Inlägg

Inlägg som sycrone har skrivit i forumet
Av sycrone
Skrivet av Finkelzvin:

Ja, och varför ska vi hålla på och döda djur på slakterier, när vi kan köpa kött på ICA?

Du sammanfattade precis min upplevelse av att jobba i techsektorn de senaste 10 åren.
Folk verkar helt oförstående att information/kod kommer från någonstans.

Av sycrone
Skrivet av m1ntos:

Med min civ.ing.examen i bagaget och ett antal år i yrkeslivet så är det inte så det funkar.

Värt att tänka på kodförstående AI som en mycket bra googling.

Verkligheten är det snarare det omvända som händer, har personligen ingen nytta av Jr utvecklare längre då den nivån av kod kan genereras automatiskt. Vad teamet behöver är arkitekter och Sr utvecklare med erfarenhet som förstår varför den genererade koden inte fungerar, hur den bör skrivas om och hur den integrerar med resten av systemet.

Problemet jag ser är att Jr/intern jobb är ju på yxblocket redan nu och det leder till färre erfarna utvecklare i framtiden.

Av sycrone

Bing har nån slags konto grej som ger poäng om man söker via deras sökmotor och använder edge. Snål som man är så använder jag bing+edge för att söka på "google", klicka på länken och sen söka på det jag vill.

Hittils har jag tjänat ihop $25. Klart värt det!

Av sycrone

Perfekt, nu kan vi få reklam direkt i skärmen! Och med kamera inbyggd så kan de visa popups endast när vi tittar. Vilken lyx!

Av sycrone

För att ge ett annat perspektiv, bor i USA och handlar ett par gånger i veckan på Amazon eller Amazon ägda bolag. Amazon prime ger mig fraktfritt när nästan alla konkurrenters frakt är 25+50% av varans pris. Deras dominans på marknaden har minskat utbudet av konkurrenter till den punkt att det rör sig om ~$500-$1k i månaden skillnad att köpa från någon annan. (Bor i mitten av stilla havet så mitt perspektiv är inte representativt för USA i helhet...)

Hotet från Amazon i Sverige är på riktigt, om de bestämmer sig för att konkurera ut svenska företag så kan de köra med förlust i Sverige i tusentals år utan att det syns i balansräkningen.

Försöker aktivt undvika Amazon men konkurrerande bolag kör sin infrastruktur på AWS, så Jeff får mina pengar ändå ¯\_(ツ)_/¯.

Av sycrone
Skrivet av downup:

Vill gärna ha Windows 11, men super okunnig i BIOS
Sitter på Gigabyte A350n och en Ryzen 5 2600. Men vet ej hur jag går vidare

Har ett Gigabyte B550 kort och tänkte att det nog var samma (nära nog). Om du tittar i manualen på sidan 29:
https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_ga-ab350-gaming3_e.pdf

Det du behöver kolla om det är aktiverat är AMD CPU fTPM.
För att öpnna BIOS spamma `del` knappen när datorn startar.

Av sycrone

Härligt! Nu när kontoren börjar öppna upp hade det varit gött med ett test på bra kontorsskärmar, känns läge att börja gnälla om ny skärm efter snart 2 år hemma. Jag tänker något i still med Dells U2720Q eller liknande "bra" icke gaming skärm.

Av sycrone
Skrivet av njosef:

Nej jag förstår inte heller tumstyrda (logitech mx ergo osv) styrkulor. Med en fingeropererad som är kilformad/sluttande, inåttryckande tumknappar, stor kula och hög känslighet är det som att vila handen i en bekväm position och det ger praktiskt ingen belastning på tumme, hand eller handled.

Lite synd att t.ex. Logitech inte gett sig in på marknaden med en "ordentlig" trackball: högerhänt, fingeropererad och scrollhjul.

Logitech sålde Trackman Marble FX för si sår 20 år sen som lär vara den bästa trackballen som producerats. Tråkigt nog så krockade den med något patent och togs ur produktion.

Av sycrone
Skrivet av gundeboy:

Okej får kika in de. Har du även använt de i samtal i lite bullrigare miljöer typ som kollektivtrafik?

Inte i kollektiv trafiken, anvander dem mest nar jag ar ute och springer. Men bredvid gator med trafik ar inga problem.

Av sycrone

Har ett par JBL Endurance peak 2 som jag misshandlat ett tag nu, fungerar riktigt bra, IPX7 klassade vilket betyder att jag kan strunta i regn m.m. Har haft jobb telefon konferens med dem och ingen har klagat.

Av sycrone
Skrivet av BergEr:

Factorio kom väl 2016?

Gällde bara spel som släppts under 2020

Early access till i år så officielt släppt 2020. Kan hålla med om att det är på gränsen med early access, men men.

Av sycrone

Antar att det här var en lista som började med nummer två då Factorio givetvis tar förstaplatsen.
Att rösta på något annat innebär att man inte testat spelet än.

Av sycrone

Factorio, kom ur early access och hade sin release i år. Tveklöst bästa spelet jag testat någonsin.

Av sycrone
Skrivet av Nioreh83:

Ja tyvärr får man väl säga. Inte längre lika mycket nörderi och artiklar om datorkomponenter, kylning, klockning, etc. Det var därför man kom hit. Visst, fortfarande bra tester av grafikkort och CPUer, men ungefär där tar det slut idag. Istället är det artiklar om allt möjligt skit, TV-spel, TV-apparater, Smarta hem, hörlurar, etc. Jag skulle helst se att de startade en systersajt för allt sånt. De har FZ för spel, de skulle kunna ha en allmän hemelektronikssajt för sånt annat krams.

Du satte ord på det, detta är precis det jag känt de senaste åren och också anledningen till att jag besöker sidan mer sällan.
Jag har hellre 14 tester om nästan identiska RAM stickor än ett test av en TV. Bekymret är väl att det är färre och färre hårdvarunördar i Sverige så som en svensk sida kan jag tänka mig att det svårt att speciallisera till den nivån.

Av sycrone

1. Förvånansvärt lätt att bygga en end2end krypterad chat app med hjälp av tutorials och programmeringskunskap så det stoppar totalt 0 terrorister.
2. Det blir väldigt svårt att koordinera protester mot totalitära regimer utan större infrastruktur dvs, detta initiativ verkar mer för att skydda regeringar än för att skydda befolkning.

Av sycrone

Jag kör beräkningar på grafikkort, 3090 är förhållandevis billigt.

Av sycrone

Sen vad ingen nämner är att deras "Open PDK" är designad för Cadence, så du behöver en licens. Senast jag kollade var det rätt många 100kkr per år. Småskalig produktion är kaffepengar i jämförelse.

Av sycrone

Eftersom du tänker utveckla java så skulle jag köpa mer minne... mycket mer minne, sikta på minst 64, gärna 128. Jobbar hemma och utvecklar främst python och c++. Mina 32Gb är i princip fullt använt dagligen...

Av sycrone

Jag uppskattade speciellt `fIsDirty` nestlade if och flera olika return och loopande beteenden.

Det är den här koden som nybörjade behöver se, vem som helst kan uppenbarligen få jobb med begränsade kunskaper!

Av sycrone
Skrivet av OSkar000:

Blind katt åt programmerare, kunde C

Hungrig katt åt server, hostade