Inlägg

Inlägg som Johan^junior har skrivit i forumet
Av Johan^junior

"ATA-133, Serial ATA-300 (RAID), Serial ATA-300"
Ja, moderkortet stödjer SATA2, i.o.m att det står 300 istället för 150.

Lycka till med handlandet, men akta dig för datorbutiken.com

Av Johan^junior

Ja, de breda anslutningarna är oftast PATA.
Har du kikat i bios så att inte det inaktiverats någon bus?

Finns det förresten gott om myrslokar i Grythyttan eller är det den lille hockeymålvakten som skriver?

Av Johan^junior

Statisk elektricitet eller ESD (Electro Static Discharge?) behöver bara en ledare för att kunna 'angripa elektronikkomponenter' i säkert 8/10 fall där komponenter går sönder p.g.a ESD, så är du själv denna ledare.

ESD är till skillnad från vårt vanliga elnät en högspänning som uppstår (förenklat, du gnider en katt mot din fleecetröja, släpper du sedan katten och tar exempelvis i diskbänken, så sprakar det ofta till) Så du behöver inte ha någon spänningskälla ansluten till datorn för att statisk elektricitet skall uppstå.

Jag hoppas att jag inte rörde till allt ännu mer, i.s.f, citera mig så skall jag försöka formulera om.

Av Johan^junior

Om den andra datorn skall jorda via nätverkskabeln, så jordar den i sin tur via båda nätverkskorten, så visst, vill man riskera felströmmar där så är det enkelt att lösa.

Att istället kontakta en fackman för att få uttagen jordade i de två rum det berör, kan förvisso vara lite mer kostsamt, men betydligt säkrare, då 1,5mm² kabelarea är bättre än vad nu skärmen i en nätverkskabel kan erbjuda, speciellt då du jordar innan nätaggregaten.

Lycka till.

Av Johan^junior

Är det skruvar du 'dragit av' eller är det gängorna som inte håller?

Det bästa som finns för att frigöra skruvar i kärvande gängor är att kyla ordentligt, sedan försöka knacka ut återstående del av skruven med lämpligt verkyg.

Lycka till

Av Johan^junior

Nej, det är nog kanske något annat som köparen egentligen menar.
Antingen att det är fel på minnena eller att denne bara är väldigt okunnig.

M.v.h Johan^junior

Av Johan^junior

Sladdarna brukar följa med moderkortet. Och hur många diskar du kan ansluta beror rimligen på hur många 'Sata-portar' du har på moderkortet, eller om du vill gå ett steg längre, och köpa ett kontrollerkort så du får in fler hårddiskar.

Lycka till.

Av Johan^junior

Re: nytt RAM,INTERNMINNE

Citat:

Ursprungligen inskrivet av quickbom
tja , behöver nog ett par nya Ram-minnen, jag har nämligen 2st, på dxdiag stog det att det var runt ca 1024mb ram på 2st :S

och jag tror att dom var på ca 2024mb ram innan min dator krashade satt jag
fick installera om allting....

aja .. jag undrar bara vilket ni rekommenderar jag har PCI-Express och sitter nog 2st i och har 2st lediga "ramportar" eller vad man kallar det.

och kan man ha 4st olika ram minnen?

vilket passar min dator? har PCI-express moderkort

ställ gärna frågor om ni inte fattar

___________________________________________________________

ursäkta stavingen , har dyslexi

Hej!

Utan att veta vilket moderkort du har, så är det omöjligt att veta vilka minnen som det stödjer.

Det smidigaste, om du nu har fyra minnesplatser på moderkortet, vore att ifall de två minnen du har nu är likadana, köpa ytterligare två likadana minnesmoduler.

M.v.h Johan^junior

Av Johan^junior

Hej!

Jag monterade en CNPS9500AT och de enda monteringsdetaljer som medföljde var http://www.zalman.co.kr/images/product_img/cooler/9500at_01.j...

Så jag misstänker att kylare fästs annorlunda på s939, enligt vad som visas på produktsidan för CNPS9500LED.

Att jag valde AT istället för LED beror på att jag fick den kylaren 200kr billigare, det vägrar jag att betala för en lysdiod.

M.v.h Johan^junior

Av Johan^junior

Plastic padding är ett varumärke som tillhandahåller både sprayfärg och spackel.

Plastikote är ett relativt bra och billigt alternativ då det gäller vinylfärg på sprayflaska, http://se.plasti-kote.co.uk

Av Johan^junior

Se över så att strömförsörjningskontakter och dataöverföringsditona är ordentligt anslutna i alla både diskar och moderkort.

Sitter några av diskarna på ett separat kontrollerkort?
Har du sett över inställningarna i bios?

Av Johan^junior

Gå ner till Ica eller Konsum och köp ett par nya? Dels är de inte så blodigt dyra och sen kan det ju vara bra att slippa tvätta ett använt par för att inte få två hekto mikroskopiska hudflagor in i chassit.

Dessutom så kan du nog få till ett helt gäng filter av bara ett par strumpbyxor, och nej, jag använder inte strumpbyxor själv, så slipper jag förhoppningsvis sådana kommentarer.

Lycka till med moddandet.

Av Johan^junior

Hej.

Jag tror jag hittade en 'köplänk' till minnet du har.
http://www.buggy.nu/index.php?a=productview2&product=1383

Två minnen är ofta bättre än ett, så jag skulle nog köpt ett likadant som du redan har.

Lycka till

Av Johan^junior
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trollfar0
Men är inte 20 och 36 db ganska mycket ?
och är den ställbar?

"Mycket tyst fläkt som lämpar sig för chassiventilation. 12>7V-adapter medföljer vilket gör att fläkten kan köras i två lägen: ett utan och ett med voltadapter. Med voltadapter låter 20dBa. Utan voltadapter blåser den 53CFM och låter 36.1dBa. Medföljer gör också skruvar för lätt montering. Levereras i retailförpackning. " Produktbeskrivning ifrån http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=451&session=30cbaf6...

Jag kör tre av mina sådana fläktar i 'silent mode' och en i 'normal mode', har du aktiv nordbryggekylning eller ej dämpade hårddiskar så låter detta mer än fläktarna i sig, i.a.f är det så i mitt chassi.

Av Johan^junior

Den av er som tar emot sändningen, kan väl skicka ett pm eller så för att vi sedan kan göra upp om betalningsalternativ.

Av Johan^junior

Det beror ju helt och hållet på vilka krav du ställer på dina lagringsförehavanden. Vill du lagra säkert, vill du lagra snabbt, eller vill du lagra billigt?

Men hitachi/ibm är jag helnöjda med, dock har jag bara fyra stycken gamla patadiskar ifrån dem, men de spinner på så fint, trots flertalet år på nacken, speciellt högljudda är de inte heller.

Av Johan^junior

Re: Fläckten konstig på mit Moder kort "Abit NF7"

Citat:

Ursprungligen inskrivet av moziz
Jag har ett Abit NF7 norbrygge fläckten låte!!

Det låter som den skrapar i mot. Kan man köra utan den?? Eller vad ska jag göra?

Väldigt iriterande!

Stäng av systemet, skruva loss fläkten och dammsug kylflänsen, ge lagren i fläkten en eller två droppar symaskinsolja eller dylikt, skruva ihop det igen och se ifall det blev bättre, annars gör du nog bäst i att köpa en ny fläkt.

Lycka till

Av Johan^junior

Det beror ju på ifall du kör intel eller amd, ddr2 är inte värst mycket dyrare än ddr 400, sen beror det ju på om du tänkt byta moderkort inom en snar framtid.
I.s.f skulle jag väntat med att köpa minne, om det inte är som så att de applikationer och eventuella spel inte klarar sig med de minnen du nyttjar idag, så att du måste förbereda dig redan nu.

Av Johan^junior

Jag tycker att abit uGuru fungerar mycket bra, dock sköter jag inställningarna, vad det gäller överklockning, i bios, av gammal vana. Men fläkttjosan är jag mycket nöjd med, smidigt att kunna ändra varvtalen utan att använda externa fläktkontrollers.

En gång abit, alltid abit.

Av Johan^junior

Re: Klocka en DELL ?!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jokey
Hur gör man för att klocka en DELL Dimension 5150 ?

Intel Pentium 4 processor, 3.0Ghz

HJÄLP!

Byt moderkort så borde det gå att överklocka, om det inte var underklockning du tänkte på?

Lycka till.