Inlägg

Inlägg som eriksson850 har skrivit i forumet
Av eriksson850
Skrivet av Puttefnasket:

Ja S40 kom tidigare men inte V40 men du kanske har bättre koll än Volvo själva.

V50 däremot heter kombimodellen av andra generationens S40

https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_S40

Sorry, du har fel. Det finns en äldre v40 modell som var samtida som s40 på 90-talet.

Av eriksson850
Skrivet av Marsupilami:

Hej, nu är det problem på gång här.

Vår bil som stått oanvänd sedan december startar inte. Batteriet har förvarats inomhus hela tiden, det har laddats och kollats - ok! Max en tändning har vi lyckats åstadkomma per startförsök, sedan orkar inte startmotorn mer. Men oftast inte ens det.

Det är en gammal bil, Volvo V40 från 1999, men den har alltid startat fram till det att den ställdes av i december. Ingen av oss är särskilt haj på motorer eller bilar så vi skulle verkligen uppskatta lite tips på vad vi kan göra/kolla nu.

Trevlig lördag

Kan du inte bogsera bilen och testa att starta rullande i nedförsbacke?

Av eriksson850

Jag tror det kommer visa sig att det inte går att minea på korten som säkert kommer kosta norr om 15k.

Första veckorna kommer det vara omöjligt att få tag på ett, men vid andra eller tredje leveransen så kommer marknaden vara mättad då miners inte intresserar sig för korten. Troligtvis kommer vanliga gamers också få svårt att rättfärdiga köpen för sig själva för så stora pengar, när den psykologiska aspekten av att det inte är så svårt att köpa korten infunnit sig.

Tror många underskattar den psykologiska aspekten av fomo.

Av eriksson850

Ger det 2 år, sedan har Google skapat cookies som lyssnar av din toalett-trafik och vet vilken anpassad reklam för vitaminer du ska få i flödet...

Av eriksson850
Skrivet av usermane:

Två bekanta till mig skrev upp sig å mina vägnar men vi alla fick en kod. Tänkte som en tidigare postare att om du varit medlem på SweClockers sen innan december 2020 så kan jag skicka en kod via meddelande. Hoppas det är okej.

Vet inte om dom här tekniska problemen sätter käppar i hjulet för att ge bort koder. 🤔

Bra att du inte bara slänger ut den här i fritext. (Jag vill inte ha en kod).

Av eriksson850
Skrivet av orginallinus:

Dum fråga kanske: Har du pluggat i PCIE-strömkablarna? Ditt moderkort är inte PCIE 4.0, inte heller PCIE 2.0 utan 3.0 (P67, Z68 m.fl.) Finns ingen inkompatibilitet där. Pröva annan slot på moderkortet? Du skriver att det är ett gammalt kort, fungerar grafikkortet med ett nyare som du har?

Skrivet av legaim:

Jag har provat 2060 GPU:n på en annan dator och moderkort och då fungerade den (msi mpg b-550 + Ryzen 5 3600).
Alright, då står det lite fel i specsen, vad jag har läst mig till skall Asus moderkortet vara 2.0.Hmmmm...

Jag har provat tidigare att byta plats på kortet till en annan PCI-plats men samma resultat tyvärr =(

Japp, det är i samband med i5 3470/3570 (och såklart i7) som möjliggör pcie 3.0 med mobo som också är 3.0 kompatibelt, generationen i5 innan är 2.0. ska dock inte spela någon roll då 4.0 är bakåtkompatibelt med 2.0.

Kan det vara något med inställningarna i bios? Legacy eller liknande? Kolla bios utan gpu och se om du hittar något. Kan vara värt att kolla om det finns någon nyare biosuppdatering också.

Av eriksson850

Jag skulle ha försökt hugga ett 3060 som kommer ut ett par gånger i veckan (5500-6500), därefter skulle jag siktat på en 10400f eller 11400f (1200-1800) tillsammans med ett h510 (~1000). 16gb kit (800-1000) och en a2000 Kingston nvme (410-1200). Billigt chassi och ett 500w nätagg från någon pålitlig tillverkare.

Kanske några hundralappar/tusenlapp över budget men är vad jag skulle köpt om jag letade i den prisklassen, och känns inte orimligt att kunna få tag på.

Av eriksson850
Skrivet av Davham:

Fick mailet kring beställning 16 apr. 2021 18:37

Skrivet av TharaThas:

jag fick min beställningebekräftelse kl 17.00, och igår när jag kontaktade supporten var svaret att min beställning skulle bli avbruten.

Hur många kort beställde ni, ett eller flera?

Av eriksson850
Skrivet av qaws:

Exakt, folk kan sluta drömma. I absolut bästa fall så kommer de låta beställningarna ligga i en backorder. Men det är inte så troligt då priset är för lågt.

Låter som ett svar av någon som är sur för att denne inte lyckades boka ett kort.
"För billigt?", ja någon tusenlapp billigare än andra sidor men knappast att Elgiganten går med förlust vid försäljning vid det här priset. Har elgiganten avbokat något annat kort tidigare?

Mitt intryck av Elgiganten är att de oftast har varit billigast när det kommer till grafikkort och att det har varit en trögare rörelse uppåt på deras priser.

Man får komma ihåg att Elgiganten är en av Sveriges största återförsäljare av elektronik, inte främst datorkomponenter.

Av eriksson850
Skrivet av m4gnify:

3090 har alltid gått ganska långsamt. Tror inte miners är jätteintresserade av just dyra 3090's för dom är inte värda priset. Är nog fler privatpersoner (som inte är miners) som köper 3090's tror jag iallafall.

Tror varken miners eller gamers springer med pengar i näven för att lägga 27k på ett 3090 från Zotak...

Av eriksson850
Skrivet av anon333222:

Tror inte det är ett misstag, men om det inte går att mine:a från kortet så sjunker ju priset folk som är villiga att betala för.

Det får vi nog aldrig veta, men dyker det upp liknande Nvidiaskapade misstag igen så är jag beredd att hålla med dig.

Kanske, men jag undrar om vi inte accepterat ett högre pris på kort nu och att företagen är obenägna att sänka? Det behövs fler aktörer på grafikkortsmarknaden och ökad konkurrens.

Av eriksson850
Skrivet av HenrikM:

Blockeringen lär ju vara kringgåd efter ca 4 timmar

Nja, jag är bredd att tro att misstaget med dev drivrutinen till 3060 faktiskt var ett misstag. Ska tydligen bli ännu hårdare låsning den här gången, och inte bara på 3080ti utan på alla nytillverkade kort ur 30xx serien.

Men men, den som lever får se.

Av eriksson850
Skrivet av Ino:

Verkar dessutom som att AMD börjat få igång produktionen av deras kort på riktigt nu. Partners ska ha fått in flera kort och de säljer dessutom själva i allt större volymer varje vecka via amd.com. Det lär nog ändå ta ett tag innan marknaden stabiliseras, men om man är villig att F5a lite så finns det en chans även inom snar framtid.

Jag är bara rädd att Nvidias nya skydd som kommer i samband med 3080ti. Hela 30xx serien ska få skydd mot mining. Det kommer säkert att trycka upp efterfrågan på 6xxx serien och 6700 att gå upp till 12000:-

Blir till att gå över till lag grön igen då...

https://youtu.be/qThNedsqKMw

Av eriksson850
Skrivet av Clasito:

Hoppas att fallet inte blir så :S Det är deprimerande varje gång det kommer upp kort i lager...fast till det dubbla priset

Nej, vi får hoppas att marknaden för den stora delen vanliga konsumenter + miners snart är mättad.

Av eriksson850
Skrivet av Clasito:

Jag är väldigt förvånad att dem lyckades sälja 100 st för runt 9500 kr på ett par dagar. Det är faktiskt sjukt att så många fortfarande är villiga att betala grova överpriser.

Fast det är ju ett av de få spelvärda kort som kan hittas i saldo utan att trycka f5. Tror det kan finnas risk att vi tycker det är ett helt ok pris om en månad... :/

Av eriksson850
Skrivet av Muddyvaines:

Halloj gott folk,

Tänkte nu för första gången på typ tio år försöka se ett "vanligt program" med sambon och det vart då Robinson.
Det har faktiskt varit ganska bra om jag får säga det själv men...

Jävlar vad dåligt humör jag blivit på under dessa avsnittens gång, p.g.a dagisnivån det enda laget har med sitt paktande. Visst att det är ett spel eller en tävling där man ska spela taktiskt men... Tycker fan det är på gränsen till vuxenmobbning.

Kan ju försöka hålla det så spoilerfritt som möjligt om det går men, be warned den som fortfarande inte sett det senaste om det.

Vad tycker ni eventuella andra tittare?

Jag slutade titta på den typen av program för över 10 år sedan. Förr handlade Robinson mer om överlevnad på öde ö i grupp där folk hjälpte varandra och kompletterade varandra med olika färdigheter. Nu är det ett tävlingsprogram som alla andra, totalt ointressant imo. Precis som let's dance, idol, farmen osv.

Gör ett program där deltagarna inte behöver bufflas eller tävla för att få vara kvar och där fokus inte ligger på någon jäkla tävligt.

Rant over

Av eriksson850

Grattis FTP! Jag kommer ihåg när man fick lösenord till ljusskygga servrar på slutet av 90 talet där det gick att ladda hem nya filmer i xvid.

Av eriksson850

Waterworld, just nu på kanal 5

Av eriksson850
Skrivet av Jeffaklumpen:

Den ser ju väldigt intressant ut! Hur pass stor är skillnaden på 1650 Super och RTX 2060?

Det är väl ganska stor skillnad, 2060 verkar vara nästan 40% snabbare när man kollar benchmarks.

Av eriksson850
Skrivet av Rolfenstein:

Tror nog att Elgiganten blev tagna på sängen av intresset för kortet och hur många som skulle lägga en order direkt. Allt vi kan göra är att vänta och se.

Ja kanske.
Fast man kan ju tycka att de borde ha koll efter att ha sålt mängder med rtx-kort ps5 mm...