Inlägg

Inlägg som Daidiana har skrivit i forumet
Av Daidiana

Fallout verkar funka som det ska nu, men jag kan inte handla på Playstation store! Har inte ändrat mitt kort eller nåt sånt men ändå säger Playstation Store att kortuppgifterna är fel. Har provat ett otal gånger men med samma svar varje gång.

Förresten, är det någon som vet ifall Sony har nån kundsupport man kan ringa, inom Sverige?

Av Daidiana
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombardier
Jag kör med senaste drivrutinen. Angående internminnet så kan min använda sig av uppemot 1406Mb står det, men det kanske dök upp först när jag uppgraderade minnet.

Vilka drivrutiner är det?
Och vart kan man välja hur mycket minne man vill använda till grafiken?

Av Daidiana

Börjar nu äntligen få ordning på Windows så som jag vill ha det, rensat en massa menyer för att få ett cleanare utseende mm.

Har inte riktigt hunnit sätta mig in i vad den kan prestera men provade iaf att lira senaste Operation Flashpoint och det gick ju fan inte alls.
Körde allt på low och med 800*600 men det flöt ju knappast...

Är det så att man inte kan förvänta sig att kunna lira något på den eller är det nåt jag missar???

Vilka drivrutiner kör ni med?

Är inte så insatt men det är väl så att den inte har något dedikerat grafikkort utan använder sig av internminnet för den biten? Kan man i så fall avsätta mer minne för detta ändamål när man ska lira?

Danne

Av Daidiana

kontorsvaror.se har också en kampanj nu på den.
2999:- exkl. moms men med Windows 7.

Dock verkar det inte riktigt vara samma processor.
Här finns den

Köpte iaf datorn igår på JME. Köpte dessutom Windows 7 Home Premium 64 bitars samt dubbelt så mycket minne.

Har aldrig kört Vista och hade inte för avsikt att grotta ner mig i det så det första jag gjorde var att installera Windows 7. Satan vad fort det gick!! Är van att sitta med Windows XP i timmavis för att installera allt, uppdatera drivrutiner etc etc men hör gick allt mer eller mindre automatiskt. Skitsmidigt!

Har inte hunnit leka så mycket med den än men den verkar väl OK. Jag är helt lost när det gäller Windows 7 så jag satt mest igår och försökte lära mig allt. Kul med nya saker men nu är jag ju en noob igen...

Det jag dock inte gillar är att jag tycker datorn känns väldigt plastig. Locket "ger efter" när man trycker på det och den känns inte så stabilt byggd. Nu jämför jag med mina gamla Dell 9400 som kostade 17,000:- när det begav sig så det är kanske orättvist men dock.

Har inte hunnit testa prestandan än men är ju medveten om att det inte är något monster jag köpt så jag tar det för vad det är...

Av Daidiana
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombardier
Jag kör på Vista, synd bara att jag inte kan utnyttja mer än 3Gb av ramet.

Det är just därför jag tycker det är trist/skumt att de kör ett 32 bitars OS på en 64 bitars processor!

Av Daidiana

Tack för länken!

Verkar som att den levereras med 32 bitars Vista för i din länk finns inte 64 bitars att välja...

Blir alltså att köpa en full version och inte en uppgradering av Windows 7 om jag vill ha det. Men, då slipper man ju å andra sidan alla problem med Recovery skivor, "Recovery partioner", alla små skitprgram etc etc.

Av Daidiana

Överväger att köpa denna dator (HP Compaq 615 NX559EA alltså) då min nuvarande Dell 9400 sjunger på sista versen.

1) Är såklart medveten om att det inte är något prestandamonster vi snackar om men går det att spela några moderna FPS-lir med hyfsade inställningar eller är man förpassad till Harpan och MS-röj?

2) Läser man specifikationerna så står det att det är en 64 bitars processor, men på Prisjakt står det även att det är en 32 bitars version av Vista som medföjer, kan det verkligen stämma?

3) Kommer den fullproppad med en massa bloatware eller är det en hyfsat clean installation?

4) Ni som installerat Windows 7 på den, hur funkar det med drivrutinerna?
Finns de drivruiner som behövs på Windowsskivan eller måste man tanka hem dem först från HPs hemsida först.

Cheers!

Danne

Av Daidiana

Så det kan vara drivrutinerna som gör att skärmen blir svart!?!?

Har en Dell 9400 med ett Nvidia 7900 GS.
Har redan en gång bytt grafikkortet för typ 1 år sedan då det var helt kört.

Häromdagen när jag surfade så blev skärmen helt svart.
Vid omstart var "Windows startbild" rastrerad och därefter blir skärmen svart. Går bara att få bild i felsäkert läge eller om jag tar bort drivrutinerna helt men upplösningen blir ju inte så rolig då...

Ska prova att ta hem gamla drivrutiner från Nvidias hemsida och se om det funkar.

Cheers!

Av Daidiana

Tror ni det finns nån chans att Dell kommer släppa nåt nätverkskort till 9400:an? Kanske inte så troligt men man kan ju alltid hoppas...

Vill gärna inte gå miste om n-standarden framöver men vill heller inte behöva använda externt nätverkskort på usbminne!

Danne

Av Daidiana

Uppdatering till mitt inlägg lite längre upp:

Vid uppstart är nu skärmen helt svart.....
Jag ser att den "lyser upp" när jag startar datorn men får igen bild, varken vid uppstart eller när Windows laddat klart, det är liksom bara dött....

[EDIT]

Har nu beställt ett nytt grafikkort och ska ge mig på att försöka byta det själv... Är det någon som har gjort det och kan säga om det är lätt/svårt om man fäljer den guide som finns på Dells hemsida. Har aldrig meckat med en bärbar innan och lite nervös är man allt...

Av Daidiana

Precis som för många andra verkar det som att mitt grafikkort lagt av. Datorn köptes in för 2 år och 3 månader sedan…. så nån garanti har jag inte kvar.

Det hela började när jag installerat ett nytt spel. Spelade i typ 10 sekunder innan jag fick blåskärm. Fick blåskärm även vid omstart av datorn. Dock funkade den i felsäkert läge.

Errorkoden pekade på att det skulle kunna vara ett minnesfel så jag köpte ett nytt minne men inget hände. Formaterade om datorn och installerade allt på nytt. Allt gick bra tills jag skulle installera drivrutinerna till grafikkortet, då blev det blåskärm igen…

Sitter nu med VGA-upplösning eftersom jag inte lyckas installera några drivrutiner och det är något irriterande.

Dessutom har jag nu även artefakter som uppstår redan under uppstartsprocessen!
Är det lätta att byta grafikkortet själv? Är det skruvar som gäller eller måste man löda och ha sig? Vart kan man få tag på ett nytt graikkort?

Vad säger sen konsumentköplagen. Datorn är yngre än 3 år, men felen uppstod mer än 2 år efter köp…

Danne

Av Daidiana

Hallå gubs

Det var ett tag sedan jag läste i tråden och ser att den växt med ett antal sidor sen sist. Av olika anledningar sitter jag fn med vanligt modem och har inte riktigt tid att lägga på att läsa igenom alla inlägg efter svar på mina frågor så jag ställer dem här i hopp om att det inte varit upp allt för många gånger...

1) Ang att låsa upp bios som nämnts tidigare, får jag nån prestandaförhöjning i spel ENBART genom att låsa upp bios eller måste jag även gå in och överclocka med div. program?

2) När jag startade datorn igår såg jag att skärmen är rätt smutsig och har en del fingeravtryck. Vad är bäst att göra rent skärmen med? Ska man använda nåt spcialmedel eller funkar det lika bra med vatten och yes på en disktrasa?

Danne

Av Daidiana

ch1ck: Har samma problem med pipljudet, men har heller inte lyckats bli av med det. Det konstiga är att det är först på senare tid som jag haft det. När jag tänker är det faktiskt sen jag uppdaterade firmware i routern, men det kan väl ändå inte ha med varandra att göra...

Danne

Av Daidiana

Hmm...

Har nu för andra gången formaterat datorn, mest för att det känns bra att rensa då och då...

Det skumma är att de olika partioner som jag tog bort förra gången hittades av installationsprogrammet igen när jag skulle starta ominstallationen. Aja, tog bort dem igen och varken nu eller tidigare kan jag hitta dem i Windows.

Före ominstallationen hade jag från Dells hemsida tankat ner de filer som datorn behöver, lagt dem i "rätt ordning" för att det inte skulle bli några problem vid installation osv. Konstigt nog gick det inte att installera "Dell Notebook System Software //R120807.EXE" som är det första programmet som ska installeras. Fick till svar att det var fel språk i programmet jämfört med mitt OS. (Tankade filen via länken från KSMB). Hoppade helt enkelt över denna fil och drog igång de övriga. När allt var klart gick jag in på Dells hemsida och tog hem filen igen genom att söka efter den men inte heller denna gång gick den att installera.

Till saken hör att datorn funkar hur bra som helst även utan filen.....

Är det nån som har kolla på vad jag missar genom att nu inte ha installerat den och varför det inte funkade för mig?

Danne

Av Daidiana

Dell MediaDirect innebär att du kan starta Media Center utan att datorn är igång och då även använda knapparna för volym, paus/play osv på framkanten.

Och med det över till min fråga om Media Center/MediaDirect.
Mitt problem är att MC inte vill starta. Har jag datorn igång och startar MC får jag upp ett felmeddelande och startar jag MC utan att ha datorn igång så startar det visserligen, men när jag försöker se film så blir skärmen bara svart. Har provat ett antal olika filmer.

Frågorna då:
Kan man ominstallera BARA MC?
Om inte, kan man avinstallera det?
Kan man installera ett annat program, ex MEdia Portal och starta det med MediaDirect-knappen?

Danne

Av Daidiana

Nån som har koll på om en 9400 klarar att spela upp film i 1080p?
En polare har "kommit över" Sagan om Ringen trilogin i just 1080p men eftersom det blir en hel del megabytes att tanka över så vill jag veta om det är lönt eller inte...
Lutar åt att det inte kommer funka så bra va, eller ?

Har 2.0 Ghz DuoCore, 7900 gs, 2 Gig 667Mhz minne och en 7200 rpm HDD.

Danne

Av Daidiana

Har läst nånstans att man kan få ut digitalljud via s-videokontakten eftersom den har fler "pinnar" än en vanlig s-videokontakt.
Om det däremot finns nån sladd med s-videohane för sju pinnar i ena änden och s-videohane med fyra pinnar + digital koaxial (optiskt???) i andra änden vette tusan.......

Danne

Av Daidiana

Formatera C: utan ominstallation av OS?!

Ska ev sälja min gamla dator innehållandes två IDE-diskar.
Vill formatera båda diskarna så att datorn är "ren" när jag säljer den.
Disken utan Windows är ju inga problem att formatera men hur gör jag med den andra utan att installera om Windows?!?! Kan man gå in DOS och fixa det den vägen?

En tanke jag har är att påbörja en ominstallation av Windows och sen helt enkelt avbryta halvvägs... Men vad händer när datorn startas nästa gång, kan köparen av datorn börja om installationen med sin egen Windowsskiva som om inget hänt?

Danne

Av Daidiana

@Avfallskvarnen
Men det är ju just det du ställer in där!

Så fort jag kopplar in en mus (via usb) så inaktiveras touch paden och "musknapparna" på datorn. Så fort jag tar bort musen aktiveras de igen.

Och det my friend, är väl just det du är ute efter?

Danne

Av Daidiana

@Avfallskvarnen
Har du löst problemet med musen/touch paden?

Gå in i Kontrollpanelen/Mus.
Under fliken Enheter har du ett val längst ner som är precis vad du är ute efter.

Danne