Inlägg

Inlägg som karatekid007 har skrivit i forumet
Av karatekid007

Sitter i samma sits, dock överväger jag att köra på en Asus oled men känns surt å lägga så mycket cash med ökad risk för burn in. Blev du nöjd med skärmen? 🙂

Av karatekid007

Caseking.de köpråd

Någon som sitter med erfarenhet av beställning från caseking.de, Går i tankarna beställa ett Lian li evo rgb case då leveranstiden verkar bara betydligt kortare än från Inet.

Av karatekid007

Skulle då nog säga att https://www.inet.se/produkt/1903880/asus-rog-strix-b650e-f-ga... är bättre val som har legat på för 2.8 och har pci5 för framtida uppgraderingar.

Av karatekid007

De släpper RTX 4080 Super nu i början av Januari, sitter själv och väntar på se hur priserna kommer hamna på. Så kan vara värt att ha lite is i magen 😊

Här är vad jag satt ihop än så länge (dock köper jag allt här och där, och monterar ihop själv) dock har jag lagt till extra fläktar på det hela som ökat priset mer än vad de hade behövts.

Om du har modet att bygga själv så finns det mängder med YT videos på diverse chassin, exempel på det chassit jag länka här https://www.youtube.com/watch?v=8lPk5vKTNb0

https://www.inet.se/datorbygge/b1469056/datorbygge

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1469056/datorbygge

Av karatekid007
Skrivet av Laxpudding:

Beror på vad man spelar för spel och prioriterar för egenskaper, inklusive utanför spelandet.

En del går enbart på rappa shooters och kör exempelvis skärmar med 1080p/480+ Hz, noll behov av HDR och istället värderar sådant som Nvidia Reflex. En annan lägger prio på racing-spel och älskar krökta 32:9-skärmar som är extremt breda. Vilket är en rejäl suboptimering för den första kategorin spel. En tredje kan föredra grafikintensiva AAA-titlar och vill ha 4K med HDR-kapaciteten och då tittar mot de varianter som finns där.

Skulle nämnt att jag spelar både AAA och FPS spel så behöver nått där emellan.

Av karatekid007

Gaming monitor 9k+

Vad för gaming monitor är att rekommendera, för RTX 4080, sitter och funderar om man ska slå till på en LG eller Asus oled. CES 2024 är runt hörnet så funderar om det är vettigare att vänta. Vad sitter de flesta på för skärmar som har lagt en stor slant på sin dator?

God fortsättning!

Av karatekid007

Ram minne till 7800X3D

Försöker ta redan på vad för ram minne som man ska välja till min nästa gaming dator, står sig emellan dessa två ram minnen just nu, Kingston cl36 och Gskill cl30 (6000mhz).

Äger förövrigt ett Asus ROG Strix B650E-F moderkort.

https://www.inet.se/produkt/5304946/kingston-32gb-2x16gb-ddr5...

https://www.inet.se/produkt/5304956/g-skill-32gb-2x16gb-ddr5-...

Tack på förhand.

Av karatekid007
Skrivet av exag:

Tack! jag kollade in dessa först, men måste då byta moderkort, verkar inte vara kompatibelt, iallafall enligt inets bygg program, står "Hastigheten på internminnet överstiger moderkortets standardhastighet", verkar som deras sida är buggad.
Tack, såg att de gick ändra att välja alla ram minnen, så har ändrat det nu: https://www.inet.se/datorbygge/b1461804/nitro-13-12

Av karatekid007

Gaming dator för ~30k

Hej där! Nykomling här och har inte haft en PC på över 10 år. För tillfället spelar jag Playstation 5 och även lite World of Warcraft på en Mac-laptop, men det börjar kännas frustrerande. Jag skulle samtidigt vilja återvända till att spela lite mer FPS-spel igen, såsom CS och COD, vill kunna kräma ut mer än vad jag kan på en PS5 om möjligt.

Jag överväger att investera i en dator för 30 000 kronor och en skärm för 10 000 kronor. Jag förstår att det kommer att släppas några nyheter under CES, så jag funderar på om det är värt att vänta och se om priserna sjunker alt något annat man bör ändra i sitt bygge.

Jag har satt ihop en dator här länk till datorbygge. Jag överväger också att skaffa ett Nvidia-kort eftersom jag vill ha högkvalitativ ray tracing, men samtidigt undvika lagg. Är det möjligt att uppnå detta utan att spendera en förmögenhet? Tacksam för alla tips och råd!

Up to date länk: https://www.inet.se/datorbygge/b1461905/nitro