Inlägg

Inlägg som Daidiana har skrivit i forumet
Av Daidiana

Har testat lite att överklocka grafikkortet i enlighet med Fredikanderssons första inlägg på första sidan. När jag låter datorn söka efter optimala inställnignar så får jag inte lika höga värden så han, och känner att jag inte har ork eller lust att manuellt ta reda på var datorns smärtgräns går.

MEN, det som förbryllar mig lite är att jag inte får nån prestandaökning i 3dMark05.

Har kört tre tester med originalinställningarna och ligger runt 6000 poäng. Efter att ha optimerat (?) inställningarna körde jag tre tester till men utan någon ökning. Det skiljer nån poäng hit och dit mellan varje test men högst fick jag utan överklockning?!?! Överklockade inte så mycket men ändå.

Nu stör det mig inte nämnvärt eftersom jag kan spela Day of Defeat: Source med bra mycket bättre inställningar än på min gamla stationära, men det får mig att fundera på om jag kanske har nån annan flaskhals i datorn än grafikkortet?

Har förutom mitt GO 7900 Gs en 2.0 Ghz processor, en 7200 rpm HDD och 2 Gb 667 Mhz minne.

Ska ta fram siffror från 3dMark05 och överklockningen när jag kommer hem.

Danne

Av Daidiana

Om den kördes iväg från Värnamo kl 09,00 imorse är den väl inte kvar i Värnamo?!

Danne

Av Daidiana

Har så ÄNTLIGEN fått den precis som jag vill ha den.
Rensat bort en massa mög från Startmenyn, senaste (?) drivrutinerna till alla grejor, fått alla funktinoer att funka och har INTE installerat mer än precis nödvändigt. Gjorde en Ghost på allt igår om nåt nu händer så till helgen blir det till att installera en massa mojs, spel, 3dMark och annat trams... Mmmm....

Danne

Av Daidiana

Vilket program/inställning köra/mixtra med så att knapparna på framsidan (höja och sänka volym, pausa, spola osv) funkar??

Danne

Av Daidiana

Framsteg!

Verkar inte som att det installeras särskillt många drivrutiner när man formaterar/installerar från den medföljande skivan. Fick från dell.se dram hem drivrutiner för moderkort, ljudkort, modem, nätverkskort (både trådlöst och trådbundet) kortläsaren samt grafikkortet.
Märkligt nog så är Dells drivrutiner för grafikkortet nyare än de som finns på Nvidias hemsida?!?!

Men nu funkar det iaf!

Nu återstår att att fixa datorn så att den är PRECIS som jag vill ha den (mest kosmetiskt) innan jag kör en runda med Norton Ghost.

En fråga, i första tråden skriver fredrikandersson om att han överklockat sitt grafikkort men de inställningar som syns på hans skärmdumpar finns helt enkelt inte att välja när jag går in i de avancerade egenskaperna. Detta trots att jag borde ha en senare drivrutin en han eftersom det var ett tag sedan han skrev sitt inlägg.

Nån som har en nyligen levererad burk som kan kolla i sina inställningar och se vad ni har för alternativ där?

Danne

Av Daidiana

Det gick åt helvete!
Eller kanske inte riktigt, men det gick inte som jag tänkt iaf...

Det var inga problem att ta bort den onödiga partionen eller att installera om Windows. Inga av de program som fanns med vid leverans installerades utan jag fick en helt "ren" dator.

Problemet är bara att ett antal komponenter inte installerats, däribland nätverkskort, modem och drivrutiner till grafikkortet.

I enhetshanteraren har jag väl 8-9 saker som inte kunnat installerats.
Har privat att uppdatera drivrutinerna från skivan, har avinstallerat dem osv men inte fått rätt på det.

Eftersom nätverkskortet inte funkar kan jag inte ta hem drivrutinerna från nätet heller...

Ska prova att från den gamla datorn försöka leta rätt på vad jag behöver på Dells hemsida, bränna över drivrutinerna på en cd och se om det hjälper...

Danne

Av Daidiana

Yeah dudes!

Har följt statusen slaviskt via Schenkers hemsida och imorse landade den i Malmö. En stund senare ser jag att de "meddelat" mig ang leveransen. Eftersom jag har begärt att få mail när nåt händer antar jag att de skickat ett till mig. På gott och ont jobbar jag inte idag så jag har inte kunnat läsa mina mail. Ringde därför till dem för att se om de skulle komma under dagen. De svarade att eftersom den anlänt till dem under dagen så kommer den till mig först på måndag. Om jag ville kunde jag själv hämta den på deras lager. Inget svårt val...

Sitter nu och skriver i vardagsrummet samtidigt som frun sitter bredvid och matar lilltjejen/ser på "So you think you can dance".

Har inte hunnit leka så mycket än, men ett par saker har jag uppmärksammat;

* Min HDD innehåller ett par olika partitioner. Inget konstigt egentligen då det finns en "system-restore" partition på ca 3 Gb och en "start-partition" på 50 Mb eller så. Det skumma är att det förutom dessa och C: finns en till partition som inte är dold och som heter "Backup" - innehåller inga filer och den är på 26 Gb!!!

* Tidigare i denna tråd finns det nåt inlägg ang att man in egenskaperna för grafikkortet kan klocka om den utan att behöva ett separat program. Hittar dock inte denna funktion vilket är synd! Kanske bara måste uppdatera drivrutinerna?!

* Likaså har man fått en miljon olika program installerade vilket gör att datorn är ganska seg i uppstarten.

I senaste PC För Alla har de en guide ang hur man utvinner ett OS ur den restore-partition som finns med i tex Dells Datorer. Dessvärre verkar Dell ha ändrat åtkomsten till denna och man komemr numer åt den under uppstarten vilket gör att jag inte kan skapa denna skiva.

Vad göra?
Jag ringde supporten såklart...

Killen som jag snackade med sa att han inte hade en aning om varför jag fått en separat partiotion på 26 Gb.

MEN, eftersom jag fick med en separat restore-skiva kan jag installera om XP MCE och dels välja att fomatera hela hårddisken samt att välja att inte installera några som helst program, som jag ändå inte kommer att använda.

Nåväl, dags att slänga in Windowsskivan, luta sig tillbaka en stund och ta en virre..

Danne

Av Daidiana

Jag beställde via en säljare per telefon och har fått en orderbekräftelse hemskickad. På den står Kundenummer och Ordernummer.
Med dem loggar jag in på http://support.euro.dell.com/support/order/emea/SearchForm.as...
Därifrån klickar jag mig vidare på Schenkers hemsida för att följa statusen på min leverans. Just nu befinner den sig i Värnamo ser jag

När du är inne på Schenkers hemsida kan du välja "Alert" och bocka för så att du får ett mail när statusen ändras.

Danne

[EDIT] Hur funkar sjäva leveransen till mig egentligen. Kommer de ringa i förväg så att vi bestämmer en tid eller? Är hemme idag för VAB men kommer säkerligen jobba imorron och vill ju inte riskera att inte få den innan helgen...

Av Daidiana

Beställde min den tredje och har ETA imorron. Hoppas verkligen den kommer innan helgen. Kollade statusen precis och kl 07,00 imorse befann den sig på den dansk "sorting hub".

Danne

Av Daidiana

Vad används funktionen till då?
(För en som inte förstår sig på nätverk...)

Danne

Av Daidiana

Har också funderat på det.
Kommer få min installerad med MCE och känner inte att jag i dagsläget behöver det, samt att man får en massa olika onödiga program installerade. Pratade med säljaren som jag fick en offert av och han sa att det inte skulle vara några problem att formatera/installera om om man nu har tex XP på skiva sen tidigare. Drivrutiner till en del funktioner, tex som att man kan kolla på film utan att starta datorn ska man kunna dra ner från dell.se.

Skulle det skita sig är det bara att återställa datorn, får med en skiva för det. Och det ligger väl en "restore-partition" på datorn?!

Danne

BTV: Vad är Dell network assistent?

Av Daidiana

Just nu verkar de ha en drive på dubbelt minne, dvs 2048MB istället för 1024MB. Konfigurationen nedan går loss på 18,378:-
Mmmm, suuugen...

Det sura med Dell (och många andra tillverkare) är att man inte kan välja bort operativsystemet! Har XP på skiva och hade gärna sett att man kan välja att få den levererad utan OS, som man tex kan hos Zepto.se

[EDIT] Ang upplösningen på skärmen, är det vanligt att man kan välja "lite udda" upplösningar såsom tex 1440x900 i spel?
[EDIT2] Köpte datorn! Kunde inte hålla mig så det fick bli en Dell med konfigurationen nedan.
Nu är det bara till att skaffa en trådlös router också. Nån som kan tipsa om nån vettig modell som inte kostar allt för mycket? Har adsl från BBB med 12/9.

Danne

Komponenter
Intel® Core™ Duo Processor T2500 (2.0 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB)
Äkta Windows® XP Media Center Edition 2005 (With Media)
Inga serviceuppgradering valt- endast Ett-års hämtservice
2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024)
100GB (7,200 rpm) SATA Hard Drive
8X DVD+/-RW med Software (DVD/CD-brännare och DVD/CD-uppspelning)
256MB NVIDIA® GeForce™Go 7900 GS

Av Daidiana

I erbjudandet fanns fyra stationära och två bärbara att välja på. Den andra bärbara har samma grafikkort men i övrigt sämre prestanda.

Har inte tänk ha den som en renodlad speldatorn men hade gärna sett att det gått att spela lite på den.
Aja, får väl lugna mig lite tills bebisen är ute och man ser vad det finns kvar för slantar att köpa en kontant för..

Danne

Av Daidiana

Hade gärna konfigurerat om den om jag kunnat, tex bättre grafikkort, tagit bort en hårddisk, men eftersom det är standardpaket får jag inte bestämma själv...
Kanske man kan sätta in ett nytt grafikkort själv i efterhand, men med två barn, sambo, hus och trädgård att ta hand om så vette tusan om det är värt de pengarna med tanke på att det nog inte kommer bli så mycket spel som jag vill...

Danne

Av Daidiana

Behöver hjälp med bärbar hem-pc, kan noll!

Tjena

Datorrummet hemma i huset ryker inom kort till förmån för en bebis och eftersom jag inte har plats någon annanstans i huset för en 21" CRT så funderar jag på att gå över till bärbart istället. Problemet är det att jag inte kan ett dugg om moderkort, processorer, grafikkretsar och dyl för bärbara. Tänkte kolla med er och höra vad ni säger om denna konfiguration vs priset. Den verkar relativt stor o kanske klumpig, men det är inget som stör. Stor skärm ser jag snarare som ett plus för tex spel/filmtittande. Kommer med största sannolikhet inte konka runt den allt för mycket så vikten är heller inget problem.

Användningsområden då, tja, surfa.., kolla på film i sängen och gärna lira lite.
Antar att man inte kan fläska på med alltför höga upplösningar när man spelar men Day of Defeat: Source vill jag kunna lira utan problem!

Vad tror ni om denna?
(Faktiskt kostnad för mig efter alles blir 11,412:-

Danne

Bildskärm 17,0" TFT WXGA (1440 x 900) Brightview
Processor (CPU) AMD Turion ML-40
Chipset ATI RS480M
Cacheminne 1024 kB integrerad
Internminne 2048 MB DDR SDRAM (2 x 1024 MB)
Hårddisk 2 x 100 GB UATA100 (4200 rpm)
Optisk enhet DVD±RW med Lightscribeteknik och Dual layer
Grafikkort & grafikminne ATI RADEON® XPRESS 200M 128 MB DDR SDRAM
Ljud Integrerat SB Pro-kompatibelt

Minnesplatser 2 st varav 0 lediga (max 2048 Mb)
Diskettenhet Nej
Kortläsare 6-i-1 kortläsare för minneskort-kort (SD, xD, MMC, Memory Stick, MS Pro, Smart Media)
Högtalare Integrerade Altec Lansing stereohögtalare
Nätverksstöd Trådlöst nätverk integrerat (802.11b/g), 10/100 Mbit/s Ethernet, bluetooth
Modem 56 kbit/s data/fax, ITU V.90/92
Kortplatser 1 st ExpressCard/54, 1 st PC Card typ I/II
Gränssnitt 4 st USB 2.0, IEEE1394 ("Firewire"), s-video, IR för fjärrkontroll, extern bildskärm, modem (RJ-11), nätverk (RJ-45), hörlurar, mikrofon
TV-ut via S-Video, kabel medföljer ej
Batteri ca 3-3,5 tim, Litiumjon
Tangentbord Windows-kompatibelt
Övrigt QuickPlay-funktion för uppspelning av DVD-film och musik. Fjärrkontroll medföljer (förvaras i Express Card-plats)
Format (H x B x D) cm / Vikt 3,8-4,6 x 39,7 x 28,2 cm / 3,9 kg

Av Daidiana

Pillade lite igår och skulle testa mig fram.
Har inte riktigt koll på vad jag gjorde men jag lyckades iaf låsa en mapp så att inte ens jag som administratör kan göra så mycket.

Mappen har fem undermappar.
Huvudmappen kommer jag in i utan problem.
En av undermapparna kommer jag också in i men kommer inte åt filerna i den. Står bara att de inte är tillgängliga.
Samma sak med de övriga fyra mapparna.
Pillade som fasen och lyckades på nåt sätt "låsa upp" en mapp till så att jag i denna kunde komma åt filerna.
Resten är låsta.
Hmm, inte så bra va.....
Huvudmappen i fråga ligger inte på C: utan på en egen partion.

Vilken dag som helst får jag BBB hemma (sitter på jobbet nu).
Har sen tidigare tänkt ta hem alla de senaste drivrutinerna o dyl för att sen blåsa Windows.
Om jag formaterar C: och lägger in Windows på nytt så borde väl alla behörigheter och sånt vara nollställda, eller?

Annars har jag en mapp på 30 GB som jag inte kommer åt, inte kan ta bort/kopiera eller nåt sånt.......

Danne

Av Daidiana

Olika användare i XP

Då ska vi se...
Tre frågor!

Har nu bara en användare på datorn, undertecknad...

Ska lägga in sambon också och hon ska då ha begränsad behörighet.

1.) Hur gör jag (som administratör) så att hon inte kommer åt vissa av mapparna på datorn. Har försökt att högerklicka på mappen, välja "delning och säkerhet", men kan inte bocka för alternativet att göra mappen privat.

2.) Vi kommer ha varsit mailkonto i Outlook. Tar för givet att hon inte kommer åt mitt, stämmer det?

3.) Kan jag på nåt sätt lägga in så att jag heller inte kommer åt hennes, för det gör jag väl annars automatiskt?

Danne
_______________________________

Av Daidiana

Men hur långt liv har ett minne då, om man räknar i antal år?
Borde väl vara en människas livstid man räknar?
Jämför med tex Zippo-tändare, även de har livstidsgaranti, som då gäller under min, som ägares, livstid!

Danne

Av Daidiana

Bäbara är ju dyrare än stationära vilket man måste ta under beaktning.
Priset i sig har jag ingen aning om, men kolla på Blocket och se vad jämförbara datorer säljs för där för att få en uppfattning om priset.

Danne

Av Daidiana

Vad är det för upplösning på skärmen?
Har kollat på en del billigare/äldre just för att kunna surfa trådlöst från trädgården i sommar men desvärre har de inte klarat en upplösning över 640*480 vilket känns för lite för att surfa på...

Danne