Inlägg

Inlägg som LBS140 har skrivit i forumet
Av LBS140

Nu äntligen funkar det. Fick gå in i UEFI och rensa disken, trots att den var ny och tom. Därefter dök den upp som vanligt så det gick att formatera och ge enhetsbeteckning. Puuuh!

Av LBS140

Det verkar som den ena disken inte fungerar.
Har kopplat i och ur och använt samma kablar, då är det bara en disk som funkar. Testat båda diskarna på både port 1 och 3.Den ena disken funkar som jag tycker den ska i båda portarna.
Det konstiga ,tycker jag, är att den disk som inte funkar ändå dyker upp som "Diskenhet" på "Enhetshanteraren", men det är också det enda. Jag får väl skicka tillbaka den helt enkelt.

Av LBS140

Hittar ej på SSD

Jag har köpt en ny dator, med Asus B490F Gaming moderkort. När jag köpte den och startade upp så satt det bara en 1TB NVMe som lagring där även Windows 10Pro är installerat.

Jag startade upp och installerade Windows och sen stängde jag av och monterade in 2st SATA Samsung 870Evo på 1TB vardera, som jag tänkte döpa till D: och E: men nu är problemet att det bara ser ut som en SSD på 1TB finns om jag kollar i utforskaren.

Tittar jag i enhetshanteraren så finns det totalt 3 diskar, originalet som heter Force MP510 och därefter 2st Samsung SSD 870 EVO

Jag har laddat ned Samsung Magician och där syns också bara 1st av Samsung SSD:arna och originalet Force MP510.

Kopplar jag ur en SSD i taget så funkar det, så båda diskarna verkar fungera. När jag kopplade ur den ena disken så döpte jag om den från D: till E: men när jag sätter tillbaka den första disken så ser det ut som det bara finns E:

Vad göra?

//Jonas

Av LBS140

Ok.
Men det där grafikkortet står det PCI-E 3 på, och jag har troligen PCI-E 1, kommer det då att funka, fast i en lägre fart? Datorer är inte riktigt min hemmaplan det.

Av LBS140

4K skärm till gammal dator, funkar det alls?

Hej.
Jag har provat googla men kommer inte fram till nåt jag förstår.

Jag vill köpa en ny skärm, 4K 3840x2160 UHD eller vad dom nu kallas.

Kan jag koppla en sån till min gamla dator från 2012 med 2st Nvidia GeForce GTX560Ti SLI kopplade grafikkort eller kommer jag bara att få en liten bild på 1/4 av skärmytan, eller kan skärmen "skala upp"? Asus ProArt PA329C lutar det åt om det har nån betydelse.

Om jag inte kan, vad ska jag då göra? Byta till nyare grafikkort, men till vad? Mitt moderkort är:Gigabyte Z68X-UD3H-B3 vet ej vad det är för PCI-E version, 1,0 kanske?

Köpa en ny dator, om jag bygger ihop en sån med ett Z590 moderkort av nån sort och en Intel I5 11600K som har inbyggd grafik 4096x2160 60Hz? Grafikkort verkar ju inte vara köparens marknad direkt.
32GB minne tänkte jag i så fall om det spelar nån roll.

Ska använda skärmen i huvudsak till fotoredigering i Lightroom och surfande.

Mvh Jonas

Av LBS140

Köpa 32" 4K skärm, men vad?

Hej.
Jag funderar på att köpa en ny skärm. Har kollat på 32" och 4K men vetefan vad man ska ha. IPS eller VA? Ska användas till fotoredigering i Lightroom/Photoshop, surfa och Solidworks 3D cad. Spelar i princip aldrig så 60Hz borde funka, möjligen nåt bilspel men det var flera år sedan senast.

Har kollat på BenQ PD3200U som finns att köpa för ca 7500 på Komplett.se och det är väl i princip smärtgränsen i pris.

Googlar man på den skärmen är det många som verkar ha problem med att den blinkar, men är det som alltid bara de som har problem som skriver och de som är nöjda är tysta?

Vad finns det annars för liknande skärmar att leta efter?

//Jonas