Inlägg

Inlägg som Camper7 har skrivit i forumet
Av Camper7

Usch då! Inget för AMD??
Då får man ta bort VLC och köra annat.

Av Camper7

Svar Nej.
Ingen manuell overklockning om inte PBO påslaget som 'default' kallas för överklockning.
Undervoltar grafikkortet för att få ner värmen.

Av Camper7

Hellre ett 7900 XTX med rimliga priser. Men mitt nuvarande 6950 XT orkar bra än då länge.

Av Camper7
Skrivet av backfeed:

Jodå, renderad av grafikmotorn = äkta frame. Interpolerad = oäkta, en beräkning som utgår från äkta frames.

DLSS3/FSR3 gör (förhoppningsvis) ett bättre jobb än ren matematisk interpolation, men i båda fallen handlar det om att så gott det går beräkna fram oäkta frames med utgång från äkta frames.

Nej, det är rent objektivt fel:

"In the mathematical field of numerical analysis, interpolation is a type of estimation, a method of constructing (finding) new data points based on the range of a discrete set of known data points."

Det är alltså en efterhandskontruktion som utgår från "äkta/känd/perfekt" källdata, och försöker generera ny data som passar in så bra som möjligt, men det är fortfarande bara ett estimat, absolut inte perfekt.

Ja, jag har en relativt modern oled, och den kom med realtidsinterpolering påslaget från fabrik. Jag stör mig något enormt på det (dels hela konceptet i sig, men särskilt artefakterna), så det var det första jag stängde av när jag gjorde mina manuella justeringar (med målet att uppnå neutralitet - jag vill inte ha någon förvrängning av källmaterialet).

Och jag pallar inte av att se 24hz bildfrekvens på en 65" TV, det är som att kolla på ett laggigt spel. Mycket irriterande.

Av Camper7

PC-utrustningen på jobbet är så undermålig att jag har köpt till bättre tangentbord, möss, kortläsare, usb-switchar etc. Sitter trots allt med dessa 45-50 timmar per vecka så det är ok.
Dock tar jag med mig detta hem om jag byter anställning.

Av Camper7
Skrivet av Kolsvart Katt:

Möjligen för att AMD fick viss kritik för att 7950 och 7900X3D fanns tillgängliga den sista feb medan de lovade att 7800X3D skulle vara tillgängliga idag. Liksom "OK, men de har iaf givit oss ett datum". Och så har inte distributörerna några CPUer på det utlovade datumet. Var tog bollen vägen AMD? Bollen?

"Det kommer när det kommer" är ett skoj statement. 2027? Då är sockeln AM5 antagligen helt irrelevant. Läs första meningarna igen.
Medan idle (eller light load, där många cpuer spenderar sin tid)-siffrorna varierar som sinuskurvor i recensionerna och det blir 0 gillar för att länka till dom så vore jag jättelite sugen på att skaffa en AM5 om det vore min kombade spel/surf/koda/bildbehandlingsmaskin. Jag skaffade dock en gen 12 nuc (Alder lake, mobilkrets) för ändamålet och den drar mindre än hälften tillsammans med skärmen i samma refresh rate, i idle eller light load, som min AM4 med 3600MHZ istället för 3200MHZ som NUC, drar, vilket känns värt det då jag inte spelar en majoritet av tiden.

Fokusera inte så mycket på tid. Det kommer när det kommer. Du verkar ingå hetsjakten. Statement?? EH!! Va inte så klämcheck!

Av Camper7

Varför sån panik? Det kommer när det kommer. Det behöver inte bli nån hysteri.

Av Camper7

Varför använda mainstreamkoncept när det finns t.ex. Schenker som funkar mycket bättre, princip felfritt.
VDn för Postnord med extremlön men levererar halvkass service. Om en butik inte tillhandahåller någon mer leverantör än Postnord, då byter jag butik.

Av Camper7

Testen knappt värd att läsa då testerna endast jämför med för få CPUn.

Av Camper7
Skrivet av Lussarn:

4090 Är grymt effektivt om man bara vill. Detta är Forza Horizon 5 i 4k max settings inklusive RT med DLSS Quality framelimiter på 100 fps, inte pillat alls på några under-överclock-powerlimit osv. Ligger på 220 Watt. Det är vad ett uppskruvat RX580 drar ungefär.

Stänger jag av limitern och låter grafikkortet sjunga ut får jag 150fps och runt 325 Watt så det skalar bra fps/Watt. Väldigt få spel drar över 400 Watt.

<Uppladdad bildlänk>

Prova något tyngre istället för FH5 som är generellt lättdrivet för alla typer av kort.
Cyberpunk med allt på?

Av Camper7

Nu kan alla fanboys fira!

Den sista Nvidia-kortet jag ägt, en GTX660. Bytte till AMD då jag var trött på att Nvidia-korten oftast gick sönder.
Det var dock garanti kvar, men ingen vidare kvalitét.

Av Camper7

Svart Motorola med utdragbar antenn, runt 1996-97.

Utvecklingen borde ha stannat innan första "smartphone", folk har bara blivit dummare som stirrar i den överallt var de går.

Av Camper7
Skrivet av Novdid:

@Camper7

De där "funktionerna" går absolut att stänga av. Med all respekt, du uttalar dig väldigt självsäkert om saker som du inte riktigt har fullt grepp om.

Jag har aldrig kallat det "fake-frames" och har inget emot att funktionerna finns. Men för MIG är interpolation inte något jag uppskattar på en TV. DLSS 3 däremot tror jag att jag hade kunnat tänka mig att använda i vissa lägen även om jag inte testat. Witcher 3 tex efter sin senaste uppdatering är nog ett fall där det verkligen behövs med tanke på hur CPU-bundet det är när RT är aktiverat.

Absolut NEJ när det gäller modern TV. Du har missuppfattat mitt resonemang. Du tycker jag är självsäker medans du inte ens förstår vad som menas. Du skapar en egen uppfattning av eget hittepå.
DLSS 3 är för Nvidia-kort, inte TV, inte ens där är du hemma. Det är svårt att få folk att fatta när de redan är så lågt nere att det blir en omöjlighet.

Av Camper7
Skrivet av medbor:

Det är väl ändå det första som stängs av när apparaten startas för första gången? Lite som att stänga av vivid och annat

Tekniken på Samsung kallas Motion Xceleration och den kan man inte stänga av. Bara enkla funktioner som HDR etc är valbara.
Du skulle nog inte njuta av en TV som spelar upp ren 24Hz när den är 65" eller mer.

Av Camper7
Skrivet av Novdid:

Att kalla det "perfekta frames" är ju något magstarkt. Och det finns inte en enda interpolationsteknik i någon TV som för mig är användningsbart i något läge. Så det där är helt och hållet en smakfråga. Angående DLSS 3 eller FSR 3 så blir det väldigt beroende på spelet och hur känsliga användarna är för latens och artefakter (ju lägre FPS typ, 30 interpolerat till 60 fps) ju synligare.

Men det är ju bra att tekniken finns tycker jag oavsett!

Om du har en modern TV idag, t.ex. Samsung 65" QLED eller liknande så har du redan interpolationsteknik i den utan att du ens vet om det. Om då är fallet så har du tittat på en TV med interpolation och påstås veta om du ens märker det.
Jag märkte direkt med min nya TV att bilden flöt väldigt bra för att vara 24hz och att det inte enbart är rena "frames", varannan frame är interpolerad, och det mottagas tacksamt istället för att kalla det "fakeframes".

Av Camper7
Skrivet av backfeed:

Ren tekniskt, jepp, men i slutändan handlar det om samma sak: att generera oäkta frame(s) mellan två äkta frames.

Jag kan dock ej hålla med. Det finns inget som oäkta och äkta. Interpolation skapar perfekta frames så det är inte ens värt mödan att klaga på. Jag välkomnar det varmt. Ta en titt på SVP4 så förstår du vad jag menar. Många av dagens moderna TVn (OLED, QLED etc) har realtidsinterpolation som standard. Du får hålla dig till gamla TVn om du avskyr det så mycket.

Av Camper7
Skrivet av backfeed:

Axelryckning. Meh.

Jag syftar på själva funktionen alltså, jag har aldrig varit en fan av interpolerade fejkframes.

Interpolation är en sak och "fejkframes" är en annan.

Av Camper7

De senaste åren har folk påpekat hur dåligt Kina är med sin massövervakning. Snart är det samma sak i EU. Privatliv finns snart ej längre, allt övervakas och loggas. Som brukar säga, "bara man har rent mjöl i påsen så...drabbar det inte mig."
Hej då Sverige, hej då Europa.

Av Camper7

Förslag på bra fläktar

Jag ska påbörja ett bygge och efterlyser tips på bra frontfläktar. Chassit är Pure Base 500 (utan fönster). Där följer det med två 140mm fläktar, ej PWM, men hade tänkt ersätta dessa och sätta båda i fronten för intag av luft.
Bakre fläkt hade tänkt bli Corsair ML140 Pro då jag redan har denna hemma.

Av Camper7

Har en fin vinylspelare som jag ärvt av min bortgångne morbror.
Hans samling var över 2000 skivor.
Måste säga att musik på vinyl är av en helt annan klass. Den håller jag så länge jag lever.