Inlägg

Inlägg som Glober har skrivit i forumet
Av Glober

2 ljudkort men det vill ju inte jag...

Halloj alla glada!

Har ett litet problem...

Det är så att jag installerade nyligen redhat 8.0 och allt verkar funka bra hittills, förutom en liten detalj - jag får inte ljudet att fungera.
Det sitter nämligen ett ljudkort fast på moderkortet (nåt typ av via tror jag...), och så har jag ett soundblaster live! pci monterat. Enligt "Soundcard Detection" så hittas båda korten, även fast jag har "kopplat ur" det interna genom bios.

Kan detta vara problemet varför det inte blir nåt ljud? Och hur kan jag fixa det i så fall?

Hoppas nån kan hjälpa mig så här i juletider

mvh Marcus

Av Glober

Du tjänar kanske en hel del på att konvertera till ntfs?

/marcus

Av Glober

Japp, annat moderkort i den andra datorn. Datorn (siemens) jag har fått problem med är en sk kommundator som min mor har köpt genom sitt arbete. Den har fungerat helt perfekt tills igår...
Jag kan antagligen fixa fram en ny hårddisk till den, men vill ju ha alla bilderna tillbaka

/marcus

Av Glober

Hårddisken vill inte fungera - vad fel?

Tja,
har fått lite problem här nu. Har varit ifrån datorn i två veckor och den har varit avstängd under tiden. Kommer hem o sätterpå den. Så kommer det upp "disk boot failure"-messet. Försöker starta upp med xp skivan. Setupprogrammet säger att det inte finns någon hårddisk installerad. Jag stänger av datorn o resetar cmos. Startar datorn o se - bios hittar hårddisken (maxtor) 30,7GB). Men det kommer fortfarande upp "disk boot failure". Samma sak med xp startskivan.
Har testat hårddisken i en annan dator och det är samma sak där. Hittar den i bios men inte i windows.
Har inte en jävla aning vad som kan ha hänt, men kan hårddisken bara gå sönder så där?
Vill helst ha igång hårddisken igen, eftersom jag har runt 5000 bilder jag tagit med digitalkameran på den (Ingen backup - jag vet - jag måste ha varit helt blåst i huvet)

Tacksam för svar snarast

/marcus