Inlägg

Inlägg som Roggo har skrivit i forumet
Av Roggo

Jag har liknande problem med ASUS 9800XT. Efter XP´s "ladd-screen" så slutar kortet ge signal i ca 10 sekunder. Sedan så startar Win utan problem.

Jag får dock inte dom vita streck som ni andra verkar få. Jag bytte nätagg, från 340W till 400W, dock utan att det blev någon skillnad. Kortet får också tuppjuck tillsammans med Smart Doctor som nu därför alltid är avstängt.

Jag har kontaktat ASUS men efter 3 veckor har jag ännu inte fått svar. Lite tröttsamt att ASUS inte svarar tycker jag.

Av Roggo

Jag köpte en boxed samt en Zalman ZM-7000A-CU. Då var jag sas garanterad att någon av kylarna skulle passa. Det visade sig att Zalman passade... Men efterssom prisskillnaden var så liten så var det ingen katastrof. Att man fick längre garanti var inte fel det heller.

- Tack för det Televerket!

/Roger

Av Roggo

Jag har precis samma problem med mitt 9800XT. När jag laddar ner Smart Doctor 4.0 så blir det ännu mer fel, då gnäller den både över fläkten och VGA-spänningen. Dessutom - Smart Doctor drar ner prestanda rejält hos mig, jag får ca 600 3D Mark 03-poäng mindre när jag har Smart Doctor igång.

Det verkar mao vara så att Smart Doctor och 9800XT inte lirar så speciellt bra ihop. Skickade en förfrågan och råd om hjälp till ASUS för 14 dagar sedan men ännu inte fått svar.

Nu har jag aldrig Smart Doctor igång och har därmed bättre prestanda. I övrigt funkar mitt kort toppenbra. Med Smart Doctor igång så hänger det sig lite då och då och hackar i spel. Jag har provat nya drivare utan framgång, Smart Doctor strular ändå. Prova att stänga av Smart Doctor så funkar det nog bättre.

Av Roggo

Tack för hjälpen!

Av Roggo

Passiv kylning på Radeon 9800XT?

Jag funderar på att sätta dit passiv kylning på mitt ASUS Radeon 9800XT. Det kommer i så fall att bli Zalman ZM-80C-HP plus fläkten ZM-OP1.

Funkar det att ha passiv kylning på det kortet eller finns risken för att det blir för varmt?

/Roggo

Av Roggo

Anslutningar på grafikkort?

Jag har köpt ett ASUS Radeon 9800XT och sett på olika ställen att det tydligen finns två olika anslutningar till AGP-porten vilket gjort mig mer förrvirrad än vanligt.

Det verkar alltså finnas två varianter av 9800XT och undrar vad det är för skillnad på anslutningarna.

Bild på två kort med olika anslutningar finns här: http://members.chello.se/averdahl/asus

/Roggo