Inlägg

Inlägg som gnmn har skrivit i forumet
Av gnmn

Om ni vill testa Clear Linux på desktop föreslår jag istället Solus (https://getsol.us) vilken är en distro designad för desktop och drivs av minst en Clear Linux utvecklare, eller var det i alla fall 2015 (https://getsol.us/2015/07/27/clear-inspiration/). De har även sin egna desktop miljö de kallar Budgie vilken många älskar.

Phoronix tycker jag väl personligen inte om då jag råkade gå in i kommentarerna en gång men de gör bra benchmarks. Jag följer främst en massa RSS/Atom feeds från olika projekt, distros och utvecklare för majoriteten av mina nyheter. Www.phoronix.com, www.LWN.net och www.gammingonlinux.com fyller i hålen. Medan FOSDEM, Chaos Computer Camp och DEFCON intresserar och presenterar nya projekt.

Ha en glad helg!

Av gnmn

Jag skulle absolut inte ha något mot en telefon likt Flip. Dock skulle jag aldrig köpa en samsung. Eller en telefon för det priset. Tekniken får gärna mogna sig ner i pris innan jag är i närheten av intresserad.

Av gnmn

Tål ju dock att nämnas att om jag skulle uppgradera min gamla Ivy Bridge i7 snurra så skulle det bli AMD.

Av gnmn

Som någon tidigare nämnde skulle det vara kul om ni kunde testa ny utrustning och se om den även fungerar på Linux. Grundfunktionen av nära på allt brukar fungera men mjukvaran som kommer med gör det inte. Så det skulle vara intressant hur mycket som förloras och om det finns någon tredjepartsmjukvara likt med Roccat och Razor produkter. Det är ytterst få som undersöker sånt så det skulle för min del vara en intressant grej.

Som distro skulle jag tro att Linux Mint (ubuntu derivat) är en bra utgångspunkt då det är vad vi linuxpersoner som varit med ett tag rekommenderar åt nybörjare. Men även System76s PopOS verkar vara intressant så ni kanske ska börja med en jämförelse av användarupplevelsen (installation, installation av program, vardags användning) mellan olika användarvänliga distros.

Sen tycker jag att ni kan ta en titt på Lutris då det är det bästa sättet att installera spel utöver Steam på Linux. Ibland om inte oftast t.o.m. bättre än Steam.

Av gnmn
Skrivet av psiko:

Kommer aldrig lita på Google och detta förslag är inget undantag. Dom vill att vi ska välja mellan det gamla eller nya sättet att spåras...tror jag väljer att inte spåras alls (så långt det går).

Läs vad Electronic Frontier Foundation tycker om förslaget.

https://www.eff.org/deeplinks/2021/03/googles-floc-terrible-i...

Precis, min tolkning om FloC från den länken är att de helt enkelt vill flytta spårningen från tredjeparter till att din browser tjallar på dig. Kan ju säga att jag personligen aldrig tänker installera en sådan browser.

"A browser with FLoC enabled would collect information about its user’s browsing habits, then use that information to assign its user to a “cohort” or group."

Av gnmn

Detta är väl en bra plats att posta RossmannRepairGroups kanal också. Han har lite starka ord om vad han tycker om Apples hållbarhet och reparerbarhet. Även om annat men det hör inte riktigt till ämnet i denna tråd.
https://www.youtube.com/channel/UCl2mFZoRqjw_ELax4Yisf6w
Finns även på odysee om man förerdrar utan reklam.
https://odysee.com/@rossmanngroup:a

Av gnmn

Frågan är väl vad som menas med modern här. I alla fall så spelar jag på min ivy-bridge baserade linuxssnurra när jag väl spelar spel. En sak som skulle varit intressant skulle varit om det fanns ett PC alternativ för "Inte windows". Jag är säker på är vi är flera dussin(!) där ute.

Av gnmn
Skrivet av walkir:

Samsung S10e samt Google Pixel 4a är väl bra alternativ? Kommande Sony Xperia Compact verkar vara i samma storlek som dessa.

De är ungefär samma storlek som Xperia 5 men någon millimeter bredare. Måtten man, eller i alla fall vi, vill ner till är 130x63 mm vilket är väldigt nära vad iPhone 12 mini är. De du nämnde är 144x69.4 och 142.2x69.9 medan Xperia 5 är 158x68. Så, ja, bland dåliga alternativ är de väl helt okej val. Men när vi gjorde våra val tog vi även in annat i beräkningen som dålig erfarenhet med Samsung och deras påkomst med att installera spyware-liknande systemappar och att Google och deras oligopol inte är värda våra pengar. Om det inte varit för att dagens samhälle implicit tvingar än att använda appar från någon av de två hade jag stannat med Sailfish eller Ubports. Men nu halkar jag av ämnet här.

Det finns inga "mini" lurar idag. Till och med den kommande Compact modellen är inte kompakt nog. Med sina ryktade 140x68.9 kan man lika gärna köpa någon av de andra modellerna nämnda ovan.

Du får ursäkta ett något utsvävande svar. Mobilmarknaden är ett hett ämne inom familjen. Många hetlevrade diskussioner kring middagsbordet.

Av gnmn
Skrivet av Petterk:

Har ju varit hur mycket rykten som helst om en ny Compact-modell.

https://www.sweclockers.com/nyhet/31224-lacka-bekraftar-sonys...

Jo, redan när vi köpte våra var det sådana rykten. Men den kom inte och vi behövde köpa nya pga snabbt förfallande lurar och det är ej värt pengarna att köpa nya idag med tanke på hur, i min åsikt, ohygligt dyra våra nuvarande var. Compakt serien lär väl ha försvunnit igen till nästa gång vi behöver nya lurar.

Av gnmn

Jag (och min mor) hade önskat att våra Xperia 5or varit i iPhone 12 Mini storlek (och varit Xperia 5 IIor). Nu är vi dock allergiska mot iOS så det blev Xperia i stället. Lite synd att det inte finns motsvarande i android världen. Fast om detta är sant finns det väl snart inte heller i iOS världen. Synd.