Inlägg

Inlägg som buffelapa har skrivit i forumet
Av buffelapa
Skrivet av Bl4ckIce:

bravo.. rätt.

Riktigt grymma spel nästan allihopa. Filmerna... not so much En storbudget serie från Netflix eller dylikt hade varit välkommen.

Vad är då detta?:

Av buffelapa

Hitman! Vet dock ej exakt vilket av dem... Codename 47?

Av buffelapa
Skrivet av Bl4ckIce:

Det är Alley Cat.

Helt rätt!

Av buffelapa
Skrivet av Sarato:

Duke Nukem?

Det är inte Duke Nukem.

Av buffelapa
Skrivet av Sarato:

Japp. Rätt!

Helt sjukt spel för övrigt

Här kommer en klassiker:

Av buffelapa
Skrivet av Sarato:

Då kör vi på en till "hidden gem":
https://i.ibb.co/865CZrq/GuD.png

Det ser ut som God Hand?

Av buffelapa
Skrivet av Söderbäck:

Samtidigt lyckades man väl rätt bra att baka in allt i ett i musikstreamingplattformarna.

Spotify har gjort ett hästjobb med att få med "allt" , men inte ens Spotify är helt allomfattande... Jag saknar en hel del själv.

Mycket från Rosa Honung lyser med sin frånvaro, bland annat Tredje Könet och Sabotage 81 finns inte alls på Spotify.

Sen finns där vissa artister med stora luckor, som exempelvis Son Kite och Ticon vars tidiga alster släppta på Digital Structures saknas.

Vill jag höra detta får jag gräva i LP/CD-högarna eller någon gammal dammig hårddisk från millennieskiftet.

Av buffelapa
Skrivet av magma86:

Nästa steg blir väl att de tänker förbjuda användning av VPN?

Det gör redan en bunt länder, än så länge mest av den mer ljusskygga typen (Kina, Ryssland, Iran, Belarus, Nord Korea, Turkiet etc..)
Men RESTRICT Act som riskerar införas i USA kan medföra problem. Den var egentligen tänkt att hindra TikTok, men är så vagt formulerad att den kan drabba VPN:er också.
Och om USA förbjuder VPN:er är det inte omöjligt att de försöker få med EU på tåget.

https://www.vice.com/en/article/4a3ddb/restrict-act-insanely-...

Av buffelapa
Skrivet av sweisdapro:

glömde visst ett /s
Samma sak som att massövervakningen EU föreslår backas av att man vill sätta dit pedofiler och barnporr-sajter

Jag misstänkte/hoppades att där var en dos sarkasm inblandad
Exemplet du nämner är spot-on, då båda handlar om kontroll, eller rädslan att förlora kontroll, så då går man in som en ångvält och skiter i att man mosar 99%+ oskyldiga processen...

Av buffelapa
Skrivet av sweisdapro:

Det är den tysta majoriteten

LOL, visst finns där en viss felmarginal, men så stor är den garanterat inte att det går från en bråkdel av en procent till en majoritet...

Av buffelapa
Skrivet av Torpedvägg:

Men alla dessa sidor med cryptovalutor stoppas inte. Huvuddelen av bitcoin används till droghandel och finansiering av terrorism. Som betalning vid gängmord. Hur länge ska detta få fortgå. Sverige går under.

2019 beräknades 2.1% av kryptotransaktioner haft med olagligheter att göra, 2020 endast 0.34% enligt Chainanalysis.
Hur detta blir "huvuddelen" har jag svårt att se. En gång i tiden var det betydligt större andel när det ansågs svårt och skumt att använda krypto, men jag tror du är några år efter och har missat att det blev mainstream i något skede.

https://www.forbes.com/sites/haileylennon/2021/01/19/the-fals...

Av buffelapa

Några spel jag spelar/nyligen spelat med trevlig grafik är:

The Callisto Protocol
Watch Dogs: Legion
Spiderman
Guardians of the Galaxy
Dying Light 2
Deathloop
Gotham Knights (det är patchat så det går att spela nu )

Av buffelapa
Skrivet av CrispVanDahl:

MFF har så många individuellt briljanta spelare att de kommer få med sig en del poäng på ren individuell jävla klass.

Några sådana poäng kan man nog förvänta sig, men jag hoppas verkligen personligen mer att Rydströms spelidé ska sätta sig ordentligt så hela laget lyfter sig och spelar som en enhet utan någon enskild stjärna som tvingas ta för mycket ansvar.

Förra säsongen saknades enhetlighet totalt och alla de synergieffekter som vissa spelarkombinationer borde innebära uteblev, samtidigt som ingen av stjärnorna som egentligen besitter "individuell jävla klass" kom upp på sin nivå. Alla tränarbyten och ett stundtals helt sanslöst skadeläge gjorde inte saken bättre.

I år kommer det bli bättre, det syns att det är gladare spelare på planen. Det enda orosmolnet är att Kiese-Thelin är den enda renodlade centerforwarden, en skada på honom hade kunnat bli jobbig.
Det enda alternativet är den nyss fyllda 17-åringen Gudjohnsen med 0 tävlingsminuter i vuxensammanhang...
Å andra sidan har Rydström ibland med framgång spelat helt utan renodlad anfallare, Guardiola-style, så jag är egentligen inte megaorolig på den fronten heller, vi löser det nog ändå.

Om sen den på förhand troliga huvudutmanaren BK Rövas Häckens skadeläge inte förbättras är det svårt att se att de ska hålla. Både Sadiq och Hammar gick av skadade sist, och de har nu tvåsiffrigt i sjukstugan.
När MFF var i en liknande situation ifjol startade vi med Chalus och Gall(!), och åkte på den största förlusten på ett decennium...

Av buffelapa

Blått ett lag.
Ordningen återställs i år.

Av buffelapa
Skrivet av Scarabeo:

Du har faktiskt en väldigt bra poäng, håller med dig om detta.

Jag kan bara hålla med också efter att ha läst en gång till och hittat följande mening som jag tydligen missade i original posten:
"för att få mest för pengarna för gaming vid 1440p"
Om det är mest för pengarna som är huvudmålet är Ferrari en dålig idé
Jag snöade in på 4+ år och att det redan var 4090 i Inet-bygget.

Av buffelapa
Skrivet av Scarabeo:

20 000 kr extra för knappt 27 % extra prestanda i 1440p känns inte värt. Det blir typ ett 85 % högre totalpris. Bättre att spara pengarna och köpa en ny GPU om fyra år som kommer krossa 4090.

Självklart, men har man satt en hög budget man ändå bestämt sig för att spendera och vill ha det allra bästa och mest framtidssäkra alternativet är ju 4090 bättre än 4070 Ti.
Det är på intet sätt det mest kostnadseffektiva, men där var ju redan 4090 i Inet-bygget, och om man är sugen och villig att betala, varför inte?
Inga av världens lyxprodukter är för övrigt kostnadseffektiva, och det är vad det handlar om, GPU:ernas Ferrari, och man köper ju inte en Ferrari för dess fantastiska bränsleekonomi.

Av buffelapa

Om din budget tillåter ett 4090 kör på det, även om det är lite overkill för 1440p, eftersom du vill att datorn ska hålla i 4+ år så är det ju det kortet som kommer hålla bäst.
Det ger dig också friheten att uppgradera till 4K om något år om andan faller på utan att oroa dig för minnesmängden.
12 Gb som 4070 Ti har är funktionellt men lite på gränsen redan idag för 4K med alla klockor och visslor påslagna, och om några år kommer det med all sannolikhet vara för lite.
Jag har redan varit uppe på 15+ Gb som värst på mitt 6900xt.

Skillnaden mellan TUF och Strix är någon enstaka procent mer prestanda på Strix, men det har även mer RGB, bättre VRM och större kylare. Om det är värt några tusen extra är högst individuellt.

En annan sak: tänk på att du kommer vara tvungen att skruva ut hårddiskburen ur det där Compact-chassit, annars får inte grafikkortet plats, det slår på några centimeter.

Av buffelapa
Skrivet av Mebbot:

Tack för tips, jag har redan hittat ock kollat det där, men det verkar förutsätta att man haft det installerat ett tag innan det börjar bugga. Mitt är precis nyinstallerat :/
Ju mera jag testar andra klienter och spel så verkar det mest vara isolerat till steam. Kanske är det för gamla spel med denna hårdvaran eller något? Typ Borderlands 2 och Dota buggade sönder mest. Nu startar dom iallafall, men det tar en stund.

Lite äldre spel ska inte spela någon större roll, det är inte 80/90-talet

Om du inte redan gjort det, testa att starta datorn i felsäkert läge med nätverk och kör igång Steam och se om det är någon skillnad för att utesluta att det är någon konflikt med något program som annars startar automatiskt vid boot.

Var ligger Steam-klienten installerad? Testa att avinstallera och installera på en annan disk och jämför.

Kontrollera diskhälsa med exempelvis CrystalDiskInfo för säkerhets skull så inte en enhet råkar vara skadad eller dylikt. Då borde det ju dock påverka annat än Steam också, men skadar inte att säkerställa.

Av buffelapa
Skrivet av Roger W:

Hmm kan det vara för att du använder mobilappen?
Det kanske är så att forumet inte klarar göra videos av adresser som börjar med m.youtube..
Testa ändra till www.youtube istället

Lite smått överraskande 2023, men det var precis det som var problemet tydligen, tackar!

Av buffelapa

Låter jobbigt.
Jag har inte råkat ut för detta problem (ta i trä), men jag snubblade över en artikel på ämnet, med lite tur fungerar någon av lösningarna på länken nedan för dig:

https://10scopes.com/fix-steam-takes-forever-to-open/