Inlägg

Inlägg som Mineralvatten har skrivit i forumet
Av Mineralvatten

Är så sjukt glad att Swec tar med min gamla Q9550 så att jag kan jämföra med mina referenspunkter, inte alla som har en i3/5/7 cpu

Av Mineralvatten

Herregud, vem bryr sig?

Av Mineralvatten
Skrivet av zeg:

Om dom i princip bara visar upp en högre upplösning av skärmen och snabbare soc så borde det bli en flopp. Dom måste arbeta om deras iOS rejält om dom ska hänga med.
Men men... om man kan värdera företaget till dom där summorna så spelar kanske inte produkten någon större roll utan folk vill bara ha märket, hur dålig produkten än är.

Ja, apple måste göra något snart, knappt några köper ju deras produkter.

Av Mineralvatten

Hörlurar - Lite ovanligt krav

Idag råkade jag göra sönder mitt headset (ena högtalaren lossnade helt), och min första tanke var att köpa ett nytt likadant, tycker det sitter riktigt bra på huvudet, ljudet är enligt mina standard bra, miccen är 'ok', den bråkar lite ibland med skype om man råkar stänga av den men inte så att det stör.

Sedan tänkte jag, varför inte se om det fanns något bättre, bland annat så är den inte USB vilket krånglar till det när man måste byta ljudkälla och lite sånt, men sen märkte jag att det är oerhört svårt att hitta något som är ungefär som mina nuvarande, Razer Piranha, att de har en mic på är inte jätteviktigt, och jag har stängt av de lysande lamporna, men senast när jag letade headset så var Razer Piranha det enda jag hittade som var ett bra headset (dvs inte typ billiga 100krs Claes Ohlsson) som faktiskt satt utanpå öronen och inte täckte dem.

Jag föredrar denna uppsättning, tycker att det blir alldeles för varmt om öronen med headset som täcker, och jag gillar att kunna höra TVn när jag spelar, surfar eller jobbar. Razer Piranha har gjort sitt jobb bra, och jag funderar starkt på att köpa ett par likadana, men jag undrar om det finns några bra alternativ för under tusenlappen, gärna med USBkontakt?

Av Mineralvatten

Älskar hur folk slänger runt ordet 'etablissemanget' utan att egentligen syfta på något specifikt.

On Topic: Frågan är om man kanske ska köpa en nygammal E8600 istället för att vänta på den potentiellt dyrare 7i 920 med teuermoderkort om de nu kommer öka ännu mer i pris.

Av Mineralvatten

Det var lite synd, det var min nya favorit, strax över IE8 betan.

Av Mineralvatten

LOL, Data på Chalmers? Alla vet att det är IT som gäller.

//Frank i P.R.I.T

Av Mineralvatten

Glöm inte http://www.nordichardware.se/Recensioner/?page=1&skrivelse=22... ifall du ska bygga själv mycket nöje!

Ska du klocka också? Brukar vara bra läge att byta upp sig till tystare chassi etc

Av Mineralvatten

Varför är det så lite prat om E8500an? Är den kass eller?

Av Mineralvatten

Tsss, även om alla skulle börja köra 3 sli 280r skulle det vara en droppe i atlanten, pilla inte på den enstaka procenten, det enda man kan få resultat ur är om man ändrar kraftförsörjningen från fossila bränslen till Vind, Vatten eller Kärnkraft, samt ta hand om föroreningen med bilar.

Ta inte något så vackert som ett underbart starkt grafikkort som råkar dra 100W mer än ens gamla och missrikta din ilska i att du inte har råd på att det är så starkt.

Av Mineralvatten

Det är inte riktigt så det fungerar. Endast om programmen har stöd för 4 kärnor är det bättre, men om båda dina processorer totalt har 6000 Mhz så kommer dual coren att prestera bättre i äldre program.

Av Mineralvatten

Nej, han som påstod det är bara avundsjuk på att du har kapacitet till 100hz och han bara 75hz, men för att vara på den säkra sidan kan du ju leta upp din skärms specifikationer och kolla så att den verkligen stöder 100hz, det är inte bra att köra i rates över din skärms kapacitet.

Av Mineralvatten

Hjälp sökes, grafikkort identifieras ej längre.

Jag vaknade idag och till mitt stora förtret så verkar inte mitt grafikkort fungera ordentligt längre, att scrolla i internet explorer går väldigt hackigt, samt om jag scrollar för fort piper datorn.

Det går ej att starta några program som behöver 3d accelerering, min andra skärm visar plötsligt samma som min huvudskärm, och i enhetshanteraren visas en ikon som består av ett svart utropstecken i en gul circkel, på avancerade bildskärmsinställningar så hittar den inget grafikkort alls.

Jag har testat strömsladden, att dra ut den helt leder till att jag får den klassiska "svarta-skärmen-med-röd-IngenStrömSladdIGrafikkortet-texten", vilket leder mig till att icke tro att det är strömmen.

Jag tror även själv att grafikkortet icke är trasigt eftersom detta har hänt innan, men försvunnit lika mystiskt som det dykt upp, denna gången försvinner det dock ej.

Jag har ett ATI Radeon X800 Pro 256mb från ATI själva, mina drivers är Omegadrivers v3.8.360 (de senaste, uppdaterade idag) med FastWrite On eftersom jag har en 64bit CPU.

Jag hoppas att någon har något förslag till vad som gått fel, samt hur jag löser det, och jag hoppas att informationen jag har tillfört ska hjälpa till att lösa det så fort som möjligt, svarar gärna på fler frågor som kan leda till eventuella lösningar.

Tack på förhand
//Mineralvatten

Av Mineralvatten

Grafikkort, tvåfaldigt problem

Hej, jag har stött på ett litet problem med min dator som jag skulle behöva lite hjälp att åtgärda.

För en vecka sedan ungefär så vägrade min dator starta, allt som syntes på skärmen var "VIDEO CARD POWER CONNECTION NOT PROPERLY CONNECTED" eller något liknande, svart bakgrund, röd text.
Efter lite ryckande i sladdar och dammsugande i chassit så försvann problemet.

Idag så dök det upp igen, och efter likartat ryckande så startade datorn igen, men nu hade min tvåskärmskonfiguration upphört att fungera, jag har alltid haft en skärm kopplad i det digitala uttaget på grafikkortet och en skärm i det analoga uttaget, skärmarna har varit anordnade så jag kan dra fönster fram och tillbaka mellan dem.

Jag har av någon anledning förlorat förmågan att ens ställa in det, samt att datorn inte kan identifiera mitt grafikkort, dessutom så går allting som har med skärmen att göra väldigt segt, jag kan inte ens scrolla ner på sidor utan att det tar evigheter.

Har någon några idéer om vad som kan ha orsakat detta, samt hur jag fixar det, vore väldigt tacksam för all hjälp jag kan få.

//Frank

Av Mineralvatten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LazyDroog
Alla ni som dissar "reklamen" och påpekar att den spinkiga tjejen är fulare osv... för helvete människor, skaffa er en känsla för humor. Sjukt förutsägbart att någon vill spela mogen och lägga en sån kommentar men att så pass många gör det förvånar mig faktiskt.

Quoted for truths.

Citat:

Ursprungligen skriven av honom på två inlägg ovanför
Så du menar att du skulle välja fettot före en snygg brud? hade blondinen gjort reklam för PS3 istället så hade du tyckt hon var het som fan.

Quoted for ännu mer truths.

Av Mineralvatten

Hur gör jag det?

Edit: Jag har nu kommit på och är i princip klar med all partitionering och formatering.

Av Mineralvatten

En ny hårdisk, funkar ej (på engelska)

Istället för att skriva om från scratch...

I got my new HDD the other day, but it didnt come with any screws or cables or anything, so i ordered a SATA cable which arrived today.

Then i realized i didnt have any screws, so my top HDD is now attached with 2 screws on the far side of the chassi (i couldnt even reach these screws :S) and my new one, which i placed physically below the other one with 2 screws on the open side of the chassi.

Upon putting in the new HDD and trying to boot (connecting it with power and the SATA cable) the computer asks me about boot disks and shite :/ So I started thinking about the whole master/slave thingie that you needed to do with IDE HDDs, since these 2 SATAs (Western Digital Caviars, both of em) have a similar place for setting this up. However i remember reading that SATA disks dont need master/slave configuration... other than that it doesnt boot, my PC is now making this wierd sound, that sounds alot like electricity, it might have something to do with not having screwed in ANY of the HDDs properly now...

I noticed that my old SATA HDD had been setup for a master/slave config (didnt check which of the configs it was tho')

This is my old HDD This one is set to "Default 2" as seen on the website. (iirc)
This is my new one Whereas this one is set to Default 1 (nothing ;P)

Av Mineralvatten

Jo, jag hade redan provat det, jag lyckades dock lösa problemet nu genom att inaktivera och sedan aktivera bildskärmen igen. Dock dök ett annat problem upp... Bland annat att jag inte kan ha fullskärmsspel t.ex på ena skärmen, antingen så kommer jag inte över till den andra då, eller så minimeras högerskärmen när jag startar något på vänsterskärmen :S

Av Mineralvatten

Använda flera skärmar.

Tja, nu är det så att jag lyckats lägga vantarna på en extra skärm, så jag har nu en 19" TFTskärm och en 17" TFTskärm, och jag tänkte att det kunde vara häftigt att koppla ihop båda med datorn för att få ett utökat skrivbord, så att jag kunde ha igång ett program på ena skärmen, och ett annat på den andra, ni förstår tror jag.

Jag har ett Radeon 9800 Pro med ett DVI uttag och ett VGA uttag, ingen av mina skärmar har DVI ingång, men det har jag löst med hjälp av en adapter. Men problemet är nu då att jag inte lyckats få skärmarna att bli skiljda, den nya skärmen har bara blivit en klon av den gamla, och båda identifierar sig som skärm #1. Jag har installerat drivrutiner för den nya skärmen (17"arn) men det hjälpte inte.

Är det någon som har något bra förslag om hur jag ska lösa det här problemet?

Av Mineralvatten

Även om detta inte är konstruktivt på något sätt: men jag har samma problem! fast jag sitter på en Comhem 0.5mbit uppkoppling, efter en stunds aktivitet så kopplar bara internet ut sig... Står ingen dator på så kopplar den aldrig ur sig! :S någon som vet vad man kan göra?