Inlägg

Inlägg som eriksson850 har skrivit i forumet
Av eriksson850
Skrivet av Pumpkin Le:

Ska man skaffa en XFX 6700XT qick319 på netonnet för 9k?
Kommer det vara brist på grafikkort för länge till? Om det är så kommer jag nog skaffa en sådant.
Kan gärna vänta en månad om man kan få tag på bättre pris på denna eller likvärdig kort.
Men är rädd att det skulle bli värre och så får man inte tag på något alls då.
Vad ska man göra? Vänta eller köp?

Det beror på flera olika faktorer, hur stort sortiment kommer det komma av 3080ti/3070ti (3 juni?), hur stor tillverkningskapacitet har AMD framöver, hur kommer eip 1559 som troligtvis kommer i juli påverka ethereum, hur kommer kryptomarknaden i stort svänga närmsta dagarna/veckorna/månaderna...

Din gissning är lika bra som någon annans...

Av eriksson850
Skrivet av Ferrat:

Då förstår jag inte kommentaren iom att frågan var hur mycket det sparar för miljön, svaret då är många bäckar små iom att varje del i sig kanske inte ger så mycket. Det betyder inte att delen i sig är onödig, jag går själv regelbundet genom hemmet och funderar på förbättringar även om de är små, det är sant att jag ibland säkert använder mer än just nödvändigt och i sig kanske det inte väger upp min konsumtion av media, spel etc. Det som det däremot gör är att inte göra det värre än nödvändigt, om alla brydde sig om stand-by förbrukning, eller när något drar mer än det borde så skulle det hjälpa en hel del även om inget annat i deras beteende förändrades.

Det jag menade är att det tar mer tankeverksamhet att fundera över det problemet än det är värt. att t.ex. köpa en energimätare från Clas Olsson för 199:- kostar troligtvis mer i miljö än den besparar.

Om det sedan är ett intresse för egen skull att optimera hemmet så fine, inget fel med det om det är ens hobby.

Av eriksson850
Skrivet av Ferrat:

Bra inställning till miljö och energi besparingar.

Nej inte alls, om du vet vad uttrycket betyder så kan du applicera det på verkligheten.

Att bry sig om och lägga timmar på att fundera på någon kilowatt per månad, men att sedan t.ex. konsumera onödig konsumtion som du egentligen inte behöver.

Säger inte att ts gör så men det är lite åt det hållet samhället går. Själv bryr jag mig absolut om miljön och tänker på det i vardagen, främst i att inte slänga mat eller att konsumera onödig konsumtion som jag kanske inte behöver. Dvs saker som är otroligt energikrävande att framställa.

Av eriksson850
Skrivet av Ferrat:

Många bäckar små.

Sila mygg och svälja kameler.

Av eriksson850
Skrivet av Humper:

Kan bjuda 6200+frakt

Lite sent, Elfsberg vann med sitt bud på 6000:- och f2f överlämning.

Av eriksson850

Jag har fått ett bud i pm på 6000 och f2f överlämning. Leder just nu.

Av eriksson850
Skrivet av Mr.Pro:

Om det är fastpris köper jag det

Sätter sluttid till ikväll klockan 21. Om ingen budat högre så är det ditt.

Av eriksson850

Asus Rtx 3060 Dual

Säljer mitt rtx 3060 som jag köpte som reservkort när jag var tvungen att skicka mitt 6800xt på garantiärende.

Efter att ha fått det utbytt känns det onödigt att ha ett så bra kort i andradatorn som mestadels används till surf.

Asus rtx 3060 dual
Tyst och svalt kort som fungerar utan problem.

Skickas väl embalerat, alternativt f2f i Borlängeområdet. Digitalt kvitto medföljer.

Jag ger mig rätten att sälja till vem jag vill och/eller avsluta annonsen när jag känner för det.

Läs hela annonsen här

Av eriksson850
Skrivet av Perrablerra:

Tjo. Köpte i helgen en google Nest Audio som var på kampanj hos Netonnet (man fick den lilla högtalaren på köpet). Nu vill jag få ut ljudet från min Mi box S men kan inte för mitt liv lyckas luska ut hur. Någon här som kan hjälpa en stackare som helt tappat det??

Jag hade ett liknande problem.

Jag köpte en sådan här för att kunna skicka ljudet från TVn som inte hade blåtand till mina trådlösa hörlurar. Just nu kör jag den istället som mottagare till mina äldre dfeldt 5.

Godkänt ljud men finns såklart mycket bättre där ute. Jag köpte för att se om jag gillade konceptet.

https://dl.wish.com/KDxFF

Av eriksson850
Skrivet av Knotvillage:

Mycket märkligt. Har ett H370 Asus mobo med 2666 minnen. Ställer jag dom på XMP så lägger dom sig på 2400, men väljer jag 2666 så startar ej datorn med VGA error. Nu kör jag 2400 utan problem.

Har du kört samma konfig med psu, gpu, minnen etc i 2666 innan?

Jag skulle ha testat en biosuppdatering eller rensa cmos för att se att det inte är någon konstig parameter i bios som har ändrats.

Av eriksson850
Av eriksson850
Skrivet av kaptenperre:

Jag tänkte sätta några extra kylflänsar på grafikkortet för att vara på den säkra sidan. Som jag förstått det så kan minnena gå riktigt varma vid vissa aktiviteter som ETH mining. Själva GPUn blir inte alls särskilt varm däremot (60C) så fläktarna varvar knappt upp. Jag har ett gäng små kylflänsar i aluminium och grafikkortet är så pass till att de kommer ligga på backplaten. Så egentligen behövs inte några limegenskaper alls nästan, men vid flytt av datorn är det bra om de inte lossnar så lätt.

Så min fråga, vanlig kylpasta, fungerar den lite som lim med? Jag har något i stil med arctic cooling 99% silver exempelvis i förrådet. Vanlig CPU brukar sitta rätt bra när man ska ta lös, men då har det varit pressat hårt av en tung kylfläns. Här är det väldigt små flänsar jag ska lägga på.

Jag hade inte enbart förlitat mig på kylpasta som lim, kan du inte säkra upp den med ett buntband också?

Av eriksson850
Skrivet av Vanlig Svensson:

Köpet gjordes för 1 dag sedan (ganska kort)
Postnord (Fri Frakt)
Hur ser jag köpevilkoren?
Såg ingen direkt info om responstid men brukade inte vara så lång typ 1 halv dag, la beställning för en dag sedan drygt (kanske är för kort att säga något)
Tror nog heller inte det är nån stor fara för det inte är så mycket pengar det är väll mer lite att jag köper ett samlar föremål

Jag förstår, då är den största risken som jag ser det att säljaren skulle skicka en förfalskning eller att objektet inte uppfyller dina krav.

När jag köper sådana saker så ser jag till att kolla bilder och beskrivning noga och att bilden är tagen av säljaren själv och att objektet på bilden är det som säljs. Kolla så allt stämmer när leveransen kommit och kontakta säljaren snarast ifall något är på tok.

I värsta fall får du lämna ett negativt omdöme på säljarens profil. De flesta är måna om sitt rykte, varför återköp vid ej korrekt beskrivning inte brukar vara något problem. Omdömessystemet är det som gör att jag hellre vänder mig till tradera (och självklart sc) än blocket vid begagnatköp.

Av eriksson850
Skrivet av anon333222:

Det är du som är i virrfarelsen att Nvidia bryr sig om gamers, miners, datacenter. Nvidia bryr sig om försäljning. De är ett börsnoterat företag och VDs jobb är att öka intäkterna och växa. Hela snacket med "det är inte tänkt att använda på det sättet". det är samma som att du håller telefonen fel. Gamers må ha fått nvidia bli stora, men numera är det bara hälften av deras intäkter.

Hade korten bara varit för gamers så hade man avaktiverat accelerationen vid videoredigering. Om du känner till historien så är tanken med CUDA-kärnorna att de ska kunna användas för beräkningar. Exploit eller inte. Sluta hata.. var glad istället.

this,

Att Nvidia låser framtida kort har inget med att blidka gamers utan enbart om att se om sitt eget hus så att billiga begagnade grafikkort inte flödar marknaden vid en krypto-krasch. Tror Nvidia redan nu är oroliga för att de flödat marknaden lite för mycket såhär i backspegeln.

Att säga att begagnade miningkort är helt slutkörda, nära kollaps och att ingen gamer är intresserad av dessa är också helt fel och saknar substans.

mvh /En gamer ej miner.

Av eriksson850
Skrivet av Vanlig Svensson:

Gjorde nyligen ett köp på Tradera och betalade med Swish 239kr. Då fick jag då personens detaljer och sånt men det står att han bor i Tallinn men om man söker på typ ratsit eller hitta.se så står det att det är i Sverige personen bor. Har heller inte fått något svar eller något på medelande i Tradera appen dock har jag pratat med personen sen några dagar och den verkar vara lite seg på att svara. Ska jag bara vänta några dagar och hoppas eller ska jag göra någonting? Glömde också säga att personen har ett registrerat företag och bra synpunkter på Tradera men vet inte hur stor roll det spelar.

har handlat över 2-300 artiklar på tradera och har bara varit med om en gång att produkten inte kommit fram. Den gången fick jag en återbetalning av säljaren.

Har bara säljaren ett gäng omdömen behöver du nog inte vara orolig, speciellt inte för en så låg summa som 239:-

Av eriksson850
Skrivet av Clasito:

Verkar ju ändå som att dessa priser inte längre håller. Mycket av lagret är fortfarande kvar sedan igår så detta kanske kan vara början på vändpunkten, åtminstone för 6700 xt Mot MSRP och vidare!

6700xt har ofta legat kvar ganska länge (nåja allt är ju relativt) i lager innan de tagit slut. Dessa kort är inte de bästa att minea på varför de heller inte är lika eftertraktade.
Samma sak kunde ses på 3060 korten innan Nvidia råkade släppa på spärren.

Sedan kommer de ofta i lite större batchear som det verkar. Om jag satt utan kort just nu skulle jag absolut klippa ett 6700xt, enligt rykten så kommer ju inte bristen på kort att lösas inom någonnkort framtid, snarare tvärt om...
6700xt presterar ju riktigt ok i spel.

Av eriksson850
Skrivet av pv2b:

Postnord tar redan betalt mer för dyrare paket, 125 kr för paket >1600 kr.

Eller så har de rabatt på paket ≤1600 kr, beror väl på hur man vinklar det.

Men mycket billigare än 75 kr kan det ju inte bli mtp den manuella hantering som måste till.

Problemet är väl om den manuella handering verkligen "måste till"?

Det blir ett problem för oss som vill beställa smådelar/reservdelar utanför EU där produkten inte ens finns att tillgå enkelt inom EU.

Produkten kan kosta allt från 5-100:- men PostNords straffavgift gör att man kanske drar sig för att laga prylen och istället slänger den.

Bättre att släppa igenom allt som har ett värde på under 100:-, inrätta en onlinesida där du själv kan betala in momsen samt att tullen kan utföra stickkontroller med ganska saftiga påslag ifall du inte betalat eller underdeklarerat.

Edit: tänk ett system likt ICA's självscanning.

Av eriksson850
Skrivet av Göteborgaren:

Ja att det ska vara en sorts lvl på kontot hos webhallen för att beställa kort köper jag, det är bara positivt så man slipper bots etc.

Dock skulle det nog inte räcka så långt när en scalper skulle lägga multipla beställningar på varje sort av t.ex. 3080ti.

Kanske att de skulle ha en gräns för 1st 3060, 1st 3070 osv för chansen för folk att kunna köpa och byta upp sig. Dock svårt att veta vart gränsen ska gå då de allra flesta kunder troligtvis bara köper ett kort per generation.

Istället för att klaga så skulle jag bara accepterat att de försökte göra något åt ett problem och beställt 3080ti hos en annan åf istället.

Av eriksson850
Skrivet av Göteborgaren:

Webhallen kanske försöker slå elgiganten i onöjda kunder

Kanske bättre att kontakta Webhallen och fråga istället för att basunera ut dina gissningar i tråden?

Tycker det är bra att de försöker undvika att scalpers plockar alla kort, level 5 och ett kort per person är vettigt.

Av eriksson850
Skrivet av Loddgrimner:

Jag beställde en 6700xt sapphire nitro, tror det är bästa kylaren av korten de har och borde passa in i mitt T1. 8999kr är ju mer än min 3080 TUF order på amazon från 3jan, för ett kort som är typ 30% sämre, men som priserna ser ut just nu är det ju bästa inlager dealen jag sett på ett tag, från att scanna av butiskpriser i sverige och även delar av EU. 3070 som är snäppet över går ju för typ 12-13k och 6800xt som man egentligen skulle vilja ha är bästa priserna jag sett typ 14k just nu. Och 3060 eller 20xx nvidia kort för runt 5-6k känns ju inte direkt lockande heller, 6700xt är ju inget toptier direkt men det verkar ju va hyfsat med i matchen och borde gå svalt medsamma kylare som en 68/900xt iaf.

Vem vet, kanske håller marknaden på att lätta upp nu iom att det mörknar för krypto, kanske finns ett litet fönster för å få tag i ett 3080ti framöver, men min plan är att hålla paketet oöppnat och returnera inom 30 dar ifall något bättre alternativ dyker upp så det känns dumt att inte beställa ett när man ändå nu har chansen med tanke på att det lika gärna kan bli ännu värre...

Tror det är smart köp att köpa ett 6700xt medan de finns att köpa, vi får se hur kryptomarknaden går men Hardware unboxed spår en ännu mörkare nära framtid.

https://youtu.be/SXnNKiHUa0E