Inlägg

Inlägg som hejsann har skrivit i forumet
Av hejsann

körde me ps/2 förut o ibland hittade inte windows den i starten.... fast me adapter .. hmmm.. hotswapp eju att föredra dock...

lomkolen: k va lite rädd för det.

Av hejsann

tyst tangentbord fast me usb

Nån som vet om det finns ett sånt här /lr liknande keyboard fast med usb? (vill helst inte ha ps/2)
Ska vara samma sorts tysta knappar som den har. (less på plastsmattret när man skriver).

Och vill inte ha ett gummitangentbord. Även om de skulle va lite kul:) (Vill ju ha vanlig knappkännsla ju).

Av hejsann

Ja vill oxo ha en BARBARdator gärna me svärd o hjälm

Av hejsann

Läste bara igenom tråden för den va så rolig rofl )))
Ja ta å fixa felet me tearing nu grafikkortsmakare!!! hihihihi... Sorry!

Aja ska inte va spydig nu, det här är va jag vet ([u]tror[/u]) (rätta mej gärna).

TFT:
En TFT ritar ut på samma sätt som en CRT, det vill säga den sveper uppifrån och ner. MEN den släcker inte pixlarna för varje svep som en crt, utan lämnar dom PÅ och ändrar bara färgen om det behövs. Därför kan man köra med 60hz på tft utan flimmer.

Den har alltså samma förutsättningar som en CRT förutom att den ju har andra bildknepigheter som kan göra att bilden uppträder lite annorlunda ändå.... ghosting, smearing o allt va de heter.

TEARING:
Till å börja med, Bildskärmar incl. TFT har inget med tearing att göra. Det är hur grafikkortet tillåts rita till bildskärmen som avgör om det blir tearing eller inte.
Om man har vertikalsync av och grafikkortet får uppgiften att rita mer grafik än va den hinner med på ett vertikalt svep av monitorn, så ritas den kommande bilden in när den är klar och man får en ny bild t.ex. 1/3del ner av skärmen vid nästa svep. Man tappar en bit av bilden och får ett trappsteg... MEN slipper Pausa tills monitorsvepet är högst upp igen. Kan ju bli en hel skärm minus 1 pixel.
Och tvärtom, om man har snålt me grafik (lr ett snabbt kort) så hinner kortet skicka iväg en till bild innan monitorn hinner ända ner och det blir ett tidstrappsteg... kan bli många!! och likna en trappa om bilden rör sej. (roterar).

Man får alltså tearing både om grafikkortet inte hinner med eller är för snabbt jämtemot monitorns Hz. Enda sättet att få det bra är att köra med vsync på! Då väntar alltid grafikkortet på ny färdig bild och nytt svep innan den skickar. Vilket gör att man tappar fps(delar av frames) vid tung grafik men också hela/flera frames om grafikkortet är snabbare än bildskärmens Hz. (i det fallet kan man höja bildskärmens Hz om man kan:).

Så.... hoppas alla förstog och ja inte snackat allt för mycke felaktigt nu.
OK!!! de verkar ju som du har ett snabbt graffe .. så om du inte vill ha på vsync och har tearing så Höj monitorns hz om du kan. Borde hjälpa lite.

Av hejsann

Den värmeutvecklingen o strömförbrukningen är inte ett alternativ.
110 nm bah!... kom tillbaks när ni fått ner til 90 . lr 65....(vilket dom redan har (gissar jag) .. men först vill dom få in pengar från den här skiten)....

Av hejsann

Förgrena din hddled o dra en kabel upp till monitorn... fast de e ba användbart om du inte ser den lr hör hddn. Har en sån själv

Av hejsann
Av hejsann

zzzzz kan inte Coolchips komma snart ? :C

Av hejsann

Ja tycker de låter långsökt. Hd ny oxo?

Av hejsann

Snyggare än bilen!... Fin färg.

Dock passar knallgul knallgrön (Mörkblå) (och svart då) bra me lila...

Fast du kanske inte vill ha en knallgrön bil

Av hejsann

första ja reflektera på oxo ..... fast har för mej att dom förut sa de skulle komma speciella kort .. o på moderkort... Men inbyggt i graffarna har ja inget emot MUMS ääh whata heck pula in den på lite allt möjligt ... så den får en ordentlig genomslagskraft och blir svår att undvika vid datorköp (slinker med NÅNSTANNS=)

Som det är med ljudchippen. 1 på mammabordet + 1 i pcislotten som MÅNGA har.

Av hejsann
Av hejsann

ehhh men de finns ju att köpa kvicksilvertermometrar (nice ord) ja har då sånna. Fattar inte vart ni fått de ifrån. ...Lr är de inte kvicksilver i dom där som har en lång glaspinne me blått jox i?

Av hejsann

tilt äger ju

Av hejsann

ja... jag för min del väntar på att logitech släpper en 518 [u]MED TILT[/u] grr!

Av hejsann

windows på usb flash

De är ju knappt nån söktid på flashminnen .. så windows kanske laddar in snabbare. (De är ju mest små filer *5000 (lr nått ju).
Och snart går ju Flash read/write tiden upp till 40 MBs (gissar)... 23 nuju. Så då blir deju som en hdd. (hdd faktiska fart ligger ju på ca. 40 - 60 MBs sustained transf).
Nån som testat köra flashboot? va får ni för tid?

Av hejsann
Av hejsann

Vattenkyla nätagg

Kan man Vattenkyla nätagget?
varför är det ingen som gör det.. borde ju inte va så svårt?
Bara o hitta nått lämpligt agg som har bra flänsar ju. så kan man stänga av hemska fläkten.

/me googlar

Av hejsann

kan du förklar hur man anv gummiplopparna? Ja har köpt såna själv för länge sen ... Men fatta aldrig hur man skulle anv dom... helt omöjligt ju..... trykte in dom som SAAATAA* men likväl ville dom inte sitta fast limmade du lr?

Av hejsann

nån som vet nått progg/mbmsätt som kan visa gpuns temp(finns temp i gfxinställningarna ju)...
Detta är då ett GeForce... (har hört man kan få fram på ati med atitool till mbm)..