Inlägg

Inlägg som mollemu1 har skrivit i forumet
Av mollemu1
Skrivet av Navicula:

Om en unge sitter och svär över ett datorspel är det dags att ta bort det nöjet. Permanent ban tyder ju också på fusk genom programvara eller mycket dåligt beteende. Är det flera bans i olika spel tyder det ju på programvara som fångats upp av spelens anti-fusk.

Jag är ganska närvarande men inte så lätt med en 13 åring. Han har ett bra språk och ton när han spelar med andra men det händer när han efter lång spänning förlorar och blir arg på sig själv. Är själv helt okunnig på datorer men jag läste någonstans att t.ex VPN kan fångas upp som fusk och ett system men jag vet inte.
Han har spelat länge och vet vad han förlorar så jag tror verkligen att det måste vara något med datorn. Kan ha installerat något annat som också Epic känner av som otillåten programvara. Det som känns surt är att supporten inte kan ge oss ett svar. Vi vill båda veta och främst jag för om det är för dåligt uppförande så kommer jag banna honom från många andra spel också. Det är konsekvenserna och som sagt det vet han. De förklarar det väldigt konstigt att de inte berättar anledningen och hänvisar till en sida där det finns exempel på saker som kan leda till tillfällig eller permanent banning.

Av mollemu1

Funderar på om han blev bannad för vi försökte logga in på en annan enhet för att komma ihåg lösenordet. Vågade inte logga ut på hans dator. Jag begärde att få ändra mailadress via den vi ville ändra till och det är där de svarat. Jag har inte klarat av att berätta för honom att kontot är förlorad då han hoppas på att det är tillfälligt och de håller på att titta på vad som hänt. V-bucks står med på julklappslistan så jag måste säga det snart.

Av mollemu1

De svarade att han är bannad permanent och enligt dem inget de får avslöja och hänvisade till hemsidan.
Där står bara exempel på vad man kan bannas för men inget om att inte få svar.
De skrev också att chatten inte kan öppna upp kontot igen, så det blev ett långt och argt svar för jag tycker vi har rätt att veta varför de stänger av honom efter att haft kontot och spelat nästan varje dag sista året. Alla hans kompisar hänger på Fortnite och vill inte spela något annat så det känns extra tungt. De skriver också att om det är allvarligt så kan andra konton också bannas det är därför jag inte vill öppna ett nytt. Han lade ut 350kr på skinnet och var jätteglad. Hans största idol på Fortnite så varför skulle han riskera det? Han har blivit tillfälligt bannad i andra spel och vet precis vad som kan hända.
Vi fick 5G veckan innan så hans resultat förbättrades rejält. En kompis frågade om han fuskade men det gick ju bara snabbare. Rädd att någon anmält honom för fusk och de inte har kollat upp det.

Av mollemu1

Det var i Fortnite, Eminem skin, mailen hade nog löst sig om han inte blivit bannad. Han hade längtat länge för att köpa det så jag litar på honom att han inte vet vad han gjort och är jätteledsen för detta. Jag skulle gärna få svar på anledning. Dels för att få svar men också chans att rädda hans konto. Jag hör genom dörren att han svär när han blir upprörd men det borde han väll inte bli bannad för permanent? Ingen av oss minns att kontot kopplades till storasyster mail men antagligen använde vi mitt till ett till konto. I början tror jag vi startade 3 Epic konton men vet inte varför. Men så länge han loggar in via playstation kommer han in.

Av mollemu1

Äntligen har supporten svarat men tyvärr ingen hjälp. Jag har googlat dag och natt på vad som kan vara orsaken för jag ser ingen anledning till att han samma dag köper ett nytt skin för 350kr för att samtidigt göra något som han vet skulle leda till detta. Jag jobbar hemifrån och har VPN, vi fick snabbare bredband två veckor innan så han har fått kommentarer från de han spelar med att han plötsligt blivit så mycket bättre?? Han har gått över från att spela på PS4 till dator så utrustningen ger en mycket snabbare spelupplevelse.
Han har ett annat spel där han impulsivt har svurit och blivit tillfälligt bannad och är medveten om det.
Så att få veta varför min 13 åriga son, med liten datavana blir bannad skulle kännas bra.

Ni som just nu tänker kommenterar pekpinnar eller skyll er själv kan spara på orden då jag har en extremt ledsen son som troligen aldrig mer kan spela Fortnite för jag vågar inte öppna ett nytt konto från samma dator om det skulle vara problemet. Det tråden började om emailadress svarar de inte på men han kan tydligen logga in via playstation på sin dator också så blir vi obanad så är det inget problem.

Av mollemu1
Skrivet av pacc:

De har ju precis börjat med inspelning och banning pga snack i chatten, är det något sådant.

Är inte så insatt men misstänker att han svär mycket när han blir uppjagad. Frågan hur länge och han borde ju iallafall få svar från dem och veta varför. Rädd att det är för alltid, han har köpt så mycket, tycker synd om honom men släpps han in igen så kommer han säkert vara noga med språket och det är bra.

Av mollemu1

Han har köpt så mycket i spelet så det är värt att försöka ändra e-post. Jag har angett kontokortsnummer, klockslag och datum på senaste köpet.
Blir mest orolig om han kommer vara bannad för gott eller under en lång tid, han har skrivit och frågat varför men de svarar inte. Tydligen finns det människor som anmäler andra men jag vill inte tro det utan tror mer på att han svär när han blir uppjagad i spelet. Spelade ju med en kille han känner så han har inte sagt något kränkande eller så. Han borde ju iallafall få svar varför och hur länge.

Av mollemu1

Bannad på Fortnite och vet inte varför

Min son spelade men en kompis på Fortnite och blev plötsligt bannad. Vi skrev till dem men de svarar inte. Någon som vet hur länge det kan ligga kvar och vad som kan orsaka det? Precis köpt Eminems skinn och var så sugen att spela.
Jag har tidigare skrivit om att vi inte kommer åt mailen då det är storasyster skolmail som vi missade att byta innan hon gick ut skolan och den försvann. Så om de svarar via Mail kommer vi inte åt det. Han skrev till dem direkt på deras sida när han blev bannad.

Går det att nå Epic med allmänna frågor eller måste man vara inloggad?
Nattade en ledsen son som är rädd att han inte får tillbaka kontot.

Av mollemu1

Tack för alla kloka tips, ni har säkert räddat sonens konto. Är inte hemma men ska prova ikväll.

Av mollemu1

Vi använde ”storasysters” skolmail. Hon slutade i våras och jag hade ingen aning att de kopplat kontot till hennes mail som har tagits bort nu. Försökt med skolan att öppna det igen men svarade att är det borta så går det inte. Vi är inloggade på en enhet så vi har användarnamn, gjort flera köp nyligen, är det något som kan hjälpa till att byta mailadress?

Av mollemu1

Okunnig mamma, hur får jag kontakt med Epic?

Av mollemu1

Kommer inte åt mailadressen till Fortnite

Det visade sig att sonens Fortnite konto är registrerat till en mailadress vi inte har tillgång till. Han är fortfarande inloggad så vi försöker byta mailadress men koden skickas till mailadressen vi inte kommer åt.
Hjälp!! Sonen har köpt för mycket pengar på kontot.