Inlägg

Inlägg som phunqe har skrivit i forumet
Av phunqe

Eftersom jag har en Reserator pallade jag inte testa med en passiv kylare (ta bort moderkort igen etc), utan köpte en Zalman Fan-Mate 2.

Det fungerar lysande. Jag har den t.o.m. på minimum (c:a 2000-3000rpm) och inga tecken på överhettning överhuvudtaget. Kört spel flera timmar i sträck utan problem. Nu är datorn löjligt tyst.
Vet inte om man kan se temperaturen i t.ex. SpeedFan, men ACPI/MB ligger på max 40-41 grader och en annan på max 34. Vet inte vad den på max 34 är för sensor egentligen, det är inte cpu, hd, acpi eller mb så jag antar att det är NB.
Kontentan är hursomhelst att det funkar kalas. Tar 10s att installera.

Av phunqe

Vad jag vet skall det vara kompatibelt, men kan eventuellt ställa till problem med vissa kort. Vet att jag hade ett 32-bitars IBM RAID kort som fungerade lite skumt i en 64-bitars PCI-X plats, men efter en firmware upgpradering på RAID kortet, så funkade det klockrent.

Kanske dock är mer en per tillverkare fråga än en generell kompatibilitet.

Av phunqe

Övre gräns, NB temperatur (A8N)

Tjena,

jag tänkte mecka dit en Zalman fläktkontroller på mitt A8N SLI deluxe kort för att hejda getingsvärmen i datorn. Har en Zalman reserator och allt jag hör är NB fläktens surrande.

Nu undrar jag, vid vilken temperatur på NB skall man börjar bli orolig? Jag OC:ar inte eller något sådant, men det kan ju vara bra att veta.
När jag kör WoW eller liknande spel som suger musten ur datorn tröskar NB fläkten på utav bara f*n. Tror att tempen är uppe i 45-50 grader på NB:n efter någon timmes intensivt spelande.

När jag nu börjar sänka varvtalet på NB fläkten, vid vilken temperatur skall jag börja haja till?

Tack.

EDIT: Jag funderar även på en passiv kylare, men jag är lat och en kontroller är slappare att installera

EDIt 2: 45-50 grader var kanske fel sensor när jag tänker efter... Dock vill jag fortfarande veta vad som är "bra temperatur

Av phunqe

Blev ett LeadTek istället... har problem med att lita på Gainward.
LeadTek använder även ett eget fläktsystem som skall vara bättre/tystare än det standard som Gainward använder.

Av phunqe

Tjena,

hur är detta kortet? Har ett som väntar på posten, men har fixat ett returnummer, då jag blev orolig eftersom så många verkar ha problem med Gainward. Funderade på ett Leadtek istället, då dessa verkar vara tystare. Hur mycket låter Gainward kortet?

Av phunqe

Tja, jag gick på standard strömlära eftersom missljud för mig personligen försvinner när jag pluggar in hörlurar med högre impedans

Men visst kan du göra annat för att få bort missljuden också. Det jag menar är att om du inte lyckas med några tricks alls, kan det vara värt att testa ett par finare hörlurar med högre impedans.

Tillägg: Philips HP1000 ligger bara på 32 Ohm i impedans. Ett par standard studiohörlurar, typ AKG eller liknande, ligger på runt 600 Ohm.

http://se.pricerunner.com/sound-and-vision/sound/headphones/1...

Av phunqe

Jag tittade lite på hörlurarnas spec och märkte att de har en impedans på endast 16 Ohm. Jag rekommenderar att köpa hörlurar med högre impendans. För det första tål de mera och för det andra slipper man oftast missljud från datorn.
Detta beror på att ett par 16 Ohms hörlurar är väldigt lätta att driva, vilket innebär att alla små missljud från ljudkort etc kommer att höras i hörlurarna.
Ljudkort i standardkonsumentklassen matar nästan alltid ut en del missljud från datorn (mer eller mindre). Huruvida du hör dem eller inte beror oftast på dina hörlurar. Missljudet ligger som en svag spänning även om allt ljud är avslaget. Om då hörlurarna är lätta att driva kommer de att släppa igenom spänningen.

Jag har ett par AKG studiohörlurar som jag använder och jag hör aldrig missljud, även från hemska ljudkort som jag vet piper frenetiskt med vanliga budgetlurar

Tillägg: Det du kan göra är att köpa ett par finare hörlurar på öppet köp någonstans och testa dem. Jag kan nästan garantera att ljudet försvinner. Om ljudkortet i sig inte är felaktigt givetvis, men enligt beskrivningen du gav är det "standard"missljud det rör sig om.

Av phunqe

haha vad fett... jag var ju nära att köpa 939 fx-53 och ett x800xt nu i dagarna, men när jag läste SLI artikeln på tom's hardware blev det stopp för det...

jag j*lvar vad jag skall ha dubbla GF6800u... så det sprängs!!!
jag skall f*n i mig få 3dmark (och mig själv) att sprängas.

haha

(ja, jag har alltid slagit i huvudet)

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Var får man tag på optikfiltret? eller vad man nu behöver lite användning av systemkameran då

Jag tänkte inte till ordentligt uppenbarligen. Bara fota i mörker så går det bra.
Filter vid IR fotografering använder man för att filtrera bort blått och grönt ljus, eftersom IR film är känslig även för detta ljus.
Om du dock fotograferar i mörker är det ju inga problem (ljusdioder på MB etc borde inte vara några problem).

För ditt ändamål spelar det nog inte så stor roll vilket märke på film du kör. Bara stega in i en välsorterad fotobutik och de borde ha något märke i alla fall.

EDIT: Vissa kameror använder infrarött ljus för att styra filmframdragningsmotorn. Detta kan skapa ränder etc på den framkallade filmen. Det brukar gå att ganska enkelt ta reda på om en kamera använder det eller inte.

Annars kan man ju köra en helt analog kamera, med manuell framdragning om man har någon sådan liggandes (även icke systemkamera eftersom du inte behöver filter).

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
socket 940 fasas ut?

Sorry, förvirrade mig själv där

Vad jag tänkte skriva är att socket 940 kommer fasas ut för allt annat än Opteron

Av phunqe

Tja... ingen lär ju missa att du har en xbox när de kommer in i rummet iaf

Hursomhelst mycket bättre än första försöket

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Woody
http://galleri.sweclockers.com/chassi_img/1172_2.jpg
Inte speciellt snyggt enligt mig men många andra uppenbarligen.

Var är kopplet?

Den här då http://www.buildsilentpc.com/img/antec_silent_pc_case.jpg Jag har alltid undrat hur Antec är skrivet på sidan där. Ser ut som en galen hobbyist med borrmaskin varit framme o_O

ARRRRGGGHHH: http://www.ihateaol.co.uk/misc/pics/01.11.04-16:53:24casess.J... (måste pasta in denna för att den skall funka sorry, men det är värt )

Hahahah: http://www.virtuality.at/Products.htm

GUD HJÄLPE: http://www.virtuality.at/Wood.jpg

Av phunqe

Om har en systemkamera (eller kamera med plats för optikfilter) eller känner någon som har en, kan du ta ett foto med infraröd film.

Framkalla kan du med lite tur göra hos de som även tar svartvit film (samma kemikalier). Om inte, är det lätt att lära sig och det är ganska roligt och billigt

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mAngAn_
http://www.datorbutiken.com/se/default.php
Grymmt trevlig skärm, grymmt skarp och perfekt färgåtergivning.

Klipp in direktlänken under produkten istället
Adressraden innehåller bara startsidan (p.g.a. ramar etc).

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av b0bzor!
e de inte så att FX-processorn är upplåst.. alltså man kan ändra multipilern..

Jo, i alla fall på Socket 940, vilket borde medföra att den är det på Socket 939 också.

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
ja för man köper ju CPU för att få höga 3Dmarks...:rolleyes:

Jag skyller på mitt shoppingproblem

Av phunqe

"Of course the technical difference between 940 and 939 is as little as the pin count difference. AMD needs to differentiate between the server and the consumer platforms, which makes sense from a business point of view. We still remember the situation with Athlon XP and MP: People were aware of the fact that these two processors were identical. Therefore, they purchased two Athlon XPs, which were (and still are) considerably cheaper, for their dual processor machines."

"The Socket 939 platform also supports HyperTransport operation at 1 GHz (running in double data rate mode) rather than the common 800 MHz. This results in a total bi-directional bandwidth of 8 GB/s rather than 6.4 GB/s. Chipsets need to support that, but NVIDIA, SiS and VIA did their homework already. nForce3 250 Ultra, SiS755FX/756 and K8T800 Pro are ready for Socket 939 while AMD has no ambitions to design a chipset itself. "

Inte så stor skillnad egentligen, förutom pinnarna och hypertransporten.

Den största skillnaden för vanliga dödliga så att säga är väl egentligen att Socket 940 fasats ut, inget nytt kommer till den socketen längre.

Sedan är de flesta Socket 940 moderkorten baserade på 6-lagers teknologi, vilket är ruskigt dyrt. Kolla bara på MB priserna där, runt 2000kr och uppåt.
Socket 939 kommer vara/är 4-lagers lösningar.

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReloadMaster
Spelar man mycket så kan man kolla många tester och oftast ligger
3800+ före FX-53:an i dessa.

Kolla ex. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-3800_7....

Den FX-53:an de testar mot i ditt test är en Socket 940.
Kolla länken som jag postade innan, Socket 939 FX-53:an ligger i topp där

Av phunqe

Förresten, finns väl bara ett MB med nforce3 på socket 939 än så länge eller?

Hittar bara MSIs på en del ställen...

Av phunqe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flashen
Varfor inte en FX53 prossesor ?

kostar bara nagra hundralappar med ju...

Jag ska kopa en FX53 + X800XT + Nforce3 moderkort...

ett tips bara

Kolla andra bilden här http://www6.tomshardware.com/cpu/20040601/socket_939-19.html

Ganska liten skillnad, men om det inte skiljer så mycket längre på pris, så finns det ju ingen anledning egentligen att inte köpa FX-53