Inlägg

Inlägg som Johan^junior har skrivit i forumet
Av Johan^junior

Min gissning är sidestepping. Går vanligen att avaktivera i bios, sen om det är ett problem eller inte, tål att diskuteras.

Av Johan^junior

Dolda partitioner på en disk ifrån HP?

Hej!

Nu är det som så att igår så kom posten med en ny bärbar dator ifrån HP, chefen hade bestämt sig för att den stationära han hade hemma skulle ur huset. Nåväl, eftersom han vill logga in på företagsdomänen samt att han har en licens för Xp Pro till den dator som skall skrotas, så bad han mig att rensa den bärbara datorn ifrån HP, sedan göra en nyinstallation utan skräpprogram eller Xp Home.

Som sagt och gjort, HP hade skapat en partition på ca 10GB av totala 60GB, denna används för återställning utan att behöva använda skivor.

Så med hjälp av Hps inbyggda återställningsprogram så brände jag ut detta innehåll på två dvd-skivor.

Sen kom problemen hopandes, när jag tagit bort de två initiala partitionerna som HP skapat, lade jag upp en ny, primär partition och formatterade denna.
Ah, allt lugnt såhär långt, tänkte jag, men icke. Installationsguiden för XP hittar ingen hårddisk, så mina aningar började gräva djupare.

Med hjälp av aida16 så såg jag vart partitionen jag skapade, började på disken, på sektor? 64. Det verkar vara någonting som ligger och stör därinnan och bara vill släppa igenom HPs välfyllda... installation.

Så om någon har något tips eller erfarenheter av HP så vore jag er evigt tacksamma.

Jag återkommer med ev. korrigeringar om sisådär en timme när jag kommit till jobbet och satt tänderna i 'offret' återigen.

Tack på förhand, Johan^junior

Av Johan^junior

Hej!

Detta kanske vore något? http://www.dustin.se/dacsaportal/system/pages/products/wf_sho...
alternativt detta: http://www.dustin.se/dacsaportal/system/pages/products/wf_sho...
om du behöver fler än två Satadiskar i framtiden.

Lycka till!

Av Johan^junior

Ehm, delar du och din tjej sovrum?, om inte, ställ datorn i ditt sovrum.

Alternativt skaffa en lomhörd tjej.

Av Johan^junior

Hör med någon järnhandlare om inte denne har obehandlade mc6s liggandes, de är så gott som svarta.

Lycka till.

Av Johan^junior

Hej!

Detta borde vara vad du söker, jag hittade inget vis att länka till just de två kondensatorer du söker, men de har artikelnummer 67-232-58 och 67-232-82.

Länk till sidan de finns på: http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl?http://www.elfa.se/elf...

Lycka till

Av Johan^junior

Burn image -> välj *.cue och bränn för glatta livet.

Nero eller Alcohol 120% använder jag.

Lycka till

Av Johan^junior

Prova DEL för att kika i bios så att de inställningar du vill/bör ha stämmer, sedan väljer du Exit AND Save, så snurrar det troligen igång.

Av Johan^junior

Re: Cache-storlek på äldre P4 för s478

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Drenmi
Hej! Har kommit över lite saker för att sätta ihop ett system med s478.

Moderkortet stöder P4 upp till 2,4GHz och 400MHz buss.

Tänkte höra om det finns preocessorer inom detta intervall som har 512Kb cache.

Tänkte samtidigt höra om någon har ett TDP-värde för en kärna på en passande processor.

Har provat att söka utan att hitta något konkret.

Tacksam för svar!

Kika lite på http://www.intel.com/design/intarch/pentium4/pentium4.htm

Jag tror nog att du kan finna vad du söker.

Av Johan^junior
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
azter jo efter du gått ut skolan så får du pilla sj men för att ha eget så måste du gått minst 2-3 år hos en "riktig" elektriker.. går sj el linjen så

För att "pilla sj" så bör du ha allmän behörighet, så nej, två eller tre år som elektriker räcker inte, du måste även avlägga examina för dina kunskaper.

Av Johan^junior

41/33 Abit µGuru

Av Johan^junior

600MHz utvecklar i runda slängar 19,2W medans 900MHz utvecklar hutlösa 25,7W. Detta enligt http://www.intel.com/design/intarch/celeron/celeron.htm

Så det är väl inte helt oväntat att processorn inte blir så varm...
Jag kör min p2 300MHz utan kylfläns och den lever och frodas ännu...

Av Johan^junior

Re: Göra om garderob till datorhåla

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Hej

Jag har en garderob i hallen, som visserligen används men det är tänkt att jag ska ställa in lite datorer där. Det är den rent tekniska delen som blir svår för mig, hur i all sin dar får man in el dit? I garderoben finns det en lampa som kommer tar ström från någon ledning i köket verkar det som. Om man kallar på någon kunnig, är det då lagligt/möjligt att skarva denna ledningen så jag kan sätta in en vanlig grendosa? Eller hur gör man annars?

Tack på förhand
Mvh

Om det sitter en strömbrytare i garderoben ifråga, så är det tämligen enkelt att koppla in ett vägguttag på befintlig matning.

Om det är som så att det bara sitter en lampa i garderoben, som manövreras med en strömbrytare utanför densamma, så får man i.s.f ta matningen därifrån eller likvärdig anslutningspunkt.

Och som sagt var, tillkalla en elektriker för utförligare råd och ett eventuellt ingrepp.

Lycka till

Av Johan^junior

Etja vad det är för märkliga minnesmoduler som Dell har förfogande över, eller så är det bara jag som är obildad, men senast jag köpte en dator så fanns inte DDR2 i lägre frekvenser än 533MHz.

Det vore kul att veta om man kunde få tag på 400MHz-minnen att leka med...

Av Johan^junior

Själv har jag aldrig ägt en maxtor, så den enda disk som har bekymrat mig, är en WD 100GB, den lät som en marackas när jag strömförsörjde den, den lät som en marackas efter att jag fått tillbaka den på 'rma' ifrån datorbutiken.com.

Numera köper jag enbart diskar i lokala affärer, hundra kronor kan kvitta då man får disken utbytt om man stöter på problem, och ja, numera kör jag seagate förutom de två wd som jag haft inne på rma och efter det fått nya wd. Dock vill den ena av dem fortfarande köra i chs, men inte mig emot, jag bootar ifrån en skiva, då fungerar det smärtfritt.

Av Johan^junior

Det beror väl på vad du menar med vassa. Jag kör min server med sådana minnen, 1,5GHz@2,0GHz med minnena uppskrämda 33% med.

Så viss potential besitter de allt, men de är dyra som fasiken vid inköp.

Av Johan^junior
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
mr.barbeque .. svart används inte som fas däremot kan den användas som signal tråd.. alltså imellan en strömmställare och en lampa/vägguttag whatever... brun är den enda som får komma som riktig fas om man säger så..

till trådskaparen om du följer vägguttaget tillbaka så kanske de finns någon dosa som är standad? annars tillkalla elektriker eller mät med multimeter spänningsprovare om du vet hur du ska göra

Nej, svart används som fas. Brun ledare används däremot ofta som tändtråd eller som du väljer att kalla det "signal tråd", även vit ledare är vanligen använd som tändtråd.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av peevo
Det funkar och stämmer i 9 fall av 10! Sen om du råkar skifta fasen och nollan spelar inte så stor roll. Rätt är givetvis bäst. Är det inom- eller utomhus?

Det är oftast det tionde fallet som är kännbart, speciellt om man vet att man inte borde tagit sig vatten över huvudet.

Ett generellt tips kan vara att om du inte vet vad du håller på med, fråga någon som kan tänkas veta, det lönar sig i längden, vad det nu än kan gälla.

Lycka till med den nödiga kännedomen.

Av Johan^junior

Hej!

Den smidigaste lösningen är att köpa 39-724 ifrån Biltema.

Inte för att det i sig blir någon större modifikation, då det är plug'n'play rakt av, men vem sjutton ids ta fram lödkolven för 40kr.

Lycka till

Av Johan^junior

Införskaffa ett överspänningsskydd, det är jämförelsevis billigt för att, inte eliminera, men kraftigt reducera, spänningsspikars inverkan på elektronik i hemmen. Hade jag fått tummen ur lite tidigare, så hade eventuellt två televisionsapparater inte varit på elektronikkyrkogården.

Av Johan^junior

O&O Defrag sägs vara bra.