Inlägg

Inlägg som Sundås har skrivit i forumet
Av Sundås

Jag skulle definitivt vilja se den där glödlampstråden

Av Sundås
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani
Du fick högsta betyg för det där? Hur svårt kan det vara egentligen att bygga en legostad? Vad sa du på din redovisning? "Här stoppar man in en legobit för att få en sten..."?

Lite konstigt att du får MVG för det där om du går natur. Om du hade gått Barn och Fritid till exempel så hade jag förstått... men natur? Damn...

EDIT: Hurre här har du ett bra förslag... om jag hade varit i din sits nu hade jag valt att göra en legostad... direkt!

Haha, det var lite mer än så, jag gjorde en liten enkätundersökning i några klasser om legoanvändande också. Jag sa inget på min redovisning direkt, bara visade upp staden Själva staden är inte byggd efter någon särskild mall, jag skrev bara upp vad som skulle finnas med och utgick från det. Lite var det till för att visa hur fantastiskt lego är, vad det faktiskt går att åstadkomma med det!

Natur är ju ganska bra för då har man ju inga direkta riktlinjer för vad arbetet ska innehålla (iallafall hade inte vi det?) Vi kunde välja i princip vad vi ville.

Av Sundås

Själv byggde jag en legostad - väldigt trevligt projekt och det blev högsta betyg!

(Jag går natur..)

EDIT: En bild kan jag väl få fram också!

http://i33.tinypic.com/2gwgzmc.jpg

Mitt tips är att göra något annorlunda, något som man inte trodde skulle passa som projektarbete.. Think outside the box!

Av Sundås

Tack för hjälpen! Provar att reparera imorgon.

Av Sundås

Du tror alltså att man måste installera om - det funkar alltså inte att reparera med skivan istället?

Av Sundås

Problem!

Hej!

Har ett problem med föräldrarnas burk. Igår natt så började min far installera SP3 till Windows XP. Den frågade efter en stund efter mer utrymme, och startade diskrensning, dock hängde sig diskrensningen efter en stund, och man fick starta om datorn med powerknappen. När man är på väg in i XP möts man av en blåskärm där det står:

"autochk not found - SKIPPING AUTOCHECK"

..och därefter startar datorn om.

XP laddar alltså som vanligt, detta händer precis innan man ska komma till välkomstskärmen. Felsäkert läge funkar inte, där händer samma sak..

Någon som har en idé?

Av Sundås

Har jobbat i butik, Kosta Boda-shopen i Boda. Hade 98 kr / timme, plus semesterersättning. Dubbel lön efter tolv på lördagar samt hela söndagarna.

Har även jobbat lite som allt-i-allo på ett bussbolag, där har jag 70 kr / timme.

Av Sundås

Tack för era svar. Jag vet att det blir bättre med tiden.. Nu ska jag leva livet ett tag!

Av Sundås

Sweclockers är ju fantastiskt. En sån här tråd är ju precis vad jag behöver!

Jag blev dumpad i förrgår, efter cirka ett år och en månads förhållande. Via telefon på jobbet. Visserligen var det ett distansförhållande, men vadå, det var inte riktigt det bästa sättet tycker jag.. Var dessutom tvungen att avbryta samtalet för jag skulle åka hemåt. Jag jobbade ihop med en annan tjej den dagen, och hon trodde att någon hade dött eller något när jag kom och såg så sorgsen ut.. Började storlipa när jag kom hem, ville dock inte utsätta henne jag jobbade med för den situationen.

Men iallafall, någon egentlig anledning fanns väl inte, bara att det inte "kändes rätt" för henne längre. Det kom som en chock för mig, men hon hade tydligen funderat på det länge, sedan början av sommaren, och inte sagt något för hon inte ville göra mig ledsen (!) Det kändes inte riktigt bra att höra.

Just nu känner jag mig ungefär som om jag blivit överkörd av tåget..

Av Sundås
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akn3
106 verkar ju vara borträknad för min del, kommer in till Kalmar idag 20:30 typ :/

Tar bussen över till Öland 21:00, framme 21:15. Så just nu behöver jag ta in på ett vandrarhem också! Fan va allt går åt pipsvängen direkt då

Men om man kollar busstrafiken (http://kltw2s.klt.se/templates/KLTiFrame.aspx?id=168&alt=1&fr...), vart ser man vad bussen heter? KLT.se är rätt kass

Det finns en knapp "Visa mer"

Av Sundås

106-an går från Kalmar Central (och ja, jag antar att den går förbi träffpunkt Öland också.) Men då slipper du byta.

Ser dock nu att sista avgången på vardagar under sommaren är 17:15 från Kalmar. Det kanske är för tidigt? Annars är det nog kört.

Av Sundås

En Sachs Monark - 68. Det är grejer det! Dock är jag ingen vidare aktiv användare längre..

Av Sundås

Det är ju faktiskt så att Öland ingår i Kalmar Läns Trafik, och inte har någon "egen".

Av Sundås
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oiric
Du borde döpa C: till Stockholms Lokal trafik >< (om du kör windows alltså)

Nej jag tror faktiskt inte det. Jag tycker inte den röda färgen som är på de flesta av bussarna där är något vidare snygg.

Av Sundås

Här kommer då min lista.

Stationära:

C: System
D: [ Kalmar Läns Trafik ]
E: [ Värmlandstrafiken ]
F: [ Östgötatrafiken ]
H: [ Skånetrafiken ]
O: [ Länstrafiken Kronoberg ] (Extern)
P: Västtrafik (Mobilen)
U: Sprak 2020 (Usb-minne)

Bärbara:

C: System
D: [ BlekingeTrafiken ]

Av Sundås

Måste ju bara tipsa om Interstate '76 och Interstate '82. Dessa underbara spel fungerar inte under XP, utan måste upplevas i äldre datorer

Av Sundås

En Pentium 166 MHz, 1 x 3 Gb HDD, 1 x 1,7 Gb HDD, 48 MB RAM. Dubbla BenQ 48x Brännare också, som en liten bonus

Kör Windows 98 SE och använder datorn till surf och lättare spelande, spel som inte klarar kompabilitetsläge.

Sen har jag en Commodore 64 också, som det spelas friskt med. Tillsammans med den används 2 handkontroller, bandspelare och en extern 5/ 1/4 Floppy. Originalkartong och manual finns också kvar. Och såklart en kasse med spel

Av Sundås

280 Gb.

1 x ExcelStor 80 Gb IDE, 1 x Maxtor 200 Gb IDE

Sen var kabeln slut

Så går det när man inte har SATA-kontakter på moderkortet

Av Sundås

Beror på, har du Windows 98 SE - eller senare (Utom XP) måste du använda dig av nätverksdiskett för att kunna köra guiden. (Det är det filen du pratar om är till för.) Däremot XP borde koppla upp sig automatiskt.

Av Sundås

Internet problem.

Hejsan.

Har haft problem med mitt internet sedan ett tag tillbaka då vi bytte modem, från ett Zyxel till en D-Link DSL-G604T. Först ville inte modemet fungera alls, eftersom vi (tydligen) fått en EU-modell och inte en för Sverige. Nåja. Efter en del fixande å trixande fick vi igång internet, dock var problemet då att det "droppade" var tionde minut, ibland oftare.
Ett nytt modem anlände, efter inkoppling fungerar detta hur bra som helst, men det händer fortfarande att internet "droppar". Dock inte med lika små mellanrum, det kan gå en timme mellan gångerna det händer nu. Vad kan detta bero på?

Anslutningen är Telia 2Mbit.

Tacksam för svar, detta kan bli mycket irriterande i längden.