Inlägg

Inlägg som Nike54 har skrivit i forumet
Av Nike54

Testa MSI Kombustor, det brukar vara ganska bra på att krasha, t.ex om gpun matas med för lite volt. Funkar det utan problem i några minuter så är det nog inte grafikkortet.

Av Nike54
Skrivet av m1ck3h:

Jag har en kod som funkar till söndag om någon vill ha är tyvärr inte hemma så hinner inte testa det

Skickades från m.sweclockers.com

Ja tack

Av Nike54
Av Nike54
Av Nike54
Skrivet av agneroc:

Om man har Cap 2 profilen installerad, bör man avinstallera denna i samband med att man kör dena betan ?

http://www.overclock.net/t/1354904/official-catalyst-13-2-bet...
New CAP embedded in driver. Do not use 12.11CAP2.

Av Nike54
Skrivet av Zuggmate:

Är 2xMSAA alltså betydligt mindre krävande än 4xMSAA? Använd förresten gärna Citera-funktionen, så ser jag ditt svar.

Hehe jag tyckte posten var så lång (men fin) så det var därför jag inte citerade, ja 2xMSAA är betydligt mindre krävande än 4xMSAA i BF3.

Innan den här drivern var ju skillnaden att 4xMSAA inte var spelbart (enligt mig) men 2xMSAA var klart spelbart. Har inte gjort några benchs på det, kanske gör det i helgen om jag hinner.

Av Nike54

edit: fel kort

Av Nike54

Till ovanstående, testa average fps i multiplayer med Ultra inställningar fast med 2xMSAA, det funkar super. Bör i princip aldrig dippa ner under 60 och antagligen ha en average runt 100. Brukar dock klocka mitt kort strax under 1100 på default volten.

Av Nike54
Skrivet av emilakered:

Har stora problem med 2D-frekvenser när jag kör 12.11, även färska beta3. Både GPU och minne ligger kvar alldeles för högt, vilket får kortet att bli onödigt varmt och ger högre än normalt fläkthastighet. Byter jag tillbaka till 12.9 beta fungerar allt utan anmärkning.

Någon som har samma, och har hittat en lösning? Även sett samma diskussion på Guru3D, där utan workaround.

http://i.imgur.com/ONXkf.png

Jag har korrekta 2D-clocks med 12.11beta3. Det jag gjorde var att avinstallera, dra ut min dvi-hdmi sladd till tvn, sen vid nästa uppstart körde jag ccleaner (AMD drivers) och vid nästa uppstart install. Har ju dock samma clocks som du om jag har tvn inkopplad, men inte när jag bara kör med skärmen (DP).

Jäklar vilken prestanda-boost i BF3, testade 64 players Alborz Mountains igår. Ultra @ 2xMSAA ligger runt 100 fps, riktig Ultra 4xMSAA sällan under 60 vilket kändes helt spelbart för första gången någonsin med det här kortet. (körde bara lite lågt CCC-klockat @ 1080 Mhz också)

Av Nike54

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=370055
www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_12.11_beta3_dotnet4.exe

Av Nike54

Kör som vampyr och har inte kört speciellt långt, men det är inga problem att loota crossbow bolts från alla dawnguard man dödar. Man kan byta från att vara Vampire lord (då man inte kan loota) till att spela som sin vanliga gubbe med rustning och allt och därmed även använda crossbow så klart.

Av Nike54

Angående Artics kylare och VRM temps, så är det inga problem. Satt nyss och mätte i BF3 (64 players Ultra 1920x1080 med 2xMSAA), något klockat 1050/1575 på standard volt. Med fläkten på auto, alltså knäpptyst så drar VRM temps iväg upp mot 85-90 grader efter ett tag, med fläkten på 100% (vilket fortfarande inte låter speciellt mycket) då ligger VRM på 60-65 grader.

Klockar man lite mer ordentligt säg 1200 på GPU med 1.2 volt så drar VRM upp över 100 grader med fläkten på auto, men när man klockar så pass högt får man helt enkelt köra 100% fläkt.

Angående referenskylningen så måste jag säga att den går fasen inte att stå ut med, min gpu låg på 85 grader när jag spelade BF3 och datorn lät som ett jet-plan.

Av Nike54

Med 12.6 beta dör skärmen helt för mig helt random, blir helt svart och fläkten börjar snurra 100%. När detta hände var det bara hard reset som gällde.
Tror de håller på att skruva med volten, det blir helt enkelt för låg volt ibland. Läste att drivrutinen beräknar volten dynamiskt beroende på ASIC-kvalitet eller nåt. Kör på AMD Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) nu, den funkar bättre. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=364682

Av Nike54
Skrivet av RainesX:

En kraftigt inritterande sak har inträffat.

Efter jag installerade beta drivers 12.6 så har mitt nätagg börjat ge coliwhine ifrån sig när graffet är nedklockat.
Det slutar låta så snart kortet klockar upp sig igen. Min lösning har vart att köra med gpu-z's renderingstest igång på tredje skärmen för att hålla uppe klock på kortet.

Testade först nedgradera till 12.4 men coilwhine var kvar
Någon som har lust att förklara hur i 17 drivers kan få mitt nätagg att kvittra som en liten fågel på speed.
Visst combo kort och agg etc spelar roll men i och med att det inte gjort det innan så undrar man ju. Märkte det direkt efter jag slängde in betadrivers så det var då det började om än jag misstänker slumpen till att vara den skyldiga.

Läste nånstans att 12.6+ drivers sänker 2d spänningen, vilket ska vara anledningen till att det krashar med svart skärm och 100% fläkt ibland. Kanske kan vara något med det?

Av Nike54

Står ju "ATIPDLXX.DLL is now redistributed with MSI Afterburner to address issues with unofficial overclocking under Catalyst 12.2 and newer AMD drivers" i Msi afterburner 2.2.0 changelogen, så det borde ju funka.
Själv har jag nog kvar dll'en sen äldre drivrutiner.

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

Av Nike54

Nu ska jag inte säga att jag är nån expert på hur 7970 presterar eller ska prestera i just BF3, har mest kört Skyrim sen jag köpte mitt kort. Men när jag skrämmer upp kortet till 1200Mhz på gpun och nån liten minnesklock som jag inte minns (1600 troligen) så tycker jag BF3 funkar fint. Inte speciellt ofta det går under 60 på ultra med 2xMSAA i 1920x1080, det går under 60 ibland, det ska jag inte sticka under stolen med, speciellet på B2K maps. 4XMSAA dvs spelets "riktiga" Ultra-läge funkat helt enkelt inte enligt mig, det blir alldeles för låg fps.

Just BF3 verkar kräva hyffsat klockade cpu:er mer än många andra spel. Kör förövrigt 12.4 WHQL.

En sak som jag märkt som kan döda prestandan är om man klockar med MSI afterburner och sen klickar reset för att gå tillbaka till default clocks, då låser den gpun på 500Mhz tills jag startar om datorn.

Av Nike54

Det här med AMD och microstuttering är ju intressant, jag köpte ett extra 5850 bara för BF3 och det kändes skit rent ut sagt, var tvungen att ligga på 100 fps för att det skulle kännas som något som helst flyt. Vore ju klart intressant att se om detta bara gäller just BF3 eller om det är så här illa för crossfire i alla spel.

Av Nike54
Skrivet av Zeuxlarsson:

Problemet är vsync som du måste stänga av i cfg-filen.

Du misstolkade det jag skrev eller så var jag otydlig, jag har inget problem med mina vsynkade 60fps. Jag kör alltid vsynk i den här typen av spel.
Det var trådskaparens fel jag inte någon aning om vad det var.

Av Nike54

Jag har själv inget problem med skyrim, ligger på konstant 60 fps med allt på max, 8xAA med High res pack och 2K texture pack. Har egentligen ingen aning om vad felet kan vara, har inte haft problem med skyrim med någon drivrutin.
Men du kan testa att döpa om Skyrim.ini till till t.ex Skyrim.ini_bak så det skapas en ny, kanske ligger kvar gammalt skräp där, t.ex info om ditt gamla grafikkort. Filen ligger i Documents/My Games/Skyrim (sökvägen ser väl lite annorlunda ut om du kör windows på svenska)

Av Nike54

Jo jag körde med de svarta distanserna också sen, det märktes ju ganska tydligt när man kollade lite på det sen när man skruvade på kylaren. Är supernöjd med kylaren, knäpptyst och runt 56-58 grader med fläkten på auto i stock (dvs ljudlöst).
Testade även att köra lite Bf3 med 1.2 volt 1200Mhz på gpu 1700Mhz på minne, då körde jag fläkten manuellt på fullt ös 56 grader.

Överlag nästan 30 grader svalare en stock-kylaren för mig, jäkligt tyst men dock varmare i lådan så min cpu är uppe på 70-75 grader ibland när man hårdbelastar grejerna. Har dock fortfarande stängt tak på mitt r3 chassi, kanske borde sätta en utblås-fläkt i ett av hålen i taket kanske.