Inlägg

Inlägg som papphammar98 har skrivit i forumet
Av papphammar98

”För att få ordning på Asus skulle jag rekommendera att gå in på smallnetbuilder forum och se vilken version som anses stabil.
Köra in den och göra en fabriksåterställning.”

Till Prelatur
i appen asus router checkas vilken programvara som är den senaste aktuell att ladda ned. Blir ju lite trött om det inte är det som .gäller ..

Av papphammar98

Hej Jag har tre gamla Asus Lyra ,senaste programvara som asus ger till Lyra är 3.0.0.4.384_46630 . Jag har Ethernet mellan noderna. Systemet kraschar några gånger om dagen. Om man tittar i systemloggen ser man en rutin som heter Busybox drar igång som startar om routern. Det är ”Kernal Panic” (BusyBox v1.17.4)

Detta är ett framsteg att man inte behöver manuellt starta om lyran men ändock inte acceptabelt eftersom all streaming lägger av. Inte imponerad av AI:en . Jag undrar om ni har tittat i systemloggen om det är liknande fenomen i era system. Dvs sök efter BusyBox i loggfilen.

Har fundering på att köpa Asus zenwifiXT8 men vill absolut inte lägga ned massa tid på felsökning och tweaks på nätverket??

Av papphammar98

jä..la mesch

Skrivet av Nyhet:

Asus följer upp sitt första Wifi 6 mesh-system med nya Asus ZenWifi XT8 AC6600. Testpiloten Björn Endre har testat för att se om produkten lever upp till förväntningarna för en Zen-produkt.

Läs hela artikeln här

Hej nu har det gått en tid och det skulle vara intressant att få höra hur Asus ZenWifi XT8 AC6600 har fungerat under en längre tid.

Min egen erfarenhet av två styck mesch system Netgear Orbi50 och Asus Lyra är att ”satteliterna” tappar kontakten och stör hela systemet. Det räcker inte att göra norsk reset utan man måste göra en procedure med ny installation av satteliten via en app ellet annat krångel med fabriksåterställningar etc.

Jag börjar misstänka att mesch system krånglar generellt. Har jag fel?

Men jösses vad är det för tråkiga produkter som inte kan hitta tillbaka till ett fungerande läge utan handpåläggning?

/