Inlägg

Inlägg som Johan^junior har skrivit i forumet
Av Johan^junior
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frycek
det förståss. Har redan tänkt på det. Problemet är att det är så svårt att hitta drivrutiner. Någon som vet vart man kan hitta drivrutiner till Radeon 9200?

Jag hittade en länk på www.ati.com, här är den;
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/6...
dock är det bara drivrutiner.

Annars hittar du annat på;
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&ta...

M.v.h

Av Johan^junior
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frink
ja M3 kanske inte är vanligast men det är vanligt i alla fall, har flera distanser som använder M3 till den delen som skruvas i chassit eller vad man ska säga.
sen som Vicotnik sa så finns det ingen direkt standard på vilken gänga det ska vara i någon av ändarna.

Chassiskruvarna är oftast, om du vänder dem med spetsen mot dig, till synes trekantiga, det är för att de är gjorda för att pressa gängor. Just dessa gängor är ämnade för plast eller mjuk plåt, benämningen som Arvid Nilsson m.fl. har är "plasttite" till skillnad ifrån "taptite" som är gängformande för grövre plåt eller stål.

Sen när det gäller gängstigningen på chassiskruvarna, så överrensstämmer den varken med M3 eller M4, då kan man ju bli lite frestad att tro att det är M3,5 som faktiskt existerar, men så är inte fallet heller.

När det gäller distanserna, så är det UNC och UNF som gäller i största allmänhet, alltså vanlig- respektive fin tumgänga.

Inte helt solklar beskrivning, men det är inte lätt då standarder i Asien inte riktigt är så känd, inte av mig i.a.f.

M.v.h Järnhandlar'n

Av Johan^junior

Jadu, om du berättar vad du har för behov, så blir det lite enklare för oss andra att ge dig råd eller förslag.

M.v.h

Av Johan^junior

Hej!

Har du kikat på dhcp:n för att se hurpass lång lånetid du får på ditt IP?
Fast tre timmar låter onekligen väl kort.

Sen så kan ett annat tips vara att inte tillåta att windows 'tillåt att windows stänger av den här enheten för att spara ström', finns i enhetshanteraren, nätverkskort, energispardrivrutiner.

Av Johan^junior

Jag har provat att förtunna oljebaserad läckfärg för att sedan sprutmåla med, döm om min förvåning då jag tycker att det ger en mer slitstark yta, dessutom får man just den glans man vill ha på färgen, utan att bli bunden till sprayfärgstillverkarnas kulörer och glanser.

Av Johan^junior

Instämmer helt med föregående skribent, dock är usb ett måste för mig, då jag inte har någon parallellport på min nya burk.

4-500kr vore passande.

Av Johan^junior
Citat:

Ursprungligen inskrivet av micke_930
men kan jag inte höja speeden över 100% datorn låter ju knappt ändå så finns det nått program som man kan såkallat trimma fläktarna över 100%?

Du kan via fysisk modifikation öka spänningen till fläktarna genom att nyttja -12V som referens och sedan använda en vridpotentiometer för att kunna variera spänningen mellan 12 och 17V om du ansluter potentiometern till +5V.

Men fläkten mår inte speciellt bra av under långvarig drift med en spänning på över 12V om detta är märkspänningen.

Men det enklaste och mest ekonomiska om du vill ha fläktar som låter mer och blåser mer, är att investera i fläktar av billigare modell.

Av Johan^junior

Är det något som inte fungerar?, åtgärda det, annars skulle jag låta bli om jag inte hade onödigt mycket pengar eller liknande självförtroende.
Finns en f.a.q för just minnen här på sidan, men en länk kommer här:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=17637...

Av Johan^junior

Omega Drivers finns under Filer -> Drivrutiner -> Grafikkort -> Ati -> Omega

Av Johan^junior

Det som sker är att alla tre minnena använder 'det sämsta minnets' latenser, alltså 4-4-4-12 som Kingstonminnet har i 266MHz.

Även hos mig så specificeras DDR2 533 som 266MHz i cpu-z, så det är väl ingen större fara på taket för det.

Om systemet blir instabilt kan du gärna prova att ändra ifrån 1T till 2T

Av Johan^junior

"A8N-E har en ”inget struntprat, bara prestanda” -attityd. Det här moderkortet är utformad för AMD Socket 939, PCI Express grafikkort, SATA 2.0 enheter, och dual-channel minnen." Källa: se.asus.com

Går det att använda ett minne så fungerar högst troligen tre stycken, dock blir det en prestandaförlust då du inte kör dual channel.

Så två eller fyra minnen skulle bli mitt spontana råd.

Av Johan^junior

Jag använder en stålskala av lämplig längd, när jag skär plast och liknande material, se bara till att fixera anhållet ordentligt. Sedan går du lös med en gipskniv, mattkniv eller en hederlig stanley, vad du vill kalla det är mindre viktigt, bara skärdonet har ett blad som inte viker sig, det enda jag skulle undvika är en brytbladskniv, i.a.f om man vill ha raka snittytor.

Av Johan^junior

Jag har trots att jag inaktiverat EIST i bios inte lyckats 'slippa det', men det kanske är lika bra att ha det igång? Jag har ändå tvingat upp min Pentium 630 3,0GHz i 3,2GHz.

Några ideér eller förslag?

Av Johan^junior

Re: Problem vid byte av chassi

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xevz
tjena.

Har nyss bytat chassi, allt är i som de ska (tror jag ) ser rätt ut iaf... men när jag startar datan så står de "bla bla bla CPU-speed is to low or "inactivated" (stavning).. fast den snurrar satan?.. och när man då trycker F1 som den säger att man ska göra om man vill fortsätta, så kommer de upp nån typ av diskkontroll, så gör den några kontroller, sen säger den att de e nåt fel .. men att den inte vet namnet typ, iaf , sen startar den upp som vanligt men hänger sig efter 4-7 minuter???

va kan vara fel???

//Snabba svar tack

Vad det låter efter din beskrivning, så är det processorhastigheten som inte stämmer, eller så är det bara för att du skall kika i bios så att inställningarna stämmer. Om värdena ser korrekt ut, välj exit and save. Annars får du ställa in rätt värden för processorn.

Hoppas det löser sig, m.v.h .

Av Johan^junior

Jag hittade lite information om din fundering på dell.se, närmare bestämt här:
http://support.euro.dell.com/support/topics/global.aspx/suppo...

Jag hoppas att det är samma dator som du skrev om i en annan tråd, annars ber jag om ursäkt och känner mig dummare än vanligt.

Av Johan^junior

En spännhylsesats till dremel med modellnummer 4485, innehåller spännhylsor för 3,2 , 2,4 , 1,6 och 0,8mm axlar, finns att få tag på hos din närmsta välsorterade järnaffär som för Boschs sortiment.

Just 4485 med beställningsnummer 2615448532 bör inte kosta dig som kund mer än 100:-

M.v.h Järnhandlar'n

Av Johan^junior

Kul att höra att det löste sig till sist, jag måste erkänna att jag var lite tveksam till om det skulle kunna gå vägen, men skam den som ger sig.

Av Johan^junior

Det mesta som går att klippa, går att löda. I.a.f vad det gäller kablage med koppar som ledare.

Av Johan^junior

Re: Ohm på motstånd

Citat:

Ursprungligen inskrivet av torxx
Är det någon som vet en bra sida där det finns färgkoder på motstånd?
Hittade några hemma, men vet inte hur starka de är.

Det som kan verka enklast, är att mäta resistansen i motståndet.
På så vis slipper du bry dig om den sista 'ringen' på motståndet, som är toleransen.

Av Johan^junior

Re: Behöver lite hjälp...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av anden_91
Min brorsa fick hem sina nya delar igår medans jag var i stan..
Han försökte såklart att plocka ihop datan själv.. Men när jag kom hem så sa han till mig att hans dator inte fungerade.. så ja kollade lite på den o frågade om det gick att formatera den eftersom det var nytt moderkort processor o ram... men han sa bara nej det går inte okej sa jag och gick upp och hämtade lite flera cd-rom/dvd för att testa om det var felet men det var det inte..

Så min fråga är alltså vad ska jag göra? Datorn startar förbi där man ska trycka på en knapp för att formatera datan även om skivan är i så känner den inte av den... Jag har byggt ganska många datorer men det har aldrig blivit så här.. Hans nättagg har bara 20pin o moderkortet har 24pin kan det bero på detta? Skriv gärna om ni vet vad ja ska göra eller om ni behöver mer info om datan...

Tack för er hjälp!

Det låter som att bootordningen inte är riktigt som du vill ha den, se till att cdrom/dvdrom står före hdd i prioritetsordningen.