Inlägg

Inlägg som erc har skrivit i forumet
Av erc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guru Meditation
Folk som kan javascript utan och innan?

Det jag syftade på var folk som återuppfinner hjulen, men men, det är alltid bra att ha

Av erc
Citat:

... Men inga jävla frameworks här inte.

Och med den inställningen skulle vi ha, ja, vaddå?

Av erc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TechGuru
Och jag röstar på jquery.

Vilket förvisso är en vackrare implementation. Men hackar man rails så gör man!

Av erc

Jag röstar starkt för att du ska använda dig av prototype tillsammans med scriptaculous, uppfinna hjulet igen, njaaa, så jag kvalificerar mig nog inte för biobiljetterna, eller? nåväl, här är min lösning fint formaterad, och ptja, koden nedanför.

http://pastie.textmate.org/76617

function toggle_content(element_name) { show_content($(element_name)); $$('.content').each(function(element) { hide_content(element); }); } function show_content(element) { if(!element.visible()) { new Effect.Appear(element, {duration:0.3}) new Effect.SlideDown(element, {duration:0.3}); } } function hide_content(element) { if (element.visible()) { new Effect.SlideUp(element, {duration:0.3}); new Effect.Fade(element, {duration:0.3}); } } <div class="container"> <a href="#" onclick="toggle_content('content_1')">Show/Hide</a> <div id="content_1" class="content" style="display:none"> <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. </p> </div> </div>

Hälsningar 'erc' Jocke

Av erc

Dubbla externa skärmar till laptop

Hej allesammans,

Är det någon som har koll på hur man kan få mer än en extern display till sin bärbara dator utan att man har en pc-card-plats? Själv äger jag en MacBook och kör i dagsläget en 20.1" skärm till den, men skull gärna ha en till.

Om man nu har pc-card-plats så kan man med fördel använda en VTBook [1], men om man inte har det, är man körd då? Jag kanske ska tillägga att jag gärna vill köra olika upplösningar på de två skärmarna, annars så ryktas det om att man kan använda en DualHead från matrox.

Nåväl, någon som vet?

[1] http://www.villagetronic.com/vtbook/index.html

Av erc
Av erc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lunke
AIGLX is teh shit

Helt offtopic: Jag ser allt datasektionens logga på kuben. Vem är du tro?

Av erc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
Vilket problem? det är två rader text som behövs på vardera sida.
NFS exporterar bara filsystemen, det slår inte ihop dem till nya eller något i den stilen.

I see. Synd att det inte finns något alternativ som gör det möjligt att exportera en struktur på en disk istället för ett filsystem. Sen exporterar den väll inte filsystem då man väljer vilken del av filsystemet man vill exportera?

Jag har dessvärre inte bara problemet med att jag behöver "två rader text" på vardera sida. Jag vill sätta upp automount på klienten så den mountar serverns root under /Servers/files. Det här ställer till problem då automount skapar länkar som pekar ut i /automount/Servers. Låt säga nu att jag vill mounta /Servers/files/backup från files:/backup. Det här går inte eftersom den har skapat en symlänk. Finns det någon smidig lösning på det här. Eller måste jag skippa automount?

Mvh Jocke

Av erc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gego
vad har du för rättigheter?
711 eller 700?

Hur tänker du nu? Jag ser inte ens /storage som root.

Av erc

Problem med exporterade NFS-Shares

Hej Alla!

Jag har ett problem med min filserver som jag gärna skulle vilja lösa.

Det jag vill göra är att exportera hela rootpartitionen ut över nfs till min laptop. Det här är inget problem i sig. Jag kan exportera hela rooten och jag kan mounta den på min klient. Problemet är att jag inte kan se de partitioner som är mountade under rooten på min filserver.

Just nu ser min /etc/exports ut såhär:

# /etc/exports: the access control list for filesystems which may be exported # to NFS clients. See exports(5). / 192.168.0.0/255.255.255.0(rw,sync,insecure,no_root_squash)

På min filserver så har jag mountat två raidarrayer. En under /backup och en under /storage. När jag försöker komma åt dessa från klienten så syns dom inte alls. Den enda lösningen som jag kommer på i dagsläget är att exportera dessa på servern och sedan mounta dom på klienten i rätt ordning.

Men det är, eh, fult?

Jag hoppas det finns något man kan göra åt problemet, försökte googla men jag kom inte fram till något vettigt.

Tack på förhand!

Mvh kalasjocke

Av erc

Jo det är klart, KTH använder AFS så det är därför jag är så kär. Dock så verkar det som om det är ett rent helvete att sätta upp AFS.

Av erc

Smidigt nätverksfilsystem

Hej alla!

Jag har ett gäng servrar som alla skulle kunna komma åt varandra. Hur har ni andra löst det, kör ni nfs/samba och använder er av fstab för att montera de andra servrarnas kataloger? Det jag skulle vilja ha är något i stil med AFS. dvs en sökväg /afs/domän/web/ Men som jag har föstått det är det ett rent helvete att sätta upp AFS på ett vettigt sätt. Eller?

Nåväl. Hur löser ni era nätverksfilsystemproblem, vilka smidiga lösningar finns det?

Tack på förhand.

Mvh -J

Av erc

Åh tackar. Har jobbat mig runt problemet det fula sättet nu. Men tack för tipset. Ska komma ihåg det till nästa gång.

Av erc

Exportera xls från php

Hej alla!

Jag har ett litet script för att exportera excelark från php men jag har problem med åäö. Jag har data i utf8 som jag vill ha ut i arket. Jag har testat både med charset=ISO-8859-1 och iconv utan framgång. Koden för headern ser ut enligt följande:

header("Content-type: application/msexcel"); header("Content-Disposition: attachment; filename=anmalda.xls"); header("Pragma: no-cache"); header("Expires: 0");

Hur ska jag nu göra för att få ut mina åäö till mitt excelark?

Tack på förhand - Jocke

Av erc

Ett par etymotic er6i [1]. Köpes med fördel från [2]. Klart det bästa ljudet jag haft i mina öron vad det gäller snäckor. Hade ett par Shure e2c tidigare, men enligt mig så överträffar er6i e2c med kattlängder :).

... och ja, dom har långa sladdar.

[1] http://www.etymotic.com/ephp/er6i.aspx
[2] http://www.discountheadphones.com/

Av erc

Det är en tjänst för att spåra förändringar i blodsocker. Dvs förenklat mängden socker i blodet

Jag är också diabetiker och jag måste säga att det är roligt att det är någon som tar tag i detta. Skulle vara intressant att revesea protokollet för min "FreeStyle mini" till detta system.

Lycka till med att utveckla systemet vidare. Hör av dig om du behöver hjälp. Har kunskap inom ptja, en hel del ang webb!

Av erc

Mitt bidrag, kände för en ett lite mörkare skrivbord ett tag.

http://www.doki.se/webdav/files/Skaermskott150706.png

Av erc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calle
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010080654

Klart prisvärd.

Hur är det med telnet/ssh/terminal/etc... adminstration av din. Har hört att netgear bara kör med webgränssnit. Iaf i ditt billigare sortiment. Annars måste jag säga att den är otroligt prisvärd!

Av erc

Mindre switch med stöd för VLAN

Hej alla Sweclockare!

Jag går här i tankarna kring att styra upp mitt nätverk.

Snart flyttar jag hemmifrån och då in i en lägenhet med en relativt bra uppkoppling. Tanken är att jag ska konvertera en dator till en *BSD-router som ska routa trafik ner till två subnät i min lägenhet. Ett nät för mina (virtuella-) servrar och ett nät för mina klienter.

För detta behöver jag antingen två switchar. Eller en switch med stöd för VLAN. Det snyggaste skulle vara det senare alternativet. Dock så verkar det svårt att hitta en mindre switch för VLAN. Det här jag behöver er hjälp. Jag har såklart hittat [1] samt [2] men dessa är båda stora 24portars rackswitchar och kanske inte lämpade för hobbybyggare som mig. Jag skulle vilja se en 8portars switch med management över telnet eller ssh som även inte har inbyggda switchar.

Tack på förhand.

Mvh Joakim Ekberg.

Edit: Hittade följande som verkar göra sakerna rätt: http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&pa...

Om ni hittar någon annan så är jag intresserad, skulle vara kul att ha ett gäng gbitprotar på den också.

[1] http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&child...
[2] http://netgear.com/products/details/FS726TP.php

Av erc

Jag rekomenderar Subversion http://subversion.tigris.org/ tillsammans med Trac http://trac.edgewall.org/ Det är inte så svårt att sätta upp och ger lite lärande slagsmål mot mjukvaran

Kör det själv på en av mina servrar och måste säga att jag är riktigt nöjd.