Inlägg

Inlägg som ngorongoro har skrivit i forumet
Av ngorongoro

Det kanske var 0% kreditränta? Går beräkna belopp på deras hemsida.

12 MÅN
Återbetalningstid: 12 månader
Ordinarie månadsbelopp: 1 034,00 kr *
Kreditbelopp: 11 636,00 kr
Kreditränta: 0,00 %
Uppläggningsavgift: 295,00 kr **
Administrationsavgift / månad: 39,00 kr
Effektiv ränta: 11,45 %
Kreditkostnad: 763,00 kr
Totalt belopp att betala: 12 399,00 kr

Av ngorongoro

Oops.

Av ngorongoro

Vi är ett gäng på Discord (ca 90 användare) som gillar att köra alla typer av bilspel med varandra och diskutera simracingutrustning osv. Vi kör främst F1, AC, ACC, ETS och WRC. F1 23 kör vi 2 dagar i veckan just nu i egen liga och har en egen AC-server som vi kör Nordschleife på. Vi är väl inga experter direkt men alla är välkommen att vara med! PM:a om du vill ha en inbjudan!

Av ngorongoro

Äh, det får duga så. Full upplösning bytes mot (mot förmodan) ev. vinst.

Av ngorongoro

😆

Av ngorongoro
Skrivet av Xeonist:

Vill/behöver man ha dom som kunder får man tyvärr kanske bita ihop. Jag har svårt att se att det här är på nivån att det skulle vara olagligt eller att arbetsvillkoren är så dåliga.

Är du säker på att det är vad din chef tycker, eller är det vad chefen säger?

Om hen tycker det, varför kontaktar inte hen ”sin” kund och kräver förändringar?

Tyvärr är det så, större delen av oss sitter hos nämnda företag på olika avdelningar. Hen har en tendens att agera väldigt passivt i sånna här lägen, därför vi tagit diskussionen själva med kunden och vidarebefordat till chefen med ett "det är bra, ni gör rätt" som svar.

Skrivet av Parmenides:

Som jag tolkar det säger han ungefär "aa grabbar det är förjävligt" och lutar sig tillbaka vilket verkar konstigt.

Ganska spot on...

Skrivet av Crazy Ferret:

Nej, det där låter inget kul. Visst, man kan få räkna med att sitta på en provisorisk arbetsplats en kortare tid vid ombyggnationer etc, och att sitta i närheten av toaletter är ingen höjdare såvida man själv inte är lös i magen, och tyvärr är det i många fall så att man som konsult får räkna med att vara den förste att ge avkall på bekvämligheterna (även om närheten till kaffemaskinen närmast borde räknas som förmån ).
Sedan tycker inte jag att 38 koppar kaffe på tre dagar och sex(!) toalettbesök är så värst mycket att tjuta över, men jag har även viss förståelse för att olika personer har olika nivåer av störningstålighet och att det faktiskt är möjligt att någon kan vara mer störningskänslig än jag (även om det låter osannolikt ).

Därmed inte sagt att ni bara bör "gilla läget". Snarare bör, som tidigare nämnts, kunden vara glad att ni erbjuder er att jobba remote tills dess att renoveringsarbetet är avklarat. Vissa företag/chefer brukar kunna vara lite gnälliga på konsulter som jobbar remote (även när ingen annan är på kontoret), men jag kan tycka att ni efter sju år där med råge torde ha förtjänat kundens förtroende.

Det här är ju vårat permanenta kontor, enda tillfälliga är ju kaffemaskinen vilket fått bägaren att rinna över så att säga. Såklart driver man in på kontoret i klungor när man hämtar sitt kaffe och det ska pratas högt om hur bakis man var i helgen. Inga hörlurar kan utesluta dessa oväsen och gör ju att man tappar koncentrationen ganska omgående. Vid ett tillfälle fick vi be dom fortsätta sina diskussioner utanför vårat kontor eftersom vi JOBBAR där inne...

Av ngorongoro

Det märkliga är att kontorsansvarig hos kunden har gett oss tillåtelse att jobba hemifrån under denna tid, men vår avdelningschef (som vi jobbar tätast med och sitter 80 mil bort) säger nej.

Av ngorongoro
Skrivet av thom.g:

Känns som du sätter din chef lite i kläm om du drar i facket.

Din chef borde ta diskussionen med kunden. Eftersom ni redan jobbar hemma bör det inte vara ett så stort avsteg, tills ni kan erbjudas en normal plats att jobba på?

Vi har såklart pratat med vår chef om situationen och han är helt med oss i det här.
Ja exakt det vi menar också och har uttryckt men kunden verkar tycka annorlunda. Större delen av veckan ska vara på plats oavsett.

Av ngorongoro
Skrivet av Curik:

Detta är viktigt. Det är inte säkert ni får göra som ni vill bara för att er arbetsgivare gjort fel.

Personligen jobbar jag 99% hemifrån just p.g.a. liknande (men inte lika illa) kontorsmiljöer.

Var nog otydlig men med "chef" menade jag inte vår arbetsgivare utan chefen hos kunden/företaget vi sitter hos. Vi är ett litet företag och den här kunden är en av våra största, tyvärr. Vår chef tycker vi gör rätt som kräver förändring. Men ja, blir det mer tjall om att vi jobbar hemifrån kontaktar vi facket direkt.

Av ngorongoro

Vi vägrar jobba på kontoret - oense med kunden

Hallå!

Jag ska försöka fatta mig kort... Jag och min kollega har jobbat som konsulter i sju år på ett företag, med ungefär lika många kontorsbyten. Senaste skedde i vintras. Vi sitter nu i ett tidigare lunchrum med allmän toalett, kokvrå, kylskåp och utan kontorsdörr. Toaletten används flitigt av övriga på kontoret (ca 50st) och det är ju trevligt att lyssna på, när kollegor ska lägga en kabel inne på ditt kontor...

Nu sker det dessutom renoveringar i lokalerna (beräknas ta 2-3 månader) och då har dom även valt att ställa in kaffemaskinen på vårat kontor, iom att det var färdigdraget vatten osv. På tre dagar har 52 personer kommit in på vårat kontor alltså, 38 gånger har kaffemaskinen startats och 6 gånger har toaletten använts. Ca 2 meter från våra skärmar med en enkel skärmvägg som begränsning.

Hade ni accepterat det? Vår chef hos kunden (som sitter ca 80 mil ifrån oss) säger att vi ska vara på plats och kan använda hörlurar. Men vi har helt enkelt vägrat och jobbar nu hemifrån (vilket vi ändå gör 2 dagar i veckan i vanliga fall). Vi har krävt ett kontor utan allmänna ytor om vi ska vara på plats under renoveringarna.

Bör vi kontakta facket om vi blir tvingad att sitta där? Enligt Arbetsmiljöverket: "58 § Ett personalutrymme får inte användas för verksamhet". Det är väl precis det vårat kontor blivit nu? Ett personalutrymme?

Av ngorongoro
Skrivet av Felixark:

Har kört en hel del F1 22 nu under våren och tycker det är sjukt roligt speciellt co-op career läget. Dock så gillar jag även online racing men som ni alla vet så är det offentliga racen typ omöjligt att köra seriöst på eftersom att det är så sjukt många som kör ut en så fort man gör en omkörning.

Jag har nu upptäckt att det finns något som hete League racing när man kör i ett icke offentliga race mot varandra. Så nu undrar jag om ni som kör F1 22 har några tips på bra och seriösa ligor för icke proffs finns det någon svensk sådan som är aktiv ?

Vi är ett gäng (ca 7-10 st) som kör varje tisdag och torsdag (21:00 oftast) och är inne på säsong 2 nu, där vi kör igenom samtliga banor. Du får gärna joina om du vill. Vi söker alltid fler förare. Vissa har spelat F1 flera år och vissa några dagar bara, alla är välkomna. Vi använder dock inte den inbyggda ligafunktionen utan för vår egen statistik i excel efter varje race.

Går att se våra race här https://www.youtube.com/@svenracing

Av ngorongoro

Turtle Beach VelocityOne Flight Yoke (PC/XBOX)

Dags att sälja min yoke pga mycket svalt intresse, har gått över till bilar och rattar.
Yoken inhandlades i april -22 men är i nyskick och knappt använd. Runt 2-3 timmar. Originalkartong finns och digitalt kvitto då den inhandlades online på Elgiganten.

Läs hela annonsen här

Av ngorongoro

Har varit i liknande situation (fast utan hund) och lyckades ta reda på att dom hyrde i andrahand av en förälder. Vi kontaktade föräldern och berättade om hela situationen + Brf:en och då löste det sig till slut, det blev tyst i alla fall. Polisen testade vi med först men fick rekommendationen att "inte knacka på och ta direkt kontakt med grannarna.... pga känd av oss sedan tidigare".

Av ngorongoro

Är nog en bra idé att skriva ut vilket spel det handlar om
Men jag antar att det är FiveM?

Av ngorongoro

Turtle Beach VelocityOne Flight Yoke (PC/XBOX)

Dags att sälja min yoke pga mycket svalt intresse, har gått över till bilar och rattar.
Yoken inhandlades i april -22 men är i nyskick och knappt använd. Runt 2-3 timmar. Originalkartong finns och digitalt kvitto då den inhandlades online på Elgiganten.
Ser helst avhämtning på plats.

Läs hela annonsen här

Av ngorongoro
Nytt bud: 1 200 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av ngorongoro

Argus Monitor använder jag. Tycker det fungerar kanon.
https://www.argusmonitor.com/

Edit: Aha! Missade att du ville använda ett program tillsammans med spel. Vet inte riktigt om det finns en overlayfunktion, tror tyvärr inte det.

Av ngorongoro

Tack så mycket för den fina tröjan jag fick på posten

Av ngorongoro

Ctrl + Alt + < (vänster om Z oftast)

Av ngorongoro
Skrivet av Dedo:

https://i.imgur.com/xT3XdlR.jpg

Gjort helt i Blender. Rätt upplösning finns.

Gjorde även en darkmode för skojskull men tycker dag versionen är den bästa.
https://i.imgur.com/ugFYihP.jpg

Grymt! Som storbonde på egen gård i FS22 approvar jag det här bidraget.
5 av 5 höbalar.