikhet att lyckas.

Av eriksson850
Skrivet av generalknas:

känslan är att minst ett kort skickades ut iaf, lades upp igår:
https://www.tradera.com/item/341372/463948702/rtx-3080-gigaby...

Det kanske inte var kompatibelt med symaskinen...

Av eriksson850

Knuffa bilen (starta i backe) föreslog jag redan på första sidan, men ts vill inte riskera då han inte har någon ytterligare bil att bogsera med ifall den inte startar.

Känns ändå som det enklaste att få tag i en till bil som kan bogsera och testa rulla igång den.

Av eriksson850
Skrivet av Puttefnasket:

Ja S40 kom tidigare men inte V40 men du kanske har bättre koll än Volvo själva.

V50 däremot heter kombimodellen av andra generationens S40

https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_S40

Sorry, du har fel. Det finns en äldre v40 modell som var samtida som s40 på 90-talet.

Av eriksson850
Skrivet av Marsupilami:

Hej, nu är det problem på gång här.

Vår bil som stått oanvänd sedan december startar inte. Batteriet har förvarats inomhus hela tiden, det har laddats och kollats - ok! Max en tändning har vi lyckats åstadkomma per startförsök, sedan orkar inte startmotorn mer. Men oftast inte ens det.

Det är en gammal bil, Volvo V40 från 1999, men den har alltid startat fram till det att den ställdes av i december. Ingen av oss är särskilt haj på motorer eller bilar så vi skulle verkligen uppskatta lite tips på vad vi kan göra/kolla nu.

Trevlig lördag

Kan du inte bogsera bilen och testa att starta rullande i nedförsbacke?

Av eriksson850

Jag tror det kommer visa sig att det inte går att minea på korten som säkert kommer kosta norr om 15k.

Första veckorna kommer det vara omöjligt att få tag på ett, men vid andra eller tredje leveransen så kommer marknaden vara mättad då miners inte intresserar sig för korten. Troligtvis kommer vanliga gamers också få svårt att rättfärdiga köpen för sig själva för så stora pengar, när den psykologiska aspekten av att det inte är så svårt att köpa korten infunnit sig.

Tror många underskattar den psykologiska aspekten av fomo.