Inlägg

Inlägg som wainer har skrivit i forumet
Av wainer
Skrivet av naikon:

Hej kära piloter!

Då fick man ryck och kände för att flyga lite igen. Efter installation och optimering i ca 3 timmar så tror jag så klart att allt ska fungera. Men nej då, kom på att det är FSX vi har att göra med! Alltid någonting som måste strula.

Nu till problemet. Jag har gått in på Options -> Controls och sen unbindat ALLA knappar på numpaden då jag tänkte använda den till Ezdok.
FAST att jag har unbindat alla knappar på numpaden, så fungerar fortfarande siffrorna "1-9" som ändrar vinkel när man trycker på dem. Även siffran "0" tar fram 2D-cockpiten över hela skärmen. Lagom irriterande.

Så, varför fungerar fortfarande numpaden FAST att jag har unbindat alla inuti "Controls"? Snabba svar uppskattas!

Knapparna fungerar olika beroende på om du har num lock aktiverat eller ej. Det borde lösa ditt problem!

Av wainer
Skrivet av Specke:

Jag har köpt PMDG's 737NG och flyger en hel del med den. Har börjat sätta in mig i att programmera FMC'en för att få så realistisk flygning som möjligt Nu kommer till min fråga, jag har lärt mig att knappa in min flygväg, går in på http://rfinder.asalink.net/free/ för att få flygvägen. Men hur gör ni programmeringen när ni ska knappa in vilken landningsbana ni ska landa på? Får inte kontakt med ATIS förrän jag närmar mig flygplatsen. Man kan förprogrammera vilken bana man ska landa på, men ibland ger ATIS'en en annan bana.

Jag uppfattar det som att du kör med FSX inbyggda ATC? Tror inte det är någon höjdare faktiskt. Du kan strunta i ATC och förprogrammera den landningsbana du själv tycker passar. Alternativt om du använder en extern weather generator så kan du (såvitt jag vet) kolla upp vindarna på flygplatsen för stunden så att du kan göra en mer korrekt antagning av vilken landningsbana som används för tillfället.

Det är nog vanligt att man förprogrammerar vilken STAR och RWY som ska användas. Om den av någon anledning ändras, ex pga ändrade vindar, så kan man gå in i dep/arr på FMCn och ändra sitt val. Brukar inte ATC säga någonting om vilken rwy som man kan förvänta sig? Typ "expect vectors for ils runway xx". I så fall bör man ju få informationen i tid så man hinner ändra i FMCn.

Av wainer
Skrivet av WebMaximus:

Exakt vilken modell du behöver avgörs till stor del av vad du har för processor och vilken fart den snurrar i men om man som i ditt fall vill kunna köra FSX med tunga addons typ PMDG och samtidigt förväntar sig att kunna göra det med bra grafik och bra flyt finns det inga "genvägar" utan då är det snabb hårdvara som gäller och det både för CPU, GPU och minne.

Nu var jag inte den personen som du diskuterat med tidigare men jag stämmer in bra på beskrivningen ändå. Tack för svaret! Sitter och håller i pengarna sen 1.5 år tillbaka utan att köpa. Kommer alltid något annat i vägen, men det är alltid bra att hålla sig uppdaterad så man "orkar" köpa när läget väl kommer:)

Av wainer
Skrivet av WebMaximus:

Kom inte till en specifik dator utan en sida där man kunde välja bland flera olika komponenter. Hur som helst skulle jag i ditt fall satsa på en 4770k, ett GTX 780, snabbt minne (2400mhz CL9) och 2 SSD-diskar en för OS och en för FSX. Då har du komponenter som kommer ge dig möjlighet att köra FSX på ett riktigt bra sätt även med tyngre addons både gällande plan och scenery.

Har du inte kollat guiderna än jag länkat till tidigare föreslår jag att du gör det för de innehåller mycket nyttig information.

Kan du motivera varför man behöver GTX 780? Duger inte GTX 770 eller tom 760. Har ju inte varit något problem tidigare men det kanske är motiverat med ett mer kraftfullt grafikkort numera?

Av wainer

Fina bilder! Cockpit ser riktigt najs ut i det planet. Vad är det för addon? Ser ut att ha en fungerande FMC?

Av wainer
Skrivet av Eddiebooy:

Hej!
Jag undrar bara om denna datorn skulle klara av fsx i högsta grafik och olika tilläg och kunna spela in och lägga ut på youtube!

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/179483-sweclockers_so...

Skulle vara snällt om ni lade ner lite tid och svarade!

Insåg när jag kollade närmre att det inte alls är samma dator som de faktiskt hade som sommardator. De valde ett annat moderkort exempelvis och jag kunde inte se att någon SSD ingick. Inte konstigt att den marknadsförs som "billigare". Falsk marknadsföring?

Av wainer

Använder varken REX eller ActiveSky 2012 för tillfället. Har däremot testat båda och det är ingen jättestor skillnad. Det är ganska vanligt att folk använder textures från REX och weather engine i ActiveSky. Finns också de som gillar OpusFSX weather engine bäst. För texturer verkar dock REX stå sig bäst men får du grafikproblem kan det vara värt att byta!

Av wainer
Skrivet av razeer:

Min skiva är trasig, så jag gör precis såhär. Bör väl inte vara olagligt när man redan köpt produkten liksom!

Annars kanske det går att skapa en image-fil via en annan dator eftersom kopiering för eget bruk av originalutgåva inte är olagligt, såvitt jag vet?

Av wainer
Skrivet av Viceroy:

Lite sugen på att skaffa Flight Simulator X Gold Edition nu när man kan köpa det så billigt. Kommer även behöva köpa en joystick också. Har en liten fundering. Hur snabbt kan man lära sig att starta och landa ett större trafikflygplan i spelet? Är det svårt eller lär man sig det förhållandevis snabbt? Jag har ingen aning om hur komplicerat spelet är.

Jag tycker man lär sig det ganska snabbt. Kolla youtube efter en tutorial på en ILS autoland. Det är en bra start! Man lär sig lätt att ta sig upp och ner och efter det finns det ingen gräns på hur mycket nytt man kan lära sig. Därför man aldrig tröttnar på flyget

Av wainer
Skrivet av 420GBGlass:

Läst att många landar automatiskt (ILS)...är jag den ända som kopplar bort AP vid final approach Förstår inte vrf man ska landa ILS på ett spel...det är mycket roligare och mer satisfying att landa själv

ILS betyder inte att man tvunget autolandar. Det är bara CAT III approaches som kräver autolandning alternativt manuell flygning med hjälp av HUD (head up display). Om du vill landa själv bör du använda ILS för att komma på rätt kurs initiellt men sen koppla bort AP för att med hjälp av instrumenten, själv flyga efter glideslopen och localizern in mot landningsbanan. Då får du bra landningar men som ändå kräver skicklighet. Att bara flyga visual med en passenger jet lär inte resultera i några bra landningar i jämförelse. Sen beror glädjen från flygningen ganska mycket på om man flyger exempelvis PMDG eller standardplanen.

Note. Är ingen expert på de olika kategorierna så om något av det jag sagt inte stämmer blir jag gärna rättad.

Av wainer
Skrivet av Naxos:

Undrar om det finns någon bättre ATC, som ersätter den som redan finns i FSX?

Finns ett addon som heter radar contact. Fortfarande lite robotröster men jag har hört att det ska vara bra, utan att ha testat det själv. Annars är det väl vatsim som gäller om man vill får så mycket realism som möjligt.

Av wainer
Skrivet av coolbreezad:

Jag har redan testat det han sa i videon, men jag vill ansluta till Swedlandas server och det går inte. Har bara lyckats ansluta mig via fshost client men jag kom inte vidare till spelet. js6033 kanske du kan hjälpa mig?

Anslut med fshost client och sen startar du fsx själv som vanligt och kör free flight. Då löser det sig nog!

Av wainer
Skrivet av js6033:

Inga krav alls!
Du kan börja som nybörjare på vilket flygfält som helst med ett flygplan som du kan flyga.
Anslut mot Swedlanda servern och flyg. Det är inte så många igång så oftast är man ensam. Installera teamspeak så kan vi prata med varandra.
Har du problem så får vi hoppas att någon av de gamla uvarna är anslutna och då hjälper vi gärna till.
Det blir riktigt roligt när vi är 4-5-6-7 stycken eller fler och flyger i grupp.
Aldrig någon ATC som kräver att man skall prata på ett visst sätt.
På Swedlanda forum finns några enkla regler, bl.a. att inte stå på runway när man loggar in. Har man otur så är det något på gång på just den runway'en och då kan det ju gå virtuellt illa!
För övrigt ett trevligt och hjälpsamt uppträdande, men det gäller ju i alla situationer här i livet!

Kom igen!
/jonny

Det där låter ju kanon! Reggar mig!

Av wainer
Skrivet av js6033:

Jag ser att flera nya medlemmar har tillkommit på Swedlanda! Bra!
För att gå vidare och flyga på Swedlandas FSHost så gå in i forumet och längst ned under IPinfo finns ipadresser och password till flygserver och teamspeak. Teamspeak finns under 'Downloads'. För att flyga på en FSHost med fsx så måste ett tillägg för FSX tas hem från http://www.chocolatesoftware.com/fshost/?fshostclient.html. Med FS9 flyger man direkt på FSHost.
Kom igen och flyg!
/Jonny

Det låter lovande! Jag undrar lite vilka kunskapskrav som ställs? Jag har flugit till och från i ett år som en hobby med främst pmdg md11 och 737ngx. Jag är absolut ingen expert men jag brukar ta mig upp och ner på ett säkert sätt och tänkte att det absolut hade varit roligare och säkert mer lärorikt att flyga med andra. Har ingen erfarenhet av online-flygning dock på grund av den där klassiska nybörjarrädslan

Av wainer
Skrivet av MrMikaelEricsson:

Vilka guider har du kollat på ? Har du sett denna ?

http://www.nobleair.net/library/manuals/737NGX_Tutorial.pdf

Tack för den! Mycket bra! Funderade dock över en sak han skrev:

"During normal operation, with no fuel in the center tank, the left and right engines are pressure fed with fuel
from the left and right wing tanks respectively"

Jag trodde att bränslet från vingarna var gravity fed och att endast center tanken var pressure fed. Någon kunnig som kan förklara detta?

Av wainer
Skrivet av TinMann:

Det kan vara Air Berlin, KLM, SAS också

Hehe så sant! Jag skulle kunna argumentera för varför jag tror på Ryanair men jag skulle ju inte luska mer i det. Det kan vara många

Av wainer
Skrivet av Ridder:

Tackar! Jag vill inte gå ut med vilket. Men det är ett av europas största; så mycket kan jag säga

Ett av Europas största + 737-800. Det luktar lite Ryanair Ska inte luska mer i det men stort grattis till jobbet var det än är! Kul att höra att FSX hjälpt dig att komma dit dessutom!

Av wainer

Är på jakt efter ny dator och är vilse i mobo-djungeln. Har lite samma fundering som diskuterats i tråden fast omvänt. Jag hade tänkt mig en sandy 2700k som jag tänker överklocka. Ivy imponerade måttligt och för mitt användningsområde (flight simulator x) är det välkänt att sandyn fungerar bättre. Frågan är, ska man köpa z77 till sin sandy eller är det pengar i onödan?

Av wainer

Har installerat UTX följt av GEX och fick följande problem, se bilder. Har haft liknande problem med REX innan (använder inte REX nu). Någon som vet vad felet är? Jävligt nöjd i övrigt.

Bild 1:

http://img713.imageshack.us/img713/4443/fel1.png

Bild 2:

http://img269.imageshack.us/img269/2825/fel2f.png

EDIT: Ser hemskt ut så var tvungen att bifoga en bild från kastrup med PMDG md-11 och SAS classic livery Scansims EKCH scenery.

http://img845.imageshack.us/img845/8676/kastrup.png

Av wainer

Jag har en fråga angående ILS. Jag har märkt att det är en offset på vissa flygplatser som nice LFMN och genova LIMJ, vilket gör att planet kommer in snett mot landningsbanan. Brukar sluta med att jag kopplar bort AP och landar manuellt betydligt tidigare. Har sökt på google och det verkar råda delade meningar huruvida det är en bugg i fsx eller om det beskriver verkligheten. Vissa hävdar att det beror på terrängen kring flygplatsen, andra säger att det är en bugg. Någon påläst som har lust att förklara?