Inlägg

Inlägg som Holbath har skrivit i forumet
Av Holbath

Är ju ett sätt att göra det på, annars har du med dig påse och packar ner direkt om du vill spara på tiden. Men hela konceptet är ju att du ska slippa köa i slutänden oavsett om du packar medans du handlar eller packar efter du betalat i självscanningskassan.

Av Holbath
Skrivet av Elemental:

Jo, så är det ju tyvärr. Nu hade jag ju iallafall tur att jag har några månader kvar på garantin, detta hade ju lika gärna kunnat skett kort efter att garantin gått ut. En projektor hade varit coolt, bra idé!

Tusen tack för ett ypperligt svar! Att hyra en TV och begära att få tillbaka den kostnaden är definitivt en idé. Ska först och främst försöka pusha för att få en låne-TV då det nog hade varit den enklaste lösningen om inte reparationen hinner göras i tid!

Fast bevisbördan ligger väl inte på mig i och med att jag fortfarande har garanti kvar? Det gäller väl om garantin har gått ut men det fortfarande inte har gått 3 år sedan inköpet?

Har TV garanti kvar så nyttjar du den då den omfattar i princip allt utom handhavandefel/skador som uppstår pga yttre åverkan.

Reklamerar du tv'n om garanti ej finns så kommer jag ej ihåg om det var 6 månader eller 1 år där handlaren måste bevisa att det inte är ett urpsrungsfel. Därefter faller bevisbördan på dig.

Av Holbath
Skrivet av izzie:

Rekommenderar att ta rådgivning från en jurist och inte ett gäng datornördar.

Detta, vi kan nog i bästa peka vilken lagstiftning som gäller och peka på vilken lag i sig som bör gälla. Men för att slippa huvudvärk och få det korrekt bedömt så kontakta en jurist nu som för din talan mot personen.

Men bara för ge dig lite hop så kommer det nog lösa sig till din fördel så han i detta fall köpte tjänsten/ritningen av dig som företagare och inte privatperson.

Av Holbath

Så om jag förståt det rätt har du sålt en tjänst till personen och denna valde att betala via sitt bolag. Då är det näringsidkare mot näringsidkare och köplagen som bör gälla där det är du som säljare som sätter villkoren mer eller mindre.

Så personen som köpt tjänsten av dig kan i princip inte göra så mycket mer om du säger nej till återbetalningen och får bita i det sura äpplet.

Tror även att även om han köpt privat av dig så hade han haft svårigheter med att få pengarna tillbaka då du (och som jag förstår) levererat en tjänst till personen vilket har andra villkor än konsumentköplagen.

Av Holbath

Kanske kan köpa det estitisks och är inom vissa toleranser för vad en tv kan vara böjd utan att den går sönder.
Men om fel skulle uppstå fel på tvn framöver kan de mycket väl hävda att du varit oaktsam med tvn då den är böjd och både neka garanti samt reklamation.

Av Holbath

Tror snarare texten rör sig mot den breda massan än de som andas datorer och dess komponenter till vardags. Så beroende på vem som läser är den antingen "cringe" eller ett steg i rätt riktning utav valet man ska göra