Inlägg

Inlägg som wagnerHerbivore har skrivit i forumet
Av wagnerHerbivore
Skrivet av Cadde459:

Känner precis likadant, nu jobbar jag bara där över sommaren till att börja med men känner mig inte motiverad till att fortsätta där när lönen är så pass låg. Då kan jag ju lika gärna arbeta på Ica där jobbet är betydligt mindre kvalificerat och få en bättre lön.

Sommarjobbare på mitt jobb fick också liknande lön så kanske är det därför?

Angående att hellre jobba på ICA så tycker jag att du ska börja tänka längre än näsan räcker. Sure, om du inte gillar att sitta framför datorn hela dagarna och använda din hjärna när du jobbar, gå och jobba på ICA. Men annars så gör ditt arbete och visa att du är kompetent så att du kan få upp din lön i framtiden för din lön kan gå upp enormt mycket mer i framtiden än att jobba på ICA.

Jag skulle hellre jobba gratis som programmerare än att jobba på ICA med 30K (vilket är över vad man tjänar?) i månaden.

Fråga din chef varför du har så låg lön. Jag har en lägre lön än mina kollegor och när jag frågade så sa han att jag är mindre strukturerad än dom. Jag godtog denna ursäkten och använder detta för att förbättra mig själv. Min chef är bra dock så detta kan ju variera mellan chefer.

Folk är så kvicka med att hoppa till slutsatsen att deras chefer är giriga svin och att anta att dom har blivit lurade. Ibland så behöver du bara fråga så får du ett svar som du kan använda dig utav.

Av wagnerHerbivore

Är min lön låg?

Jag började på ett bolag som programmerare efter 3 månaders praktik nyligen. Min utbildning är en YH-utbildning som pågick i 2 år. Jag fick 28K i ingångslön. Jag tror att bolaget är privat, osäker på vad skillnaden mellan ett offentligt och privat bolag är och det ligger i malmö.

Det står programmerare mitt avtal men i praktiken har det varit mest webbutveckling.

Jag är ny som proggrammerare och min utbildning är ju inte lika attraktiv som en civ-ingenjörsutbildning så det är därför jag är osäker på om jag är underbetald eller om det är gränsfall.

Av wagnerHerbivore
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jag tycker det finns en viss ironi i att fråga vad som krävs av andra i en fråga som effektivt sett handlar om hur man blir mer självgående och erfaren. 😁

Jag ser det från perspektivet av att ha en junior under sig. Hur skapar man en miljö för en junior utvecklare så att hen kan utvecklas i optimal takt?

Du svarade i en annan kommentar. Detta är mer för att fördjupa min egna grundfråga.

Av wagnerHerbivore

Bäst takt att utvecklas som junior utvecklare

Hur utvecklas man som snabbast som junior utvecklare?

Vad krävs av människorna omkring den juniora?

Av wagnerHerbivore

Vanligt att störa sig på kollegors kod?

Det är så ofta jag kollar på hur mina kollegors kod och tycker att den är otydlig. Oftast är det saker som att inte skriva ut hela namn på variabler och istället ha förkortningar som inte är uppenbara. Ibland verkar dom inte ha läst igenom koden som dom modifierar och använder namn som inte är logiska för dess funktionalitet t.ex glassbil för en sportbils-funktion.

Av wagnerHerbivore

100% remote som junior-utvecklare?

Någon som fixat 100% remote eller vet någon? Hur hände det? Vilka slags företag är det som erbjuder den typen av jobb?

Lättare att hitta hybrid-jobb kanske?

Av wagnerHerbivore

Skärm som man sätter på en laptopskärm?

Vad kallas skärmar som man hookar fast i sin laptopskärm? Och har ni någon rekommendation på en köpvärd sådan med ett bra pris?

Syftar på sådan skärm som på bilden här
bild på skärm fast sådan man hookar på ovansidan av skärmen.