Inlägg

Inlägg som Johan^junior har skrivit i forumet
Av Johan^junior

Det är dags för mustvätt. Koppla dock ur musen medans du tvättar, samt låt den torka innan du kopplar i den, annars så får startmotorn slita ont.

Av Johan^junior
Skrivet av M4D4SS:

Jag har inte kvar filen så kan inte ladda upp den.

Körde en vanlig scann med Malware Antibytes och den hittade "några" trojaner som nu är borta. Hoppas det hjälpte. Eller är det något mer jag borde köra?

Vilken antivirusmjukvara använder du? och vad rapporterade den?

Av Johan^junior
Skrivet av PeanutPowerz:

Se mitt redigerade första inlägg

Du skall inte även jonisera insugsluften för att nå ytterligare 'gratiseffekt'? I så fall vet jag vart du skall vända dig.

Av Johan^junior

En trevägs växelventil borde klara uppgiften, frågan är ju vilken form av bränsle du skall leda genom den?
De jag sålt är vanligen sådana som klarar en maximal inblandning av 50% glykol/etanol, men det kanske kan finnas någon som klarar mer krävande media. Sen kompletteras den med ett ställdon för lämpligen 12V.

Av Johan^junior
Skrivet av MichaSWE:

Jag finner det dock intressant att det tydligen är så att ni reagera på det men inte på rekommendationer på att på annat sätt jorda sig själv i ett ojordat utrymmet tex via radiator som föreslagits tidigare i tråden. Med er problemformulering om den överhägnade risken att bli utsatt för spänning från tex en trasig produkt som inte sitter i jordat uttag. Tror ni att det hade varit bättre att bli det om man sitter jordad i en radiator?

Nej, men titt som tätt har en del tomtar skrivit att "man skall jorda sig i ett element", varenda gång har de blivit tillrättavisade i spaltmeter. Problemet med det du skrev, på dig lät det nästan som en uppmuntran att dra en skarvsladd ifrån ett jordat uttag i en byggnation, för att "få jord" i ett icke jordat utrymme.

Av Johan^junior
Skrivet av MichaSWE:

Det är igen skillnad i huruvida du har ett jordat uttag i det rum du befinner dig eller om du har en förlängningskabel som är jordad och sitter i jordat uttag i ett annat rum. Hade det varit så hade tex all form av uttag för utomhusbruk medfört rätt stora problem. Det hade heller inte varit möjligt att installera jordade uttag i en fastighet alls, då det just innebär att man tar en jordad anslutning in i ett "ojordat utrymme/rum"

Nej, det är väl därför som elsäkerhetsverket kräver att om du 'uppgraderar' ett uttag i ett rum, ifrån ojordat, till jordat, så skall samtliga uttag jordas, med det menas inte att dra en förlängningskabel ifrån ett annat rum, matat ifrån en annan grupp i centralen.

Du vill ha samma potential på all utrustning som kan sammankopplas (tv-mottagare och tv e.t.c), annars hade elsäkerhetsverket inte haft föreskrifter kring detta.

Visst, om detta är något som du känner att du vill utforska, gör det, men råd inte någon annan att göra det.

Av Johan^junior
Skrivet av dupos:

Tror du den kommer funka länge till eller bör jag skaffa en ny hårdisk innan den kraschar.

Gör backup på allt du vill ha kvar ifrån den skadade disken, innan den rasar, det spar dig en massa trubbel.
Om det sen innebär att du behöver köpa en ny disk eller inte, det får du avgöra själv, men alla hårddiskar dör förr eller senare, men nu vet du ju om att den är i mindre gott skick.

Av Johan^junior
Skrivet av Jonas_1124:

Den är specificerad för 1A 50Vac, tror du det klarar 1.8A på 12v eller brinner kontaktbläcken upp?

P1=U*I
P1=1*50 -> P1=50W

P2=U*I
P2=1,8*12 -> P2=21,6W

I fall två, ditt önskade exempel, så är belastningen under 50% av max specificerade last, så det torde gå alldeles ypperligt.

Av Johan^junior

Jag tycker du skall höra av dig till ett museeum, 13,3Hz på minnen är imponerande, de kan säkert lägga dessa i en monter så att offentligheten får se på fornhistoriska elektroniska mojänger.

Edit: Om man skall göra narr av någon som skrivit fel, så skall man skriva rätt själv. Lesson learned.

Av Johan^junior

Bästa moderkortstillverkaren: Abit

Av Johan^junior

Vad händer om du drar ur signalkabeln till skärmen?, ändrar sig bilden då, så är felet innan bildskärmen, gör den det inte, så är nog skärmen värd att kontrollera.

Av Johan^junior

80kr för 10 ark är "jättedyrt"? Ja, du kan ju alltid konstruera en egen skrivare som kan skriva ut på maskeringstejp, så kommer du ner lite i pris per utskrift..

Av Johan^junior
Skrivet av siggen:

Dessutom så om det är så pass mycket ström att det skulle klara att gå igenom kroppen så lär säkringen gå redan när det blir jordfel (om den inte är utbytt mot en spik såklart, har sett sådana lösningar med...).
Dessutom, om jag inte minns fel, så är det lag på att det skall finnas en jordfelsbrytare till varje ingående fas i huset. Men detta vet jag inte om det gäller även äldre byggnationer.

EDIT: Men det är som tidigare sagt bara dumt att strunta i ESD skydd bara för att man är lat!

Nej, http://www.elsakerhetsverket.se/sv/Din-elsakerhet/Elprodukter/Jordfelsbrytare/Vanliga-fragor-och-svar-om-jordfelsbrytare/

"Finns det krav på att jordfelsbrytare ska vara installerade i bostäder?

Från och med den 1 januari 2000 finns det krav på jordfelsbrytare i nyproducerade bostäder, grundskolor, dagis och fritidhem. Från den 1 juli 2004 utökades kravet att omfatta även installationer som utvidgades eller ändrades."

Om du bor i exempelvis Danmark, så har kravet på jordfelsbrytare funnits sedan 1980talet, om jag inte minns fel.

En jordfelsbrytare bryter fas(erna) vid en läckström som överskrider (vanligen för hemmabruk) 30mA, denna skillnad mäts mellan fas(er) och neutralledare, jorden är således helt fristående ifrån jordfelsbrytaren, till att börja med. Så innan en säkring löser ut, automatsäkringar löser generellt sett ut mycket fortare än en porslinssäkring, av en överbelastningsström, men långt innan det sker så kan du se fram emot utslagna organ i kroppen, därav att jordfelsbrytaren löser ut vid 30mA, inte 10A eller dylikt.

Av Johan^junior
Skrivet av carll:

fo real?... haha Har aldrig någonsin hört om någon som haft sönder något av sin statiska uppladdning. Men visst kan man avjorda sig själv då och då för att vara på säkra sidan. Men inte behövs nått jobbigt armband för det. Funkar bra med diskbänken elementet eller också eluttaget. Den som har 230v på jord i sitt eluttag utan att någon brytare går har nog något litet fel i elhuset där hemma.

Vänligen, sluta sprida dynga om saker som faktiskt kan åsaka både ekonomisk och fysisk skada.

DU utjämnar potentialen mellan chassi och komponenter genom att potentialutjämna dig själv mot chassit, när du håller i komponenterna. Att då använda esd-skydd är en billig investering, ett armband kring armen och en kabel med en krokodilklämma som du fäster på olackerad plats i chassit.

Diskbänk, element eller vägguttag är inget man skall experimentera med om du inte gör det under kontrollerade former i en säker miljö. (Laboratorium)
Om en klåpare varit inne i ditt hus/lägenheten brevid, så kan diskbänk, element eller jordledare i vägguttag bli strömförande, visst, sen att någon imbecill person skulle rekommendera någon annan att jorda sig i något av de tre, det är värt en förstasida i aftonblaskan.

Edit: En jordfelsbrytare skyddar mot läckströmmar mellan fas(er) och neutralledare (nollan), inte att blandas ihop med jordning.

Av Johan^junior
Skrivet av frankof:

Finns det någon som har något handfast när det kommer till ev. olja i aceton och dess stora olämplighet, eller är det bara "så är det"?

Prova att måla på nytt, tryckimpregnerat virke , visst, i sig så är ytan avvisande mot vatten, men också mot färgen du försöker påföra. Vänta en vecka och se hur bra det blev..

Varför tvättas plåtrena ytor med lösningsmedel likt cellulosa/syntetisk thinner innan du målar ytan, visst vore det bättre att påföra rikligt med linolja, så att inte plåten rostar, samt att färgen sedermera ligger som en skorpa ovanpå plåten, istället för att vidhäfta mot underlaget.

Det var lite kort, men jag tror att principen framgick. Ytor som skall behandlas för en långvarig hållbarhet bör vara rena och torra.

Av Johan^junior
Skrivet av Seetela:

vad bör jag tvätta bort det med isåfall?

EDIT: hur lång tid tar det innan acetonen dunstar?

Förslagsvis kemiskt ren aceton, acetonen dunstar innan du hunnit köpa kemiskt ren aceton, så det är lika bra att göra det ordentligt en gång, än halvdant en gång.

Av Johan^junior
Skrivet av Seetela:

tack för alla svar! uppskattas!
men nu har jag stött på ett problem, kollade vad det var för aceton och det var tydligen gripen aceton MED OLJA. bör absolut inte användas eller?

Om du använder aceton med olja, så bör du tvätta bort oljan som blir kvar när acetonen dunstar, det är lite extrajobb att göra saker två gånger.

Av Johan^junior
Skrivet av morxy49:

det ska du definitivt inte göra! att byta en säkring till en med annan Ampere kan orsaka livsfara!
nu tänker jag inte gå in på det komplicerade, men kort och gott så kommer inte säkringen att gå då den ska gå, vilket leder till att husbränder kan uppstå och i värsta fall mycket värre saker.

Que? I Sverige får du byta ut en keramiksäkring och tillhörande passdel ifrån (6A)10A till 13A om använt kablage är av tvärsnittsarea på 1,5mm².
Så du menar att Sverige ligger efter Irland i utvecklingen, jo visst ligger vi en 20 år efter Danmark, men någon måtta får det ändå vara.

Sedan, vad är "mycket värre" än "husbränder", restskatt och växthuseffekten?

Av Johan^junior
Skrivet av Lifooz:

Här på Sweclockers är vi snälla mot varandra, oavsett vad vi tänder på.
Om du visste vad jag bär på för sexuell läggning, så skulle du trilla av stolen.;)
Men det är just berättande-friheten som är viktig, och att bli respekterad vid berättande av känsliga saker.

Jag säger som fler här, det bästa är bara att vara ärlig mot Polisen, då du är utsatt för ett brott, och icke tvärtom.
Lämna in luren, och se om dom kan hitta dom jävlarna, som tyckte sig ha automatisk rätt till din kropp, och att dessutom slå dig.

Nej, ingen trillar av stolen för att de som bor i Svartå gillar umgänge med sina kusiner och närstående släktingar.

Nej, skämt åsido, det var inte ett angrepp menat emot trådstartaren.

Av Johan^junior

Mappa om 'Mina Dokument' till den nya platsen.